www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Tiende jaargang - n° 506 - Week 32 : van 4 tot 10 augustus 2013

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

BK TIJDRIJDEN RIJDT
OOK DOOR ADEGEM

BK TIJDRIJDEN RIJDT OOK DOOR ADEGEM
Het Autonoom Gemeentebedrijf stelde
het programma voor het BK tijdrijden voor.

Op zondag 11 augustus organiseert Maldegem voor de tweede maal het Belgisch kampioenschap tijdrijden voor alle negen categorieėn. Het was in 2007 dat Maldegem een eerste maal dat nationaal kampioenschap organiseerde.

Mensen die het kunnen weten zijn er van overtuigd dat Maldegem de organisatie van zijn jaarlijkse parkcross te danken heeft aan zijn eerste organisatie van het BK tijdrijden in 2007.

GESLOTEN OMLOOP
Om het nationaal kampioenschap een vlot en veilig verloop te laten kennen, wordt het kampioenschap op een gesloten omloop verreden. Er waren vorige week donderdag al 289 deelnemers ingeschreven.

Om 9u begint Len Van Eeckhout bij de aspiranten als eerste aan het kampioenschap. Bij de beroepsrenners start Kristof Van de Walle als laatste om 17u06 aan zijn wedstrijd.

Voor hem starten Ben Hermans, Philippe Gilbert, Maxime Monfort Thomas De Gendt, Stijn Devolder, Gaetan Bille, tourrevelatie Jan Bakelants en Guillaume Van Keirsbulck.

Die renners starten om de 2 minuten. De andere renners starten om de minuut. De omloop wordt tussen 8u en 18u voor alle verkeer afgesloten en er is ook parkeerverbod.

Omdat er op een gesloten omloop gereden wordt moeten de mensen die op de omloop wonen en zondag toch met hun auto weg moeten hun voertuig voor 8u buiten de omloop zetten.

ADEGEM
De omloop loopt ook gedeeltelijk over Adegem. Daarom is er zondag tussen 8u en 18u30 geen verkeer mogelijk in de Staatsbaan, Prins Boudewijnlaan, Hillestraat, Spanjaardshoek, Kruisken, Verbranden Bos en Krommewege.

De inwoners van Adegem-Dorp, Adegemse Kerkstraat, Ambachtenlaan, Burgemeester De Keselstraat, Kallestraat, Nijverheidslaan, Pater Tuypenslaan, Ringbaan, Schoolstraat, Vliegplein, Weide en Zandakkers worden door de omloop ingesloten.

Zij kunnen mits het opvolgen van de aanwijzingen van de seingever de omloop kruisen aan het kruispunt van de Staatsbaan met de Adegem-Dorp en de Canadezenlaan.


BALGERHOEKE HEEFT VRAGEN OVER
TUNNEL AAN DE VERBRANDINGSOVEN

BALGERHOEKE HEEFT VRAGEN OVER TUNNEL AAN VERBRANDINGSOVEN
Zolang er geen oplossing is voor de ontsluiting van het industrieterrein Balgerhoeke hebben zowel Sint Laureins als Eeklo (Balgerhoeke) hun bedenkingen bij de aanleg van een tunnel onder de N49 ter hoogte van de Verbrandingsoven.

In het nieuwe streefbeeld van de N49 is er geen plaats meer voor een oversteek ter hoogte van Celieplas. Het kruispunt met verkeerslichten aan de verbrandingsoven zal volgens de huidige plannen vervangen worden door een tunnel.

De aanleg van die tunnel is nog niet voor de nabije toekomst maar zowel voor Sint Laureins als voor Eeklo moet er eerst voor een ander probleem een oplossing gevonden worden.

De vergunning voor het Industrieterrein Balgerhoeke is op basis van problemen met zijn ontsluitingsweg vernietigd door de Raad van State. In dat plan was een ontsluitingsweg richting den Teut voorzien. Als daarvoor geen oplossing gevonden wordt dreigen er, eens de tunnel er ligt, grote verkeersproblemen voor het centrum van Balgerhoeke.

