www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Negende jaargang - n° 444 - Week 22 : van 27 mei tot 2 juni 2012

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

CANTICORUM IN HET POOLS

CANTICORUM IN HET POOLS
Op vraag van de gemeente luisterde het Adegems gemengd koor Canticorum de officiële ondertekening van de verbroederingsacte tussen Maldegem en het Poolse Swidnica op.

Tijdens de verbroederingsfeesten In 2008 in het Duitse Lampertheim ontmoetten de delegaties van Maldegem en het Poolse Swidnica elkaar voor het eerst.

Hoewel er een grote taalbarrière tussen de twee delegaties bestond, klikte het toch meteen tussen de mensen uit Maldegem en Swidnica.

Zij bleven met elkaar contact houden en in 2010 trok een uitgebreide delegatie van het Maldegems gemeentebestuur naar Swidnica om de verbroederingsacte te ondertekenen.

De ondertekening van de verbroederingsacte in Maldegem werd opgespaard voor de verbroederingsfeesten die tijdens het pinksterweekend werden georganiseerd.

Aan de academische zitting die zaterdagnamiddag in het gemeentehuis aan de ondertekening van de verbroederingsacte voorafging, namen naast delegaties van Maldegem en Swidnica ook officiële delegaties van Adria, Ermont en Lampertheim deel.

Het Adegems gemengd koor Canticorum onder de leiding van Jan Wauters werd gevraagd om tijdens de academische zitting op te treden. Het koor oogstte bij zijn eerste optreden bijzonder veel applaus nadat zij een lied in het Pools had gezongen.


NIEUWE VERWARMING IN ST ADRIANUSKERK

Terwijl wij momenteel met volle teugen genieten van de eerste zomerse dagen kijkt de kerkraad van de Sint Adrianuskerk al vooruit naar de komende herfst en winter.

De mazoutverwarming in de kerk die tot op den draad versleten was wordt vervangen door een gasinstallatie. Tijdens de eerste week van de werken werd de mazoutbrander uit de bergplaats verwijderd.


WIE WORDT IN 2012 DE SLIMSTE
STROATE VAN MALDEGEM ?

Vrijdag 29 juni organiseert het feestcomité Heulendonk zijn quiz die de slimste stroate van Maldegem moet aanduiden.

Ploegen kunnen zich vanaf nu tot 15 juni inschrijven voor deze quiz door 16 euro te storten op de rekening 088-2391772-38 van Heulendonk Feest met de vermelding van de straatnaam waaronder gespeeld wordt.

De ploegen bestaan uit minimum 2 en maximum 4 personen. Minstens 2 leden van de teams moeten in de straat wonen waarvoor ze spelen.

Na de quiz is er rond 23u een optreden van de NRJ Band.


FREDDY BOELS DERDE PLAATS OP DE
N-VA LIJST VOOR DE PROVINCIE

Het arrondissementbestuur Gent - Eeklo van N-VA heeft donderdagavond beslist dat Freddy Boels bij de verkiezing voor de provincieraad op de 3de plaats zal staan.

De Adegemnaar was uiteraard aangenaam verrast door de beslissing van het arrondissementbestuur.

Over de plaats die Freddy Boels op de N-VA lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober krijgt werd door de Maldegemse N-VA afdeling nog niets medegedeeld.


MEE NADENKEN OVER HET MASTERPLAN
VOOR MALDEGEM CENTRUM

De gemeente werkt niet alleen aan een masterplan voor het centrum van Adegem. Aan het ontwerpbureau BUUR uit Leuven heeft het gemeentebestuur gevraagd om tegen eind dit jaar een eerste voorontwerp van een masterplan voor het centrum van Maldegem klaar te hebben.

Omdat van het ontwerpbureau verwacht wordt dat het rekening houdt met de verwachtingen van de bevolking organiseert het ontwerpbureau BUUR op zaterdag 2 juni in de marge van de woonbeurs eveneens in het gemeentehuis tussen 9u30 en 13u een inspraakmoment voor de bevolking over het masterplan.

Het is de bedoeling dat het ontwerpbureau met zijn eerste voorontwerp eerst naar de gemeenteraad en dan naar de bevolking gaat.


HET RODE KRUIS VERWACHT BLOEDGEVERS

Op dinsdag 5 juni organiseert het Rode Kruis een bloedinzameling in den Hoogen Pad. Bloedgevers kunnen er terecht tussen 17u en 19u30.

Bloedgevers voor wie 5 juni geen geschikte datum is kunnen zich op vrijdag 1 juni in de zaal de Poermoelen in Donk aanmelden.

Er zijn nog bloedinzamelingen op dinsdag 12 juni (het Warmhof Maldegem) en op dinsdag 19 juni (de Berken Kleit).


SCHOOLFEEST OP DE KRUIPUIT

De directie, het onderwijzend personeel, de leerlingen en de ouderraad van de GBS De Kruipuit hebben voor hun schoolfeest van zondag 3 juni een aantrekkelijk programma in elkaar gestoken.

