www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Negende jaargang - n° 454 - Week 32 : van 5 tot 11 augustus 2012

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

INBRAAK ZONDER BUIT

Woensdag 1 augustus werd de PZ Maldegem opgeroepen voor de vaststelling van een inbraak in een schuur in de Kallestraat te Adegem.

Omdat de bewoners van het erf met vakantie waren kon het juiste moment van de inbraak niet precies worden vastgesteld.

De inbreker(s) heeft/hebben de schuur doorzocht maar heeft/hebben niets meegenomen. De gevolgen van de inbraak bleven beperkt tot materiële schade.


ENECO TOUR RIJDT TWEEMAAL DOOR ADEGEM

ENECO TOUR RIJDT TWEEMAAL DOOR ADEGEM
Het Maldegems gemeentebestuur en de wielercel moeten ervoor zorgen dat de doortocht van de vijfde rit en de start van de zevende rit van de Eneco Tour in Maldegem probleemloos verloopt.

Tussen 6 en 12 augustus word de achtste editie van de Eneco Tour, een rittenwedstrijd voor beroepsrenners, georganiseerd.

Omdat de Eneco Tour deel uitmaakt van de UCI World tour verschijnen alle topploegen aan de start van deze rittenwedstrijd.

Dit jaar start de Eneco Tour op 6 augustus in het Nederlandse Waalwijk en eindigt op zondag 12 augustus met zijn koninginnenrit in Geraardsbergen.

Ook de inrichters van de Eneco Tour weten dat Maldegem een sportieve gemeente is. Het is al de derde maal dat een rit van de Eneco Tour in Maldegem start.

Schepen van sport Frank Sierens bevestigde dat Maldegem 22.500 euro betaalt om op 12 augustus de start van de koninginnenrit te mogen organiseren. Hij is er van overtuigd dat het grootste deel van dat bedrag door sponsors zal betaald worden.

Omdat alle grote ploegen met hun bekendste renners aan de start verschijnen is de schepen van sport er van overtuigd dat er volgende week zondagvoormiddag duizenden mensen naar het centrum van Maldegem zullen afzakken om de start van de rit en de show er rond mee te maken.

TWEEMAAL
Voordat de renners richting Geraardsbergen vertrekken rijden zij eerst een omloop van 20 km door Maldegem en Adegem. In Adegem passeren de renners in Onderdijke, den Appelboom, 't Kruisken, Spanjaardshoek, Adegem-Dorp en de Staatsbaan.

Ook op vrijdag 10 augustus passeert de Eneco Tour door Adegem. Die rit brengt de rennerskaravaan van het Nederlandse Hoogerheide naar Aalter. Omstreeks 15u worden de renners op Veldekens en de Kruipuit verwacht. Ter hoogte van de Zwepe is er een tussensprint.

VOLKSFEEST
Maldegem maakt van de start van de koninginnenrit een volksfeest. Daarom wordt zondag een gedeelte van het centrum van Maldegem tussen 8u en 14u verkeersvrij gehouden.

Het feest begint om 10u met animatie op en rond het startpodium op de markt. Voordat de renners worden voorgesteld komen ook enkele renners uit het Meetjesland op het podium.

Ook die renners rijden vanaf 11u de omloop van 20 km rond Maldegem en Adegem. Rond 11u30 wordt de start van de koninginnenrit gegeven.

Na hun tocht door Maldegem is er een eerste tussensprint in de Westeindestraat. Van zodra de renners uit het centrum van Maldegem verdwenen zijn is het St. Annapark de place to be voor jong en oud : tijdens de Breydelfeesten wordt daar voor spijs en drank gezorgd.

Peter Van Asbroek en BBQ koning Peter De Clercq komen in de Breydelpan roeren. In die pan -met een diameter van 10m- wordt met Breydelham een heerlijk gerecht bereid.

Terwijl er tussen 14u en 17u verschillende vormen van animatie zijn kunnen de wielerliefhebbers het verloop van de koninginnenrit op grote schermen volgen.

