www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Tiende jaargang - n° 505 - Week 31 : van 28 juli tot 3 augustus 2013

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

SPEELPLEINWERKING ONDERVINDT
GEEN HINDER VAN DE HITTEGOLF

SPEELPLEINWERKING ONDERVINDT GEEN HINDER VAN DE HITTEGOLF
De hitte houdt de kinderen niet weg
van de speelweide op de Zandakkers.

De hittegolf heeft duidelijk geen negatieve invloed op de speelpleinwerking: in vergelijking met dezelfde periode van de vorige jaren ligt het aantal jongeren dat 's namiddags naar de speelweide op de Zandakkers komt hoger dan vroeger.

Volgens Steven Morthier, een van de hoofdleiders van de speelpleinwerking, wordt er bij keuze van de spelen natuurlijk rekening gehouden met de weersomstandigheden.

Er werd de afgelopen jaren geïnvesteerd in waterspelen en die komen dit jaar goed van pas. Spelen in en met het water waren de afgelopen dagen erg in trek bij de kinderen.

De speelpleinwerking beschikt ook over een avontuurlijk speelbos waar de kinderen in de schaduw kunnen spelen. Dat speelbos werd ook veel gebruikt.

De gemeente heeft aan de ingang van het lokaal een fonteintje geplaatst zodat zowel de leiders als de kinderen doorlopend met fris water hun dorst kunnen lessen.


NIEUW PLAN VOOR DE WEIDE

NIEUW PLAN VOOR DE WEIDE
Ook het Maldegemse schepencollege is er nu van overtuigd dat het onmogelijk is om van het begin tot het einde van de Weide een gracht aan te leggen voor de afvoer van het oppervlaktewater.

Tijdens een bezoek aan hun straat hebben de inwoners van de Weide nog eens de kans gekregen om hun bezwaren tegen het plan voor een riolering en een nieuw wegdek in hun straat te verduidelijken.

Die bezwaren hebben duidelijk meer indruk gemaakt dan de tussenkomsten tijdens de informatievergadering in den Hoogen Pad.

Van burgemeester Marleen van den Bussche en schepen Annelies Lammertyn vernamen wij dat de bezwaren met het studiebureau zullen besproken worden.

Dat studiebureau zal de opdracht krijgen om rekening te houden met de gemaakte bezwaren een nieuw plan op te maken.

NIEUWE POGING

De inwoners van de Weide zullen over het nieuwe plan geïnformeerd worden.

Daarna zal er de inwoners gevraagd worden of zij op basis van het nieuwe plan bereid zijn om gratis afstand te doen van hun eigendomsrecht op hun straat.

Van dat antwoord zal afhangen of er over een paar jaar toch riolering en een nieuw wegdek in de Weide komt.


BEZOEK AAN GHELAMCO ARENA
SLUIT VOETBALKAMP AF

Tussen 12 en 16 augustus (niet op 15 augustus) organiseert de Maldegemse sportdienst een voetbalkamp voor jongeren tussen 11 jaar en 15 jaar.

Voor dat voetbalkamp zijn er nog enkele plaatsen vrij. Inschrijven kan bij de sportdienst in de sporthal MEOS.

Het is een traditie dat het voetbalkamp wordt afgesloten met een bezoek aan een voetbalploeg uit onze eerste nationale afdeling.

Dit jaar wordt het voetbalkamp op 16 augustus afgesloten met een bezoek aan de nieuwe accommodatie van AA Gent, die op 17 juli officieel in gebruik werd genomen.


HELP MALDEGEM EEN SPEELPLEIN WINNEN

HELP MALDEGEM EEN SPEELPLEIN WINNEN

BEBAT schenkt speeltuigen voor de inrichting van een speelplein aan de gemeente in Oost Vlaanderen die tussen 15 augustus en 15 september het meest lege batterijen inzamelt.

De speeltuigen worden gemaakt uit gerecycleerd materiaal. De batterijen kunnen binnengebracht worden bij de Jeugddienst, de speelpleinen (Kleit en Adegem), Grabbelpas, bij het onthaal in het gemeentehuis en bij de erkende bebat-inzamelpunten.

Die zijn terug te vinden op www.bebat.be/inzamelpunten.


