www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Tiende jaargang - n° 489 - Week 15 : van 7 tot 13 april 2013

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

MAURICE CLAEYS LAG TWEE
DAGEN DOOD IN ZIJN BED

Toen Julien Claeys zaterdagvoormiddag op bezoek ging bij zijn broer Maurits in de Kallestraat stond hij voor een gesloten deur.

Aanvankelijk dacht Julien dat Maurits -die zich al enkele jaren na een val in een rolstoel verplaatste- al de baan op was.

De buurvrouw van de 67 jarige Maurits vond het verdacht dat zij hem al een paar dagen niet meer had gezien en dat de reclamefolders van de afgelopen dagen nog in zijn brievenbus zaten.

Zij nam contact op met enkele adressen waar hij kon zijn maar niemand had hem de afgelopen dagen gezien. Omdat de zoon van Maurits op reis was in Frankrijk en pas zaterdag in de loop van de avond terug in Adegem kon zijn, verwittigde de buurvrouw de hulpdiensten.

Die troffen Maurits dood aan in zijn bed. Uit de eerste vaststellingen bleek dat hij al minstens 2 dagen overleden was.

Woensdagnamiddag had Maurits zoals iedere week bezoek gekregen van een verpleegster van het Wit Gele kruis. Toen was hij naar eigen zeggen nog in prima conditie.


VERENIGDE VRIENDEN ADEGEM
VERKOPEN PANNENKOEKEN

Om haar kas te spijzen organiseert de muziekmaatschappij de Verenigde Vrienden Adegem VVA een pannenkoekenslag.

Zaterdag 13 april doorkruisen de leden van de VVA de gemeente met hun pannenkoeken. Voor een pakje van 9 pannenkoeken betaal je 5 euro.


KLJ ADEGEM ORGANISEERDE
DERDE GALA-AVOND

KLJ ADEGEM ORGANISEERDE DERDE GALA-AVOND
De meisjes werden bij hun aankomst op de Gala-avond op de rode loper verwelkomd door DE KLJ leiding.

KLJ is de enige jeugdbeweging die Adegem nog rijk is. De leiding doet er alles aan om de leden degelijke ontspanning te bieden.

Voor de derde maal werd vorige week vrijdag een gala-avond georganiseerd.

Alle leden die niet op reis waren hadden een uitnodiging gekregen. Omdat bij KLJ Adegem de gala-avond ook vriendjesavond is, mocht ieder lid ook nog 3 vriendjes meebrengen.

Omdat iedereen die naar de gala-avond kwam naast gratis drankjes ook gratis popcorn kreeg als zij/hij zich kleedde als hun favoriete filmster leek de gala-avond wel op een première van een film.

KLJ ADEGEM ORGANISEERDE DERDE GALA-AVOND
De jongens waren duidelijk in de minderheid op de gala-avond.

Het was geen première maar er was wel film op de gala-avond. De leden hadden de weken die aan de gala-avond vooraf gingen mogen kiezen welke 2 films er op de gala-avond zouden vertoond worden.

De jongste leden kozen voor Rapunzel. De voorkeur van de oudere leden ging naar Pitch perfect.

De leiding was tevreden over de derde gala-avond. Er kwamen 65 jongeren waarvan een derde niet-leden over de rode loper. Hopelijk hebben die niet-leden genoten van de avond en vervoegen zij de rangen van hun vriendjes.


CANTICORUM ZONG VOOR VIER

CANTICORUM ZONG VOOR VIER
Het koor Canticorum versterkt met leden van het Comité voor initiatief en enkele passanten ondersteunden muzikaal de opnames van het productiehuis dat voor VIER de quiz "de slimste gemeente van Vlaanderen" maakt.

Omdat Maldegem niet door de preselecties van de quiz "De slimste gemeente van Vlaanderen" die op VIER wordt uitgezonden raakte, is Marleen van den Bussche een van de burgemeesters die tijdens de finaleweek in mei een van de vragen mag stellen.

Het productiehuis dat voor VIER de quiz organiseert heeft voor die vraagstelling een scenario uitgeschreven. De burgemeester die zijn vraagstelling het best kan inkleden wint een prijs. Zaterdagvoormiddag stonden de opnames in de Marktstraat in Maldegem op het programma.

De burgemeester had voor deze opnames een oproep gedaan naar verschillende verenigingen om extra kleur aan de opnames te geven. Die oproep werd maar zwak beantwoord.

Zittend aan een bureau op een aanhangwagen reed de burgemeester door de Markstraat terwijl ze haar vraag stelde. Leden van het Adegems koor Canticorum vormden de meerderheid van het decor.

Samen met leden van het comité voor initiatief zorgden zij er voor dat naast de vraag van de burgemeester ook een deel van het lied "Al onder de weg van Maldegem" tijdens de uitzending zal te horen zijn.

De opnames werden een achttal keren overgedaan maar ondanks de koude bleef een verkleumde burgemeester haar vraag stellen en bleven de leden van Canticorum enthousiast zingen.