Vanaf 11 uur kan er in de aperitiefbar open. Om 12 uur kan er aangeschoven worden voor de barbecue. Om 13u50 maakt de presentator van het namiddagprogramma zijn opwachting.

Tussen 14u en 15u verschijnen alle klassen van de Kruipuit met een eigen act op het podium. Terwijl de volwassenen genieten van een drankje kunnen de kinderen tussen 15u30 en 16u30 deelnemen aan workshops. De resultaten van die workshops verschijnen daarna op het podium.

Tussendoor zijn er ook nog prijzen te winnen in de tombola. Het schoolfeest wordt dit jaar afgesloten met een optreden van de live Band Charles.


RONDE VAN BELGIE TWEEMAAL DOOR ADEGEM

RONDE VAN BELGIE TWEEMAAL DOOR ADEGEM

Omdat al het verkeer komende uit Eeklo wegens werken aan de Prins Boudewijnlaan tijdelijk via de Oude Staatsbaan en de Staatsbaan richting Maldegem moet, werden donderdagmiddag ook de renners tijdens hun tweede rit in de Ronde van België langs die beide straten door Adegem gestuurd.

Ook vrijdagmiddag moesten de renners tijdens de derde rit die hen van uit Knokke naar het Waasland bracht via Maldegem en Adegem naar Eeklo.

RONDE VAN BELGIE TWEEMAAL DOOR ADEGEM

Volgens de eerste routebeschrijving zouden de renners zoals het gewoon verkeer via de Staatsbaan en de Prins Boudewijnlaan richting Eeklo rijden.

Om problemen en bandbreuken te voorkomen werd een paar dagen voor de rit beslist om de renners ook tijdens hun derde rit langs de Oude Staatsbaan te sturen.

Met een peloton van meer dan 100 renners door de S-bocht aan het Grenadiersplein rijden is geen sinecure. Toch verliep dat, dank zij de seingevers en de politie, probleemloos.


MALDEGEM ORGANISEERT WOONBEURS

MALDEGEM ORGANISEERT WOONBEURS

Op zaterdag 2 juni is het Maldegems gemeentehuis een woonbeurs.

Mensen die op zoek is naar een huur of koopwoning, die een woning wil verhuren of informatie wil over bouwen, verbouwen of die vragen hebben over premies kunnen op die beurs in contact komen met mensen en diensten die antwoorden hebben op hun vragen.

De immobiliënmarkt heeft sedert het begin van de crisis grondige wijzigingen ondergaan. Volgens de politici heeft iedereen recht op een (betaalbare) woning met een minimum aan comfort.

De realiteit is jammer genoeg ook in onze gemeente niet altijd zo.

PREMIES
De afgelopen maanden is er heel wat gewijzigd in de premies die door de verschillende besturen voor nieuwbouw, renovatie worden toegekend.

Omdat het voor een leek onmogelijk is om al die wijzigingen te blijven volgen, organiseert woonwijzer tijdens de woningbeurs in een apart lokaal een informatiemoment rond alles wat met de premies voor bouwen, verbouwen en huren te maken heeft.

Zowel de woonbeurs als het infomoment zijn gratis te bezoeken.


BUURTCOMITIE OPEN RUIMTE VERZET
ZICH TEGEN INDUSTRIERTERREIN

Vorig jaar werden de stad Eeklo en de provincie Oost Vlaanderen teruggefloten met het plan om tussen de N49 en de Pastoor Bontestraat een nieuw industrieterrein aan te leggen, na een klacht bij de Raad van State door het buurtcomité "Open Ruimte" uit Balgerhoeke .

Volgens de RvS hadden het gemeentebestuur en het provinciebestuur in hun toelichting bij het plan voor het industrieterrein te weinig informatie gegeven over de maatregelen die zullen genomen worden om de hinder voor de bevolking te beperken.

NIEUW DOSSIER - NIEUWE BEZWAREN
De stad Eeklo en het provinciebestuur hebben een nieuw dossier opgemaakt waarin de gevraagde toelichtingen staan.

Het buurtcomité blijft ook niet bij de pakken zitten. Het heeft opnieuw een pak bezwaarschriften ingediend waarmee het aantoont dat het meer dan een paar mensen zijn die zich tegen de komst van een nieuw industrieterrein, zoals het stadsbestuur en het provinciebestuur het zien, verzetten.

Vooral de weg op het nieuwe industrieterrein, die op het plan dicht tegen de woning van de Pastoor Bontestraat ligt, zet bij de inwoners uit de omgeving kwaad bloed.

Het dossier heeft voor verdeeldheid gezorgd binnen de meerderheid van het stadsbestuur. Er waren wel voldoende stemmen om het plan goed te keuren.

Als het plan ook door het provinciebestuur wordt goedgekeurd blijft er het buurtcomité niets anders over dan met zijn bezwaren opnieuw naar de R v S te trekken.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home