www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Tiende jaargang - n° 475 - Week 1 : van 30 december tot 5 januari 2012

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

BESTE WENSEN EN EEN
VOORSPOEDIG NIEUWJAAR !

BESTE WENSEN EN VOORSPOEDIG NIEUWJAAR

Het Adegem.net team wenst jullie allen een gelukkig nieuwjaar en voorspoedig 2013 toe.


TIM DE ROO STELDE EINDWERK
VOOR IN DE VIERKLAVER

TIM DE ROO STELDE EINDWERK VOOR IN DE VIERKLAVER
In de Vierklaver stelden Tim De Roo en bewoners van de Vierklaver het resultaat van het eindwerk van Tim voor.

De 23 jarige Tom De Roo uit Donk is in de VSPW in St. Amandberg aan zijn laatste semester van zijn opleiding Opvoeder bezig.

In het kader van die opleiding loopt hij al 2 jaar stage in de Adegemse vleugel van de vzw de Vierklaver.

Net als de andere studenten kreeg ook Tim de opdracht om als eindwerk van zijn opleiding een project uit te werken.

Omdat Tim belangstelling heeft voor kunst koos hij voor zijn eindwerk een kunstproject. Hij bracht een zevental bewoners van de Vierklaver via bezoeken aan tentoonstellingen, waaronder het SMAK, in contact met verschillende kunstvormen en materiaal dat in de verschillende kunstrichtingen gebruikt wordt.

Tijdens hun bezoek aan Magda Van Hoye in Kleit leerden zij met klei boetseren.

De afgelopen maanden hebben de mensen van de vierklaver onder de leiding van Tim getekend, gefotografeerd geschilderd, gekleurd en beeldjes en voorwerpen gemaakt.

TENTOONSTELLING
Donderdagavond werd in lokalen van de Vierklaver een tentoonstelling georganiseerd rond het eindwerk van Tim De Roo. Alle kunstwerkjes die door de mensen van de Vierklaver gemaakt werden, waren er te bewonderen.

Tim en de Vierklaver tevreden over het resultaten van het eindwerk. Voor de bewoners van de Vierklaver had Tim donderdagavond nog een verrassing in petto.

Voor de opening van de tentoonstelling had hij de groep Charme! -die vooral gekende succesnummers uit de jaren 70 en 80 bracht- uitgenodigd.

De mensen van de Vierklaver genoten niet alleen van de kunstwerkjes van hun medebewoners, ze genoten ook van de muziek.


TIJD OM AFSCHEID TE NEMEN

TIJD OM AFSCHEID TE NEMEN
Niet alleen burgemeester Johan De Roo neemt op 31 december afscheid van de Maldegemse gemeenteraad.

Net als voor onze Adegemse Raadsleden Noël Wille en Cecile Ryckaert is 31 december ook voor Lies Dhont, Diego Smessaert, Lut De Cuyper, Jacques Laureins, Jocelyne Persyn, Wilfried De Metsenaere, Ann Van Reybroeck, Trui Baert, Marc De Baere, Paul Van Nieuwenhuyse en Remi De Jaeger de laatste dag dat zij zich zittend gemeenteraadslid mogen noemen.

Met Schepen Remi De Jaeger verdwijnt ook het raadslid met de langste staat van dienst. Hij maakte gedurende 7 bestuursperiodes (42 jaar) deel uit van de gemeenteraad. Enkel in de eerste bestuursperiode maakte hij geen deel uit van het schepencollege.

Iedereen kent Remi De Jaeger als de schepen van financiën die er voor zorgde dat de belastingen de afgelopen jaren niet verhoogden.

Hij is ook de man die als schepen van Cultuur moest toezien hoe zijn plannen voor een groot cultureel centrum in Maldegem van tafel werden geveegd en die er daarna voor ijverde dat onder meer Den Hoogen Pad in Adegem kwam, het Jeugdmuziekatelierwerd opgericht en de bibliotheek een onderkomen in de Schouwburg kreeg.


KERSTBOOMINZAMELING

Wie op een makkelijke manier van zijn kerstboom af wil kan die op zaterdag 5 januari vanaf 14 uur in de container op de markt in Maldegem dumpen.

Daar worden ook de tenten opgesteld voor de nieuwjaarsreceptie die door de Raad van Elf wordt georganiseerd.

Ook dit jaar zorgen de slagerijen van Maldegem vanaf 19u30 voor gratis BBQ hapjes.


PRIJSUITREIKING VAN DE
SPERMALIEBOLLING

PRIJSUITREIKING VAN DE SPERMALIEBOLLING

Vorige week zondagvoormiddag werden de mensen die tijdens de Spermaliebolling van 10 en 11 november in de prijzen gevallen waren uitgenodigd in café 't Kloefke voor de prijsuitreiking.

De Adegemse gaaibolders lieten het afweten. Patrick De Vogelaere was met zijn 10de plaats de eerste Adegemnaar bij de mannen.

Bij de mannen was de overwinning voor Rudy Bauwens. Dorine Longueville werd 1ste bij de vrouwen.

Lennert Millecam was de beste bij de Jongens +10j en Damien Van Speybroeck won de wedstrijd bij de -10j.


GEZELLIGE KERSTMARKT
KREEG WRANGE NASMAAK

GEZELLIGE KERSTMARKT KREEG WRANGE NASMAAK
Aan spijs, drank en gezelligheid was er geen gebrek op de Adegemse kerstmarkt.

