www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Tiende jaargang - n° 482 - Week 8 : van 17 tot 23 februari 2013

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

WWW.ADEGEM.NET MOCHT
10 KAARSJES UITBLAZEN

ADEGEM.NET MOCHT 10 KAARSJES UITBLAZEN
Geert en Marnix legden de basis, David kwam snel de tandem versterken en enkele maanden later vervolledigde Pol "De Vier". Samen zorgen zij er voor dat www.adegem.net nog altijd druk bezocht wordt.

Adegem.net is een niet commerciële en onafhankelijke website die door vier mensen -die ondertussen goede vrienden geworden zijn- beheerd wordt.

Met de site willen de vier vooral de Adegemnaren en de uitgeweken Adegemnaren op de hoogte houden van het heden en het verleden van hun prachtige dorp buiten de wereld.

Voor de basis van adegem.net moeten we terugkeren naar 1999, toen Geert De Baets vanuit Frankrijk naar het Nederlandse Apeldoorn gedetacheerd werd om daar op professionele basis internetsites te ontwikkelen. Naast zijn professionele sites maakte Geert ook de familiesite www.debaets.be.

Via zijn werk leerde hij Udo Tjalsma van dynamiXS.net kennen, een hostingprovider en ondertussen een zakenpartner en goede vriend. Volgens Geert zou www.adegem.net nooit bestaan hebben zonder de hulp en de generositeit van Udo.

Op 28 januari 2003 kwam Marnix Van de Kerckhove eerder toevallig via Google op de site debaets.be terecht.

Hij vond er de naam van Geert op terug. Er ontspon zich een gezellige e-mail conversatie tussen de twee Adegemnaren die een en dezelfde belangstelling deelden. Marnix had ter gelegenheid van de 80ste verjaardag van zijn vader een boekje over de familie gemaakt en dat stond ook op internet en kreeg een link op de site debaets.be.

Omdat er op de familiesite www.debaets.be ook andere informatie over Adegem te vinden was hadden al veel mensen via Google de weg naar de site gevonden.

De plannen om op internet iets speciaals te doen voor Adegem waren geboren en die plannen konden rekenen op de sympathie en de ondersteuning van Udo Tjalsma, die de nodige stappen ondernam voor de registratie van de site www.Adegem.net.

Tussen het moment dat Marnix de site debaets.be ontdekte en www.adegem officieel geregistreerd werd, publiceerde Geert verschillende testversies van adegem.net op dochtersites van debaets.be. De officiële registratie kwam er op 8 februari 2003.

DERDE MAN
Het overlijden van een gemeenschappelijk familielid bracht Geert De Baets en David Storm met elkaar in contact. Zij brachten samen een bezoek aan het Hof Malecote.

Er werden foto' s genomen en Geert plaatste die, tot grote tevredenheid van David, op het digitaal archief van de site. David die onmiddellijk het belang van een eigen Adegemse site inzag kwam het duo achter Adegem.net versterken.

Het Adegems feestcomité was een van de eerste organisaties die via David op de nieuwe site zijn activiteiten kwam promoten. Terwijl Marnix via zijn contacten in de heemkundige kring het Ambacht Maldegem de geschiedenis van Adegem op de site bracht, liet David de mensen via adegem.net de Boerenstiel van toen ontdekken.

VIERDE MAN
De drie voelden echter aan dat er nog iets ontbrak op hun site. Er was de geschiedenis, den boerenstiel en toerisme. Er moest ook hedendaags nieuws op de site te vinden zijn.

Tijdens een interview met de drie voor het dagblad Het Volk spraken wij een eerste maal over een wekelijkse nieuwsrubriek. Na enige bedenktijd van mijnentwege verscheen op 30 november de eerste "Adegemse Gazedde".

TOEKOMST
Via Google Analytics zijn er bezoekersstatistieken vanaf 23 mei 2006. Daaruit leerden we dat www.adegem.net vanaf die datum 350332 of gemiddeld 142 bezoekers per dag heeft. Daarvan zijn er 215.177 of 61,42% terugkerende bezoekers.

Buiten België wordt adegem.net het meest in Nederland, Amerika, Frankrijk, Duitsland Paraguay, Groot Bretagne, Canada en Ierland bezocht.

Na 10 jaar denken de vier er zeker nog niet aan om te stoppen. Wij worden er zeker niet rijk van. De reacties van de mensen zijn onze beloning en voldoening en daar doen wij het graag voor.


