www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Negende jaargang - n° 466 - Week 44 : van 28 oktober tot 3 november 2012

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

BIJ DE GEZINSBOND
KOOKTEN DE MANNEN

BIJ DE GEZINSBOND KOOKTEN DE MANNEN
Onder de leiding van kok Wery maakten een tiental leden van de Gezinsbond Adegem een diner klaar voor hun partner." Koken door mannen" ging voor het eerst door in Oud Sint Jozef in Maldegem.

In 2001 organiseerde de Adegemse afdeling van de Gezinsbond voor het eerst op een zondagvoormiddag "Koken voor mannen".

Het initiatief viel bij de mannen (en hun partners!) zo goed in de smaak dat "Koken door mannen" een vast item op de activiteitenkalender van de Gezinsbond werd.

Tijdens die kookvoormiddagwordt er veel gelachen maar ook hard gewerkt. De mannen zorgen er voor dat, tegen het moment dat hun partners de zaal binnenkomen, de tafels gedekt staan en in de keuken alles klaar is om hun partners culinair te verwennen.

Tot vorig jaar werd er gekookt en gegeten in het parochiaal centrum in Adegem. Omdat het parochiaal centrum eind vorig jaar definitief zijn deuren sloot moest de Gezinsbond op zoek naar een andere locatie om de mannen achter het fornuis te zetten.

Het bestuur was graag in Adegem gebleven maar was zondag toch tevreden dat het voor Oud Sint Jozef in Maldegem had gekozen.

Daar beschikten de mannen over een modern keukeneiland waar vlot kon gewerkt worden en waar Kok Wery een goed overzicht op de werkzaamheden had.

Aanvankelijk was het voor de koks even wennen aan het nieuwe keukeneiland maar ook dit jaar slaagden zij er in om van Koken door mannen iets speciaals te maken.

Op het menu stond dit jaar: Long Cointreaupolitan - Staartvis met broccolipuree en kippenbouillon - pannacotta van bloemkool met pesto en gedroogde ham- hamburger met gerookte paling, rode biet en rice krispies.

Als laatste entree werd zeewolffillet in een krokant jasje van sesam- en maanzaadjes met grijze garnalen en lichte jus met spek geserveerd. Na de Schuimige soep van venkel, saffraan en mosselen kwam het hoofdgerecht.

Dit jaar werd gekozen voor lamsfillet met een persillade van Rozemarijn, Shi-takes, boontjes rode wijnsaus met Luikse siroop. Het diner werd afgerond met rode vruchten met roomijs en sabayon van grand Marnier.

Het werd net als de vorige 11 jaar een gezellige dag voor zowel de kokende mannen als hun partner. Het staat nu al vast dat "Koken door mannen" ook volgend jaar op de activiteitenkalender van de Adegemse afdeling van de Gezinsbond staat.


BETER TOEGANKELIJKE BUSHALTES

BETER TOEGANKELIJKE BUSHALTES
Leden van KVG Groot Maldegem voerden vorige week maandag actie aan de bus halten. Die moeten voor KVG aangepast worden aan rolstoelgebruikers.

Het is voor rolstoelgebruikers geen sinecure om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Er zijn gelukkig nu al verschillende autobussen zo gebouwd dat rolstoelgebruikers relatief gemakkelijk op de bus kunnen.

Bij het aanleggen van de bushaltes en het maken van de wachthuisjes wordt volgens KVG te weinig rekening gehouden met rolstoelgebruikers. Daarom werkt KVG dit jaaronder meer rond mobiliteit en bereikbaarheid.

Alle afdelingen voeren in de loop van het jaar actie om hun gemeentebestuur op de problemen van de rolstoelgebruikers aan de bushaltes te wijzen.

Nadat KVG Groot Maldegem de afgelopen weken verschillende bushaltes hadden bezocht, gingen de leden vorige week maandag over tot de actie.

Zowel aan de bushalte op de markt als aan de bushalte aan de Mevr. Courtmansschool werden zowel gebruikers als passanten aangesproken om hen te wijzen op de problemen die rolstoelgebruikers hebben aan de bushaltes.

Die rolstoelgebruikers moeten daar minstens één maar meestal meer niveauverschillen overwinnen om bij de bushalte te geraken.

Bij slecht weer moeten zij, omdat de zitbanken in de wachthuisjes slecht geplaatst zijn, in weer en wind op de bus wachten.

Nadat zij hun uitleg hadden gegeven waren de mensen die ze aanspraken graag bereid om de kaarten waarop de klachten geformuleerd staan in te vullen. Als de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd is zal een delegatie van KVG onder de leiding van voorzitter Annie Borgonjon die kaarten overmaken aan het nieuwe bestuur en hopen dat er iets aan de problemen zal gedaan worden.


HALLOWEEN BIJ DE GEZINSBOND

HALLOWEEN BIJ DE GEZINSBOND

Zaterdagavond verzamelden de leden van Gezinsbond Adegem aan den Hoogen Pad voor hun Halloweenwandeling door een donker deel van Adegem.


MALDEGEM HEEFT EERSTE
INDOORGOLFBAAN VAN BELGIE

MALDEGEM HEEFT EERSTE INDOORGOLFBAAN VAN BELGIE

Dankzij Johan en Keith De Vlamynck uit Eeklo opende Maldegem in de Brielstraat de eerste Belgische indoorgolfbaan. Voor ervaren golfers is dit een ideale plaats om hun techniek bij te schaven. Voor mensen die plannen hebben om de golfsport te ontdekken is het de ideale startplaats.


SEVERIJN D'HOEDT LOOPT ACME
NAAR GOUD OP LOTTO CROS CUP

SEVERIJN D'HOEDT LOOPT ACME NAAR GOUD OP LOTTO CROS CUP
Vorig weekend begon, met de Lotto cross cup in Gent, ook voor de jeugd het nieuwe crossseizoen.

