www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Tiende jaargang - n° 499 - Week 25 : van 16 tot 22 juni 2013

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

ALBERT EN ANGELA VIERDEN HUN
BRILJANTEN HUWELIJKSJUBILEUM

ALBERT EN ANGELA VIERDEN HUN BRILJANTEN HUWELIJKSJUBILEUM
Ter gelegenheid van hun hun briljanten huwelijksjubileum kregen Albert Claeys en zijn echtgenote Angela Goethals (iedereen kent haar als Angèle) in hun eigen feestzaal het bezoek van een delegatie van het college van burgemeester en schepenen.

Op 16 juni 1948 gaven Albert Claeys en Angela Goethals, eerst in het stadhuis van Eeklo en daarna in de kerk, elkaar hun jawoord. Op zaterdag 16 juni 2013 vierde het nog steeds stralende paar zijn brilanten huwelijksjubileum.

Namens het gemeentebestuur kwamen schepen van burgerlijke stand Antoine Pauwels, burgemeester Marleen Van den Bussche en OCMW voorzitter en schepen Stefaan Standaert het briljanten paar in de Vulderstraat in Adegem feliciteren.

Albert werd geboren op 22 september 1916 de ouderlijke woning in de Vulderstraat 2 waar hij nog steeds woont. Hij doorliep de lagere school op de Kruipuit. Daarna hielp hij tot aan zijn legerdienst op het landbouwbedrijf van zijn ouders.

Tijdens zijn legerdienst werd hij ingedeeld bij het Rode Kruis. Hij werd brancardier en leerde er met de auto rijden. Ook tijdens de mobilisatie werd hij nog regelmatig opgeroepen door het Rode kruis.

Angèle zag op 22 maart 1924 in haar ouderlijke woning in de Vromboutstraat in Eeklo het levenslicht. Zij liep school in O.L.V. ten Doorn om daarna te helpen op het landbouwbedrijf van haar ouders.

Het was op een tuinfeest in Lembeke op het domein van graaf d'Alcantara dat de wegen van Angela en Albert elkaar voor het eerst kruisten. Zij voelden zich steeds beter in elkaars gezelschap en op 16 juni 1948 luidden de huwelijksklokken.

Het jonge paar ging inwonen op de boerderij van de ouders van Albert. In 1951 namen zij het landbouwbedrijf over. In 1952 werden het paard en de koets die ze voor hun uitstapjes gebruikten vervangen door hun eerste auto, een VW kever.

Een van de wielen van die auto is nog steeds aanwezig op het bedrijf dat sedert 1976 door zoon Etienne werd overgenomen. Angèle en Albert hebben een zoon en een dochter. Hun familie is in de loop der jaren uitgebreid met een schoonzoon en een schoondochter, 5 kleinkinderen en 11 achterkleinkinderen.

ALBERT EN ANGELA VIERDEN HUN BRILJANTEN HUWELIJKSJUBILEUM Burgemeester Marleen Van den Bussche overhandigde het briljanten paar het gelukwenstelegram en de penning van het vorstenhuis.

Zij hebben een leven van hard werken achter de rug en genieten nu, omringd door hun familie, van hun wel verdiende rust.

Van een van hun stallingen hebben zij een feestzaal gemaakt waarin zij hun familiefeesten organiseren en ook bijeenkomsten laten doorgaan van de verenigingen waarbij zij en hun kinderen zijn aangesloten.

Angela en Albert hebben hun leven lang te midden van de natuur geleefd. Zij hopen samen nog jaren van het leven te kunnen genieten.


OKRA ADEGEM KENT
ZIJN KRULBOLKAMPIOEN

OKRA ADEGEM KENT ZIJN KRULBOLKAMPIOEN

Na 10 bollingen totaliseerde Willy Pollet 302 wedstrijdpunten. Daarmee werd hij de OKRA krulbolkampioen 2012 -2013. Julien Haers (281 punten) en Roger Vermeulen (263 punten) stonden ook op het podium.

