www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Tiende jaargang - n° 508 - Week 34 : van 18 tot 24 augustus 2013

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

INBREKERS OP HETERDAAD BETRAPT

Op woensdag 14 augustus rond 17u30 probeerden twee personen (een minderjarige en een meerderjarige) uit Antwerpen in te breken in een tuinhuis in de Ambachtenlaan.

Zij waren blijkbaar verrast dat er toch iemand thuis was. Zij gingen op de vlucht met een klaarstaande auto.

De PZ Maldegem die van de feiten op de hoogte werd gebracht riep de omliggende P zone ter hulp om de vluchtauto op te sporen. De daders werden in de Staatsbaan door een patrouille van de PZ Meetjesland tot staan gebracht.

Zij werden gearresteerd maar mochten na de ondervraging en het opstellen van het verslag beschikken.


POLITIE PAKT FOUTPARKEERDERS
STRENGER AAN

De afgelopen weken kwamen er bij de Maldegemse politie regelmatig klachten binnen over automobilisten die hun wagen om het even waar parkeren, waardoor zij meestal de zwakke weggebruikers in gevaar brengen.

Sommige chauffeurs gaan er van uit dat zij in het centrum minder kans lopen om boetes te krijgen als ze fout geparkeerd staan dan als zij hun parkeerschijf niet of op een verkeerd uur gelegd hebben.

Daarom heeft de PZ Maldegem in overleg met de gemeente besloten om in de toekomst de foutparkeerders niet alleen in het centrum maar in alle leefkernen strenger aan te pakken. Er zal vooral gelet worden op auto's die op de voetpaden, fietspaden en de laad- en losruimtes geparkeerd staan.

Ook de automobilisten die in de verkeerde rijrichting parkeren of bij het parkeren in een straat geen doorgangszone van 3 meter laten zullen niet aan de extra aandacht van de politie ontsnappen.

Om de foutparkeerders de kans te geven hun slechte gewoontes af te leren, wordt er niet onmiddellijk verbaliserend opgetreden. Tussen 15 augustus en 15 september krijgen automobilisten die betrapt worden op foutparkeren een flyer tussen de ruitenwissers. Ook via andere kanalen zal de politie haar actie "VERKEERD PARKEREN" bekend maken.

Automobilisten die tussen 15 augustus en 15 september meer dan eenmaal betrapt worden op verkeerd parkeren, mogen zich vanaf de tweede inbreuk aan een boete verwachten. Die schommelt tussen de 50 euro en de 150 euro.

Vanaf 15 september worden er geen flyers meer tussen de ruitenwissers gestoken maar wordt er een PV opgemaakt.


SPEELPLEINWERKING EINDIGT IN DE JUNGEL

De leiding van de Adegemse speelpleinwerking maakt ieder jaar iets speciaals van het slot van de speelpleinwerking. De slotdag begin niet om 13 uur zoals op de andere speelpleindagen maar om 8 uur.

Vorig jaar stond een piratenschip centraal op de slotdag. Dit jaar wordt het speelplein omgebouwd tot een speelpleinjungle waarin de kinderen allerlei avonturen kunnen beleven.

Aan de kinderen die aan de slotdag deelnemen, wordt gevraagd om zich als junglebewoners te verkleden. Op het einde van de dag is er een prijs weggelegd voor onder meer de mooiste Tarzan en Jane.

's Middags staan er frietjes met frikadellenworsten op het menu. In de namiddag wordt het slotfeest verdergezet met een optreden in den Hoogen Pad waaraan de kinderen zelf actief deelnemen.

Voor die ganse slotdag moeten de kinderen 6,50 euro meebrengen. De speelpleinwerking eindigt om 17 uur maar om 18u30 worden de kinderen en hun ouders terug op de Zandakkers verwacht voor de Jungle BBQ.

Deelnemen aan die smulpartij kost 8 euro voor de kinderen en 15 euro voor volwassenen. Inschrijven kan tot woensdag 21 augustus bij de leiding van de speelpleinwerking.


V O S - VREDESWAKE

Op zaterdag 24 augustus organiseren de Vlaamse Oud-Strijders (VOS) Maldegem hun vredeswake op het Canadees Kerkhof in de Prins Boudewijnlaan.

De plechtigheid, waaraan ook delegaties van andere VOS afdelingen en andere vaderlandslievende verenigingen deelnemen, begint om 10u15. Na de plechtigheid worden de aanwezigen door de gemeente in den Hoogen Pad uitgenodigd voor een drankje.


FIETSREGISTRATIES

Wie op zondag 28 augustus deelneemt aan Maldegem Wandelt, Fietst, Proeft en Swingt, kan er zijn fiets laten registreren.

