www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Tiende jaargang - n° 479 - Week 5 : van 27 januari tot 2 februari 2013

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

MAIKEL DE VOGELAERE OVERLEED
NA EEN ZAALVOETBALWEDSTRIJD

MAIKEL DE VOGELAERE OVERLEED NA EEN ZAALVOETBALWEDSTRIJD
Veel te vroeg is er een einde gekomen aan
het leven van de 27 jarige Maikel De Vogelaere.

Samen met meer dan 1000 vrienden en kennissen heeft de familie De Vogelaere - De Laere zaterdagvoormiddag met een gebedsdienst in de Sint Adrianuskerk in Adegem afscheid genomen van hun 27 jarige zoon Maikel De Vogelaere. Hij overleed op zaterdag 19 januari.

Maikel die samen met zijn ouders in de Canadezenlaan in Adegem woont, was schrijnwerker van beroep en zette in zijn vrije tijd graag een stapje in de wereld nadat hij een matchke zaalvoetbal had gespeeld. Omdat hij zo graag zaalvoetbal speelt was hij bij 3 verschillende clubs aangesloten.

Moest hij zelf niet spelen dan ging hij naar een wedstrijd van een van zijn vele vrienden kijken. DERBY Vorige week zaterdag stond er in de sporthal Atletico in de Staatsbaan in Adegem een Derby tussen de Ultra's, een van de ploegen waarbij Maikel als keepers speelde, en The Friends.

Hoewel het om een derby ging heerste er toch geen gespannen sfeer op of rond het terrein. The Friends besloten in de 2de helft een van hun aanvallen met een harde trap op doel.

Maikel plaatse zich als keeper in de loopbaan van de bal en kreeg de bal op zijn borstkas.

MAIKEL DE VOGELAERE OVERLEED NA EEN ZAALVOETBALWEDSTRIJD Maikel stond bij de zaalvoetballers als een
van de betere keepers aangeschreven.

Er leek niets aan de hand en de wedstrijd ging verder. Even later deed Maikel teken naar zijn vader Patrick op de bank dat hij, omdat hij zich na het stoppen van dat hard schot niet lekker voelde, vervangen wou worden. Omdat hij zich niet beter voelde is Maikel niet meer terug op het terrein gekomen.

NAAR HUIS

Ook na de wedstrijd voelde de keeper van de Ultra's zich nog altijd niet goed in zijn vel. In plaats van zoals gewoonlijk nog enkele uurtjes met zijn vrienden na te kaarten vroeg hij zijn vader om hem onmiddellijk na de wedstrijd naar huis te brengen.

Daar kroop hij meteen tussen de lakens. Enkele minuten later hoorden zijn ouders hem schreeuwen van de pijn. Toen zij op zijn slaapkamer kwamen zagen zij een zoon die geen teken van leven meer vertoonde.

De bij geroepen hulpdiensten hebben Maikel nog gereanimeerd om hem naar het UZ in Gent over te brengen. Op de weg naar het ziekenhuis is hij overleden. Volgens de artsen zou een breuk in de hoofdslagader of een scheurtje in de hartspier de oorzaak van het overlijden zijn.

AANGESLAGEN

Niet alleen de familie ook zijn vele vrienden waren aangeslagen toen zij het overlijden van Makel vernamen.

"Wij kenden Maikel als de altijd vrolijke sportvriend die graag mee hielp om er de vrolijke noot in te houden. Wij zullen hem niet alleen als keeper missen" klinkt hij bij zijn vrienden. Voor de familie De Vogelaere is het een nieuwe zware tegenslag die ze te verwerken krijgen.

Vader Patrick heeft de afgelopen jaren tegen de kanker gevochten. Grootvader Wilfried De Laere die op de dag waarop Maikel overleed 79 jaar zou geworden zijn overleed enkele maanden geleden aan een slepende ziekte.


SPORTELINSTUIF VOOR SENIOREN

Voor zijn eerste sportelinstuif voor senioren kon de Maldegemse sportdienst op een zeventigtal inschrijvingen rekenen.

Er werden woensdagnamiddag 2 sessies georganiseerd waarin de senioren uit verschillende sport- en bewegingsdisciplines konden kiezen.

Om de conditie te testen werd bij de mensen op de hometrainers de hartslag gemeten terwijl de trapweerstand telkens een klein beetje verhoogd werd.


