www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Negende jaargang - n° 474 - Week 52 : van 23 tot 29 december 2012

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

DUIVEN IN DE KIJKER

Op kerstdag leiden alle wegen van de duivenliefhebbers naar het André Trenson Stadion, in de Ringbaan in Adegem.

Daar organiseren mevr. Olga D'Havé-Van Den Abeele en Yvan Lasseele, met de steun van Vleesfabriek Ter Beke uit Waarschoot en Duivenvoeders Alex Schoors uit Adegem, de 41ste kerstdag-duivententoonstelling.

Ook dit jaar stellen twaalf duivenmelkers die de aflopen jaren in het oog springende resultaten behaalden vier van hun kampioenenduiven ten toon.

Dit jaar gingen Ronny Ingels (Eeklo), De Cuyper- De Craene (Eeklo), Jos en Jan Loobuyck (Aalter), Richie Saelens (Maldegem), Danny Gryp (Adegem), Johnny Van Haverbeke (Maldegem), Olga Van Den Abeele-D'Havé (Adegem), Astere Vergotte (Aalter), gebroeders Lippens (Kluizen), Philip Blomme (Adegem) Romain Goethals (Maldegem) en Johny en Kristof Carrette (Oostkamp) in op de uitnodiging om op kerstdag tussen 14 en 17 uur hun kampioenenduiven ten toon te stellen.

De toegang is gratis en om 17 uur is de trekking van de gratis tombola.


MALDEGEM MAG EEN
ELEKTRISCHE WAGEN TESTEN

Tussen 25 februari tot 25 mei 2013 mag de gemeente Maldegem in het kader van het EVA (Elektrische Voertuigen in Actie) project over een Mia ElektricK beschikken.

Op 12 september werden in Maldegem op de parking van he St. Annazwembad door EANDIS in het kader van he EVA project oplaadpalen voor elektrische auto's en fietsen geplaatst.

De vertegenwoordigers van EANDIS bevestigden toen dat er aan gedacht werd om een aantal gemeenten die in het EVA project stapten tijdelijk een elektrische wagen ter beschikking te stellen.

De gemeente kreeg nu het bericht dat Maldegem bij de gelukkigen is. De eerste maand moeten er verschillende personen met de wagen rijden. De twee volgende maanden moet steeds hetzelfde personeelslid de wagen besturen.


HET PERSONEEL VAN HET
WARMHOF STEUNDE MUSIC FOR LIFE

HET PERSONEEL VAN HET WARMHOF STEUNDE MUSIC FOR LIFE

Dit jaar geen grote geldinzamelingen tijdens Music For Life, maar wel initiatieven om dementie in de openbaarheid te brengen. Wie zijn solidariteit met de actie wou tonen kon dat doen door de speciale Music For Life sticker te kopen.

Ook de directie en het personeel van het Warmhof ondersteunden de actie, samen met de krantenverkopers van Maldegem.

Na een ontspanningsnamiddag in het Warmhof met onder meer een optreden van het Adegems koor Canticorum werd bekend gemaakt dat er in Maldegem 324 Music For Life Stickers gekocht werden.


ADEGEM NAM MET KOFFIE EN TAART
AFSCHEID VAN BURGEMEESTER DE ROO

ADEGEM NAM MET KOFFIE EN TAART AFSCHEID VAN BURGEMEESTER DE ROO
Als voorzitter van het Adegemse feestcomité overhandigde Vic Blomme het Adegems gedeelte van het geschenk dat de bevolking aan Johan De Roo aanbood bij zijn afscheid als burgemeester.

Op 31 december stapt Johan De Roo uit de politiek. Hij was de afgelopen vijftien jaar burgemeester van Maldegem. Ann Coppejans en Rita Verleye, de secretaressen van burgemeester Johan De Roo, hadden samen met het Comité voor Initiatief, de feestcomité's van Kleit, Middelburg, Donk en Adegem en met instemming van het schepencollege een sneukeltoer voorbereid als afscheid van de burgemeester.

De burgemeester en zijn echtgenote Rita Trenson werden zaterdagmorgen om 8u30 thuis afgehaald. De eerste stopplaats was Kleit waar de ontbijttafel gedekt stond.

