www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Negende jaargang - n° 473 - Week 51 : van 16 tot 22 december 2012

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

DE KERSTMAN IS AANGEKOMEN

DE KERSTMAN IS AANGEKOMEN

Een van de eerste plaatsen die de kerstman aandoet, is Brandstoffen Cuelenaere langs de Staatsbaan in Adegem. Hij was er al van zaterdagmorgen.

Hij gaf iedereen die kwam tanken een forse korting en er waren ook nog geschenken. Ook de hapjes en de drankjes voor de klanten werden niet vergeten.


EERSTE KLEUTERBOEMELDAG IN MEOS

EERSTE KLEUTERBOEMELDAG IN MEOS

Voor het eerst organiseerde de Stichting Vlaamse Schoolsporten (SVS) een Kleuterboemeldag in de Sporthal Meos. Meer dan 200 kleuters uit de 1ste, 2de en 3de kleuterklas uit verschillende scholen in het Meetjesland, waaronder de GBS de Kruipuit, waren voor de speeldag ingeschreven.

Tussen 9u30 en 14u30 maakten de kleuters kennis met een tiental verschillende speeldorpen in Meos. Zij werden bij het spelen begeleid door de leerlingen van het eerste jaar Kleuterbegeleiding van de Hogeschool Gent.

De Kleuters genoten zo van hun boemeldag dat ze 's middags na het eten al onmiddellijk terug naar de speeldorpen wilden.


BIN ALARM WAARSCHUWDE VOOR
FRAUDULEUZE WISSELTRUC

Vrijdagavond werden de leden van BIN via een bericht van de Politie opgeroepen om mee uit te kijken naar een auto met een Roemeense nummerplaat.

Drie personen die er als zigeuners uitzagen probeerden bij handelaars in Adegem en Maldegem de gekende wisseltruc toe te passen.

Terwijl de handelaar zich concentreerde op de man die een kleinigheid kocht en wou betalen met een groot bankbiljet, probeerde een andere persoon van het gezelschap ook nog enkele zaken zonder te betalen mee te pikken. De wisseltruc werd bij een viertal handelszaken geprobeerd.


KERSTMARKT OP HET KERKTPLEIN

Terwijl men in Donk en Maldegem op zondag 23 december uitpakt met een kerstconcert organiseert café 't Damberd samen met de verenigingen (WTC De Flandriens, CV De Lapperkes, Supportersclub VK Adegem 't Damberd, ZVC Damberd, Biljartclub Damberd, Legerjeeps en het Feestcomité) een kerstmarkt die begint om 13u en duurt tot 21u.

Dat er een uitgebreid gamma van spijs en drank zal zijn staat vast. Daarnaast worden ook de andere klassiekers op de eerste kerstmarkt van 't Damberd verwacht.


OOK DE PZ MALDEGEM STARTTE
HAAR BOB CAMPAGNE

Met een verkeersveilige nacht zette Vlaanderen op vrijdag 14 december zijn BOB campagne 2012-2013 in. De PZ Maldegem zette voor zijn verkeersveilige nacht 17 mensen in. Er werden controles verricht langs de N44 richting Aalter en de N49 richting Antwerpen.

Er werden 391 auto' s op hun snelheid gecontroleerd. Acht bestuurders werden betrapt op te snel rijden.

Een chauffeur reed 153 km/u waar hij maximum 90km/u mocht rijden. Bij de ademtest die hem werd afgenomen bleek dat hij nog een glaasje te veel op had ook.

Hij was een van de vier chauffeurs die moesten blazen en een positieve ademtest afleverden. Bij een vijfde chauffeur verscheen de A van alarm op het scherm.

Afhankelijk van de graad van intoxicatie moesten de betrapte automobilisten hun auto 3 of 6 uren laten staan of werd hun rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.

Er werden tijdens de verkeersveilige nacht in totaal 110 ademtests afgenomen. Twee voertuigen die niet verzekerd waren werden onderschept en een waarvan de chauffeur zijn rijbewijs niet kon voorleggen.

Een chauffeur kreeg een bekeuring omdat hij met een auto reed waarvoor geen keuringsbewijs voorhanden was. De vier automobilisten bij wie er iets mankeerde aan de verlichting van hun voertuig kregen een PV van waarschuwing. De komende weken mogen er nog acties verwacht worden.

Daarnaast voeren de leden van de PZ Maldegem, net als buiten de BOB campagne, tijdens hun dagelijkse patrouilles verder regelmatig controles uit.


MALDEGEMSE BRANDWEER HEEFT
EEN NIEUWE LADDERWAGEN

MALDEGEMSE BRANDWEER HEEFT EEN NIEUWE LADDERWAGEN

Voor de laatste maal in hun politieke loopbaan mochten burgemeester Johan De Roo en schepen van financiën Remi De Jaeger de sleutels van een nieuw voertuig overhandigen aan Alex Van Suyt, Dienstchef van de Maldegemse brandweer.

De ladder op de wagen kan tot op een hoogte van 32 meter worden uitgeschoven. De ladderwagen komt ter vervanging van de Elevator, die met zijn 30 jaren dienst de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt.

Volgens luitenant Michel Dauwe zal het nog tot rond de verlofperiode duren voordat de nieuwe ladderwagen operationeel klaar is.


DE WEGVERSMALLINGEN MISSEN HUN DOEL

De Hillestraat is nu twee weken open voor het doorgaand verkeer maar de tevredenheid van de inwoners van de Hillestraat over de ingrepen is ver te zoeken.