DRUKKERIJ VERSTRAETE STEUNT
DE SINT VINCENTIUS VERENIGING

DRUKKERIJ VERSTRAETE STEUNT DE SINT VINCENTIUS VERENIGING

Drukkerij Verstraete, de grootste werkgever op het Maldegems industrieterrein, organiseert jaarlijks een aantal evenementen waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat.

Er wordt in de eerste plaats uitgekeken naar plaatselijke organisaties die voor hun sociale werking een financieel steuntje kunnen gebruiken.

Eind vorig jaar organiseerde de firma een kerstdrink waarvan de opbrengst naar de Sint Vincentius vereniging zou gaan. De Sint Vincentius vereniging ondersteunt tijdelijk mensen die financiële problemen hebben.

Het is een vereniging die zelden of nooit in de actualiteit komt maar via contacten toch steeds mensen tegenkomt die in nood zijn maar meestal zelf nergens aankloppen om hulp te vragen.

De Sint Vincentius vereniging haalt haar werkingsmiddelen uit een omhaling in de Sint Barbarakerk en uit schenkingen van personen, verenigingen en bedrijven.

Vorige week donderdag overhandigde een delegatie van de Drukkerij Verstraete in de dekenij een cheque van 1.800 euro aan het bestuur van de Sint Vincentius vereniging.


TIJDELIJK GEEN DOORGAAND
VERKEER IN ADEGEM-DORP

Als de weersomstandigheden het toelaten wordt er vanaf maandag 18 februari begonnen met de aanleg van de nieuwe verkaveling Pauwels in Adegem-Dorp.

In de eerste fase zal de riolering en de aansluiting van die riolering op de riolering van Adegem-Dorp worden gerealiseerd.

Voor die aansluiting moet een deel van Adegem-Dorp tussen de KBC en de ING tijdelijk worden opengebroken. Daardoor zal er tussen 18 februari en 29 maart geen doorgaand verkeer in Adegem-Dorp mogelijk zijn.

Er worden omleidingen voorzien via de Schoolstraat en de Hillestraat.


MARTHONGAAIBOLLING
VOOR HET GOEDE DOEL

MARTHONGAAIBOLLING VOOR HET GOEDE DOEL

Zaterdagmiddag om 13u30 werd in de Poermolen in Donk de start gegeven van de Marathongaaibolling (24 uren) ten voordele van de Vierklaver.

Dit jaar begon de eerste wedstrijd met enige vertraging omdat bij het begin van de bolling hulde werd gebracht aan Maikel De Vogelaere de overleden zoon van Patrick De Vogelaere een van de stuwende krachten achter de marathongaaibolling.

Een ploeg van schepenen en gemeenteraadsleden was de eerste ploeg die het tegen het marathonteam opnam. Daarna was het de beurt aan een ploeg van de sportraad.


LUCIEN EN GODELIEVE DELEN
AL 50 JAAR LIEF EN LEED

LUCIEN EN GODELIEVE DELEN AL 50 JAAR LIEF EN LEED
Ter gelegenheid van hun gouden huwelijksjubileum werden Lucien Foré en zijn echtgenote Godelieve De Loof samen met hun familie in het Maldegems gemeentehuis ontvangen.

Voor schepen van burgerlijke stand Antoine Pauwels was de viering van het gouden huwelijksjubileum van Lucien Foré en Godelieve De Loof een weerzien met veel buren uit zijn jeugdjaren.

Lucien Foré werd 76 jaar geleden op Veldekens geboren. Nadat hij eerst in Oost Winkel en de Kruipuit school had gelopen volgde hij nog enkele jaren les in de Broederschool in Eeklo. Toen was het tijd om in de meubelzaak van zijn ouders te helpen.

Ook na zijn legerdienst lichting 52/53 werkte hij nog enkele jaren in het bedrijf van zijn ouders om daarna een eigen fietsenzaak op te zetten.

Godelieve werd in 1938 in het moederhuis in Brugge geboren. Samen met haar ouders woonde zij op de boerderij in de Pot en Zuidhoutstraat in Maldegem. Zij liep eerst in Kleit en daarna in Adegem school. Daarna hielp ze haar ouders op de boerderij. In oktober 1951 verhuisde de familie naar een boerderij op het vliegplein in Adegem.

Godelieve en Lucien leerden elkaar kennen in de Schouwburg in Maldegem waar een koers op rollen werd georganiseerd. Een van de deelnemers aan die wedstrijd was Noël Foré, de broer van Lucien. Lucien en Godelieve hebben samen veel wedstrijden van Noël die beroepsrenner werd gevolgd.

