www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Tiende jaargang - n° 504 - Week 30 : van 21 tot 27 juli 2013

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

NIEUWE ONTWIKKELINGEN IN
HET DOSSIER VAN DE WEIDE

Nadat ongeveer de helft van de eigenaars van de Weide niet ingegaan waren op het voorstel van het Maldegems schepencollege om gratis afstand te doen van hun eigendomsrecht op hun straat, kregen alle gezinnen een brief van schepen van openbare werken Erwin Goethals in hun bus.

Zij werden verwittigd dat hun straat uit het dossier 18 van het Strategisch Plan Afvalwater Maldegem (SPAM) was gelicht.

Dat dossier voorzag aanvankelijk in de aanleg van riolering en een nieuw wegdek in de Weide, de Verbranden Bos, een deel van de Kallestraat en de Zandakkers.

Alle woningen in de Weide zouden door deze ontwikkeling zelf een toestel voor Individuele Behandeling van Afvalwater (IBA) moeten installeren.

Op maandag 15 mei werd er in de Weide een buurtvergadering georganiseerd om te overleggen welke stappen er nog konden ondernomen worden om een gesprek met het schepencollege op gang te krijgen. Alle gezinnen konden die avond een verklaring indienen waarin zij de voorwaarden opsomden die moesten vervuld worden om akkoord te gaan om gratis grondafstand te doen.

Die brieven werden door een van de initiatiefnemers van de buurtvergadering aan burgemeester Marleen van den Bussche overgemaakt.

BEZOEK
Burgemeester Van den Bussche beloofde dat zij zelf naar de Weide zou komen om er de toestand ter plaatse te bekijken.

Woensdagavond 17 juli was een delegatie van het schepencollege bestaande uit Burgemeester Van den Bussche en de schepenen, Frank Sierens, Erwin Goethals en Annelies Lammertyn op wandel in de Weide.

Alle inwoners kregen de gelegenheid om hun grieven op het door de gemeente voorgestelde rioleringsstelsel te verduidelijken. Dat gebeurde dit keer op een veel serenere manier dan tijdens de informatievergadering die destijds in den Hoogen Pad plaats vond.

OPLOSSING
Alle gedane opmerkingen en suggesties werden genoteerd en burgemeester Van den Bussche beloofde dat zij met het schepencollege de opmerkingen en suggesties grondig zal bestuderen.

Zij deed geen toezeggingen maar beloofde wel te zoeken naar een oplossing waarin zowel het schepencollege als de inwoners zich kunnen vinden.

De gemeente heeft haar aangepast dossier 18 van het SPAM (zonder de Weide) al op 13 juni overgemaakt aan de Vlaamse Milieu Maatschappij die instaat voor de subsidiëring van de werken.

Mocht de gemeente toch nog tot een vergelijk komen met de eigenaars van de Weide, dan zal het schepencollege het dossier 18 -met daarin de Weide- opnieuw aan de Vlaamse Milieu Maatschappij moeten voorleggen.


ADEGEMSE SPEELPLEINWERKING
BREEKT RECORD

ADEGEMSE SPEELPLEINWERKING BREEKT RECORD
Dat de kinderen die deelnemen aan de speelpleinwerking op de Zandakkers het naar hun zin hebben was donderdagnamiddag tijdens het bezoek van schepen Valerie Taeldeman en leden van de Jeugddienst te zien: de kinderen hadden het zo druk met spelen dat ze geen oog hadden voor de bezoekers.

De jeugddienst, Grabbelpas en de sportdienst hebben bij de opmaak van hun programma's voor juli en augustus de handen in elkaar geslagen en er gezorgd dat hun activiteiten op elkaar aansluiten, zodat de kinderen tijdens die maanden doorlopend aan activiteiten kunnen deelnemen.

De speelpleinwerking op de Zandakkers draait op volle toeren. Ook dit jaar kan de gemeente op voldoende monitoren rekenen om de kinderen een gezellige vakantie te bezorgen.

De belangstelling voor de speelpleinwerking ligt volgens de leiding dit jaar zelfs tijdens het bouwverlof hoger dan de vorige jaren. In die periode worden dit jaar regelmatig meer dan 100 kinderen ingeschreven.

De week voor het bouwverlof heeft de Adegemse speelpleinwerking ook een nieuw deelnemersrecord opgetekend. Voor een namiddag schreven zich 164 kinderen in. Het vorige record lag op 137.

De kinderen worden volgens leeftijd in groepen ingedeeld. De monitoren hebben voor iedere dag een alternatief programma achter de hand voor het geval dat de weersomstandigheden buitenspelen niet toelaten.


DE GEZINSBOND WANDELT EN ZINGT

Zondag 4 augustus organiseert de Gezinsbond Adegem zijn jaarlijkse familiewandeling. Er wordt om 14u30 gestart aan den Hoogen Pad. De deelnemers kunnen kiezen uit een wandeling van 5 km of 7 km.

