www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Tiende jaargang - n° 493 - Week 19 : van 5 tot 11 mei 2013

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

DE EERSTE COMMUNICANTJES
VAN L1A VAN DE PAPAVER

DE EERSTE COMMUNICANTJES VAN L1A VAN DE PAPAVER
Vorige week zondag was het voor de leerlingen van juffrouw Conny de grote dag: voor het eerst mochten zij in aanwezigheid van hun trotse ouders en familie te communie gaan.

Na de eucharistieviering werden Lieze Bauwens, Brian Claeys, Axelle Creytens, Ashley Degryse, Laura De Laere, Tristen Demeester, Elly Dhooghe, Alan Kapsul, Bas Poppe, Josse Sierens, Lana Storm, Nicolas Stroo, Yaro Stul, Siebe Vancoppenolle, Naut Vercruysse, Xander Vits, Amélie Willemarck en Sarah Wozniak samen met hun familie door de directie en de leerkrachten van de Papaver op een drankje en een hapje uitgenodigd.


HERSTELLING VERZAKKING
LIET LANG OP ZICH WACHTEN

HERSTELLING VERZAKKING LIET LANG OP ZICH WACHTEN
De afgelopen weken was het voor automobilisten die van uit de Staatsbaan (komende uit de richting Maldegem) moeilijk om de Hillestraat in te rijden.
Nog even geduld en de problemen zijn opgelost.

De afgelopen weken hebben veel automobilisten die van op de Staatsbaan rechtsaf de Hillestraat moesten afslaan, gevloekt: rond een verzakking op dat kruispunt was een afsluiting geplaatst. Daardoor konden zelfs lichte vrachtwagens niet uiterst rechts de Hillestraat indraaien. Zij moesten indraaien op het gedeelte van het verkeer in de Hillestraat dat van den Hoeke komt. Dat leidde de afgelopen weken meermaals tot problemen.

Zowel de gemeentelijke technische dienst als het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) kregen vragen waarom het zolang duurde voor het probleem hersteld werd.

Geen van beiden waren verantwoordelijk voor het probleem: de verzakking is er gekomen na werken op het kruispunt die in opdracht van Eandis werden uitgevoerd. De aannemer moest die verzakking herstellen. "Er liep een juridische procedure om die herstellingswerken uit te voeren" legde schepen van openbare werken Erwin Goethals uit.

De werken moeten voor 13 mei uitgevoerd zijn. Dan beginnen de werken aan het fietspad langs de Staatsbaan.


ZVC DE SOEPKIEKENS KREGEN PRINS
EN ZAAKVOERDER GEERT OP BEZOEK

ZVC DE SOEPKIEKENS KREGEN PRINS EN ZAAKVOERDER GEERT OP BEZOEK

Geert Van De Wynckel is niet alleen prins carnaval en voorzitter van de Orde van de Soepkiekens waaruit de zaalvoetbalploeg is ontstaan, hij is ook zaakvoerder van een bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in het vellen van bomen en het maken en verkopen van brandhout.

In zijn hoedanigheid van zakvoeder schonk hij vrijdagavond een wedstrijdbal aan de zaalvoetballende Soepkiekens.


GUY BLEYAERT KOOS HET MEETJESLAND
ALS LOCATIE VOOR ZIJN EERSTE FILM

GUY BLEYAERT KOOS 't MEETJESLAND ALS LOCATIE VOOR zijn EERSTE SPE
In zijn woning in de Urselweg heeft Guy Bleyaert een kleine studio geïnstalleerd waarin hij zijn eerste langspeelfilm (105 minuten) heeft afgewerkt.

Guy Bleyaert was in zijn jonge jaren een gevierd motorcrosser die het tot kampioen van België bracht. Na zijn sportieve carrière keerde hij terug naar het filmen en regisseren, een passie die hij als kind al had.

Hij startte zijn bedrijf Macromovie Media Producties en investeerde in digitaal filmmateriaal toen er meer vraag kwam naar commerciële films voor website-integratie. Hij begon ook aan de vervulling van zijn jeugddroom: zelf het scenario voor een film schrijven en die zelf maken.

VERHAAL
Hoewel hij niets tegen godsdienst heeft wil hij met zijn Engelstalige film (met ondertiteling) "The Last Inquisitors" de mensen waarschuwen voor de godsdienst als die in verkeerde handen terecht komt. In de film brengt hij de inquisitie van 400 jaar terug naar de 21ste eeuw. The Last Inquisitors is een film met een goed verhaal en met veel (harde) acties.

