www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Negende jaargang - n° 456 - Week 34 : van 19 tot 25 augustus 2012

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

GEEN FLITSBOETE VOOR
ADEGEMSE BUSCHAUFFEUR

Vorig jaar in mei werd Eduard S. als buschauffeur bij Autocars Meetjesland met zijn autobus geflitst omdat hij 92 km/u reed. Autobussen en vrachtwagens mogen maximum 90km/u rijden.

Hoewel er over de snelheidsovertreding geen twijfel bestond moet Eduard toch geen boete betalen. Hij werd vrijgesproken omdat er een onduidelijkheid in de wetgeving is. In zijn verdediging wees de Adegemse buschauffeur op die onduidelijkheid. De verkeerswetgeving zegt dat autobussen net als vrachtwagens maximum 90km/u mogen rijden, maar voor de autokeuring moet een autobus een rit maken waarin gedurende een periode tegen 100km/u gereden wordt.

De politierechter die de flitsovertreding van Eduard behandelde was het eens met Eduard dat er een onduidelijkheid in de wetgeving is. Daarom sprak hij hem vrij.

Dat de parlementsleden op de hoogte zijn van die onduidelijkheid blijkt uit een wetsontwerp dat al in 2010 door toenmalig staatssecretaris van mobiliteit Etienne Schouppe werd ingediend om de onduidelijkheid weg te werken.

Het is tot op heden niet tot een stemming over dat wetsontwerp gekomen.


VOORZITTER SPORTRAAD STAPT OP

In een schrijven aan het schepencollege en het bestuur van de sportraad somt Johan Decappelle vijf redenen op waarom hij teleurgesteld is over de samenwerking met het schepencollege en ontslag neemt als voorzitter en bestuurslid van de sportraad.

Het is aan de sportraad om een nieuwe voorzitter te kiezen. Voorlopig neemt Franky Ryckaert als ondervoorzitter de taken van de voorzitter over.


START ENECO TOUR WAS EEN VOLKSFEEST

START ENECO TOUR WAS EEN VOLKSFEEST
Net als Alberto Contador en een twintigtal andere renners tekende ook Belgisch Kampioen Tom Boonen voor de start van de Laatste rit in de Eneco Tour 2012 de Tourtafel van Rudy Van Landschoot.

Het Maldegems gemeentebestuur en de wielercel zijn er in geslaagd om van de start van de koninginnenrit van de Eneco Tour een Volksfeest te maken die een paar duizend mensen naar het centrum van Maldegem lokte.

Omstreeks 8u30 waren de eerste wielerliefhebbers en volgwagens van de ploegen die aan de rittenwedstrijd deelnamen al in het centrum van Maldegem.

Toen de renners vanaf 10u op het startpodium het wedstrijdblad mochten tekenen stonden er honderden mensen op de markt om niets van het spektakel te missen.

Het was de bedoeling dat zij na hun korte verschijning op het startpodium dezelfde omloop van Maldegem zouden afleggen als de deelnemers aan de Eneco Tour.

Zij kregen echter geen toestemming van de verantwoordelijken om die tocht te rijden. In plaats daarvan kregen zij een plaatsje voor het startpodium zodat zij de fietsen van de beroepsrenners konden vasthouden terwijl die het wedstrijdblad tekenden.

Tussen een zee van mensen werd even voor 11u30 de start gegeven. De eerste kilometers moesten de renners achter de vlag van de koersdirecteur blijven.

In Kleit ging de vlag naar beneden en werd er onmiddellijk aangevallen. Als een sneltrein trokken de renners door Maldegem, Kleit en Adegem.

Eens terug in Maldegem werden enkele knechten vooruit gestuurd om de seconden te pakken die aan de eerste tussensprint verbonden waren.

START ENECO TOUR WAS EEN VOLKSFEEST
Meer dan 700 mensen proefden zondagnamiddag onder een stralende zon van de Breydelpan.
Bij de roerders van dienst liep het zweet hen langs de wangen.

BREYDELPAN
Nadat de renners Maldegem centrum hadden verlaten vertrok ook het grootste deel van het publiek uit het centrum.

Toch waren er nog honderden die naar het Sint Annapark afzakten om er aan het volksfeest deel te nemen.

Zij zagen hoe de Breydelpan werd opgewarmd. Zowel Peter van Asbroeck als Peter De Clercq kwamen er af en toe eens in roeren maar het meeste roerwerk werd gedaan door anderen.

Terwijl de wielerliefhebbers het verloop van de rit op het grootscherm konden volgen kond de rest van het publiek genieten van het optreden van onder meer Filip D'haeze en Kurt van Biezebaaze.

Lars Boom was al lang gehuldigd als winnaar van de Eneco Tour 2012 toen de laatste gasten het St. Annapark verlieten.