De trofee voor de eerste vrouw in de uitslag was voor Simonne De Poorter (11de plaats met 246 punten). De trofee voor de ongelukkigste speler was voor Julien Veirman, die na 2 bollingen om medische redenen moest afhaken.

Tussen september en juni hebben de krulbolders van OKRA Adegem de tweede woensdagnamiddag van de maand afspraak op Heulendonk in de boltent van Georgette en Willy. Sedert dit seizoen nemen ook OKRA leden uit Oostwinkel deel aan het kampioenschap.

Voor iedere gewonnen partij krijgt een speler een aantal punten. Richard Verstuyf maakt iedere maand de eindstand en het voorlopig klassement ment op.

Iedereen die aan de laatste bolling van he seizoen deelnam kreeg van ACW Groot Maldegem een bloemetje. Dat werd hen overhandigd door Cecile Ryckaert.

AFSCHEID
Voor de OKRA leden was het hun zevende seizoen. Voor Richard Vermeulen, die van bij de start de organisatie van de bollingen op zich nam, was het woensdag zijn laatste bolling. Samen met zijn vrouw verhuist hij naar Nieuwpoort.

Alvorens over te gaan tot de uitreiking van de trofee's blikte Roger Vermeulen nog even terug op de afgelopen 7 seizoenen. Hij dankt Georgette en Willy voor het ter beschikking stellen van hun accommodatie en stelde met genoegen vast dat de goede sfeer tussen de bolders de afgelopen jaren is blijven groeien.

Hij hoopt dat de komst van de OKRA leden van Oostwinkel naar de bollingen in Adegem de eerste stap is naar nog meer samenwerking tussen de beide afdelingen.

Hij stelde Willy Sesselle voor als zijn opvolger als organisator van de Bolling. Hij verzekerde de bolders dat hij volgend seizoen zeker nog eens een namiddag naar de bolling komt kijken. Dat nieuw seizoen begint de tweede woensdag van september.


VOORSTELLING MASTERPLAN
ADEGEM CENTRUM

Dinsdag 18juni is er vanaf 19u30 een informatieavond in den Hoogen Pad over het masterplan voor Adegem centrum.

Na de bijeenkomst zullen het schepencollege en de ontwerper van het masterplan nagaan of er aan het voorontwerpen aanpassingen moeten gebeuren.

Het is de bedoeling dat het eventueel aangepaste plan in september tijdens een commissievergadering door de gemeenteraadsleden besproken wordt.

In oktober zou er dan een stemming in de gemeenteraad kunnen gebeuren. Het zal nog wel een paar jaar duren voor het plan door de administratieve molen is geraakt.


AANGESTOKEN BRAND LEGT VAN RAES
EN BOUWSTOCK TAELDEMAN IN DE AS

AANGESTOKEN BRAND LEGT VAN RAES EN BOUWSTOCK TAELDEMAN IN AS
Van de toonzalen van Van Raes en Taeldeman bleven na de brand nog enkel de muren overeind.

Het was volgens brandweercommandant Alex Van Suyt dinsdagmoren rond 1u30 dat er bij het Maldegemse brandweerkorps een melding binnenkwam voor een brand in de decoratiezaak langs de Aalterbaan.

Het was voor de brandweermannen bij hun aankomst meteen duidelijk dat de brand, die ontstaan was in een van de afdelingen van Decoratie Van Raes, ook al de aanpalende toonzaal van bouwstock Taeldeman bereikt had.

"Om te voorkomen dat wij tijdens het blussen met een tekort aan bluswater zouden komen, hebben wij onmiddellijk de zonale watervoeringfase opgestart. Daardoor konden wij rekenen op assistentie van de zes andere Meetjeslandse brandweerkorpsen.

Bijna alles van wat in de toonzalen stond was brandbaar. De vlammen grepen dan ook zo snel en zo fel om zich heen dat het onmogelijk was om de toonzalen binnen te dringen om te blussen.