Op 11 februari 1953 trouwden zij in het Adegems gemeentehuis en drie dagen later op Valentijn werd hu huwelijk in de Sint Adrianuskerk in Adegem ingezegend.

LUCIEN EN GODELIEVE DELEN AL 50 JAAR LIEF EN LEED Schepen van burgerlijke stand Antoine Pauwels overhandigde het gouden paar het gemeentelijk geschenk.

Godelieve hielp vanaf dat moment mee in de fietsenzaak van Lucien.

In 1978 sloot Lucien zijn zaak en ging als schrijnwerker bij zijn nonkels op het industrieterrein van Eeklo werken. Op 1 februari 2002 ging hij met pensioen.

Lucien en Godelieve kregen een dochter die hen een kleinzoon schonk. Het was zowel voor hun dochter als voor Lucien en Godelieve een harde klap toen die kleinzoon eind vorig jaar op 19 jarige leeftijd na een korte opname in het ziekenhuis thuis overleed. Samen proberen zij dat verdriet te verwerken.

Lucien en Godelieve zijn lid van Okra Veldekens Oostwinkel. Een deel van hun vrije tijd spenderen zij aan het fietsen en kaarten. Ook al heeft het leven hen niet gespaard toch hopen Lucien en Godelieve nog jaren te kunnen genieten van de mooie dagen die het leven hen schenkt.


RODE KRUIS ORGANISEERT
BLOEDINZAMELING

Op dinsdag 5 maart organiseert het Rode Kruis tussen 17 en 19u30 een bloedinzameling in den Hoogen Pad in Adegem.

Bloedgevers die zich op die dag niet vrij kunnen maken kunnen voor hun bloeddonatie op dinsdag 12 maart terecht in het diensten centrum Oud Sint Jozef in Maldegem, op dinsdag 19 maart in de sporthal De Berken in Kleit en op vrijdag 29 maart in de Poermolen in Donk.

Ook op die locatie kan er tussen 17u en 19u330 bloed gegeven worden.


ER ZIJN ONBETROUWBARE
RECLAMERONSELAARS OP PAD

De afgelopen weken zijn er bij de gemeente verschillende vragen over een firma die bij zelfstandigen reclame ronselt voor de gemeentelijke infogids.

Het gemeentebestuur raadt iedereen die door vertegenwoordigers de firma GCS uit Tongeren gecontacteerd wordt aan om niet in te gaan op hun voorstel om een reclame in de gemeentelijke infogids te plaatsen. De gemeente heeft geen enkel contract daaromtrent met de firma GCS afgesloten.

Wie op internet op zoek gaat naar de firma zal zien dat Maldegem niet de eerste gemeente is waar de firma via deze methode probeert om zelfstandigen op te lichten.


KLEUTERS GINGEN NAAR
DE WATERSPEELTUIN

KLEUTERS GINGEN NAAR DE WATERSPEELTUIN
Met een nieuwe leerling en al spelend leren de kleuters zwemmen als afwisseling mochten zij knutselen en turnen

Voor het eerst organiseerde de sportdienst een waterspeeltuin voor kleuters van de tweede en derde kleuterklas. De waterspeeltuin is vooral gericht op het leren zwemmen via een nieuwe leerlijn die door de universiteit van Leuven werd uitgewerkt.

Tijdens de krokusvakantie konden zij op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag voormiddag naar het sint Annazwembad. Op woensdag was er 's namiddags in een spelnamiddag in de sporthal MEOS waarin carnaval centraal stond.

In het Sint Annazwembad werden de 38 kleuters die voor de zwemspeeltuin waren ingeschreven in drie groepen ingedeeld. Iedere groep kwam in het kinderzwembad terecht waar ze op nieuwe speelse manier hun eerste stappen naar het zwemmen zetten.

In de cafetaria werd er geknutseld en in een ander lokaal stonden er aan kleuters aangepaste turn- en dansoefeningen op het programma.

Dat de kleuters van het bezoek aan de waterspeeltuin genoten hebben was duidelijk toen zij vrijdagnamiddag hun brevet kregen. Alle kleuters willen ook tijdens de komende paasvakantie terugkeren naar de waterspeeltuin.


't FOLKLOORKE WAS ER WEER

't FOLKLOORKE WAS ER WEER

't Folkloorke is een vaste waarde in de Maldegemse carnavalsstoeten. Vorige week was de Adegemse vereniging met haar wagen, die rond Doornroosje was opgebouwd, zowel in de namiddag als avondstoet te bewonderen.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home