"De aangekondigde asverschuivingen -die uiteindelijk wegversmallingen werden- missen hun doel. Op de piekmomenten zijn de wegversmallingen niet nodig want dan kunnen de auto's niet eens snel rijden.

Als er maar één auto aan de wegversmalling komt en er komt geen voertuig uit de andere richting, dan mindert de chauffeur zijn snelheid niet, hoe hoog die ook is, om door de poort te rijden" klinkt het bij verschillende inwoners.

Verkeersmatten leggen als extra maatregel is een optie waar men in de Hillestraat niet op zitten te wachten.

Men vraagt zich wel af of er geen snelheidscontroles mogelijk zijn met een speedgun of met een flitstoestel op een driepikkel met op enige afstand de anonieme wagen van de politie...


FEEST BIJ DE BRANDWEER

FEEST BIJ DE BRANDWEER

Tijdens het jaarlijks Barbarafeest dat dit jaar doorging in Gasthof St. Marie stelde het brandweerkorps zijn nieuwe krachten voor.

Hoewel er aan het beroep van brandweerm steeds hogere eisen gesteld worden mocht dienstchef Alex Van Suyt met Robin Coene, Stijn De Coninck, Tom Devolder en Laurens Van Hulle, vier aspirant-brandweermannen voorstellen.

Sofie De Candt behaalde haar brevet als korporaal. Katie Bonnen wordt het eerste vrouwelijk lid van het korps dat bij VBO haar brevet van officier behaalt.

FEEST BIJ DE BRANDWEER

Tijdens het feest werden ook de bevorderingen binnen het korps officieel gemaakt. Michel Dauwe werd dit jaar bevorderd tot Luitenant.


BERLEBUIZE BRENGT EILAND IN DE POLDER

Het Theaterplatform Berlebuize is een gelegenheidsensemble waar ook enkele leden van het Adegems Volkstheater bijzitten.

Het idee van het Theaterplatform en van Eiland in de Polder is van Piet Notteboom die zijn band Summerbummerdownerfolk inschakelde voor de muzikale begeleiding van het verhaal. Om dat verhaal gestalte te geven kan Piet rekenen op Kristin De Crop en Etienne Notteboom.

Voor de beelden van de polder zorgt grafisch vormgever Hans Van Acker, die met zijn camera door het Meetjesland trok om de juiste beelden bij de vertelling te vinden.

Nadat het theaterplatform zijn Eiland In De Polder al in het Maldegems Gemeentehuis, het dienstencentrum Oud Sint Jozef, het theaterfestival Spots Op West in Westouter en in Veurne bracht, brengen ze het op zaterdag 19 januari 2013 om 20u30 in den Hoogen Pad.

Kaarten (8 euro) voor die voorstelling kunnen besteld worden bij Rita De Wilde, Broekelken 16 Adegem (tel 050 71 28 43) of via [email protected].


DIENST TOERISME REIKTE PRIJZEN UIT

Voor het eerst organiseerde de Maldegemse dienst Toerisme een ludieke fotowedstrijd "Visit Was Here" voor mensen die in het binnen of buitenland met vakantie gingen.

De deelnemers aan de wedstrijd moesten voor 2 november een van hun vakantiefoto's naar de dienst toerisme sturen, waarop naast een bezienswaardigheid van de bezochte streek ook een exemplaar van de Maldegemse toeristische gids VISIT te zien was.

Een jury beoordeelde de binnengekomen foto's en kende de aantrekkelijke prijzen toe. De eerste prijs -een arrangement Cleythil Hotel- werd gewonnen door Anita Coppens, de Ballonvaart boven Maldegem ging naar Isabel Dobbelaere.

De 3de prijs -een routepakket Maldegem en streek- werd gewonnen door Vera Boute. Iedereen die aan de wedstrijd heeft deelgenomen viel in de prijzen.


NIEUWSBRON VERLOOT DE
AUTO VAN VORIG JAAR

Om zijn klanten aan te moedigen om tijdens de werken aan de Aalterbaan toch verder naar de Nieuwsbron (op de hoek van de Speyestraat en de Aalterbaan) te komen, organiseerden Evelyne Piert en haar echtgenoot Jürgen Van Poucke tijdens de duur van de werken een tombola waarbij een nieuwe Dacia Logan te winnen was.

Iedereen die er in die periode iets kocht kreeg een lot. Uit de duizenden loten die in enkele maanden werden uitgegeven werden onder het waakzaam oog van een deurwaarder het winnende nummer en de reservenummers getrokken.

Ondanks de oproepen die gedaan werden, kwam noch de bezitter van het winnend lot noch een van de eigenaars van een van de reservenummers de auto opvragen.

Daarom heeft de Nieuwsbron beslist om de auto in zijn eindejaarsactie van dit jaar te steken. Wie nu iets koopt in de Nieuwsbron krijgt een stempel op zijn klantenkaart.

Als er vier stempels op de kaart staan mag ze, nadat de naam en het adres van de klant zijn ingevuld, in een doos gestoken worden die in de winkel is opgesteld.

Een klant mag natuurlijk meer dan een volle kaart in de doos steken. Een onschuldige hand zal de winnaar van de auto uit de doos halen.

In de Nieuwsbron hoopt men dat de auto dit jaar wél zijn weg naar de winnaar zal vinden.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home