AANGESTOKEN BRAND LEGT VAN RAES EN BOUWSTOCK TAELDEMAN IN AS Van de inboedel van de beide toonzalen bleef er niets meer over.

Zelfs toen we de brand na enkele uren onder controle hadden was het binnengaan in de toonzalen nog gevaarlijk, omdat er regelmatig delen van het dak naar beneden kwamen en stapelrekken kantelden" legde Michel Dauwe, luitenant bij het Maldegems brandweerkorps uit.

ONDERZOEK
Dinsdag in de vroege voormiddag kwam een brandexpert een eerste maal ter plaatse.

Dat de brand in het lokaal van de verf was ontstaan stond voor zowel de brandexpert als de mensen van de brandweer vast.

Een ploeg van het Maldegems korps bleef tot 's middags nablussen.

Omdat er dinsdagnamiddag een tweede onderzoek met een speurhond zou komen mocht er, behalve de brandweer en de politie, niemand de gebouwen betreden.

Het tweede onderzoek werd later naar woensdag verschoven en toonde toen aan dat de brand was aangestoken.

Voor het parket en de politie krijgt het onderzoek naar de brand niet een andere invalshoek.


ANDRE HAZES IMITATOR OP
" HEULENDONK FEEST "

ANDRE HAZES IMITATOR OP HEULENDONK FEEST

Heulendonk Feest gaat dit jaar door op vrijdag 5 juli en zaterdag 6 juli.

Het feestweekend wordt vrijdagavond om 19 uur geopend met een receptie.

In de loop van de avond is er een optreden van een Andre Hazes imitator. De toegang is gratis.

Zaterdagmiddag is er vanaf 13u krulbol op de terreinen van café Ter Heule. In geval van minder goed weer wordt de bolling vervangen door een kaarting en een biljart.

Vanaf 18 uur wordt jong en oud verwacht op de barbecue in de feesttent bij Willy en Rosette.

Kaarten voor de BBQ kunnen besteld worden bij Annelies Lammertyn, Simon en Dorine De Meyere, David De Meyere, Isabel Haneca en Bernard Wauters.


ACME SLOOT START TO RUN AF

ACME SLOOT START TO RUN AF

Van de 42 mensen die tien weken terug op de atletiekpiste in de Bloemestraat begonnen aan de "start to run" die door Atletiekclub Meetjesland (ACME) werd georganiseerd, legden er vorige week donderdag 36 hun proef (5 km lopen) af.

Volgens Jogtrainer Antoine Pauwels zijn er enkele deelnemers weggevallen wegens werkomstandigheden en een paar die na een lichte kwetsuur afhaakten.

Dit jaar was Mulumba Van den Hende -100m en 200m loper (top tien in België) van ACME- naast Dina Tersago -trainer in het VTM programma Let's get Fit- een van de bezielers van de start to run in Maldegem.


NVMBB MEETJESLAND GING, NVOBS KWAM

Eric Vandycke, voorzitter en secretaris van de Nationale Vereniging voor Oud-gedienden van de Belgische Strijdkrachten (NVOBS), liet ons weten dat de NVOBS een nieuwe vaderlandslievende vereniging is.

Zij is begin dit jaar opgericht, nadat eind vorig jaar de NVMBB na een turbulent jaar ophield te bestaan.

Meer informatie over de nieuwe vaderlandslievende vereniging is te vinden op www.nvobs.be


ATLETICO BOYS ORGANISEREN
33STE ZAALVOETBALTORNOOI

Volgend weekend is de sporthal Atletico en omgeving de "place to be" voor zaalvoetballiefhebbers: de Atletico Boys organiseren er hun 33 zaalvoetbaltornooi op de buitenterreinen rond de sporthal.

Vrijdag beginnen de wedstijden om 18u30. Op zaterdag wordt de eerste aftrap om 9u gegeven. Zondagnamiddag wordt er vanaf 13u voor de plaatsen gespeeld. De prijsuitreiking is voorzien rond 19u.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home