Hij brengt het verhaal van Father John Glance een -militair en priester in een rustig dorp- die door zijn bisschop gevraagd wordt om zich aan te sluiten bij een extremistische katholieke sekte die door het invoeren van de inquisitie de wereld wil zuiveren van het kwaad.

In de film volgen we Father John die zich niet heeft aangesloten bij de sekte maar die met alle harde en wettelijke middelen bestrijdt.

CAST EN LOCATIE
In 2007 maakte Guy onder meer in de Sint Adrianuskerk zijn eerste proefopnames. Die bevielen zo goed dat hij besloot om verder te werken aan zijn uitdaging. Omdat hij niet geschoold was als scenarist, regisseur of acteur kon hij nergens aan subsidies geraken. Er zat niets anders op dan zijn eerste film met eigen middelen realiseren.

De film, waarvoor Guy niet alleen het verhaal maar ook de muziek heeft geschreven, wordt gedraaid met acteurs die actief zijn in het amateurtoneel. Guy die zelf al te zien was in een aflevering van Aspe (VTM) en een rolletje had in een Amerikaanse film, neemt in zijn film ook de hoofdrol voor zijn rekening.

Ook het uitwijken naar het buiteland voor opnames en het inhuren van grote stuntmannen zat er gezien het budget niet in. Hij heeft in onze omgeving rondgekeken en vond op verschillende plaatsen geschikte locaties. Er werd gedraaid in de kerk van Balgerhoeke en in de Paterskerk in Eeklo. Ook in het godshuis in Sint Laureins in de gebouwen van de Lilan in Eeklo, in het stoomcentrum en het kasteeltje in de Noordstraat werd er gefilmd.

FESTIVALS
De afgelopen jaren heeft Guy veel tijd en energie in zijn film gestoken. "Ik ben zeer tevreden over het resultaat. Ik heb de afgelopen jaren de mensen zowel voor als achter de camera zien groeien in hun rol" vertelde Guy ons op de vooravond van de avant-première, die in Brugge doorging.

Momenteel wordt er uitgekeken in welke grote en kleine films The Last Inquisitors kan worden ingeschreven. Over enkele maanden zal de film ook in de filmzalen te zien zijn.

Guy weet nu al dat The last Inquisitors zijn eerste maar niet zijn laatste film zal zijn. Enkele mensen die samen met hem aan de film hebben gewerkt hebben andere opdrachten gekregen. Door de aandacht die er aan zijn film in de sociale media is besteed, heeft ook hij ook al contacten (zowel in binnen als buitenland) kunnen leggen om in de toekomst samen te werken.


WAREN ZE DE
ZANDAKKERS VERGETEN?

Terwijl inwoners van de Weide zich afvragen welke stappen zij kunnen ondernemen om de gemeente er van te overtuigen dat zij bij de aanleg van de riolering afstappen van de aanleg van een gracht voor de afvoer van het oppervlaktewater, vragen de inwoners van de Zandakkers zich af waarom zij niet op de informatievergadering waren uitgenodigd.

In het plan 18 van het Strategisch Plan Afvalwater Maldegem (SPAM) is de aanleg van een ontdubbelde riolering in de Weide, een deel van de Kallestraat, de Verbranden Bos en de Zandakkers voorzien.

Op de informatievergadering die op 23 april in den Hoogen Pad werd georganiseerd, waren voor de inwoners uit die straten slechts enkele mensen uit de Zandakkers aanwezig.

Uit gesprekken met de die mensen bleek, dat zij in tegenstelling met de inwoners van de andere straten, geen uitnodiging voor die bijeenkomst hadden ontvangen.

Zij die er wel waren hadden het gehoord van een personeelslid van de gemeente.


KUNSTIGE IGLOO
OP DE ZANDRING

KUNSTIGE IGLO OP DE ZANDRING

Vorige week zondagvoormiddag was jong en oud uitgenodigd op de Zandring, het terrein waar de petanquebaan en de krulbolbaan en het speelbos zijn, voor de officiële ingebruikname van de Kunst Igloo die door enkele papa's uit de wijk in het kader van de WAK werd gebouwd.