In Middelburg stond het aperitief klaar. Daarna ging het richting Donk waar geluncht werd. Rond 15 uur werden de burgemeester en zijn echtgenote in den Hoogen Pad in Adegem op de koffie en de taart verwacht.

In iedere stopplaats kreeg de burgemeester een deel van zijn afscheidsgeschenk. Nadat Vic Blomme de heer De Roo had bedankt voor de jarenlange samenwerking en zijn dankwoord, dacht de burgemeester samen met zijn echtgenote samen verder van zijn koffie te genieten.

DRIE KONINGEN
Omdat de burgemeester als trouwe toeschouwer van de stukken van het AVT zich had laten ontvallen dat hij ook wel eens toneel zou willen spelen riep Etienne Notteboom hem eerst terug op het podium en daarna achter de coulissen.

Daar werd hij in de passende outfit gestoken voor de opvoering van de bewerking van het verhaal van de Drie Koningen door Etienne Notteboom.

Samen met Remi De Jaeger en Frank Sierens speelde de burgemeester één van Drie Koningen. Christine Blondeel werd als engel opgevoerd.

De Drie Koningen, elk in hun eigen dialect, waren op zoek naar de nieuwe koning van Maldegem. Toen zij op de plaats kwamen waar de sterre bleef stille staan, stelden de Drie Koningen vast dat de nieuwe koning van Maldegem een weuf was.

ADEGEM NAM MET KOFFIE EN TAART AFSCHEID VAN BURGEMEESTER DE ROO Burgemeester Johan De Roo, schepen Remi De Jaeger, schepen Frank Sierens en Christine Blondeel (lid van het AVT en personeelslid van de gemeente) werden de acteurs in een kort verhaal van Etienne Notteboom.

De mensen die naar het afscheid in den Hoogen Pad gekomen waren genoten net zoveel van de korte komedie als de vijf mensen die op het podium stonden.

Omstreeks 16u30 verliet de burgemeester Adegem en vertrok richting sporthal Van Cauteren, eindpunt van de sneukeltoer.

De puzzelstukjes die hij in de verschillende deelgemeenten en leefkernen kreeg vormden samen een oude kaart van onze regio. Daarbij zat ook nog een reischeque die hij pas in 2013 mag verzilveren.


GESLAAGD KERSTCONCERT
IN DE SINT ADRIANUSKERK

GESLAAGD KERSTCONCERT IN DE ST. ADRIANUSKERK
Voorzitter Vic Blomme en zijn Adegemse feestcomité kunnen tevreden zijn met hun keuze om Free Souffriau en haar echtgenoot en begeleider Miguel Wiels (piano) uit te nodigen voor hun kerstconcert.

Net als vorig jaar bleef ook dit jaar de belangstelling voor het kerstconcert dat door het Adegems feestcomité, met de steun van de VDK Spaarbank Adegem, georganiseerd werd onder de verwachtingen.

Zij die er wel waren het er over eens: de afwezigen hadden ongelijk. Free Souffriau, als zangeres vooral gekend voor de vertolking van de liedjes van Ann Christy, bracht naast een repertoire van klassieke en modernere kerstliederen ook nog een aantal songs die zowel door hun muziek als door hun inhoud pasten in de kerstsfeer.

Het publiek was niet alleen onder de indruk van het muzikaal talent van de beide artiesten.

Veel mensen hebben mede door de belichting bij het optreden voor het eerst ontdekt hoe mooi het hoogkoor van de St. Adrianuskerk en het Vanpeteghemorgel zijn.


OCMW STARTTE CADO IN DE LAZARUSBRON

OCMW STARTTE CADO IN DE LAZARUSBRON
De vier regelmatige bezoekers hebben het best naar hun zin in de CADO.

Na de opening van het dienstencentrum Oud Sint Jozef en de verhuis van het Wit Gele Kruis naar het nieuw dienstencentrum was het OCMW op zoek naar een nieuwe bestemming voor het dienstencentrum Kanunnik Andries in de Lazarusbron.

Toen anderhalve maand geleden de Vlaamse regering de mogelijkheid creëerde om van uit de erkende diensten gezinszorg een Collectieve Autonome Dagopvang (CADO) op te richten die mogelijks voor erkenning en betoelaging in aanmerking kan komen, moest de raad van het OCMW Maldegem niet lang nadenken.

