www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Tiende jaargang - n° 510 - Week 36 : van 1 tot 7 september 2013

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

HOMMELES BIJ ADEGEMS FEESTCOMITE

Dat er spanningen waren binnen het Adegems feestcomité, dat voelde iedereen aan die tijdens de kermisdagen regelmatig in de naijheid van leden van het feestcomité vertoefde.

De spreekwoordelijke druppel die de emmer deed overlopen is blijkbaar tijdens de avondmarkt van de zomerkermis gevallen. Die druppel heeft zoveel deining verwekt dat de leden van het feestcomité zich tegen hun voorzitter hebben gekeerd.

Zij hadden de voorzitter voorgesteld om zelf ontslag te nemen maar dat was hij niet van plan.

Schepen van feestelijkheden Geert De Roo heeft de leden van de Adegemse feestcommissie ontvangen en vastgesteld dat er geen samenwerking meer mogelijk is tussen de voorzitter en de andere leden van de feestcommissie. Daarom wordt er op 31 oktober een verkiezing georganiseerd voor de samentelling van een nieuw feestcomité.

Iedereen die zich geroepen voelt om deel uit te maken van de nieuwe Adegemse feestcommissie kan zijn kandidatuur indienen bij [email protected] of bij Feestcomité Adegem, Pater Tuypenslaan 18 - 9991 Adegem.

Uittredend voorzitter Vic Blomme liet ons weten dat hij nog niet beslist heeft of hij zich kandidaat zal stellen voor een plaats in het nieuwe feestcomité.

QUIZ
Een gevolg van de breuk binnen het feestcomité is de afgelasting van de quiz "De Slimste Stroate van Maldegem" die voor zaterdag 12 oktober in den Hoogen Pad voorzien was.

Na overleg met Erik Hebberecht, de geestelijke vader van de quiz, werd besloten om een andere datum te zoeken voor de Quiz die voor het eerst in het programma van de Adegemse winterkermis was opgenomen.

Volgens David Storm wordt de quiz op zaterdag 1 februari 2014 georganiseerd.


OPPOSITIE GUNT CELCILE RYCKAERT TITEL
VAN ERE-GEMEENTERAADSLID NIET

Van 1995 tot eind 2012 zetelde Cecile Ryckaert in de gemeenteraad. Tijdens de gemeenteraadszitting van donderdag 29 augustus moest er gestemd worden over de toekenning van de van titel ere-gemeenteraadslid aan het gewezen Adegems gemeenteraadslid. Enkel de meerderheid stemde voor de toekenning van de titel.

"Ik begrijp de houding van de oppositie niet. Mocht er een vraag komen om de titel van ere-gemeenteraadslid toe te kennen aan een van de vroegere gemeenteraadsleden die deel uitmaakte van de oppositie, dan zouden wij die als meerderheid eenparig goedkeuren" reageerde Maarten De Smet (CD&V) na de stemming.

Wim Swyngedouw (Open VLD) zag geen reden waarom de titel van ere-gemeenteraadslid toegekend zou worden aan iemand die tijdens de raadzittingen haar mond niet opendeed.

Ook kersvers gemeenteraadslid Anneke Van den Abeele kreeg een veeg uit de pan van het oppositielid. Zij was daar zo van onder de indruk dat zij niet in staat was om te reageren.

"Als gemeenteraadsleden enkel beoordeeld worden op wat ze in de gemeenteraad zeggen en niet wat ze in het dagdagelijkse leven voor de gemeente en haar inwoners doen zijn we ver van huis" gaf de heer De Smet nog mee.


MALDEGEM WANDELT, FIETST, PROEFT EN
SWINGT TE GAST OP DE KRUIPUIT

MALDEGEM WANDELT FIETS PROEFT EN SWINGT TE GAST OP DE KRUIPUIT

Vorige week zondag organiseerde Maldegem de 15de editie van Maldegem Wandelt, fietst, proeft en swingt.

Dit jaar werden de fietsers en skeelers die voor de grote afstanden kozen richting Zomergem gestuurd. Op de gemeenteschool op de Kruipuit was een controlepost ingericht. Omdat het prachtig weer was werd de speelplaats omgebouwd tot een groot terras.

De fietsers en Skeelers namen, nadat zij hun stempel hadden gekregen, de tijd om te genieten van een verfrissend drankje en een hapje.


BRANDWEERKORPS ONDERBEMAND

Momenteel telt het Maldegemse brandweerkorps 38 brandweermannen. Volgens het organiek reglement zijn er 48 manschappen nodig om een goede dienstverlening van de brandweer en de ambulancedienst te verzekeren.

De gemeente wil overgaan tot de aanwerving van 5 brandweermannen en het aanleggen van een wervingsreserve voor een periode van 3 jaar. Belangstellenden kunnen voor informatie en kandidaatstelling contact opnemen met het gemeentebestuur of met het brandweerkorps.


LOUISE VAN DE GINSTE WON ZILVER
OP HET WK GSM WERPEN

LOUISE VAN DE GINSTE WON ZILVER OP HET WK GSM WERPEN

Nadat zij in juli in Bredene in haar reeks het Belgisch kampioenschap GSM werpen had gewonnen, was Louise Van De Ginste uit de Westeindestraat in Maldegem een van de vier Belgische deelnemers op het WK GSM werpen in het Finse Savonlinna.