VERKIEZINGEN BIJ HET
ADEGEMS FEESTCOMITE

Zoals de statuten het voorzien organiseert de Adegemse feestcommissie bij het begin van een nieuwe bestuursperiode (na de gemeenteraadsverkiezingen) een bestuursverkiezing.

Dat is het geschikte momenten voor mensen die willen meewerken aan de activiteiten die door de feestcommissie worden georganiseerd, om lid te worden van het feestcomité.

Wie die stap wil zetten kan voor 20 februari contact opnemen met David Storm (secretaris van de feestcommissie) Pater Tuypenslaan 18 9991 Adegem of met [email protected] .


OPENLUCHT IJSSCHAATSPRET
VAN KORTE DUUR

OPENLUCHT IJSSCHAATSPRET VAN KORTE DUUR

Sedert vorige week donderdag was het ijs op het 2de wachtbekken in de Baaikensedestraat in Kleit voldoende dik zodat de gemeente de schaatsliefhebbers de toestemming kon geven om op dat wachtbekken te schaatsen.

Doordat zaterdagavond de dooi is ingezet zal het openlucht ijsschaatsen van korte duur zijn.

Gelukkig voor de ijsschaatsliefhebbers hebben de Verenigde Handelaars Maldegem Centrum (VHMC) en Icetime vrijdagavond op het 2de deel van de markt in Maldegem een ijspiste geopend. Nog tot zondag 17 februari kunnen de schaatsers er voor 5 euro anderhalf uur schaatsen.


MAURITS VERKEST JAAGT KRAKERS
VAN AUTOMATEN OP DE VLUCHT

In de nacht van woensdag op donderdag werd de familie Verkest in de Staatsbaan 75 in Adegem gewekt door lawaai aan de automaten die voor hun slagerij staan.

Maurits trok naar buiten en zag daar een groene volkswagen. Er zaten 2 personen in de auto en een derde probeerde de kassa van de automaten te forceren.

In een eerste reactie trok de heer Verkest de nummerplaat van de auto. Met die nummerplaat zou het ( als het geen valse nummerplaat was) gemakkelijk zijn om de eigenaar van de auto terug te vinden.

De man die de kassa van de automaten probeerde te kraken keerde zich tegen de heer Verkest. Hij bedreigde hem met een koevoet of een ijzeren staaf.

Er zat voor de heer Verkest niets anders op dan de nummerplaat te laten vallen. De overvallens vonden blijkbaar dat zij al te veel tijd verloren hadden en dat de kans om opgepakt te worden te groot werd en vertrokken.

Op het eerste zicht zonder buit.Omdat hij zo gefocust was op het weg nemen van de nummerplaat kon de heer Verkest zich de letter en cijfercombinatie van de nummerplaat niet herinneren.

Uit reacties van andere zelfstandigen die automaten hebben staan is het zeker niet de eerste keer dat de kassa van een automaat gekraakt wordt.

Meestal zadelen de dader(s) de zelfstandigen met nog meer kosten op dan het geld dat zij uit de kassa van de automaat hebben meegegraaid.


LIEVE BLONDEEL NAM ONTSLAG
UIT DE GEMEENTERAAD

LIEVE BLONDEEL NAM ONTSLAG UIT DE GEMEENTERAAD

Lieve Blondeel werd op 14 oktober 2012 op de N-VA lijst verkozen tot gemeenteraadslid.

Tijdens de installatievergadering op 2 januari werd zij ook verkozen om in de Raad van het OCMW te zetelen.

Op de receptie die op de installatievergadering volgde vingen wij al op dat mevr. Blondeel niet lang deel zou uitmaken van de gemeenteraad. Zij zou zich volledig toeleggen op haar taken binnen de raad van het OCMW.

In de vorige bestuursperiode maakte zij al deel uit van de Raad van het OCMW en daarna is ze als vrijwilligster actief gebleven in het WZC het Warmhof.

Voor de gemeenteraad van donderdag 24 januari heeft het Adegems gemeenteraadslid haar ontslag ingediend. In de gemeenteraad wordt zij opgevolgd door de 22 jarige studente Elke Bleyaert.