Samen met de verenigingen en organisaties die in haar café 't Damberd hun lokaal hebben, organiseerde Lindy op zondag 23 december haar eerste Adegemse kerstmarkt.

Het was aanvankelijk de bedoeling dat de kerstmarkt op het kerkplein zou doorgaan.

Omdat er slecht weer voorspeld was kregen de initiatiefnemers van de kersmarkt toestemming om hun kraampjes op de speelplaats van de Papaver op te stellen.

Om iedereen die in Adegem Dorp duidelijk te maken dat de kerstmarkt daar doorging werd voor de ingang van de school een kerstman geplaatst waar niemand naast kon kijken.

Het was druk op de kerstmarkt, van in de vroege namiddag tot het vooropgestelde sluitingsuur. Het was er ook gezellig: er werd goed gegeten en gedronken.

Omdat de meeste medewerkers toch op maandag thuis waren en de vermoeidheid (door verschillende factoren in de hand gewerkt) duidelijk aanwezig was, werd door de medewerkers besloten om zondagavond alles netjes samen te zetten en pas op maandag de speelplaats op te kuisen.

VERDWENEN
Groot was echter de verbazing van de medewerkers die maandag als eersten op de speelplaats van de Papaver kwamen.

Zowel de lege als de volle bakken drank waren verdwenen. Aanvankelijk dachten zij dat iemand uit veiligheidsoverwegingen, op vraag van Lindy, 's avond de drank en de lege bakken naar een veiliger plaats had gebracht. Toen die verklaring voor het verdwijnen van de bakken wegviel, stond het vast dat alles gestolen was.

Een bezoekje aan de dubbele poort van de school ter hoogte van de oude pastorij maakte duidelijk dat de toen nog onbekende(n) zich langs daar toegang tot de speelplaats hadden verschaft.

Omdat die poort zowel met de sleutel als met de hendels gesloten was moest er eerst over de poort geklauterd worden alvorens ze te kunnen openen om er met een voertuig binnen rijden.

FAILLISSEMENT
Met hun lege bakken kon(den) de dief(ven) enkel bij brouwers en drankcentrales terecht. Daarom werd contact opgenomen met brouwers en drankcentrales in de regio en na een paar telefoontjes was er succes. Bij een van hen hadden zich twee jongeren aangeboden.

Met het smoesje dat zij een faillissement hadden opgekocht en met zowel leeggoed als bakken drank zaten, probeerden zij om hun buit die ze toen niet bij zich hadden te verkopen.

De mensen van de drankcentrale konden niet alleen een goede beschrijving geven van de jongeren die zich bij hen hadden aangeboden, er waren ook beelden van bewakingscamera's waarop de twee duidelijk herkenbaar waren.

VERMOEDEN BEVESTIGD
Van zodra de diefstal ontdekt werd waren er enkele medewerkers die durfden wedden op naam van een van de daders.

Dat vermoeden werd bevestigd door de beelden van de bewakingscamera.

De politie die ondertussen ook was verwittigd moest haar onderzoek niet langer verder zetten op basis van vermoedens.

Omdat de mensen die op de bewakingscamera's herkend werden en die geen onbekenden zijn voor de inrichters van de kersmarkt moest de PZ Maldegem de medewerking inroepen van de PZ Lowazone om het onderzoek verder te zetten.


RUIME BELANGSTELLING VOOR
41ste KERST-TENTOONSTELLING

RUIME BELANGSTELLING VOOR 41STE KERST-TENTOONSTELLING

Olga D'Havé-Van den Abeele was niet alleen medeorganisator van de 41ste kerst-tentoonstelling vier van haar kampioenenduiven in het André Trenson Stadion ten toon.

Dat die jaarlijkse tentoonstelling na 41 jaar nog altijd reden van bestaan heeft bewees de ruime belangstelling die er ook dit jaar voor de tentoonstelling bestond.


MINIVOETBALSTAGE KREEG
BEZOEK VAN EERSTEKLASSERS

MINIVOETBALSTAGE KREEG BEZOEK VAN EERSTEKLASSERS
Ook dit waren er meer kandidaten dat de 120 plaatsen op de deelnemerslijst van de minivoetbalstage.

Nadat ze twee dagen getraind hadden op balcontrole en techniek kregen de jonge sporters vrijdagavond in Meos het bezoek van Bernd Thijs (AA Gent), Tim Smolders (Cercle Brugge) en Nikola Storm (Club Brugge).

De 3 spelers zijn alle 3 woonachtig in Maldegem. Als afsluiter van hun minivoetbalstage mochten de jonge voetballertjes vrijdagavond ook nog de supercup in het Minivoetbal tussen AZ 77 en Oudenaarde bijwonen.

Na verlengingen ging de Supercup met 7-8 naar Oudenaarde.


RODE KRUIS ORGANISEERT CURSUSSEN

Net als de vorige jaren organiseert de Maldegemse afdeling van het Rode Kruis begin 2013 een cursus EHBO en een Cursus Helper in de Bloemestraat in de refter van de gemeentelijke technische dienst.

Op 7, 10, 14, 17, 21 en 24 januari worden de EHBO lessen gegeven. Op 28 januari worden de proeven afgelegd.

De lessen Helper van het RK gaan door op 31 januari en op 4, 7, 11, 14 en 18 februari. De proeven voor Helper worden op 21 februari afgelegd. Alle lessen en proeven gaan door tussen 19u en 21u45.

Meer informatie of inschrijving voor een of beide cursussen bij :
Jeanine Lips, Kleitkalseide 50 Maldegem
(04 97 12 20 94 / [email protected])


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home