www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Tiende jaargang - n° 509 - Week 35 : van 25 tot 31 augustus 2013

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

DODE BOSDUIVEN GEDUMPT
IN 't BROEKELKEN

DODE BOSDUIVEN GEDUMPT IN 't BROEKELKEN
Lionel De Schepper vond meer dan 60 geschoten bosduiven in de gracht langs 't Broekelken. Volgens Boudewijn De Schepper waren de duiven al meer dan 4 dagen dood.

Uit burgerzin en omdat hij verkoper is van onder meer grasmaaiers rijdt Lionel De Schepper zelf het gras af dat op de bermen van zijn straat groeit.

Af en toe zijn er in 't Broekelken sluikstorters aan het werk. Toen Lionel zaterdagnamiddag het gras afreed werd zijn aandacht getrokken door een plastiekzak in de gracht.

Toen hij nader bijkwam zag hij dat die zak volgepropt zat met dode bosduiven. Via een fax bracht hij de PZ Maldegem op de hoogte van zijn vondst.

Zondagvoormiddag ging Lionel, samen met zijn buur, neef en gemeenteraadslid Boudewijn, nog eens kijken naar de zak met dode bosduiven. Toen zij nog eens in de onmiddellijke omgeving van de zak rondneusden vonden zij in het hoge gras nog 25 dode bosduiven.

Volgens Boudewijn De Schepper, die de ogen van een van de dode duiven bekeek, waren de duiven al minsten 4 dagen dood.

Omdat de politie pas maandagmorgen de fax onder ogen kreeg werden de vaststellingen pas maandag gedaan. Daarna werden de duiven verwijderd. Op de zak of in zijn omgeving waren geen sporen te vinden die naar de dumper van de bosduiven kunnen leiden.

JAGERS
De Jagers die wij aanspraken over de dode bosduiven kunnen zich moeilijk voorstellen dat een respectabel jager de bosduiven daar gedumpt heeft.

Omdat er zoveel bosduiven zitten en die grote schade aanbrengen aan de landbouwgewassen mogen jagers momenteel bosduiven afschieten.

Volgens de jagers worden er momenteel zoveel geschoten dat de duiven geen geld waard zijn en de jagers ze aan de straatstenen niet kwijt raken.


WONING TIJDELIJK
ONBEWOONBAAR NA BRAND

WONING TIJDELIJK ONBEWOONBAAR NA BRAND

Woensdagnamiddag moest de Maldegemse Brandweer uitrukken voor een brand in de woning met nummer 4 in de Oude Weg in Adegem. De brand was ontstaan in de achterbouw van de woning. Volgens de huurder was er in het verleden in de keuken al eens kortsluiting.

Volgens Michel Dauwe, bevelvoerder van het interventieteam van de brandweer, was de brand snel onder controle maar moest om het nog smeulende vuur volledig te kunnen blussen een deel van de dakpannen worden verwijderd en het vals plafond in de keuken worden uitgebroken.

Door de rook- en waterschade in de andere delen van de woning werd het huis tijdelijk onbewoonbaar verklaard. De bewoner wordt door familie opgevangen.


MALDEGEM WIL EEN ROODFLITSPAAL
AAN DE HALLEDREEF

MALDEGEM WIL EEN ROODFLITSPAAL AAN DE HALLEDREEF

Vorige week maandagavond gebeurde op het kruispunt van de Aalterbaan en de Halledreef een verkeersongeval waarbij een fietser van 15 jaar uit de Halledreef zwaar gewond werd.

Even werd zelfs gevreesd voor het leven van de jonge fietser.

Het is al het derde ongeval in evenveel jaren met dodelijke afloop en/of zwaargewonden.

Maldegem heeft al in 2008 aangedrongen op het plaatsen van een roodflitspaal op het kruispunt. De aanvragen werden tot op heden door het ministerie van verkeer afgewezen.

Nieuwe tellingen door de PZ Maldegem hebben aangetoond dat er op dat kruispunt ieder uur minstens één auto door het rood rijdt. Tijdens de telling reden er op minder dan vijf uren 18 automobilisten op de Aalterbaan door het oranje.

Voor het Buurtcomité Halledreef is de maat vol: samen met het Maldegemse gemeentebestuur en de PZ Maldegem vraagt het comité in een brief aan minister Hilde Crevits om, op basis van de cijfers van de jongste metingen en tellingen, een roodflitspaal te installeren op het kruispunt.

Rudi Van Landschoot die als voorzitter van het buurtcomité Halledreef het schrijven aan de minister ondertekende, was duidelijk in zijn reactie: als minister Hilde Crevits tegen midden september geen gunstig gevolg aan deze brief geeft zal hij alleen of samen met zijn comité de confrontatie met de minister aangaan.


CHRISTIAAN SYS VIND WITTE MOL

CHRISTIAAN SYS VIN WITTE MOL

Omdat er in de tuin van Emmanuel Sys in de Pollepelstraat mollen zitten had zijn vader Christiaan, die helpt bij het onderhoud van de tuin, een mollenslag in de grond geplaatst.