SCHEPENCOLLEGE GEEFT INWONERS
KLEINE MOEREWEGE WEINIG HOOP

Een delegatie van inwoners uit de Kleine Moerewege en omgeving woonden vorige week donderdag de gemeenteraadszitting bij omdat er door Peter Van Hecke, fractieleider van N-VA, en zijn partijgenoot Arnout De Lille vragen zouden gesteld worden over de 2 windmolens die Electrabel langs de N49 wil bouwen.

De inwoners van de Kleine Moerewege en omgeving protesteren vooral tegen de windmolen die het dichtst bij hun woning komt. Nadat de heren Van Hecke en De Lille het schepencollege op de verschillende soorten hinder en de waardevermindering van de eigendommen die de windmolen zal meebrengen hadden gewezen vroegen zij het schepencollege welke stappen het zal ondernemen om de komst van de windmolens tegen te houden.

Zowel schepen Erwin Goethals als schepen Annelies Lammertyn wezen er in hun antwoord op dat de vergunning voor de beide windmolens van Electrabel al in 2010 werd afgeleverd. Het schepencollege heeft volgens de beide schepenen begrip voor de problemen van de mensen uit de Kleine Moerewege en omstreken.

Er zal een schrijven vertrekken naar zowel Electrabel als Electrawinds die reeds 7 windmolens langs de N9 in onze gemeente heeft staan. In dat schrijven zal er op aangedrongen worden dat beide maatschappijen alle maatregelen nemen zodat de ongemakken voor de mensen uit de omgeving tot het absolute minimum worden beperkt.

Schepen Goethals is het met de mensen van de Kleine Moerewege en omgeving eens dat er momenteel al genoeg mega windmolens in onze gemeente staan. Het schepen college zal dat nog eens duidelijk maken aan de hogere overheid.

Hij blijft wel voorstander voor de komst van kleinere windmolens die door bedrijven worden gebouwd om in hun eigen stroom te voorzien. De schepenen riepen de N-VA verkozenen ook nog op om aan te kloppen bij hun vertegenwoordigers in de provincieraad en het Vlaams parlement om te voorkomen dat er nog extra Mega windmolens in onze gemeentekomen.

Dat een deel van het publiek in de raadszaal niet gelukkig was met het antwoord van het schepencollege kon van hun gezichten worden afgelezen.


PARKCROSS IS HERKANSING VAN
HET WERELDKAMPIOENSCHAP

Zondag 3 februari wordt in Amerika het wereldkampioenschap cyclocross georganiseerd. Voor de 7de maal organiseert Maldegem drie dagen later de herkansing van het wereldkampioenschap. De parkcross gaat door op woensdag 6 februari.

Wie zijn kaart voor 1 februari koop betaalt 9 euro. Wie daarna of op de dag van de cyclocross zelf koop betaalt 10 euro.

Het Autonoom gemeentebedrijf (AGB) en de wielercel maken zich sterk dat zij op woensdag 6 februari in het sint Annapark de nieuwe wereldkampioen aan de start krijgen.

Volgens Raf Van de Velde voorzitter van de Wielercel heeft de Nederlander Lars Van der Haar laten weten dat hij, mocht hij wereldkampioen worden, niet tijdig terug in Nederland zal zijn om op woensdag aan de start van de parkcross in Maldegem te verschijnen.


AVONDSTOET START OPNIEUW
IN DE NOORDSTRAAT

Zaterdagvoormiddag ondertekende de Raad Van Elf en burgemeester Marleen Van den Bussche in het gemeentehuis een carnavalscharter dat in samenspraak met de politie en de brandweer werd opgesteld.

In dat charter staan onder meer de maatregelen die genomen worden om het carnavalsweekend in Maldegem vlot en veilig te laten verlopen. Tijdens de ondertekening van het Charter vernamen wij dat de avondstoet, in tegenstelling met de vorige jaren, opnieuw in de Noordstraat start.

Wegens werken in de Noordstraat en omgeving werd de avondstoet enkele jaren in de Gentse Steenweg en de Mevr. Courtmanslaan gevormd.

Dat zorgde voor verkeersproblemen voor de mensen die via die straten naar het centrum rijden. Door de avondstoet opnieuw in de Noordstraat te laten starten kan het publiek nu ook gebruik maken van de ruime parking achter het dienstencentrum Oud Sint Jozef.

Verenigingen of individuelen die op zondag 10 februari willen deelnemen aan een van de carnavalsstoeten kunnen contact opnemen met de Raad van Elf.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home