Omdat het verkeer uit Sint Laureins niet rechtstreeks meer op de N49 zal kunnen, zullen de automobilisten en motorrijders verplicht worden om via het centrum van Balgerhoeke naar den Teut te rijden en dat ziet men in Balgerhoeke niet zitten.

Er zal contact opgenomen worden met minister Hilde Crevits om het veiligheidsprobleem te bespreken.


ORANJE ORGANISEERDE EERSTE
SPEELPLEIN-VERBROEDERING

ORANJE ORGANISEERDE EERSTE SPEELPLEINVERBROEDERING
De Maldegemse speelpleinwerking van de vzw ORANJE was woensdag gastheer van de eerste inclusieve speelpleinwerking-verbroedering.

Nadat Maldegem in augustus 2008 de speelpleinwerking moest schrappen omdat er onvoldoende monitoren waren om een veilige speelpleinwerking te verzekeren, sloot de gemeente een overeenkomst af met de vzw ORANJE.

Op die manier werd voorkomen dat er in de toekomst geen speelpleinwerking meer zou zijn in Maldegem.

De vzw ORANJE organiseert sedert 2009 in Maldegem jaarlijks een speelpleinwerking waarop ook kinderen met een beperking welkom zijn. Zij ontvangt daarvoor een subsidie van de gemeente.

De vzw organiseert ook inclusieve speelpleinwerkingen in Sint-Andries Brugge, Sint Jozef Brugge en Assenede.

Dit jaar namen verantwoordelijken van de vzw voor het eerst een verbroedering tussen de vier speelpleinwerkingen op in hun programma. Afgelopen woensdag namen 250 kinderen deel aan deze eerste verbroedering.

Omdat de kinderen met een beperking extra aandacht nodig hebben zijn er bij een inclusieve speelpleinwerking meer monitoren en begeleiders nodig dan bij een gewone speelpleinwerking.

Het Sint Annapark en de aangrenzende speelweide vormden een ideaal decor voor deze eerste verbroedering.

De kinderen werden in groepjes ingedeeld. Die moesten op verschillende plaatsen opdrachten uitvoeren om een ontvoerde ORANJE man terug te vinden.

De kinderen genoten onder een stralende zon van de verbroedering. Volgens de verantwoordelijken van de vzw ORANJE is deze verbroedering dan ook voor herhaling vatbaar.


GRAFFITI-KUNSTENAARS STEKEN
FIETSTUNNEL IN EEN NIEUW KLEEDJE

GRAFFITIKUNSTENAARS STEKEN FIETSTUNNEL IN EEN NIEUW KLEEDJE
Ook jonge graffitikunstenaars hielpen de fietstunnel
onder de N9 in Maldegem aan een nieuwe look.

Jasper Deyne heeft in het verleden reeds -met de steun en de goedkeuring van de gemeente Maldegem en de Jeugddienst en met de hulp van collega's graffitikunstenaars- de fietstunnel in de Kattenhoek en de voetgangers- en fietstunnel in de Oude Aardenburgse Weg tot graffitikunstwerken omgetoverd.

Nu kreeg hij de toestemming om, onder de vlag van "Vossen en Brielen", de fietstunnel in de Brielwegel in een nieuw graffitikleedje te steken.

Jasper kon opnieuw rekenen op een tiental graffitikunstenaars uit Vlaanderen om de grijze muren van de fietstunnel om te vormen tot een kunstwerk.

Opmerkelijk was dat er dit jaar onder de kunstenaars ook enkele zeer jonge graffitikunstenaars zaten. Zij kregen regelmatig advies van hun oudere collega's.

De mensen die zaterdag in de fietstunnel aan het werk waren zijn geen graffitispuiters die als enig doel hebben gebouwen te bekladden, maar mensen die met een duidelijk project in hun hoofd zitten en pas tevreden zijn als het "echt" af is.

Jasper Deyne en zijn collega's zoeken nog locaties die zich lenen voor een volgende graffiti-jam.

Wie een geschikte locatie heeft kan die doorspelen aan de Jeugddienst.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home