www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Tiende jaargang - n° 511 - Week 37 : van 8 tot 14 september 2013

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

SLECHTE TIMING

SLECHTE TIMING
De GBS de Kruipuit was op de eerste schooldag niet alleen moeilijk te bereiken voor de voetgangers en fietsers. Er was in de onmiddellijke omgeving van de school ook parkeerverbod voor de auto's.

Terwijl de directie en de leerkrachten van de GBS de Kruipuit er alles aan deden om van de start van het nieuwe schooljaar een gezellige bedoening te maken, was er bij de ouders die maandagmorgen hun kinderen naar school brachten gemor omdat net bij het begin van het nieuwe schooljaar het voetpad aan de school werd opengebroken en er parkeerverbod was op de parkeerplaatsen aan de school.

"Zij hebben twee maanden de tijd gehad om de werken uit te voeren en net nu het schooljaar begint moeten zij in de onmiddellijke omgeving van de school werken uitvoeren. De schepen van Openbare werken, die zelf onderwijzer is, zou toch beter moeten weten" klonk het bij verschillende ouders.

NIET INGELICHT
Toen wij later op de dag aan Stefaan Delbecke, diensthoofd van de gemeentelijke dienst infrastructuur, uitleg vroegen over de werken op de Kruipuit viel die uit de lucht.

"De gemeente voert daar momenteel geen werken uit en wij hebben van geen enkele maatschappij van nutsvoorzieningen bericht ontvangen dat zij in onze gemeente werken zouden uitvoeren" gaf hij ons mee.

Een paar telefoontjes en een gesprek met de mensen op de werf waren voldoende om er achter te komen dat Eandis een onderaannemer de opdracht had gegeven om aan de werken te beginnen.

Het is niet de eerste maal dat Eandis werken in de gemeente uitvoert zonder dat het gemeentebestuur wordt ingelicht of er bij de planning van de werken rekening wordt gehouden met de problemen die de werken voor de aangelanden meebrengen.


COMPOSTELA-BIKERS FIETSEN
VOOR DE VIERKLAVER

COMPOSTELABIKERS FIETSEN VOOR DE VIERKLAVER
Op zondagmorgen 1 augustus begonnen 6 Compostela-bikers aan hun fietsavontuur voor het goede doel dat hen tegen 18 september in Santiago de Compostela moet brengen.

Het idee om eens een meerdaagse trip te ondernemen is bij zes wielertoeristen van sponsor De Witte tussen pot en pint na een rally gelanceerd.

Toen het idee vaste vorm kreeg en de bestemming Santiago de Compostela vast stond, werd er aan het sportief initiatief een goed doel gekoppeld. Het sponsorgeld dat zij met de tocht bijeenbrengen wordt aan de vzw de Vierklaver geschonken.

Naast de Firma De Witte, sponsor van de wielerclub waartoe de Compostelabikers behoren, meldden zich nog andere firma's en privé personen om het initiatief materieel en financieel te ondersteunen.

De afgelopen maanden werd veel tijd en energie in de voorbereiding van het avontuur gestoken.

Omdat het zwaarste gedeelte van de tocht in Spanje ligt zullen de ritten van de eerste dagen (in België en Frankrijk) langer zijn dan de ritten in Spanje.

Rino Van Hooreweder, Hans Missault, Briek Sierens, Alain De Ruyter, Guido Buysse en Geert Devos worden op hun 2.165 km lange fitsavontuur begeleid door Marc Goethals. Martin Saelens en zijn echtgenote Greta volgen hen met de mobilhome.

MINISTERIELE BEGELEIDING
Zondagvoormiddag mocht Gaby Van Landschoot, voorzitter van de Vierklaver, niet alleen ouders, familie en vrienden van de Compostela-bikers verwelkomen op de start van de fietstocht naar Santiago de Compostella.

Ook mevr. De Neir - Pede, voorzitter van de raad van beheer van de Vierklaver, de schepenen Valerie Taeldeman, Geert De Roo, Frank Sierens, Erwin Goethals en voorzitter van de gemeenteraad Koenraad De Ceuninck kwamen aan de Vierklaver de moedige trappers uitwuiven.

Ook Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege was op de afspraak. Zij wuifde de Compostela-bikers niet alleen uit, maar overhandigde hen eerst de stenen die door mensen van de Vierklaver werden bewerkt om die, zoals de traditie het wil, neer te leggen aan het ijzeren kruis in Foncebadon.

Daarna reed de minister met de Compostela-bikers mee tot in Deinze. Wie het wel en wee van de Compostela-bikers, die op 20 september terug thuis verwacht worden, wil volgen, kan dat via de blog van de Compostela-bikers.


GEZINSBOND ADEGEM SLUIT ZIJN
VEERTIENDE FOTOZOEKTOCHT AF

Nog tot dinsdag 10 september hebben de mensen die 14de fotozoektocht van de Adegemse afdeling hebben gereden tijd om hun antwoordformulier binnen te doen in Walland 5 in Adegem.

Op zondag 29 september wordt om 10u30 in den Hoogen Pad de uitslag bekend gemaakt en de prijzen uitgereikt.


