www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Negende jaargang - n° 453 - Week 31 : van 29 juli tot 4 augustus 2012

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

DE POLITIE BLIJFT WAARSCHUWEN

Dat de waarschuwingen van de politie in verband met inbraken geen overbodige luxe waren, hebben oproepen die vorige week bij de Pz Maldegem binnenkwamen bewezen.

Niet alleen de huizen van mensen die momenteel met vakantie zijn vormen een makkelijk doelwit voor inbrekers. Inbrekers hebben het ook gemunt op gebouwen en bedrijven die momenteel wegens verlof gesloten zijn.

Bij twee inbraken werden machines die in de bouw gebruikt worden gestolen. Bij de derde inbraak is (zijn) de dader(s) niet verder gekomen dan het openbreken van het hangslot van een vrachtwagen.

De politie heeft donderdagnamiddag een 16 jarige Maldegemnaar opgepakt die in de Gentse Steenweg borden met een stift had bewerkt.


HET LEVEN IN EN ROND ST. JOZEF

De belangrijkste doelgroep voor de werking van het dienstencentrum Oud St. Jozef zijn de senioren. Voor hen werden sedert de de opening van het dienstencentrum reeds 31 activiteiten, gaande van workshops en voordrachten over seniorengym, Yoga spel en kaartnamiddagen enz. georganiseerd.

Aan deze activiteiten namen 410 senioren deel. Ook de maaltijden die voor 55-plussers van maandag tot en met vrijdag 's middags in de Kaffee worden geserveerd zijn een succes. Er kwamen in anderhalve maand 361 eters over de vloer. Het aanbod in de Kaffee zal worden uitgebreid met hoeve-ijs, pannenkoeken en kriektaarten van eigen bodem.

De sociaalverpleegkundige die een 3 tal zittingen in oud St. Jozef organiseerde kreeg al een 10 tal senioren over de vloer voor dieetadvies of het meten van de bloeddruk.

SAMENWERKING
Het dienstencentrum wil in de toekomst de senioren de gelegenheid geven om in het dienstencentrum een beroep te doen op een pedicure/manicure. Daarom zoekt Oud St. Jozef een zelfstandig medisch pedicure/manicure die belangstelling heeft voor een samenwerking met het dienstencentrum.

Personen die belangstelling hebben kunnen contact opnemen met centrumleider Samia Van Vooren op het nummer 050-40.39.22 of via [email protected]

PETANQUEBANEN
Ook voor de liefhebbers van petanque het Oud St. Jozef goed nieuws. Voor het dienstencentrum werden twee petanquebanen aangelegd.

Zolang de weersomstandigheden het toelaten worden er op dondernamiddag vanaf 14u30, onder de leiding van vrijwilligers, petanquemomenten georganiseerd.


OPEN VLD KOOS NIEUWE LIJSTTREKKER

OPEN VLD KOOS NIEUWE LIJSTTREKKER
Wim Swingedouw werd, nadat Paul van Nieuwenhuyse
zich als lijstrekker en kandidaat voor de komende
gemeenteraadsverkiezingen had teruggetrokken,
bij Open VLD Maldegem tot nieuwe lijsttrekker verkozen.

Tijdens een persconferentie in de Old Vick stelde Jules Van Rie, voorzitter van Open VLD Maldegem, de 56 jarige Wim Swingedouw -die al jaren actief is binnen Open VLD en zelfs enkele jaren voorzitter was van de afdeling- als nieuwe lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen voor.

Nadat Paul Van Nieuwenhuyse, de vorige lijsttrekker, zich wegens beroepsbezigheden (maar vooral na een discussie binnen het bestuur over de vorm van het voeren van de verkiezingscampagne) als lijsttrekker en kandidaat had teruggetrokken, ging Open VLD Maldegem op zoek naar een nieuwe lijsttrekker.

De raadsleden Peter Van Hecke, Jason van Landschoot en Wim Swingedouw stelden zich kandidaat om de lijst te trekken.

De meerderheid van het bestuur en de kandidaten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen gaven de voorkeur aan Wim Swingedouw.

Tijdens de persconferentie maakte voorzitter Van Rie ook bekend dat Lieve De Gryze op de tweede plaats op de lijst staat. Op plaatsen 3 en 4 staan Peter Van Hecke en Tina Rogge. Jason van Landschoot wordt de lijstduwer.


MET EENDRACHT MAAKT MACHT
NAAR BRASSCHAAT EN WUUSTWEZEL

Met zijn jaarlijkse daguitstap trekt Eendracht Maakt Macht Adegem dit jaar op 4 september naar de Artilleriekazerne in Brasschaat en het Volksmuseum Jan Augustijns in Wuustwezel.

