www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Tiende jaargang - n° 507 - Week 33 : van 11 tot 17 augustus 2013

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

KAARTEN BESTELLEN VOOR CARROUSEL

KAARTEN BESTELLEN VOOR CARROUSEL

Tijdens de avondmarkt kregen de bezoekers al een scene te zien uit Carrousel, het volks blijspel dat het Adegems Volkstheater in het najaar brengt. Het blijspel werd geschreven door Etienne Notteboom en het geeft de sfeer weer die in een dorp heerst in de dagen die aan de kermis voorafgaan.

Die sfeer is uitstekend tot enkele vreemde gezichten in het dorp neerstrijken. Daarbij komt ook nog de rivaliteit tussen de supportersclubs van twee plaatselijke wielrenners.

De meer dan 20 acteurs die gedurende het stuk over het podium lopen worden muzikaal ondersteund door de Summerbummermerdownerfolk band.

Vanaf dit jaar kunnen kaarten voor de optredens online gereserveerd worden op www.adegemsvolkstheater.be. Betalen kan eveneens online of via overschrijving.

Wie thuis geen internetverbinding heeft moet zijn kaarten niet zoals in het verleden bestellen bij Ria De Wilde, maar vanaf 7 september (van maandag tot en met vrijdag tussen 14u en 19u) bij Christa Grijp, Walland 5 Adegem (Tel 050 71 72 01) of bij Kristin De Crop, Duinen 7 Adegem (Tel 050 71 60 64.)


KOTK SYMPATHISANTEN STAPTEN
MEE IN DE DODENMARS

KOTK SYMPATHISANTEN STAPTEN MEE IN DE DODENMARS
Vrijdag vertrokken in Maldegem 25 KOTK sympathisanten samen met hun verzorgers en supporters naar Bornem om er deel te nemen aan de Dodenmars.

Stijn Marciau -die al aan een vorige editie van de 100 km lange wandeltocht deelnam- zou dit jaar niet aan de Dodenmars deelnemen, behalve als hij aan zijn sportieve prestatie een goed doel kon koppelen.

Via zijn echtgenote kwam dat voorstel op tafel bij het Maldegemse KOTK comité. Dat comité stelde hem voor om zijn dodentocht te laten sponsoren ten voordele van KOTK. Het comité deed een oproep naar mensen binnen zijn kennissenkring om samen met Stijn aan de Dodentocht deel te nemen en zich net als Stijn te laten sponsoren.

Aanvankelijk kwam er maar weinig (een enkele) positieve reactie op die oproep. Toen het comité woensdagavond een laatste maal samen kwam om de praktische zaken van de deelname aan de Dodentocht te bespreken stonden er 25 namen van KOTK sympathisanten op de deelnemerslijst. De meesten van hen zijn geen ervaren wandelaars en waren er van overtuigd dat zij de volle 100 km niet zouden kunnen uitdoen. Ze wilden wel zoveel als mogelijk gesponsorde kilometers afleggen.

Vrijdagavond gingen meer dan 11.000 deelnemers in Bornem van start. Zaterdagmorgen waren de eerste deelnemers die de 100 km lopend hadden afgelegd al aangekomen.

Van Rita Verleye vernamen wij zaterdagavond dat 13 van de 25 KOTK Maldegem sympathisanten er in geslaagd waren om de volle 100 km af te stappen. Hoeveel het initiatief heeft opgebracht zal pas geweten zijn als het aantal gewandelde kilometers van alle 25 deelnemers gekend is.

Zowel de stappers, hun verzorgers als hun supporters vinden dat het initiatief voor herhaling vatbaar is. Tijdens de Dodenmars kwamen de verzorgers en supporters nog Maldegemnaren tegen die ook aan de wandeltocht deelnamen maar niet afwisten van het KOTK initiatief. Ook die wandelaars willen bij een volgend dergelijk initiatief hun naam op de deelnemerslijst zetten.


TOMMY LIJDT AAN WATERVREES
EN HEEFT PANIEKAANVALLEN

Tommy, het hondje dat op 22 juli door leden van de PZ Maldegem gered werd uit een verzwaarde sportzak die op het water dreef, wordt nu en de komende maanden verzorgd door Brenda Nerinckx van het dierenopvangcentrum Vetas in Lokeren.

Er hebben zich bij Vetas al 639 mensen gemeld om Tommy op te vangen. Mevr. Nerinckx kan op geen maand na zeggen hoe lang het zal duren voor Tommy van zijn kwetsuren en van zijn opgelopen trauma's genezen is.

Onderzoeken door de veearts en de gedragingen van Tommy tonen volgens Brenda Nerinckx aan dat Tommy ook voordat hij in de sportzak werd gedumpt zwaar mishandeld werd. Soms reageert hij normaal om dan plots zonder enige aanleiding een paniekaanval te krijgen.

Het is ook voldoende dat iemand met zware schoenen of laarzen het bureau van Brenda Nerinckx binnenkomt of dat iemand zijn stem hoog verheft om Tommy een paniekaanval te doen krijgen en weg te duiken op het deken dat voor hem achter de bureaustoel van mevr. Nerinckx ligt.

Aan zijn minstens twee dagen verblijf in de met tegels verzwaarde sportzak op het water heeft Tommy ook een ernstige vorm van watervrees opgelopen. Hij durft momenteel geen water drinken uit een potje dat hem wordt voorgezet. Om niet uit te drogen krijgt hij regelmatig met een spuitje kleine hoeveelheden water in zijn muiltje gespoten. Tommy een bad geven zodat zijn vacht opnieuw proper en zacht is zit er volgens Brenda Nerinckx voorlopig ook niet in. Van zodra Tommy een massa water hoort of ziet krijgt hij een paniek aanval.