Het team bestaande uit eerste loper Joachim Bafort (Eeklo - 800 meter), tweede loper Robbe Dobbelaere (Adegem - 1000 meter) en derde loper Severijn D'Hoedt zorgde er voor dat ACME het nieuwe seizoen met een gouden medaille opende.

Toen Severijn als derde loper aan zijn 1000 meter begon lag zijn team nog in vierde positie.

Aangemoedigd door zijn teamgenoten en supporters slaagde Severijn er in om niet alleen in om aansluiting te krijgen met de koplopers maar ook nog om de wedstrijd te winnen.


HET ADEGEMS VOLKSTHEATER VERWACHT U

Na "Love begins@50" vorig jaar, duikt het AVT dit jaar het Liefdesnest in. Ook dit stuk werd geschreven door Raymond Hopkins en voor het eerst in het Nederlands vertaald door AVT-regisseur Etienne Notteboom.

Centraal in het stuk staat een hotelletje aan de kust dat zijn beste dagen heeft gekend.

De eigenaars die er niet in slagen om hun pensionnetje nieuw leven in te blazen, moeten wel afrekenen met lastige klanten. Alsof dat niet genoeg is zorgt een muis nog voor extra problemen.

U kan in den Hoogen Pad genieten van "In het liefdesnest" op donderdag 1, vrijdag 2 en 9 en zaterdag 3 november, telkens om 20 uur en op zondag 4 en 11 november om 15 uur.

Voor wie op zondagnamiddag naar den Hoogen Pad afzakt, is er koffie en gebak.

Kaarten voor de optredens kosten 8 euro en kunnen besteld worden bij Ria De Wilde, Broekelken 16 Adegem, telefoon 050 71 28 43, of via [email protected]


NIEUWE FLUO-HESJES -FLUO-OVERTREKKEN EN FIETSHELMEN VOORTGESTELD

NIEUWE FLUO-HESJES  -FLUO-OVERTREKKEN EN FIETSHELMEN VOORTGESTELD
Maandagnamiddag werden aan de pui van het Maldegems gemeentehuis de nieuwe fluo-hesjes, fluo-overtrekken en fietshelmen voorgesteld.

Al meer dan 10 jaar zetten Rotary International- Maldegem zich samen met de lokale politie, het gemeentebestuur en de scholen in om de veiligheid van de scholieren in het verkeer te verhogen.

Het eerste jaar van de gezamenlijke actie kregen alle scholieren van de lagere afdeling, als hun fiets foutloos door de controle van de politie raakte, een reflecterende antenne om op hun fiets te monteren.

Toen duidelijk werd dat er aan die antennes ook enkele gevaarlijke kantjes zaten schakelde Rotary Maldegem over naar fluo- hesjes. Die hesjes werden tegen een kleine prijs aan de scholen ter beschikking gesteld.

Om de fietsende scholieren nog beter te beschermen in het verkeer werd enkele jaren later het dragen van de fietshelm gepromoot. Daarom werden tegen opnieuw lage prijzen fietshelmen ter beschikking gesteld van de scholen.

Sedert een paar jaar kunnen leerlingen zich ook fluo-overtrekken voor hun rug-boekentas aanschaffen.

De aankoop van de hesjes, overtrekken en helmen wordt gefinancierd door Rotary Maldegem, de PZ Maldegem en Salons Van Hyfte.

Dit jaar doet Rotary International-Maldegem nog een extra inspanning : de hesjes, overtrekken en helmen worden gratis ter beschikking gesteld aan de scholen. De kleine prijs die de scholen er voor aan hun leerlingen aanrekenen kunnen ze gebruiken om andere kosten te betalen.

Het eerste jaar waren de fluo-hesjes een uitzondering in het straatbeeld. Alle scholen deden extra inspanningen om de leerlingen aan te moedigen om de hesjes te dragen. Nu zijn ze niet meer uit het straatbeeld weg te denken.

Toch valt het op, tot spijt van de initiatiefnemers, dat leerlingen de hesjes en fietshelmen achterwege laten eens zij de lagere school hebben verlaten.


EERSTE WISSEL BIJ N-VA

EERSTE WISSEL BIJ N-VA

Nog voor de nieuwe meerderheid gevormd is heeft N-VA al zijn eerste voorspelbare wissel aangekondigd.

Op 14 oktober werden zowel lijsttrekker Peter Van Hecke als Trui Baert op de N-VA lijst verkozen. Omdat Trui Baert de schoonmoeder is van de lijsttrekker, kunnen zij beiden wegens verwantschap niet samen in de gemeenteraad zetelen.

Trui Baert heeft dan ook haar zetel ter beschikking gesteld van de partij. Daardoor komt Arsène Bauwens uit de Butswerve in Maldegem als eerste opvolger in januari al in de gemeenteraad.

Het is nog niet zeker dat dit het einde is van de politieke loopbaan van Trui Baert : zij kan daar haar partij nog naar de raad van het OCMW gestemd worden.


MALDEGEMSE POLITIE REKENT INBREKERS IN

Vrijdagmiddag werd in Deinze in een woning een diefstal met geweld gepleegd. De slachtoffers konden een goede beschrijving geven van de daders en het voertuig waarmee de daders zich verplaatsten. Het voertuig werd onmiddellijk door de dienst 101 gesignaleerd.

Een alerte patrouille van de PZ Maldegem merkte de geseinde wagen op in de omgeving van de N49. De wagen werd uit het verkeer geplukt en de twee inzittenden werden na controle gearresteerd. Die arrestatie werd later door het parket bevestigd.

De daders zijn overgebracht naar Deinze waar het onderzoek in verband met de diefstal wordt verdergezet.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home