Inschrijven voor deze daguitstap kan bij Julien Veirman, Oude Weg 22 Adegem tel 050-71.22.24. Ook niet leden kunnen zich voor deze daguitstap inschrijven.

De bus vertrekt om 7u30 aan den Hoogen Pad en er zijn drie opstapplaatsen.


REMI EN ROSETTE VIERDEN HUN
DIAMANTEN HUWELIJKSJUBILEUM

REMI EN ROSETTE VIERDEN HUN DIAMANTEN HUWELIJKSJUBILEUM
Ter gelegenheid van hun diamanten huwelijksjubileum werden Remi Zoetaert en zijn echtgenote Rosette Cherlet samen met hun familie in het Maldegems gemeentehuis ontvangen.

Zestig jaar nadat ze er elkaar hun jawoord gaven, waren Remi Zoetaert en Rosette Cherlet vorige week donderdag opnieuw te gast in Maldegems gemeentehuis.

Zij werden er door schepen van burgerlijke stand Antoine Pauwels en een delegatie van de gemeenteraad gefeliciteerd met hun diamanten huwelijksjubileum. Schepen Pauwels blikte even terug op de levensloop van het diamanten paar.

Remi werd op 14 oktober 1926 in de ouderlijke woning in de Noortemstraat geboren. Tot 10 mei 1945,bij het uitbreken van WOII, liep hij school in de Broederschool.

In 1947 moest hij voor 12 maanden bij het leger. Hij verbleef onder meer in Luik, Verviers en Brugge. Na zijn legerdienst ging hij aan de slag bij houthandel Verstrynghe in Maldegem.

Rosette zag op 22 juli 1936 in de ouderlijke woning in Sijsele het levenslicht. Zij liep eerst in Donk en daarna in Maldegem bij de Zusters Maricolen school. Daarna bleef ze thuis om na het overlijden van haar moeder te helpen in het huishouden.

Toen de zuster van Remi huwde met de broer van Rosette vormden Rosette en Remi een koppel in de suite. Het was daar dat de eerste vonken oversloegen.

Remi liet zich toen ontvallen dat er mogelijks over een jaar opnieuw een trouw zou komen. Omdat haar zusters er bij Rosette op aandrongen niet te trouwen voor ze 20 jaar was stond zij en Remi 13 maanden na het huwelijk van haar broer en zijn zus voor de ambtenaar van de burgerlijke stand.

Op 24 juli 1952 trouwden zij voor de wet in het Maldegems gemeentehuis en twee dagen later stonden zij voor de pastoor in de St. Barbarakerk.

REMI EN ROSETTE VIERDEN HUN DIAMANTEN HUWELIJKSJUBILEUM Gemeenteraadslid Cecile Ryckaert overhandigde het diamanten paar het gelukwenstelgeram van het vorstenhuis.

Amper acht dagen na hun huwelijk moest Remi op legerkamp naar Zedelgem. Toen Remi een paar jaar later voor een tweede kamp werd opgeroepen moest hij voor een maand naar het Duitse Düren.

Voor Remi aan zijn loopbaan als meter begon had hij ook nog in het vlas en in de koolmijnen gewerkt. Remi en Rosette bouwden als eersten hun woning in de nu al druk bewoonde Ringbaan in Adegem.

Zij kregen twee kinderen en zijn nu de trotse grootouders van drie kleinkinderen. Sedert Remi met brugpensioen is zorgen Rosette en Remi er samen voor dat hun woning en hun tuin er netjes bij liggen.

Fietsen doen ze samen met de leden van OKRA. Rosette steekt ook nog een deel van haar vrije tijd in handwerk.

Remi en Rosette genieten samen van iedere dag dat het leven hen bied. Zij hopen dat nog vele jaren te kunnen doen.


GEZINSBOND ZINGT ROND HET KAMPVUUR

Zaterdag 18 augustus organiseert de Adegemse afdeling van de Gezinsbond om 20u30 een zangavond rond het kampvuur in de tuin van Marc Maeyens in de Oude Weg.

Een bundel met liedjes uit de tijd van toen ligt op de deelnemers te wachten. Jan Wouters en William Daelemans zorgen voor de instrumentale begeleiding. Wie zelf een instrument bespeelt mag dat ook meebrengen.

Inschrijven voor de zangavond rond het kampvuur kan tot 14 augustus bij Marc Maeyens (tel 050-71.36.46) en bij Greta Boels (tel 050-71.62.98).

In de 2 euro die aan de deelnemers wordt gevraagd zitten ook het drankje en het hapje dat de deelnemers krijgen.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home