U hoeft zich gewoon aan met uw fiets aan te melden bij de stand van de gemeenschapswachten Marieke en Michelle.


TWEEDEHANDSBEURS
BABY- EN KINDERSPULLEN

Op zondag 15 september organiseren de Gezinsbond Maldegem en het ACV hun Baby- en Kinderspullen tweedehandsbeurs in den Hoogen Pad in Adegem.

Wie op zoek is naar zwangerschapskledij, baby- en kinderkleren, speelgoed en kinderuitzet, is tussen 9 en 13 uur welkom in den Hoogen Pad.

Wie een verkoopstand wil op de tweedehandsbeurs kan contact opnemen met Marita Coddens tel 050 71 31 32 of via [email protected].


MALDEGEM HEEFT EEN
NIEUWE BORSTELWAGEN

MALDEGEM HEEFT EEN NIEUWE BORSTELWAGEN

Omdat de oude borstelwagen al een tijdje buiten gebruik was, moesten gemeentearbeiders de afgelopen weken de markt, de pleinen en straten opnieuw met de borstel schoonvegen.

Maandagmiddag werd de nieuwe borstelwagen voorgesteld.

Volgens de schepenen Annelies Lammertyn en Erwin Goethals heeft de nieuwe wagen een grotere inhoud, maakt hij minder lawaai en is hij sneller dan de borstelwagen die afgedankt werd...


FEEST BIJ 't FOLKLOORKE

FEEST BIJ 't FOLKLOORKE

Voor alle mensen die het afgelopen werkjaar bij 't Folkloorke de handen uit de mouwen hebben gestoken, stond zaterdagavond de feesttafel gedekt bij Keizer Frank I.


ZON EN REGEN OP HET BK TIJDRIJDEN

ZON EN REGEN OP HET BK TIJDRIJDEN
Kristof Van de Walle verlengde in Maldegem zijn titel van Belgisch kampioen tijdrijden bij de beroepsrenners. Philippe Gilbert werd tweede en Julien Vermote was de onverwachte maar verdiende derde.

Terwijl veel inwoners van onze gemeente het maar niets vonden dat een deel van de gemeente voor het verkeer was afgesloten, zakten meer dan 5000 wielerliefhebbers naar Maldegem af om het Belgisch kampioenschap tijdrijden voor alle categorieėn bij te wonen.

De tegenstanders van de organisatie van het BK tijdrijden vinden het ook niet eerlijk dat slechts enkele mensen uit de horecasector geld verdienen aan de organisatie van het BK maar de belastingbetaler moet opdraaien voor een deel van de kosten.

Zoals steeds waren de mensen van de KBWB zondagavond uiterst tevreden over de organisatie in Maldegem.

Bij de renners en sportbestuurders waren er wel klachten over de omloop. Er kwamen verschillende vooral jonge renners in de problemen in de Gentse Steenweg waar zij de spoorwegbedding moesten kruisen. Enkele onder hen moesten van de fiets of vielen omdat hun achterwiel tussen een van de sporen vast raakte.

Klachten waren er ook over de vele bochten die vooral in de laatste honderden meters naar de aankomst zaten. Zelfs voor de beroepsrenners was de bocht van 't Kruisken met de Verbranden Bos een van de gevaarlijkste punten op de omloop.

Dat kruispunt is in kasseien uitgewerkt. Enkele beroepsrenners stonden zaterdagnamiddag minutenlang aan het kruispunt te kijken hoe zij het snelst en veiligst de bocht konden nemen.

ZON EN REGEN OP HET BK TIJDRIJDEN
Van op de pui van het gemeentehuis had men een prachtig zicht op de start en aankomst van de renners.

Niet alle renners hadden zondag evenveel geluk. Zij die voor 14u hun wedstrijd mochten afwerken konden dat doen op een droog wegdek.

Rond 14 barstte er een hevige bui los boven Adegem. Dat maakte onder meer het nemen van de bocht aan de Verbranden Bos nog gevaarlijker.

Toen het in Adegem was opgehouden met regenen en het wegdek snel opdroogde gingen in Maldegem centrum de hemelsluizen voor een tijdje open.

Tot tevredenheid van de mensen niet zo gelukkig waren met het BK in Maldegem en Adegem werden de wegversperringen rond 18u30 weggehaald.


GEZINSBOND ADEGEM ZONG
BIJ HET KAMPVUUR

GEZINSBOND ADEGEM ZONG BIJ HET KAMPVUUR

Net als vorig jaar organiseerde de Adegemse afdeling van de gezinsbond een zangavond rond het kampvuur.

Ook dit jaar was het bos van de familie Maeyens het decor voor de "Zing met ons mee" avond.

Af en toe vielen er enkele druppels regen maar niet iedereen ging daarvoor schuilen.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home