www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Negende jaargang - n° 455 - Week 33 : van 12 tot 18 augustus 2012

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

KERSTCONCERT MET FREE SOUFFRIAU

Op 15 december om 20u organiseert het Adegems feestcomité in samenwerking met het gemeentebestuur en de VDK Spaarbank zijn 2de kerstconcert.
Dit jaar zingt Free Souffriau o.l.v. Miguel Wiels band kerstliederen in de St. Adrianuskerk. Kaarten voor dit 2de kerstconcert (20 euro vvk voor categorie 2 , adk 20 euro en 23 euro vvk voorcategorie 1 , adk 25 euro) kunnen besteld worden bij Vic Blomme ( voorzitter van het feestcomité) 0497-02.16.35, op het secretariaat van den Hoogen Pad 050-71.00.21 en in de VDK Spaarbank.


ROSETTE EN THEO VIERDEN HUN
DIAMANTEN HUWELIJKSJUBILEUM

ROSETTE EN THEO VIERDEN HUN DIAMANTEN HUWELIJKSJUBILEUM

Op 6 augustus 1952 trouwden Rosette Savat die 85 jaar geleden in het café de Weegbrug in de Stationsstraat ( nu Canadezenlaan) geboren werd in Adegem met Theo Roets.
Zij bouwden in Maldegem een fietsenzaak uit.
Vorige week vierden Rosette en Theo samen met familie en vrienden hun diamanten huwelijksjubileum.


JEUGDPLOEGEN ZULTE WAREGEM
TE GAST OP VOETBALKAMP

JEUGDPLOEGEN ZULTE WAREGEM TE GAST OP VOETBALKAMP
Eddy Cordier sportief directeur van de Jeugdacademie Zulte Waregem en Joric Vandendriesche sportief coördinator van de ploeg kregen als aandenken voor hun bezoek en medewerking
aan het Maldegemse voetbalkamp een mand met streekproducten.

Veertien jaar geleden lanceerden toenmalig schepen van sport Noel Willesamen met sportmanager Kristien Moens en sportpromotor Frederik Staelenshet idee van de voetbal kampen. Dat stuitte aanvankelijk op enig verzet van het schepencollege.

Toen de drie konden aantonen dat hun project buiten de werkuren van het personeel zelf bedruipend was, mochten zij hun plannen uitwerken. Dit jaar zijn de voetbalkapen aan hun 13de editie toe. Vorige week werd het kamp voor de jongste deelnemers georganiseerd.

JEUGDPLOEGEN ZULTE WAREGEM TE GAST OP VOETBALKAMP Verschillende jeugdploegen van zulte - Waregem speelden op de slotdag van het sportkamp een wedstrijd tegen een ploeg van Maldegemse jongeren.

Omdat het de 13de editie van het voetbalkamp was droegen alle Maldegemse voetballers een trui met het nummer 13. Tot vorig jaar werd dat kamp afgesloten met een bezoek aan een voetbalploeg uit eerste nationale.

Dit jaar nodigde de sportdienst een eersteklasser met zijn jeugdploegen uit naar de slotdag van het voetbalkamp. Zulte - Waregem ging graag in op de uitnodiging. Met 82 jeugdspelers en 20 begeleiders namen zij deel aan de slotdag van het voetbalkamp.

De jeugdploegen van Zulte Waregem ( tot 12 jaar ) speelden wedstrijden tegen ploegen die tijdens het voetbalkamp gevormd werden. Jeugdtrainers van Zulte Waregem gaven ondertussen opleiding aan Maldegemse jongeren.

Hoewel ze na een week sporten moe waren hadden de Maldegemse jongeren toch van het voetbalkamp in het algemeen en de slotdag in het bijzonder genoten.


N -VA HEEFT EEN TIJDELIJK SECRETARIAAT

N -VA  HEEFT EEN TIJDELIJK SECRETARIAAT

Net als CD&V heeft ook N-VA een tijdelijk secretariaat in het centrum van Maldegem. Vorige week woensdag werd het N-VA huis in de Marktstraat 16 officieel geopend door N-VA voorzitter Piet Blomme.