Het genieten van de animatie en het volgen van de wedstrijd op de grote schermen is gratis. Wie wil meegenieten van het gerecht dat in de Breydelpan wordt klaargemaakt moet zich daarvoor inschrijven.

Wie vooraf inschrijft (in het zwembad, Meos,'t Schrijverke Adegem, Spar Kleit, Dienst Toerisme Maldegem, Fietsen Ides François Donk of fietsen Mark De Vogelaere) betaalt 9 euro. Wie op zondag in het park een kaart koop betaalt 10 euro. De kinderen mogen voor 5 euro mee-eten.

Breydelham neemt met zijn reuze pan (goed voor eten voor 1000 mensen) enkel deel aan de organisatie van Breydelfeesten als een deel van de opbrengst van het feest naar een goed doel gaat.

Een deel van de opbrengst van het Breydelfeest in het St. Annapark gaat dan ook naar de vzw De Vierklaver.


SKATE-EVENT AAN DEN HOOGEN PAD

Niet alleen zijn de toestellen van het skatepark uit de Bloemestraat in Maldegem verhuisd naar het skateterrein aan den Hoogen Pad, maar daarnaast heeft het Maldegems gemeentebestuur ook nog tot het einde van augustus een extra mini-ramp gehuurd om het skateterrein in Adegem nog aantrekkelijker te maken.

Om het skateterrein aan den Hoogen Pad nog eens extra in de schijnwerpers te zetten wordt op zaterdag 11 augustus tussen 14u en 18u een skate event georganiseerd.

Op het programma staan demonstraties en wedstrijden in de categorieën BMX, Skaters -14j en skaters +14 jaar. Iedere deelnemer zal verschillende keren zijn kunsten kunnen laten zien. Ook niet skaters zijn welkom op het event.

Om 18u begint de skatefuif met een BBQ. Vooraf inschrijven is verplicht en kan via [email protected]

Deelnemen aan de BBQ kost 10 euro.


SPAANDERKERMIS HEEFT EEN
AFGESLANKT PROGRAMMA

Het weekend rond 15 augustus wappert alle jaren de kermisvlag boven Spanjaardshoek, Molenstraat, Weide en Middelleen.

Dit jaar worden de inwoners van die straten uitgenodigd naar de dienst die om 9u30 in de St. Adrianuskerk wordt georganiseerd.

Daarna worden zij verwacht in't Spaanderken voor de Zotte maandag. Dat zijn de enige punten van het kermisprogramma.

In een brief aan de inwoners legt het afgeslankt bestuur (bestaande uit Marijn Van Daele, Rita Scheerens en Filip en Ann De Roo-De Baets) uit, dat het door gebrek aan mankracht onmogelijk was om dit jaar een uitgebreid kermisprogramma aan te bieden.

Het bestuur ziet 2012 als een overgangsjaar: om de wijkkermis nieuw leven in te blazen doet het bestuur een oproep naar de inwoners van de wijk om de bestuursploeg te komen versterken.

Slechts met versterking van het bestuur is het mogelijk om in 2013 opnieuw met een uitgebreid kermisprogramma uit te pakken. Wie zich geroepen voelt kan contact opnemen met een van de bestuursleden.


VERDACHTE INZAMELING VAN
KLEDIJ EN SCHOENEN

De afgelopen weken zijn er bij mensen in verschillende straten flyers in de brievenbus gevallen die een ophaling van oude kleding en schoenen aankondigen.

De politie, die ook in het bezit is van een dergelijke flyer, wijst er op dat er op de flyer geen verantwoordelijke uitgever vermeld staat en dat er niet opgenomen wordt op het GSM-nummer dat er wel op vermeld staat. De politie vermoed dan ook dat het om een illegale inzameling gaat.

Wie de mensen van deze flyer aan de deur krijgt doet er goed aan niet op hun uitnodiging in te gaan maar onmiddellijk contact op te nemen met het nummer 101, zodat de politie de inzamelaars kan controleren.