Op haar reis naar Finland was zij vergezeld door haar ma Christine Blondeel. De dertienjarige Maldegemse moest het op het WK opnemen tegen dertig deelnemers uit veertien verschillende landen.

Sommige van de deelnemers waren driemaal zo oud als Louise. Zij wierp haar GSM 39,88m verder. Behalve de 35 jarige gewezen Zweedse Olympische kampioene speerwerpen Asa Lundgren deed niemand beter.


NIEUW MEUBILAIR
IN DEN HOOGEN PAD

NIEUWE MEUBILAIR IN DEN HOOGEN PAD
Nadat ze de afgelopen 15 jaar veelvuldig werden gebruikt waren de stoelen en tafels in den Hoogen Pad (grote zaal, cafetaria en vergaderzaal) aan vervanging toe.

Een groep van regelmatige gebruikers van den Hoogen Pad heeft verschillende soorten stoelen op hun zitcomfort, stevigheid en gewicht getest. Na het advies van die groep heeft de gemeente gekozen voor iconische stoelen die in 1964 door David Rowland werden ontworpen en onder meer al 40 jaar in Saint Pauls Cathedral in Londen gebruikt worden.

Vrijdagavond werd het nieuwe meubilair aan de regelmatige gebruikers van den Hoogen Pad voorgesteld. Er werden 400 stoelen en 100 tafels aangekocht. De oude stoelen en tafels van den Hoogen Pad zullen in de toekomst gebruikt worden in het gemeenschapscentrum de Poermolen in Donk.


ROODRIJDER OP HET
KRUISPUNT IN ADEGEM

Toen dinsdagavond twee Maldegemse leden van het Adegemse koor Canticorum naar de repetitie in de Sint Adrianuskerk kwamen werden zij met hun personenwagen op het kruispunt van de Canadezenlaan-Staatsbaan en Adegem-Dorp aangereden door een personenwagen die uit de richting Eeklo kwam.

Hoewel de Franstalige chauffeur verklaarde dat het voor haar groen was op het moment van het ongeval waren er verschillende getuigen van het ongeval waaronder een chauffeur die in de Staatsbaan (richting Eeklo) stil stond voor de lichten, dat de chauffeur die in de Staatsbaan reed door het rood was gereden.

Zowel de leden van het Adegems koor als de chauffeur van het andere voertuig werden voor verzorging naar het AZ Alma in Sijsele overgebracht.


KAARTEN BESTELLEN
VOOR CARROUSEL

KAARTEN BESTELLEN VOOR CARROUSEL
Wie een bezoek bracht aan de kermis-avondmarkt heeft al kennis gemaakt met enkele van de meer dan 20 acteurs die in Carrousel optreden.

Carrousel is het blijspel waarmee het Adegems Volkstheater dit jaar zijn trouw publiek een gezellig avondje uit wil bezorgen.

Voorstellingen zijn er in den Hoogen Pad op vrijdag 1 en 8 november, zaterdag 2 en 7 november en op zondag 10 november, telkens om 20 uur. Op zondag 3 en maandag 11 november is er om 15 uur een matineevoorstelling.

Kaarten voor Carrousel kosten 9 euro en kunnen vanaf 7 september besteld worden via www.adegemsvolkstheater.be of bij Christa Grijp, Walland 5 (telefoon 050 71 72 01) of bij Kristin De Crop, Duinen 7 (telefoon 050 71 60 64).

Op zaterdag 7 september organiseert het AVT tussen 9 en 12 uur een voorverkoop in den Hoogen Pad. Wie daar zijn kaart(en) bestelt krijgt er een kop koffie of een borrel bij...


TOMMY OP BEZOEK
IN MALDEGEM

TOMMY OP BEZOEK IN MALDEGEM

Tommy, het hondje dat op 22 juli door de Maldegemse politie uit een met tegels verzwaarde sportzak die in het kanaal was geworpen gered werd, was even terug in Maldegem. Hij was er samen met zijn beschermelinge Brenda Nerinckx van het dierenopvangcentrum Vetas uit Lokeren.

Mevr Nerinckx kreeg in Maldegem een sleutel van de nieuwe hondenren waarin Maldegem weggelopen of agressieve honden tijdelijk in onderbrengt.

Volgens mevr. Nerinckx hebben al meer dan 700 mensen laten weten dat zij Tommy in hun gezin willen opnemen. Van adoptie kan er echter voorlopig nog geen sprake zijn.

Er komen ook uit Nederland geschenken voor het hondje binnen bij Vetas.

Tommy voelt zich nog altijd enkel volledig veilig bij mevrouw Nerinckx maar was, te zien aan zijn reactie, ook de mensen niet vergeten die hem van de dood hebben gered.


MINISTER CREVITS ONTVANGT
MALDEGEMSE DELEGATIE

Minister van Mobiliteit Hilde Crevits heeft al gereageerd op het schrijven van de gemeente Maldegem en het buurtcomité Halledreef.

De minister zal begin september een Maldegemse delegatie ontvangen om oplossingen voor het problemenkruispunt N49 - Halledreef te bespreken.

Burgemeester Marleen Van den Bussche zal zeker het voorstel van Wim Swingedouw (open VLD) meenemen naar het overleg.

Die stelde tijdens de gemeenteraadszitting voor om het roodlicht in alle richtingen op het kruispunt iets langer aan te houden.

Tijdens de gemeenteraadszitting werd ook een snelheidsbeperking tot 70km/u aan het kruispunt goedgekeurd.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home