Wie vragen of suggesties heeft voor N-VA of een gesprek wil met een of meerdere van de kandidaten kan er op maandag voormiddag van 10u tot 12u, op vrijdagnamiddag van 17u tot 18u30 en op zaterdagvoormiddag van 10u30 tot 12u terecht.

Ook op centrum activiteiten zoals Maldegem Wandelt, fiets, proeft en swingt en de kermis zal het N-VA huis open zijn.


GESLAAGD SKATE EVENT

GESLAAGD SKATE EVENT
Allan was met zijn 7 jaar de jongste deelnemer aan het skate event. Het voelde tijdens de opwarming even onwennig aan tussen al die ervaren skaters.

Alle wegen van de Maldegemse skaters en BMX'ers leidden zaterdagnamiddag naar het skateterrein aan den Hoogen Pad. Dat terrein is sedert enkele maanden met de komst van de toestellen van het skateterrein uit de Bloemestraat, aantrekkelijker geworden voor skaters en BMX4 ers.

Om het skate terrein nog eens extra in de belangstelling te stellen organiseerede de Jeugddienst op zaterdag 11 augustus er een eerste skate evenement.

Tussen 14u en 15u konden de skaters en BMX' s demonstreren hoe goed zij hun skatebord of hun MBX beheersen. Daarna werden de deelnemers aan de wedstrijden in 3 groepen onderverdeeld.

Tijdens een eerste ronde kregen de meer dan 30 deelnemers elk 90 seconden om een jury van ervaren skaters en BMX' ers van hun kunnen te overtuigen.

Daarna werden de deelnemers afhankelijk van hun behaalde punten in nieuwe reeksen ingedeeld. Daardoor konden alle deelnemers veel op het terreinen komen.Uit de deelnemerslijst bleek duidelijk dat skaten en BMX'en duidelijk een jongenssport is.

Dat dat die hobby niet van alle gevaar ontbloot is bewezen de aanwezige jongeren die met een ingepakte arm, been of voet naar het skate event kwamen kijken.

GESLAAGD SKATE EVENT Niet alle aanwezige skaters en BMX' ers schreven zich in voor de wedstrijd. Ook zij kregen de kans om regelmatig op het skaterrein te komen.

Er werden tussen de reeksen ook enkele pauzes ingelast om de aanwezige skaters die zich niet voor de wedstrijd hadden ingeschreven ook de kans te geven om het skateterrein en zijn verschillende rampen te testen en hun kunsten te laten zien.

Zowel tijdens de opwarming als tijdens de wedstrijden zagen wij regelmatig skaters tegen de vlakte gaan. Die jongens hebben door hun hobby duidelijk leren vallen.

Niet alleen skaters en BMX'ers kwamen zaterdagnamiddag op het skate event af. Jongeren die nog nooit op een skatebord gestaan hebben en ouderen die de leeftijd om te skaten of BMX'en al ver voorbij waren kwamen een kijkje nemen.

Schepen Valerie Taeldeman die pas een paar uren terug uit vakantie was kreeg van verschillende jongeren te horen dat het skate event voor herhaling vatbaar is.


ZANGAVOND ROND HET KAMPVUUR

In onze editie nummer 453 werd verkeerdelijk meegegeven dat "Zingend rond het kampvuur" dat op zaterdag 18 augustus in de tuin van de Familie Maeyens wordt georganiseerd een organisatie is van de Gezinsbond Adegem.

Die avond wordt georganiseerd door een gelegenheidswerkgroep waarvan naast Marc Maeyens, ook Greta Boels, Gothard De Coninck, Jan Wauters en William Daelemans van deel uitmaken.


ENECO TOUR SPRINTTE OP DE ZWEPE

ENECO TOUR SPRINTTE OP DE ZWEPE

De vijfde rit van de Eneco Tour bracht de Renners van het Nederlandse Hoogerweide naar Aalter.

De drie vluchters konden op de Zwepe in Adegem nog sprinten voor de laatste tussensprint.

Daarna werden zij ingelopen en volgde er in Aalter een massasprint.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home