MILITARY HYSTORY SHOW OP
HET VLIEGVELD IN URSEL

Op zaterdag 11 en zondag 12 augustus wordt op het vliegveld in Ursel de elfde editie van Wings en Wheels georganiseerd.

Oorlogstuigen en een militariabeurs zijn de hoofdingrediënten van deze elfde Wings en Wheels, waarop diverse re-enactment verenigingen de geschiedenis terug tot leven brengen. Groepen lopen uitgedost als militairen of burgers uit WOI en WO II op het terrein en doen de sfeer uit die tijd herleven.

Ook wie op zoek is naar een passend of ontbrekend stuk in zijn collectie oud of nieuw rollend materiaal of andere militaire herinneringen mag evenmin op Wings en Wheels ontbreken.

Voor de spotters van vliegend materiaal trekken ook enkele Warbirds boven Wings en Wheels.

Ook aan animatie ontbreekt het in Ursel niet. Naast de animatie voor de kinderen in de namiddag doet een Bigband zaterdagavond in Glenn Millerstijl de sfeer uit de jaren 40 - 50 herleven.

Een toegangsticket voor Wings en Wheels kost 12 euro voor personen van 12 jaar en ouder. Er is een ruime gratis parking.


DRUKKERIJ VERSTRAETE EN VDAB
SLAAN DE HANDEN IN ELKAAR

Met zijn 380 werknemers is Drukkerij Verstraete op het Industrieterrein in Maldegem wereldmarktleider in het drukken van etiketten op kunststof voor in Mould Labelling (IML).

Dat is een techniek waarbij de verpakking tijdens het produceren versmelt met het etiket. Drukkerij Verstraete breidt nog steeds verder uit en is op zoek naar drukkers en hulpdrukkers.

OPLEIDING EN STAGE
Om die vacatures in te vullen organiseert de VDAB in samenwerking met Drukkerij Verstraete vanaf 3 september een gratis praktijkgerichte opleiding "offsetdrukken" in het grafisch centrum in Brugge. Wie in de opleiding slaagt, ontvangt een getuigschrift "offsetdrukker", dat erkend is door de Vlaamse overheid.

Op dinsdag 21 augustus wordt in de gebouwen van Drukkerij Verstraete in het Vliegplein een infodag georganiseerd. Op het programma staan naast een voorstelling van het bedrijf en de job ook het afleggen van enkele tests en een gesprek met de verantwoordelijke van het bedrijf.

Aan de stage in het Grafisch Centrum in Brugge is ook een stage in de Drukkerij Verstraete gekoppeld. Wie na een opleiding een positief advies heeft van zijn stage in het bedrijf krijgt bij de firma een contract aangeboden.

Wie belangstelling heeft voor de stage en infodag mailt voor 14 augustus een CV naar [email protected]


BEROEPSRENNER KEVIN SEELDRAEYERS
IS NUMMER 17 OP DE CD&V LIJST

BEROEPSRENNER KEVIN SEELDRAEYERS IS DE NUMMER 17 OP DE CD&V LIJST

Omdat onder hun bewind Maldegem uitgegroeid is tot een sportieve gemeente wou CD&V Maldegem voor de komende gemeenteraadsverkiezingen een gekende sportfiguur die ook nog belangstelling heeft voor de gemeente en haar politiek op hun lijst.

Na een fietstocht op de Kampel werd zaterdagvoormiddag Kevin Seeldraeyers als de nog ontbrekende naam op nummer 17 van de lijst ingevuld.

Kevin werd op 12 september 1986 geboren en is afkomstig uit St. Amands (aan de Schelde). Hij is gehuwd met Ellen Joos uit Adegem. Sedert hij in onze gemeente woont, heeft hij op de fiets de streek verkend en ontpopte zich in 2007 als beroepsrenner met klimmertalent.

Als lid van de Astana ploeg neemt hij binnenkort deel aan de Ronde van Spanje. Hij kent Maldegem als een sportieve gemeente en wil daar verder aan meebouwen.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home