Hoelang het zal duren voor Tommy onbekommerd kan rondlopen weet mevr. Nerinckx niet. Vast staat dat wel dat Tommy tot die datum onder haar bescherming blijft.

ONDERZOEK
Ondertussen zet de Maldegemse politie haar onderzoek in het dossier van de mishandeling van Tommy verder.

Zowel de eigenaar van Tommy als een persoon die mogelijks bij de mishandeling betrokken was werden al ondervraagd. Omdat hun verklaringen niet met elkaar overeenkomen werd een confrontatie tussen de beide personen georganiseerd.

Van hoofdcommissaris Yasmine Vanavermaete vernamen wij dat een van die personen niet op de afspraak was. Er wordt in de nabije toekomst een nieuwe afspraak georganiseerd.


BK TIJDRIJDEN IS NIET VOOR
IEDEREEN EEN HOOGDAG

Zondag 11 augustus zijn de ogen van alle Belgische wielliefhebbers op Maldegem gericht.

Met de organisatie van het Belgisch kampioenschap tijdrijden voor alle categorieën zet Maldegem zijn naam en faam als sportieve gemeente nog eens extra in de verf.

Naarmate de wedstrijd naderde klonken de stemmen van mensen die niet gelukkig zijn met de organisatie luider.

Verschillende zelfstandigen die normaal op zondag open zijn zullen zondag, omdat ze niet of moeilijk te bereiken zijn, hun zaak moeten sluiten of slechts enkele uren kunnen open doen.

Zij hebben het er ook moeilijk mee dat er zij slechts enkele weken terug verwittigd werden dat hun zaak, omdat het BK op een gesloten omloop gereden word, op 11 augustus niet of moeilijk te bereiken zal zijn.

Ook de mensen die op de omloop wonen maar geen belangstelling hebben voor wielrennen vinden het maar niets dat zij, als ze toch met hun auto weg willen, die voor zondag morgen 8 uur buiten de omloop moeten plaatsen.

Het parcours is tussen 8 en 18 uur niet alleen verkeersvrij, er is ook een parkeerverbod. Daarnaast zijn ook de meeste grote parkings in en rond het centrum voorbehouden voor de renners, hun begeleiders en de officials.

Verschillende sportfanaten vrezen dat Maldegem met een volgens hen minder sportminded schepencollege de organisatie van grote sportmanifestaties zal afbouwen.


LEVEND KICKERTORNOOI TIJDENS
INTERNATIONAAL JEUGDKAMP

LEVEND KICKERTORNOOI TIJDENS INTERNATIONAAL JEUGDKAMP
Jongeren uit Adria, Lampertheim, Swidnica en Wierden werden samen met het Maldegemse Jeugdverbroederingscomité tijdens hun internationaal jeugdkamp in het gemeentehuis ontvangen.

"Om jongeren uit de partnersteden Adria (Italië), Lampertheim (Duitsland), Swidnica (Polen) en Wierden (Nederland) beter te leren kennen wordt er jaarlijks een internationaal Jeugdkamp georganiseerd" legde Steffie Verspille, lid van het Maldegemse Jeugdverbroederingscomité, ons tijdens de ontvangst in het gemeentehuis uit.

Net als de andere deelnemers aan het internationaal vakantiekamp vond zij het jammer dat er geen delegatie uit het Franse Ermont aan het vakantiekamp deelnam.

Alle delegaties kregen een avond de kans om hun stad en land voor te stellen. Omdat de Jeugdherberg, het symbool van de verbroedering, niet vrij was kregen de deelnemers aan het kamp een onderkomen in lokalen van de Zusters Maricolen.

Om hen allemaal te slapen te kunnen leggen moest het jeugdverbroederingscomité veldbedden huren, wat een flinke hap uit hun budget betekende.

PROGRAMMA
Nog voor het einde van het kamp waren alle delegaties het er over eens dat de bijeenkomst geslaagd was.

Dank zij de goede weersomstandigheden kon het voorbereide programma geheel worden afgewerkt.

LEVEND KICKERTORNOOI TIJDENS INTERNATIONAAL JEUGDKAMP
Tijdens het levend kickerspel was het
af en toe eens zoeken waar de bal zat.

Op het programma stonden uitstapjes naar de mooiste plaatsen in onze regio en er werden ook in Maldegem zelf een aantal activiteiten georganiseerd.

Voor de meeste deelnemers aan het internationaal vakantiekamp was het zaterdag de eerste maal dat zij hoorden van -en deelnamen aan- een levend Kickerspel.

Maandagnamiddag nemen de buitenlandse delegaties afscheid van Maldegem.


JEUGD CLUB BRUGGE TE GAST
OP MALDEGEMS SPORTKAMP

JEUGD CLUB BRUGGE TE GAST OP MALDEGEMS SPORTKAMP

Meer dan 150 jongeren tot 10 jaar namen vorige week deel aan het sportkamp dat door de sportdienst werd georganiseerd.

Vrijdag, de slotdag van het kamp, kwamen 120 jeugdspelers van Club Brugge samen met hun begeleiders naar de sporthal Meos en de terreinen van KSK Maldegem.

Er werden niet alleen wedstrijden gespeeld: de Maldegemse jeugd kreeg ook fysieke als technische training van jeugdtrainers van Club Brugge.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home