www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Tiende jaargang - n° 502 - Week 28 : van 07 tot 13 juli 2013

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

TOCH KOERS TIJDENS ADEGEM KERMIS

Omdat het bij de opmaak van het kermisprogramma nog niet zeker was of de wielerwedstrijden voor WAOD renners, toeristen en parochianen op maandag 15 juli zou doorgaan, staat de koers niet op de kermisaffiche.

Het feestcomité heeft ondertussen de bevestiging gekregen dat de wedstrijden op 15 juli wel doorgaan. Om 15u30 starten de WAOD renners A 12 ronden en B 11 ronden.

Om 17u30 starten de toeristen (7 ronden) en de parochianen (6 ronden) Bij de parochianen zijn er 3 categorieën (-40j, +40 -50, en +50j).

Start en aankomst zijn tussen de café's 't Kruisken en 't Spaanderken. Een ronde is ongeveer 6 km.


HEULENDONK FEEST ZINGEND EN ETEND

HEULENDONK FEEST ZINGEND EN ETEND

Dit weekend wapperde de kermisvlag boven Heulendonk. Nadat zij vrijdagavond tijdens de openingsdrink van hun kermis genoten van het optreden van een André Hazes imitator (en na enkele glazen dorstlessers!) lieten verschillende gasten de rest van de aanwezigen genieten van hun zangkwaliteiten.

Zaterdagavond stonden de feesttafels gedekt en was het aanschuiven voor de groenten.

HEULENDONK FEEST ZINGEND EN ETEND Op de BBQ lag voor de feestvierders meer dan een stukje vlees te wachten.

Dit jaar namen, tot tevredenheid van het feestcomité, ook voor het eerst inwoners uit de Polenlaan deel aan de kermis.


ADEGEM KERMIST HET VERLOF TEGEMOET

Volgende week vrijdag namiddag wordt in Adegem de kermisvlag gehesen.

Het zijn de kinderen en de poppenkast Pedrolino die in den Hoogen Pad het kermisweekend op gang trekken.

Hoogtepunten in het kermisprogramma zijn: op zaterdag de grote rommel- en antiekmarkt, waarvoor Adegem-Dorp en de Schoolstraat zaterdag tot 18 uur verkeersvrij worden gehouden, en het voetbaltornooi op de terreinen van het vroegere rusthuis.

Op zondag de tweedehandsbeurs (enkel voor baby- en kinderartikelen), en de 9de memorial Rudy Landuyt.

Op maandag de kermis-koffietafel voor de 55-plussers in den Hoogen pad, de ballenworp voor de kinderen en de wielerwedstrijden.

De zomerkermis wordt dinsdagavond afgesloten met de avondmarkt.


GEEN KAMPIOENSTITELS VOOR
DE ADEGEMSE GAAIBOLDERS

GEEN KAMPIOENSTITELS VOOR DE ADEGEMSE GAAIBOLDERS

Vorig weekend werd in de cafetaria van excelsior Donk het Belgisch kampioenschap gaaibollen georganiseerd.

Voor de Adegemse gaaibolders waren er kampioenstitels weggelegd.

Enkel Patrick De Vogelaere behaalde per ploeg een podiumplaats. De individuele titels waren voor Damien Van Speybroeck (-10 jaar) Lennert Millecam jeugd (+10 jaar), Carine Blomme (vrouwen) en Mark Van Loo (mannen).

De titels per ploeg gingen bij de mannen naar "De Gezelschapsvrienden Moerhuize" en bij de Vrouwen naar "Komen en Gaan Donk".


DOSSIER VERBREDING SCHIPDONKKANAAL TERUG NAAR DE DIEPVRIES

Minister Hilde Crevits (CD&V) antwoordde in het Vlaams parlement, op vragen van Ivan Sabbe (LDD) en Sas Van Rouveroi (Open VLD), dat zij het dossier voor de verbreding van het kanaal tussen Zeebrugge en Deinze niet naar de prullenmand kan verwijzen.

De minister gaat er wel mee akkoord dat de verbetering van het transport via spoor en langs de weg eerst moet onderzocht worden. Daarnaast wil zij ook alle andere mogelijke opties openhouden.

Terwijl het dossier van de verbreding van het schipdonkkanaal (tijdelijk) naar de diepvries verhuist en de onzekerheid blijft bestaan wil minister Crevits nu al werk maken van een verbetering van de binnenvaartverbinding langs het kanaal Brugge-Gent en de Ringvaart.


ROGER EN GODELIEVE VIERDEN
HUN GOUDEN HUWELIJKSJUBILEUM

ROGER EN GODELIEVE VIERDEN HUN GOUDEN HUWELIJKSJUBILEUM
Samen met hun naaste familie werd het gouden paar in het Maldegemse gemeentehuis ontvangen.