Ook kinderen in de buggy kunnen aan de wandeling deelnemen. Deelnemen kost 2 euro per persoon of 5 euro voor een gezin.

Inschrijven kan tot 1 augustus bij Dorine De Vlieger (telefoon 050 71 61 33 / [email protected]) of bij Wilfried Sierens (telefoon 050 71 55 77 / [email protected]).

Op zaterdag 17 augustus zingt de Gezinsbond vanaf 20 uur samen rond het kampvuur in het Maeyensbos in de Oude Weg.

Oud en jong is er welkom om er samen bekende liedjes en liedjes uit de jeugdbewegingen en studententijd te zingen.

Jan Wauters, William Daelemans en Annelies Lammertyn zorgen voor de instrumentale begeleiding.

Deelnemen aan de "Zing met ons mee" avond kost 3 euro per persoon of 7 euro voor een gezin. In die prijs zitten ook een drankje en de hapjes die de deelnemers tijdens de avond worden aangeboden. Inschrijven en betalen kan tot 12 augustus bij Dorine De Vlieger of bij Marc Maeyens (telefoon 050 71 36 46 / [email protected]).


ADEGEM KERMISTE ONDER
EEN STRALENDE ZON

ADEGEM KERMISTE ONDER EEN STRALENDE ZON
De senioren genoten maandagnamiddag van het optreden van The Wispelband, de koffie en het gebak dat hen door het feestcomité tegen een democratische prijs werd aangeboden.

Tot in de kleine uurtjes van dinsdagnacht wapperde boven het centrum van Adegem de kermisvlag.

Het feestcomité kan tevreden terugblikken op zijn kermis: voor al de activiteiten dat het zelf organiseerde bestond er ruime belangstelling.

Voor de seniorennamiddag in den Hoogen Pad was het weer zelfs te mooi. Een aantal van de deelnemers die zich een kaart hadden aangeschaft vonden het te warm om een namiddag in den Hoogen pad te zitten.

Zij die er wel waren hebben een gezellige namiddag beleefd. Over het optreden van de The Wispelband hoorden we af niets dan lovende woorden.

Zij speelden zonder veel show te maken liedjes die door de senioren gekend waren.

Omdat de volumeknop van de versterkers ook goed was afgesteld konden de 55 plussers tijdens het optreden ook nog een klapke doen met hun vrienden naast hen.

ADEGEM KERMISTE ONDER EEN STRALENDE ZON

Ook dit jaar hadden het feestcomité en de foorkramers er voor gezorgd dat ieder kind dat maandagnamiddag aan de ballenworp deelnam met een bal naar huis ging.

Omdat de kinderen die naar de speelpleinwerking op de Zandakkers gaan onmogelijk om 17 uur aanwezig konden zijn op de ballenworp in het centrum van Adegem werden de eerste ballen pas rond 17u30 uit het raam van de zaal De Kesel gegooid.

Mogelijks wordt de ballenworp in de toekomst om 17u30 geprogrammeerd.

TERRASJESWEER
Het is niet vanaf dit jaar dat slechts weinig marktkramers zich melden voor een plaatsje op de Adegemse avondmarkt.

Toch kan de avondmarkt, als de weersomstandigheden het toelaten, op ruime publieke belangstelling rekenen.

De mensen weten dat zij op de markt een aantal standen van plaatselijke organisaties en vooral veel vrienden zullen tegenkomen.

ADEGEM KERMISTE ONDER EEN STRALENDE ZON

Het AVT lichtte tijdens de avondmarkt al een tipje van de sluier op die nu nog over de inhoud van het stuk ligt dat het in november zal brengen.

Dat het dit jaar echt terrasjesweer was zal niemand ontkennen. Het was in de vooravond dan ook moeilijk om op een van de terrasjes een lege stoel te vinden.

Omdat de meeste mensen met verlof zijn stak het ook op geen uurtje.

Woensdagvoormiddag waren de sporen van de Adegemkermis al door het gemeentepersoneel uitgewist.

INVESTEREN EN SAMENWERKEN
ADEGEM KERMISTE ONDER EEN STRALENDE ZON

Omdat het feestcomité ieder jaar voor zijn seniorennamiddag moet betalen voor het gebruik van de van tassen en ondertassen heeft het Adegems feestcomité zich zelf een grote voorraad tassen en ondertassen aangeschaft.

Het feestcomité heeft ook de vriendschapsbanden met het feestcomité van Middelburg nauwer aangehaald.

Het is de bedoeling dat de beide feestcomité's in de toekomst op elkaars hulp kunnen rekenen bij het organiseren van activiteiten waarvoor veel helpende handen nodig zijn.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home