TOMMY GERED VAN GRUWELIJKE
VERDRINKINGSDOOD

TOMMY GERED VAN GRUWELIJKE VERDRINKINGSDOOD
Nadat hij in een met tegels verzwaarde sporttas op het kanaal had rondgedreven, werd een West Highland white Terrier (Westie) -die voorlopig van zijn verzorgers de naam van Tommy kreeg- ter hoogte van de Lievebarm in Maldegem uit zijn hachelijke positie bevrijd.

Maandagmorgen kreeg de Maldegemse politie een oproep voor een sportzak die ter hoogte van de Lievebarm op het kanaal dreef. Het kostte heel wat moeite om de sporttas op het droge te krijgen.

De ontzetting groeide nog, zowel bij de mensen van de PZ Maldegem als bij de mensen die de sportzak hadden opgemerkt, toen zij bij het openen van de sporttas, die met tegels verzwaard was, een hondje aangetroffen dat aan het einde van zijn krachten was. Niemand geloofde dat het diertje zijn hachelijk avontuur zou overleven.

Dat de twee jaar oude Tommy een mensenvriend is bleek duidelijk uit de manier waarop hij reageerde en genoot van de verzorging en vertroeteling die hij bij de Maldegemse politie kreeg.

Het interventieteam van het dierenopvangcentrum VETAS uit Lokeren kwam Tommy voor verdere verzorging in Maldegem ophalen.

Uit een onderzoek van de dierenarts bleek dat Tommy 40 graden koorts had en dat hij door zijn gevecht tegen de verdrinkingsdood in de kleine ruimte bloeduitstortingen in zijn kop had opgelopen.

ONDERZOEK

Dankzij de goede zorgen die hij bij de PZ Maldegem en bij Vetas kreeg, herstelt Tommy van zijn opgelopen kwetsuren en van het trauma. Voor de PZ Maldegem is daarmee de kous nog niet af: er werd onmiddellijk een onderzoek gestart om de dader(s) van deze erge vorm van dierenmishandeling op te sporen.

Omdat de sporttas al enkele dagen op het water dreef groeide bij de politie de overtuiging dat de sporttas niet op Maldegems grondgebied in het water werd gedumpt.

De politie werd bij haar onderzoek geholpen door de chip die bij Tommy was ingeplant. Die verwees naar een postbus en het kostte niet veel moeite om de naam achter de postbus te vinden.

De politie wil niet alleen de eigenaar van de hond verhoren maar ook nog andere personen die mogelijks bij de mishandeling betrokken zijn.

NIEUWE THUIS

Als uit het onderzoek blijkt dat de eigenaar van Tommy bij de dierenmishandeling betrokken is zal hij zijn hond niet meer terug zien.

Een nieuwe thuis voor Tommy vinden zal geen probleem zijn: bij VETAS hebben zich al een paar honderd mensen gemeld die Tommy willen opvangen.


MALDEGEMSE POEZIEROUTE IS KLAAR

MALDEGEMSE POEZIEROUTE IS KLAAR
Tijdens een academische zitting stelde het Maldegemse schepencollege en de dienst cultuur de Poëzie- en verhalenbundel en de (fiets)kaart over de Maldegemse poëzieroute voor.

Sedert 2008 bouwt Maldegem aan een poëzieroute die aansluit op de Meetjeslandse kunstroute. De eerste twee panelen voor de Maldegemse poëzieroute werden geschonken door COMEET.

De afgelopen jaren organiseerde Maldegem jaarlijks zijn poëziewedstrijd. Voor iedere wedstrijd werden 2 Maldegemse sagen en legenden gekozen die als inspiratiebron voor de deelnemers van de wedstrijd moesten dienen.

Ieder jaar schreef Guido Van Heulendonck een verhaal rond de als inspiratiebron gekozen sagen en legenden.

Zowel de gedichten die de poëziewedstrijden wonnen als de verhalen van Guido Van Heulendonck kregen een plaats op de borden die de Poëzieroute aanduiden.

Nu de route voltooid is heeft de gemeente die gedichten en verhalen in een boek verzameld dat de titel "Al onder de weg van Maldegem" meekreeg.

Bij het boekje zit ook een fietskaart die de plaatsen aanduidt waar de poëzieborden opgesteld staan.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home