Vijftig jaar nadat zij elkaar -eerst in het gemeentehuis van Moerkerke en daarna in de Kerk in St Rita- elkaar hun jawoord gaven, werden Roger Van de Geuchte en zijn echtgenote Godelieve Baene op zaterdag 6 juli ter gelegenheid van hun gouden huwelijksjubileum door schepen van burgerlijke stand Antoine Pauwels in het Maldegems gemeentehuis ontvangen.

Roger werd op 1 september 1939 op de Kerselare in Adegem geboren. Hij liep eerst school op den Appelboom en daarna op de Kruipuit. Van zijn 14 jaar tot zijn 18 jaar volgde hij les in de technische school Bouverie in Brugge.

Hij begon zijn legerdienst in Doornik, waar hij na twee maanden opleiding al met de techniek van de Shermantank werd geconfronteerd. Na vier maanden verhuisde hij naar Brasschaat om er aan de jeeps en de vrachtwagens te werken. Af en toe moest hij ook naar Leopoldsburg om aan de legervoertuigen te werken.

Godelieve zag op 6 mei 1942 in haar ouderlijke woning in Moerkerke Sint Rita het levenslicht. Zij doorliep de lagere school in Moerkerke en volgde ook nog 2 jaar huishoudkunde. Daarna bleef zij thuis om te helpen op de boerderij en in het huishouden.

ROGER EN GODELIEVE VIERDEN HUN GOUDEN HUWELIJKSJUBILEUM Schepen Frank Sierens overhandigde het gouden paar het erediploma dat bij de viering van gouden huwelijksjubileum hoort.

Het was tijdens een bezoek aan de cinema Sint Cecilia dat de wegen van Godelieve en Roger elkaar voor het eerst kruisten. Daarna gingen ze nog samen naar de cinema en naar de tuinfeesten, die in die tijd erg populair waren.

Op 6 juli trouwden zij. Zij kregen samen een zoon en zijn de trotse grootouders van een kleindochter.

Roger, die tijdens zijn legerdienst ervaring in de mechaniek had opgedaan, ging na zijn legerdienst als mecanicien aan de slag bij de firma van Damme. Daar bleef hij werken tot hij met prepensioen ging.

Krulbollen was en is de passie van Roger en Godelieve is daarbij zijn grootste supporter...


EENRICHTINGSVERKEER IN
DEEL VAN DE RINGBAAN

Gedurende de werken aan de fietspaden in de Staatsbaan is er in die straat tijdelijk geen verkeer richting Maldegem mogelijk.

De officiële omleiding voor de auto's ligt over Balgerhoeke en de N49, maar steeds meer automobilisten zoeken en vinden hun weg richting Maldegem via de Hillestraat, Kallestraat, Ringbaan, Vliegplein en Sint Barbarastraat. Aan het kruispunt van de Kallestraat en de Ringbaan twijfelden veel automobilisten of ze nu rechts of links moesten afslaan. Dat zorgde af en toe voor kleine filevorming in de Kallestraat.

Sedert enkele dagen staat er in de Ringbaan ter hoogte van het huis met nummer 7 een verkeersbord dat aanduidt dat er in dat gedeelte van de Ringbaan eenrichtingsverkeer is. Wie met de auto langs het Vliegplein rijdt en aan de Drukkerij Verstraete de Ringbaan indraait, wordt er door middel van een verkeersbord op gewezen dat hij of zij slechts 200 meter in de Ringbaan mag rijden. Net voorbij de inrit van de laad- en losruimte van de drukkerij staat het verkeersbord "VERBODEN DOORGANG".

Het nieuwe politiereglement zal tijdens de volgende gemeenteraad bekrachtigd worden. Dan zullen wij ook weten of die regeling tijdelijk (tot het einde van de werken in de Staatsbaan) dan wel definitief is.


EEN BROODDOOS VOOR DE VRIJWILLIGERS

EEN BROODDOOS VOOR DE VRIJWILLIGERS

Vorige week zaterdag organiseerde de gemeente Maldegem zijn jaarlijkse ontvangst van de vrijwilligerswerkers. Meer dan 400 mensen schreven zich voor die ontvangst in. Er kwamen, in vergelijking met vorige jaren, maar weinig mensen niet opdagen.

Wie zich zaterdagavond bij het gemeentehuis aanmeldde werd er verwelkomd door de leden van het schepencollege en ontving, net als deze Adegemse vrijwilligerswerkers, een brooddoos.

Er werd tijdens de receptie niet met hapjes rondgegaan maar in iedere brooddoos zaten twee belegde sandwiches.

De burgemeester verkoos een gezellige babbel met de aanwezigen boven de klassieke toespraak.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home