In tegenstelling met het vorige mega kunstwerk dat de wijk in het kader van de WAK maakte, wordt de Igloo op het einde van de WAK niet in brand gestoken: hij wordt het speelhuisje voor de jongste inwoners van de wijk.

Zondagvoormiddag konden de kinderen, terwijl hun ouders al klonken op de Igloo, er al in luisteren naar een mooi verhaal dat door Lieve Blondeel werd verteld.


SWIM FOR LIFE BRACHT 2.142 EURO OP

SWIM FOR LIFE BRACHT 2.142 EURO OP

Een kleine delegatie van de inrichters van Swim For Life, dat op zondag 24 maart in het Sint Annazwembad doorging, waren maandagnamiddag te gast in de Vierklaver in Adegem.

De inrichters hadden de Vierklaver uitgekozen als goed doel waaraan zij de opbrengst van hun Swim for life zouden schenken.

Voordat ze de 2.142 euro die hun initiatief had opgebracht overhandigden werd de delegatie eerst uitgenodigd op koffie en gebak.

Op de tafel stond ook de beker die ploeg van de Vierklaver tijdens Swim for life won, door in een half uur de meeste baantjes te zwemmen.

Er werden al plannen gemaakt voor de Swim form life editie 2014.


GRENADIERS, CARABINIERS
EN 7DE JAGERS TE VOET
HERDACHTEN HUN OUD- STRIJDERS

GRENADIERS CARABINIERS EN 7DE JAGERS TE VOET HERDACHTEN HUN OUD-
Ook dit jaar namen verschillende delegaties van vaderlandslievende verenigingen deel aan de herdenkingsplechtigheid die door de Adegemse afdeling van de Vriendenkring van de Grenadiers werd georganiseerd.

Omdat hij het om gezondheidsredenen iets kalmer aan moet doen, heeft Richard Verstuyf het voorzitterschap van de Adegemse afdeling van de Vriendenkring van de Grenadiers doorgegeven aan Gaston Roeygens.

Richard is nu erevoorzitter van de afdeling. Als erevoorzitter leidde hij de plechtigheid aan het monument van de Grenadiers.

Voorzitter Roeygens nam de rest van de organisatie voor zijn rekening.

Aan de aanwezigheid van het aantal politiekers was het duidelijk te merken dat er dit jaar geen verkiezingen op het programma hadden staan.

De plechtigheid, die ieder jaar de eerste zaterdag van mei wordt georganiseerd, begint steeds met een bezoek van het bestuur aan het graf van Louis Savat, stichter van de Adegemse afdeling van de vriendenkring.

De eerste bloemenhulde had plaats aan de gedenkstenen van de Carabiniers en de 7de Jagers te Voet, aan de muur van de Sint Adrianuskerk.

Voor de bloemenhulde aan het monument van de Grenadiers in de Prins Boudewijnlaan bracht schepen Valerie Taeldeman hulde aan de belangrijke rol die de Grenadiers in onze Belgische geschiedenis hebben gespeeld.

GRENADIERS CARABINIERS EN 7DE JAGERS TE VOET HERDACHTEN HUN OUD-Ook Eendracht Maakt Macht Adegem legde bloemen neer aan de gedenksteen van de Carabiniers op Raverschoot.

Aan de gedenksteen van de Carabiniers in Raverschoot bracht de voorzitter van de Carabiniers hulde aan zijn overleden oud- wapen broeders.

Schepen Annelies Lammertyn vroeg in haar toespraak aan de aanwezigen om even stil te staan bij de zware opoffering die de soldaten tijdens de oorlog hebben gebracht.

De door hen gebrachte offers moeten er ons toe aanzetten om alles in het werk te stellen om de vrede te bewaren.


GOSPELSONGS IN DE
SINT ADRIANUSKERK

Op uitnodiging van de serviceclub Kiwanis Eeklo & Meetjesland is het koor Gospelsongs Far Out op zaterdag 25 mei te gast in den Hoogen Pad in Adegem.

In het voorprogramma (om 19u30) treedt het jeugdkoor Taratantara op.

Kaarten (inclusief receptie) kosten in voorverkoop 20 euro en zijn te verkrijgen bij Toerisme Maldegem in de Marktstraat, in CC den Hoogen Pad en bij Pluspunt, Boelare 64 in Eeklo.

Voor meer informatie over het optreden kan u terecht bij [email protected]


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home