www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Negende jaargang - n° 443 - Week 21 : van 20 tot 26 mei 2012

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

ADEGEM.NET KLONK OP DE TOEKOMST

ADEGEM.NET KLONK OP DE TOEKOMST

Het was al enkele jaren geleden dat Geert De Baets in zijn drukke agenda ruimte gevonden had om samen met zijn echtgenote voor enkele dagen in zijn geboortedorp Adegem op bezoek te komen.

Dat was voor "De Vier" (David Storm, Geert De Baets, Marnix Van de Kerckhove en Pol Veirman) van adegem.net de gelegenheid om even de koppen bij elkaar te steken.

Zij ontmoetten elkaar zondagvoormiddag zoals de vorige keren ten huize van Marnix. Wat als een algemene vergadering doorging was zeker geen saaie bedoening.

Het waren enkele uren om bij te praten en te ervaren dat Geert een fotografisch geheugen heeft als het over het Adegem uit zijn jeugd gaat.

Het was voor de "De Vier" ook het moment om even vooruit te kijken. Het werd meteen duidelijk dat, gezien de belangstelling die er voor Adegem.net blijft bestaan, niemand er ook maar een seconde aan denkt om zich uit de vriendengroep terug te trekken.

Met een dronk op de toekomst werd de gezellige voormiddag afgesloten.


VERWARRING ZAAIEND
VERKEERSBORD WORDT AANGEPAST

VERWARRING ZAAIEND VERKEERSBORD WORDT AANGEPAST

Nadat wij er vorige week hadden op gewezen dat het verkeersbord aan de inrit van de Adegemse Kerkstraat voor verwarring zorgt, vernamen wij van commissaris Eddy De Jaeger dat het bord "UITGEZONDERD PLAATSELIJK VERKEER" verwijderd werd.

Er wordt een andere oplossing gezocht om die aanduiding op een minder verwarrende manier aan te geven.

Ook het verkeersbord "fietsers" in Adegem-Dorp, ter hoogte van de inrit van de Schoolstraat, kreeg volgens de commissaris voor de visueel gehandicapten en rolstoelgebruikers een veiliger plaats.


RUIME BELANGSTELLING
VOOR AUTOWIJDING

RUIME BELANGSTELLING VOOR AUTOWIJDING
Om 10u30 werd op Hemelvaart op den Hoeke de eerste auto gewijd.

Ondanks de grijze wolken stonden er al ruim een half uur voor het begin van de 48ste autowijding in Adegem lange files te wachten in de Molenstraat, Spanjaardshoek en Heulendonk op het moment dat diaken Kamiel Van Waes de eerste maal met gewijd water zou sprenkelen.
Hij zou voor het voor de middag 527 keer doen, dat is 23 maal meer dan vorig jaar.
Door de goede organisatie en de medewerking verliep de autowijding weer zonder problemen. Ook dit jaar maakte de Vleeshalle van Landschoot een erezaak van de autowijding. Zij namen met het grootste aantal voertuigen aan de wijding deel.


Ida Ryelandt, weduwe van Louis Savat, werd na de autowijding even in de schijnwerpers gezet.

Na de wijding werd in den Hoogen Pad bij een hapje en een drankje de 48ste autowijding een eerste maal geëvalueerd. Voorzitter Marijn Baute was zowel over het verloop van de wijding als over de opkomst zeer tevreden.
Net als schepen Antoine Pauwels dankte hij alle mensen die zich opnieuw belangeloos voor de voorbereiding en het vlot verloop van de wijding hebben ingezet. Een speciaal woordje van dank had hij voor Ida Ryelandt.
Louis Savat, haar overleden echtgenoot, startte 48 jaar geleden met de autowijding. Ida heeft zelfs als het met de gezondheid iets moeilijker ging alle 48 autowijdingen meegemaakt.
De kranige, weldra 90 jarige, hoopt dat zij er over twee jaar bij de 50ste editie van de autowijding op den Hoeke ook bij kan zijn.


EERSTE COMMUNIE EN LENTEFEEST
IN DE GBS DE KRUIPUIT

EERSTE COMMUNIE EN LENTEFEEST IN DE GBS DE KRUIPUIT

Nadat zij in de kerk in Oostwinkel voor het eerst te communie waren gegaan of thuis hun lentefeest hadden beleefd werden Amelie Baute, Lotte Bauwens, Marthé De Clercq, Esther De Langhe, Yanni De Sutter, Milan Dumoulin, Victor Gaudissabois, Victor Maenhout, Lie Mattheeuws, Maite Saey, Dario Trenson, Jasper Van de Walle, Indra en Thomas Vermeulen, Renée Versprille en Wout Willems samen met hun familie in de school op de Kruipuit uitgenodigd voor een drankje en een hapje.
Net als de vorige jaren had de school en de ouderraad met fietshelmen voor een nuttig geschenk voor de kinderen gezorgd.


OPVANG VOOR EN NA
ZOMERKAMPEN EN GRABBELPAS

OPVANG VOOR EN NA ZOMERKAMPEN EN GRABBELPAS
Maandagmiddag werden aan de sporthal Van Cauteren de activiteiten voorgesteld die in juli en augustus door de jeugddienst, de sportdienst, grabbelpas en de speelpleinwerkingen worden georganiseerd.