Het productie huis zal binnenkort de datum doorgeven waarop de beelden zullen uitgezonden worden.


PARKEERVERBOD VOOR VRACHTWAGENS
IN DE STAATSBAAN

PARKEERVERBOD VOOR VRACHTWAGENS IN DE STAATSBAAN
Voorlopig kunnen vrachtwagens nog parkeren op de verhoogde berm in de Staatsbaan tussen de residentie Atlantis en de verkeerslichten.

Regelmatig parkeren vrachtwagens op de parkeerstrook in de Staatsbaan tussen de residentie Atlantis en de verkeerslichten aan het kruispunt van Adegem-Dorp met de Staatsbaan.

Omdat zij tijdens het parkeren met hun voertuig gedeeltelijk op het fietspad staan riskeren zij niet alleen een PV, maar vormen ook een gevaar voor de fietsers.

Dat probleem werd tijdens de vorige bestuursperiode al enkele malen zonder succes tijdens gemeenteraadszittingen aangekaart door Freddy Boels (N-VA).

Tijdens de gemeenteraadszitting van donderdag 28 maart werd een politiereglement goedgekeurd waardoor het voor vrachtwagens verboden wordt om op die strook te parkeren.

Op de vraag van Arnout De Lille (N-VA) om bij het verkeersbord dat het verbod aangeeft ook een bord te plaatsen met de aanduiding dat de vrachtwagenchauffeurs hun vrachtwagen op de parking van het André Trensonstadiom kunnen parkeren, kon burgemeester Marleen Van den Bussche niet onmiddellijk een positief antwoord geven.

Omdat de Staatsbaan een gewestweg is moet daarvoor toestemming aan het Agentschap Wegen en Verkeer gevraagd worden.


PAASEIEREN RAPEN MET DE GEZINSBOND

PAASEIEREN RAPEN MET DE GEZINSBOND

Het bestuur van de Gezinsbond Adegem had op paasmaandag de paashaas uitgenodigd naar de tuin en het bos van de familie Maeyens in de Oude Weg.

Niet alleen de kinderen maar ook hun ouders werden in de Oude Weg verwacht. Hoewel het koud was en de ijzige wind het koude gevoel nog versterkte waren er toch 76 kinderen en 97 ouders op de afspraak.

Terwijl de kinderen samen met de paashaas op zoek gingen naar de paaseieren konden de ouders al genieten van de drankjes en de hapjes.

Nadat de kinderen alle paaseieren hadden gevonden werd hen ook nog een mooi verhaal verteld. Ondertussen hadden ook zij al de weg naar de drankjes en hapjes gevonden.

Voorzitter Dorine De Vlieger was tevreden over de grote opkomst. Zij dankte Marc en Cecile voor het ter beschikking stellen van hun tuin en bos en alle mensen die er mee hadden voor gezorgd dat de paaseierenraap ook dit jaar een succes en een familiefeest werd.


PAULA VERPLAETSE VIERDE
HAAR VIERDE VIERGESLACHT

PAULA VERPLAETSE VIERDE HAAR VIERDE VIERGESLACHT

Met haar geboorte op februari zorgde Gaël Schram, dochter van Mario en Sylvie De Meyere, uit de Deisterweg in Adegem er voor dat Paula Verplaetse haar 4de viergeslacht mocht vieren.

Afgelopen zondag kreeg de 96 jarige Paula die in het Warmhof woont het bezoek van alle leden van de viergeslachten.

Dat waren: Haar dochter Magda Stevens, haar dochter Sylvie De Meyere, haar dochters Manou en Gaël Schram (goed voor 2 viergeslachten) en haar dochter Carine Stevens, haar dochter Isabel Rys, haar 2 dochters Lena en Lucy Blondeel (eveneens goed voor 2 viergeslachten).


GEEN FINANCIELE COMPENSATIES
VOOR EXTRA ISOLATIEKOSTEN

Tijdens de raadszitting van februari wees Arnout De Lille er de leden van het schepencollege op dat inwoners van de Kleine Moerewege en omgeving extra kosten zullen moeten maken om, als de nieuwe windmolen langs de N49 er staat, hun woning te isoleren om het geluid van de draaiende wieken buiten te houden.

Hij drong er bij schepen Valerie Taeldeman op aan dat zij aan Vlaams minister van energie Freya Van den Bossche zou aandringen om maatregelen te nemen zodat de maatschappijen verplicht worden financiële compensaties te geven aan de mensen die hun gebouwen extra moeten isoleren tegen het geluid die windmolens 24 uur op 24 uur produceren.

Minister van den Bossche heeft al laten weten dat zij geen decreet zal uitvaardigen dat dergelijke financiële compensaties voorziet.

De minister wijst er op dat het bouwen en uitbaten van windmolens onderworpen is aan een bouw- en een milieuvergunning. Die vergunning wordt pas afgeleverd als de windmolens voldoen aan de voorwaarden inzake hinder en veiligheid die in de Vlarem wetgeving zijn opgenomen.

Het afleveren van de vergunningen is een provinciale bevoegdheid.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home