JEVO ORGANISEERT ZIJN KERMISBBQ

Omdat de steun van de sponsors, de gemeentelijke subsidies en het lidgeld van de leden niet volstaan om alle kosten van een volledig seizoen te betalen, organiseert volleybalclub JEVO in de loop van het seizoen verschillende activiteiten.

Een van die activiteiten is de kermis BBQ die dit jaar doorgaat op zondag 15 september in de feesttent in het Sint Annapark.

Voor informatie en inschrijving is er de Jevo -website en het e-mailadres [email protected].


SCHEPEN DE ROO
ORGANISEERT DE VERKIEZING

Vorige week konden wij melden dat door meningsverschillen binnen het huidige Adegems feestcomité verdere samenwerking onmogelijk was.

Schepen van feestelijkheden Geert De Roo heeft, samen met de schepenen Frans Sierens en Annelies Lammertyn, overleg gepleegd met de leden van de feestcommissie. Na dat overleg werd beslist dat er eind oktober een nieuw feestcomité zal verkozen worden.

Omdat er reactie is gekomen op het bericht dat de kandidaturen voor een plaats in het feestcomité moesten binnen gebracht of gestuurd worden naar David Storm, uittredend penningmeester, liet schepen De Roo weten dat hij de verkiezingen organiseert en dat de kandidaturen moeten gericht worden aan het Gemeentebestuur Maldegem, ter attentie van schepen De Roo, Marktstraat 7 of [email protected].


DE KRUIPUIT BEGON ZINGEND EN DANSEND
AAN HET NIEUWE SCHOOLJAAR

DE KRUIPUIT BEGON ZINGEND EN DANSEND AAN ZIJN NIEUW SCHOOLJAAR
In enkele minuten leerden Filip D'Haeze en zijn partner de leerkrachten en de kinderen van de GBS de Kruipuit de Swoop zingen en dansen.

Net als de meeste andere scholen van het basisonderwijs probeert ook de GBS de Kruipuit haar nieuwe schooljaar op een gezellige manier in te zetten. Dat maakt de overgang van de vakantie naar de schoolbanken voor iedereen beter verteerbaar.

Maandagmorgen werd er op de Kruipuit gedurende de eerste uren van het nieuwe schooljaar gezongen en gedanst.

Voor het aanleren en begeleiden van de zang en dans kon de school rekenen op de medewerking van Filip D'haeze, de frontman van de ambiancegroep Swoop en zijn partner.

Zijn groep heeft de afgelopen maanden van een song die vorig jaar door Wim Soetaert werd geschreven, na de nodige bewerking, een hit gemaakt die jong en oud meezingen en dansen.

Omdat Filip D'Haeze en zijn partner hun dochter naar de school op de Kruipuit brachten hebben zij de leerkrachten en de leerlingen in enkele minuten de zang en dans aangeleerd.

DE KRUIPUIT BEGON ZINGEND EN DANSEND AAN ZIJN NIEUW SCHOOLJAAR Omdat het er voor de kleuters die voor het eerst naar school kwamen tijdens het zingen en dansen nog al druk aan toeging, mochten zij samen met hun ouders alles van op de zijkant bekijken.

Het duurde niet lang of de leerkrachten en leerlingen gingen volledig op in hun zang en dans.

Er was meer overredingskracht nodig om een klein deel van de ouders die op de speelplaats waren zo ver te krijgen dat ook zij de Swoop deden...


OPNIEUW NORMAAL VERKEER
IN DE ZANDAKKERS

OPNIEUW NORMAAL VERKEER IN DE ZANDAKKERS

Sedert 2 september is het verkeersbord verwijderd dat aangaf dat er in de Zandakkers eenrichtingsverkeer was. Dat eenrichtingsverkeer werd ingevoerd op vraag van de leiding van de speelpleinwerking.

Omdat veel ouders en grootouders hun kinderen met de auto naar de speelweide op de zandakkers brachten en afhaalden was het op die momenten druk en gevaarlijk voor de kinderen die te voet of per fiets naar het speelplein kwamen.

Het invoeren van eenrichtingsverkeer leek hen de beste oplossing. Volgens de leiding van de speelpleinwerking werd het eenrichtingsverkeer echter niet door iedereen opgevolgd.

Voor schepen van Jeugd Valerie Taeldeman was de invoering van het eenrichtingsverkeer in de Zandakkers tijdens de weken van de speelpleinwerking een goed initiatief dat volgend jaar voor herhaling vatbaar is.

Er zal volgens de schepen vroeger en beter gecommuniceerd worden over de tijdelijke invoering van eenrichtingsverkeer in de Zandakkers.


LISA DEL BO EN LILIANE SAINT-PIERRE
IN DEN HOOGEN PAD

Omdat er momenteel geen grote activiteiten mogen georganiseerd worden in de sporthal Van Cauteren in Maldegem wijkt het Comité voor Initiatief met zijn seniorennamiddag, dat het jaarlijks de maandagnamiddag van Maldegem kermis organiseert, uit naar den Hoogen Pad in Adegem.

Kaarten voor deze namiddag kosten 3 euro en kunnen van 9 tot en met 11 september besteld worden op het nummer 0486-68 81 15 of via [email protected].

Op het programma staan naast koffie en gebak ook optredens van Lisa Del Bo en Liliane Saint- Pierre.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home