Ieder jaar is de belangstelling voor de zomerkampen en de activiteiten die door Grabbelpas worden georganiseerd zo groot dat vooraf inschrijven noodzakelijk is.
Die inschrijvingen beginnen op woensdag 23 mei om 14 uur. Voor deelname aan de sportkampen zijn de eerste 14 dagen van de inschrijvingsperiode voorbehouden aan jongeren van Maldegem en de deelgemeenten.
Zowel schepen Valerie Taeldeman (Jeugd) en Frank Sierens (Sport) zijn tevreden over de samenwerking die er tussen hun diensten is gegroeid.
Bij de opmaak van hun programma's hebben zij de koppen bij elkaar gestoken en ervoor gezorgd dat er in de twee zomermaanden geen dode perioden zijn.
Door de samenwerking tussen de verschillende diensten is het vanaf dit jaar mogelijk om voor een of meerdere activiteiten bij de jeugddienst, de sportdienst of Grabbelpas in te schrijven.

OPVANG
Er waren de voorbije jaren bij de jeugddienst, de sportdienst en het schepencollege al vragen binnen gekomen om voor het begin en na het einde van de kampdagen en grabbelpasactiviteit opvang te voorzien voor de kinderen.
De meeste activiteiten beginnen pas rond 9 uur en eindigen rond 16u30. Van schepen Annelies Lammertyn vernamen wij dat er deze zomer voor het eerst tussen 2 juli en 13 juli en tussen 6 en 17 augustus opvang wordt georganiseerd.
De kinderen kunnen 's morgens vanaf 7 uur in de sporthal Van Cauteren in de Bloemestraat terecht. Van daaruit worden zij naar de plaats waar de dagactiviteit plaatsvindt gebracht.
's Avonds kunnen zij tot 17u30 terecht bij de vzw Oranje aan de jeugdlokalen op de speelweide in de Gidsenlaan.
De opvang kost 1 euro per begonnen uur. Wie van de opvang gebruik wil maken moet dat vermelden op het moment dat de kinderen voor de activiteiten worden ingeschreven.


OPENDEUR-NAMIDDAG
IN OUD SINT JOZEF

OPENDEUR-NAMIDDAG IN OUD SINT JOZEF
Bijna 3000 mensen bezochten vorige week zondag het dienstencentrum oud Sint Jozef. Naast de andere hapjes en drankjes bakten de hobbykoks in de keuken van het nieuw dienstencentrum 10 kg minipannenkoeken.

Tot 16u45 heeft de kuisploeg van het OCMW vorige week vrijdag gewerkt om het nieuwe dienstencentrum Oud Sint Jozef gekuist te krijgen.
Om 17 uur werden de gasten, waaronder minister Pieter De Crem, voor de officiële opening verwacht. Zondagnamiddag mocht het publiek tussen 13u30 en 18 uur het gerenoveerde en uitgebreide Oud Sint Jozef bezoeken.
De officiële opening en de opendeurnamiddag werden bewust georganiseerd voordat de diensten die in Oud Sint Jozef een nieuw onderkomen krijgen verhuisd zijn.
Dat werd volgens OCMW voorzitter Van den Bussche gedaan om de privacy van de mensen te beschermen wiens dossier in een van de diensten zit. De diensten gaan pas op 4 juni in hun nieuwe kantoren van start.
Het publiek is zondag massaal op de opendeurnamiddag afgekomen. Op bepaalde momenten was het op alle verdiepingen een stroom van volk.
Na afloop hoorden wij van de bezoekers niets dan lovende woorden over Oud Sint Jozef, dat naast verschillende diensten ook nog een vijftal vergaderlokalen onder zijn dak heeft.


KAV IS NU FEMMA

KAV IS NU FEMMA
Ook KAV Adegem had met de inzet van Rebecca Derudder zijn inbreng in het eisenpakket dat door FEMMA op de vriendinnendag in Oostende aan twee volksvertegenwoordigers overhandigd werd.

KAV was vorig jaar al op zoek naar een nieuwe naam. Het nationaal bestuur is er van overtuigd dat de "K" van katholiek in de naam veel jonge vrouwen die zich willen verenigen afschrikt om de stap naar KAV te zetten.
Daarom kregen zowel de leden als de afdelingen de afgelopen maanden de kans om een nieuwe naam voor de vrouwenbeweging voor te stellen.
De nationale vriendinnendag die vorig week zaterdag in Oostende werd georganiseerd was voor KAV de ideale dag om de nieuwe naam van de vrouwenbeweging bekend te maken.
Tijdens de vriendinnendag werd niet alleen de nieuwe naam bekend gemaakt; er werden ook verschillende workshops georganiseerd en op een aantal locaties werd ook gedebatteerd over de problemen in de gezondheidszorg.
Net als de andere provinciale beleidsgroepen heeft ook de Oost Vlaamse beleidsgroep waarvan Rebecca Derudder deel uit maakt het afgelopen werkjaar sportmanifestaties georganiseerd om de eisen van de mensen in de zorgsector kracht bij te zetten.
De voornaamste eisen werden in fakkels (link met de Olympische Spelen) verpakt.
Zo was er de fakkel van de wandelaars die 60000 extra banen in de zorgsector vragen. Met de fakkel van de fietsers werd een premie voor iedere mantelzorger gevraagd.
Met de 3de fakkel, die tijdens de vriendinnendag aan de volksvertegenwoordigers Wouter De vriendt en Sonia Becq werd overhandigd, wordt 5 jaar tijdskrediet gevraagd voor mensen die hun loopbaan onderbreken voor zorgverstrekking thuis of bij familie.


WIE VOORSPELT DE UITSLAGEN
VAN HET EK VOETBAL?

De zaalvoetbalploeg 't Lopend Vat, met vooral Adegemse twintigers die actief zijn in de zaalvoetbalcompetitie in de Berken, organiseert een wedstrijd "Wie voorspelt de juiste uitslagen van de EK wedstrijden?". Deelnemersformulieren kunnen aangevraagd en binnengebracht worden bij de spelers en bij den Osschaert, 't Kruisken, 't Damberd, dagbladhandel Maxim, 't Spaanderken en 't Kloefke.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home