CADO is volgens OCMW voorzitter Marleen Van den Bussche een dienst die perfect in het pakket van zorgverlening naar de bevolking van het OCMW past.

De CADO is te vergelijken met het project Senioren onder de toren (in Kleit en in de toekomst ook in Adegem) maar dan zonder overnachtingen.

De nieuwe dienst staat open voor alle zorgbehoevenden die zelf (of hun mantelzorgers) in Maldegem wonen en reeds beroep doen op een erkende dienst gezinszorg.

KOSTPRIJS
Momenteel kan de CADO Maldegem iedere werkdag maximum 6 personen opvangen. De dagopvang is open van 8u30 tot 16u30.

Indien gewenst worden de senioren thuis met aangepast rolstoelvervoer opgehaald en teruggebracht. Voor dat vervoer moet 2 euro per rit betaald worden.

Wie het middagmaal in het dienstencentrum Kan. Andries gebruikt betaalt daarvoor 4,15 euro.

De dagopvang zelf kost 3,25 euro per uur. In die prijs zit ook de verzorging, drank en koffie begrepen. Dat zijn voorwaarden die door de Vlaamse overheid worden opgelegd.

Verantwoordelijke voor de opnames in de Cado is Jolien Maes.

Tamara Van Landschoot, Annick Cocheyt en Sandy Van Ootegem zorgen er voor dat het de senioren in de CADO aan niets ontbreekt. Ze zorgen ook voor de nodige animatie.

De CADO is vooral een ondersteuning en ontlasting van mantelzorgers die instaan voor zorgbehoevenden in de gemeente.

Tijdens de wintermaanden biedt CADO de senioren de mogelijkheid om overdag opgevangen te worden in een knusse omgeving, omringd door mensen die instaan voor hun verzorging en ontspanning.

Voor meer informatie over de nieuwe dienst van het OCMW kan contact opgenomen worden met Jolien Maes in het sociaal huis in Oud Sint Jozef.


ROOKSTOPTRAINING IN AZ ALMA EEKLO

Omdat er veel mensen zijn die willen stoppen met roken maar er niet in slagen om alleen die stap te zetten pakt het AZ Alma in zijn campus Eeklo uit met rookstoptrainingen.

Een rookstoptraining bestaat uit acht sessies die gegeven worden door psychologe en erkend tabakologe Karen Van Hee.

Tijdens de sessies worden de deelnemers gemotiveerd om te stoppen met roken. Van die deelnemers (maximum acht per sessie) aan de rookstoptraining wordt niet verwacht dat zij vanaf de eerste sessie het roken laten.

Deelnemen aan de rookstoptraining kost 172 euro. In dat bedrag zit ook he persoonlijk werkboek en het drankje per sessie begrepen.

Voor de deelnemers is het een nuloperatie omdat dat bedrag door het ziekenfonds wordt terugbetaald met een attest van de inrichters van de rookstoptraining.

Voor wie belangstelling heeft voor de rookstoptraining is er op woensdag 16 januari een informatiesessie in het AZ Alma (Eeklo). De eerste sessie van de eerste training gaat door op woensdag 30 januari vanaf 19u45.

Voor informatie en inschrijving kan contact opgenomen worden me Karen Van Hee tel: 050 72 80 73 of via e-mail aan [email protected]


SPORTRAAD NAM AFSCHEID
VAN SCHEPEN FRANK SIERENS

SPORTRAAD NAM AFSCHEID VAN SCHEPEN FRANK SIERENS

Voor Monique Devreese was het vorige week zondag de eerste maal dat zij een Algemene vergadering van de sportraad voorzat.

Tijdens die vergadering werd via een vragenlijst met de vertegenwoordigers van de aangesloten clubs teruggeblikt op het sportbeleid en de werking van de sportraad de afgelopen zes jaar.

De algemene vergadering was voor Franks Sierens zijn laatste vergadering als schepen van Sport. In de volgende bestuursperiode wordt hij schepen van financiën.

Op het einde van de vergaderingen werd schepen Sierens met een attentie bedankt voor de zes jaar samenwerking.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home