Hij had de afgelopen weken zowel in de Pollepelstraat als bij hem in de Ringbaan al verschillende mollen gevangen.

Vorige week moest hij even met de ogen knipperen toen hij in het mollenslag in de Pollepelstraat een albino-mol aantrof.

Christaan heeft de mol gevangen maar zijn echtgenote Kathleen mocht hem presenteren. Er zijn weinig mensen die kunnen zeggen dat zij een witte mol hebben gezien - laat staan hebben gevangen.


GOUD VOOR ROGER EN IRIS

GOUD VOOR ROGER EN IRIS
Samen met hun familie werden Roger Termont en Iris De Meyere ter gelegenheid van hun gouden huwelijksjubileum in het Maldegems gemeentehuis ontvangen.

Vijftig jaar nadat Roger Termont en Iris De Meyere op 22 augustus 1963 eerst in het gemeentehuis en daarna in de kerk in Adegem elkaar hun jawoord gaven, werden zij door schepen van Burgerlijke stand Antoine Pauwels in het Maldegems gemeentehuis ontvangen.

Roger werd geboren op 31 januari 1937 in de ouderlijke woning op de Kruipuit. Hij liep school op de Kruipuit en ging daarna aan de slag in het bedrijf van zijn vader Alfons. Daar werden betonplaten, palen regenputten vleeskuipen enz. gemaakt.

Zijn legerdienst bracht hem 3 maanden naar Turnhout en 15 maanden naar het Duitse Lonrich. Als niet roker verkocht hij in Duitsland zijn sigaretten om de strijker van zijn uniform te betalen. Na zijn Legerdienst ging Roger terug aan de slag in het bedrijf van zijn vader.

Voor Iris begon het leven op 3 maart 1940 in de ouderlijke woning op de Spaander. Zij liep eerst school in de meisjesschool in Adegem en daarna op O. L Vr. te Doorn in Eeklo.

Na haar studies in Eeklo volgde zij nog 3 maanden les gezinshelpster in Nieuwpoort. Daarna ging ze voor 13 jaar aan de slag als gezinshelpster bij KAV om daarna nog 7 jaar voor het OCMW van Eeklo te werken.

GOUD VOOR ROGER EN IRIS Schepen Pauwels die, zoals hij in zijn toespraak zei, net als Roger aan de universiteit van de Kruipuit heeft gestudeerd, overhandigde het gouden paar het gemeentelijk geschenk.

Omdat Roger af en toe naar Adegem centrum moest reed hij regelmatig door Spanjaardshoek en zag hij zijn toekomstige echtgenote Iris al op jeugdige leeftijd.

Toen de familie De Meyere naar café den Bugel in Adegem-Dorp verhuisde werd Roger daar vaste klant.

Iris was vooral gefascineerd door zijn gespierde en behaarde armen. Zij bezorgde hem regelmatig gratis een pintje. Zo ontstond hun romance die op 22 augustus 1963 in een huwelijk uitmondde.

Zij kregen twee kinderen en genieten nu van het leven op de Vierweegse.

Een belangrijk deel van hun vrije tijd gaat naar krulbollen, petanque spelen en fietsen. Dat laatste doen zij met zijn tweetjes of samen met OKRA Balgerhoeke.

Iris en Roger hopen nog vele jaren van het leven te kunnen genieten.


VREDESWAKE IN DE REGEN

VREDESWAKE IN DE REGEN

Onder een druilerige regen bracht V.O.S. Maldegem de dag voor de IJzerbedevaart op het Canadees kerkhof in Adegem hulde aan de slachtoffers die tijdens alle grote oorlogen zijn gevallen en nog altijd vallen.

Ondanks de regen waren toch delegaties van verschillende V.O.S. afdelingen uit de regio aanwezig op de plechtigheid.


SPEELPLEINWERKING IN
JUNGLESTIJL AFGESLOTEN

SPEELPLEINWERKING IN JUNGLESTIJL AFGESLOTEN

Meer dan 120 kinderen daagden vrijdag op voor de slotdag van de speelpleinwerking op de Zandakkers.

Voor de slotdag had de leiding een jungledag-programma voorbereid.

Omdat Clown AGRO wegens een ongeval vast zat in het verkeer was het voor de leiding de eerste uren in de namiddag even improviseren.


REGEN SPELBREKER OP HET SKATE EVENT

REGEN SPELBREKER OP HET SKATE EVENT

Omdat er voor zaterdagnamiddag veel regen voorspeld was besloten de verantwoordelijken aanvankelijk het Skate-event op de speelweide aan den Hoogen Pad af te gelasten.

Omdat de aangekondigde regen (voorlopig) echter niet kwam ging het Skate-event met een paar uren vertraging toch van start.

Een dertigtal skaters, BMX-ers, skeelers en autosteppers schreven zich in voor het event.

Nadat de toestellen op het skate terrein nog eens extra waren drooggewreven, kon het event beginnen.

De regen toonde zich in de loop van de namiddag nog eens spelbreker.

Ondanks de regen hebben de deelnemers en hun meer dan 50 supporters genoten van hun namiddag. Na het sporten stond ook nog een BBQ op het programma.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home