RUZIE MET DODELIJKE AFLOOP
IN DE SPOORWEGSTRAAT

RUZIE MET DODELIJKE AFLOOP IN DE SPOORWEGSTRAAT
Van in zijn eigen binnenkoer kon een buurman de hevige ruzie bij Michel D. G. horen. Dat de ruzie voor William Bonne fataal zou aflopen had hij, nadat hij de twee bezoekers bij Michel had zien vertrekken, niet verwacht.

Het Spoorwegstraatje in Adegem, waar er nooit iets opzienbarends gebeurt, haalde door een uit de hand gelopen ruzie op de binnenkoer van de woning van Michel D. G. enkele dagen de nationale pers.

Terwijl Michel in juni op reis was in Zuid Afrika mocht Nelly, een Nederlandse vriendin die nadat zij een andere vriend verlaten had geen dak meer boven haar hoofd had, in zijn woning wonen.

Volgens de buren had die Nederlandse vriendin van Michel het tijdens zijn afwezigheid te bont gemaakt; er was zelfs een andere vriend bij haar komen wonen.

Michel heeft haar bij zijn thuiskomst in juli op straat gezet. Dinsdagavond rond 18u kwam Nelly, vergezeld van Willam Bonne, een vriend uit het Harlingen hof in Maldegem, nog wat spullen bij Michel ophalen.

Volgens de buren ontstond er op de koer bij Michel een hoog oplopende ruzie omdat Michel Nelly niet met alles wou laten vetrekken dat zij als haar persoonlijke bezittingen omschreef.

Plots werd het echter stil op de binnenkoer van Michel en vertrokken Nelly en William.

Nadat zij weg waren kwam Michel bij zijn buren in het huis met nummer 2 en vertelde hen dat hij die twee niet snel meer zou terugzien: naar zijn zeggen had William Bonne geprobeerd hem te slaan en had Michel een mes genomen en er William mee in de borst gestoken.

De verwondingen die William Bonne had opgelopen bleken veel zwaarder dan Nelly en William hadden ingeschat. Hij werd nog met de ambulance naar het AZ Alma in Sijsele gevoerd maar overleed aan de opgelopen verwondingen.

Een halfuurtje nadat hij zijn verhaal aan de buren had gedaan werd Michel door de politie aangehouden. Zijn aanhouding is ondertussen met een maand verlengd. Officieel is hij van doodslag en niet van moord beschuldigd. De kwalificatie is belangrijk voor de latere strafbepaling.

UITGEDAAGD Zijn buren en iedereen die Michel kennen begrijpen het niet: zij kennen hem allemaal als een rustige man die de moeilijkheden niet opzoekt.

Zij zijn er van overtuigd dat hij nooit tot geweld zou ondergaan zonder dat hij zwaar werd uitgedaagd.


KRUISPUNT NOORDSTRAAT
- MARKTSTRAAT ONDERBROKEN

Door een verzakking moeten op het kruispunt van de Noordstraat en de Marktstraat werken worden uitgevoerd. Daarom zal dat kruispunt tot vermoedelijk zaterdag 25 augustus voor alle verkeer worden afgesloten.


N-VA STELDE ZIJN LIJSTTREKKERS
EN LIJSTDUWER VOOR

N-VA STELDE ZIJN LIJSTTREKKERS EN LIJSTDUWER VOOR

Aan het N-VA huis in de Marktstraat stelde N-VA Maldegem dinsdagavond zijn vierspan dat de lijst zal trekken en zijn lijstduwer voor. Het vierspan bestaat uit: Peter Van Hecke (Maldegem), Nicole Maenhout (Vossenhol), Arnaut De Lille (Maldegem) en Maarten Bekaert (Donk). Freddy Boels (Adegem) duwt de lijst.


MALDEGEM WANDELT, FIETST,
PROEFT EN SWINGT

Zondag 26 augustus is Maldegem aan zijn 14de editie van "Maldegem Wandelt, Fietst, Proeft en Swingt" toe. Voor Johan De Roo, die het project lanceerde, is het de laatste editie die hij als burgemeester zal meemaken.

Dit jaar wordt er samengewerkt met St. Laureins. Daarom is Annick Willems, burgemeester van St. Laureins, zondagvoormiddag een van de gastsprekers tijdens de academische zitting in het gemeentehuis.
De wandel en fietstochten gaan dit jaar in de Richting van St. Laureins. De inschrijvingen voor de wandelingen fietstochten Mountainbikeroute en de Skeelers gaat door in de cafetaria van het St. Annazwembad. Het horecadorp is net als de vorige jaren een grote verwennerij voor de innerlijke mens.
Het animatieprogramma in de feesttent wordt geopend met een aperitiefconcert door de Verenigde Vrienden Adegem. Andere blikvangers in het programma zijn Laura Lynn (15u30), Nic Caen (17u), Nut en Vermaak (18u15), C Life met An Van Kerschaver (19u30) en Xansation Live (22u).


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home