www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Negende jaargang - n° 441 - Week 19 : van 6 tot 12 mei 2012

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

MINI WAK SHOW IN DE RINGBAAN

MINI WAK SHOW IN DE RINGBAAN

Nadat cultureel Maldegem vorige week zaterdag in Adegem de Week van de Amateurkunsten (WAK) startte, was er zaterdagavond in de Ringbaan een mini WAK show voor de inwoners van Ringbaan, Zandakkers en Blekkersgat.

Voor die show kon het buurtcomité rekenen op de medewerking van Axel Bral (viool), Kathelijn Vermeulen (mondharmonica), Lieve Blondeel, Dieter Vijcke, Kathleen Sucaet (woord en poëzie), Laurette Veirman, Cecile De Vuyst, Rik Vandenberghe en Piet Blomme (Zang).

Het werd een gezellige avond waarvan zowel het publiek als de mensen die optraden genoten.


RAYMOND EN JULIANA VIERDEN
HUN GOUDEN HUWELIJKSJUBILEUM

RAYMOND EN JULIANA VIERDEN HUN GOUDEN HUWELIJKSJUBILEUM
Ter gelegenheid van hun gouden huwelijksjubileum werden Raymond Van den Bossche en zijn echtgenote Juliana De Keyzer samen met hun familie in de trouwtent van Huis Wallyn ontvangen.

Op 28 april was het feest bij de familie Van den Bossche - De Keyzer op Veldekens. Raymond en Juliana vierden er in familiekring hun gouden huwelijksjubileum.

Romain en Juliana zijn beiden afkomstig uit Zomergem maar wonen al 34 jaar op Veldekens in Adegem.

Raymond werd op 10 februari 1940 in Zomergem geboren. Nadat hij in Beke en Waarschoot school had gelopen begon hij zijn beroepsloopbaan als textielarbeider.

Na minder dan een jaar schakelde hij over naar de automechaniek en begon te werken in de Ford Garage.

Om zich op te werken volgde hij op zondag automechanica. Hij was amper 17 toen hij de overstap maakte naar Scania Vabis op de Rooigemlaan in Gent.

Die firma zal hij niet snel vergeten: hij is niet al zijn gepresteerde uren voor de verhuis van het bedrijf van Gent naar Sint Denijs Westrem uitbetaald.

Omdat Raymond de oudste van 8 kinderen was moest hij wel naar Brussel om zijn drie dagen te doen maar moest hij niet bij het leger.

Na zijn huwelijk begon hij te werken bij de firma Wiemeers. Een arbeidsongeval hield hem 8 maanden thuis. Hij keerde niet terug naar de firma maar begon als automecanicien bij Transport Meetjesland.

Omdat hij zich kon verbeteren maakte hij de overstap naar de brouwerij Krüger. Daar ging hij in 1983 met brugpensioen.

RAYMOND EN JULIANA VIERDEN HUN GOUDEN HUWELIJKSJUBILEUM
Schepen van burgerlijke stand Antoine Pauwels die afkomstig is van Veldekens overhandigde het gouden paar het gemeentelijk geschenk.

Juliana, die in december 1941 werd geboren, verloor op jonge leeftijd haar moeder. Zij was amper 13 jaar toen ze thuis bleef van school om voor het huishouden te zorgen.

Na enkele jaren maakte ze de overstap naar Dancing Venus, om vervolgens een jaar bij Victor Buyck te werken. Via Bulté kwam ze bij transport Meetjesland terecht.

In die periode volgde Juliana al cursussen bij Familiehulp in Gent. In 1978 studeerde zij af als bejaardenhelpster en in 1979 mocht zij in die functie beginnen bij het OCMW van Eeklo.

Bejaardenhelpster was het beroep dat ze altijd had willen doen en dat heeft ze dan ook gedaan tot het einde van haar beroepsloopbaan.

Juliana en Raymond leerden elkaar thuis bij de familie De Keyzer kennen. Raymond was bevriend met haar broer maar kwam steeds meer voor de zuster dan voor de broer.

Zij huwden op 28 april 1962 en kregen twee kinderen. Hun zoon is reeds overleden. Hun dochter zorgde voor een kleinzoon.

Juliana en Raymond zijn actieve OKRA leden. Juliana kan ook goed over de weg met de computer en maakt prachtige verjaardagskaarten.

Raymond heeft zich tot kunstsmid ontpopt. Zij maken ook graag een reisje. Mallorca en Turkije zijn oorden waar ze nog willen terugkeren.

Op Veldekens genieten Raymond en Juliana van iedere dag dat het leven hen schenkt. Zij hopen dat nog vele jaren samen te kunnen doen.


CD&V STELDE ZIJN MODELLIJST VOOR

Nadat zij met Rosine Vermeulen (Adegem), Christine Verplaetse (Maldegem) en Rebecca Derudder (Adegem) nog 3 kandidaten aan de CD&V lijst voor de gemeenteraadverkiezingen van zondag 14 oktober hadden toegevoegd, stelden Jacques Willems (voorzitter) en Marleen Van den Bussche (lijsttrekker) op 2 mei de Modellijst voor, die door ruim 90% van het bestuur werd goedgekeurd. De 17de plaats is nog opengelaten.

Tijdens de voorstelling van de modellijst stelden de CD&V woordvoerders dat bij de samenstelling van de lijst gekozen werd voor een combinatie van ervaring en vernieuwing (verjonging) en er rekening werd gehouden met de geografische spreiding van de kandidaten en met de verschillende leeftijdscategorieën van de bevolking.

Het CD&V bestuur is er volgens zijn voorzitter van overtuigd dat hun partij zich met een sterke lijst aan de kiezers voorstelt.

De partij bezit volgens de heer Willems alle elementen om ook tijdens de volgende bestuursperiode samen met de bevolking aan de toekomst van de gemeente te bouwen.

De modellijst ziet er als volgt uit:

1: Marleen Van den Bussche 2: Marten De Jaeger 3: Frank Sierens 4: Valerie Taeldeman 5: Koenraad De Ceuninck 6: Anneke Gobeyn 7: Maarten De Smet 8: Isabelle Colpaert 9: Antoine Pauwels 10: Laura De Lille 11: Christine Verplaetse 12: Stefan Lamotte 13: Jacques De Taeye 14: Ann Van den Abeele 15: Annyck Dobbelaere 16: Lut D'hondt 17: Mister XX 18: Seppe Trenson 19: Leandra Decuyper 20: Annelies Lammertyn 21: Boudewijn De Schepper 22: Rosine Vermeulen 23: Cecile Ryckaert 24: Rebecca Derudder 25: Eddy Kuppens 26: Noël Wille en 27: Geert De Roo.

Omdat er al veertien vrouwen op de lijst staan moet de onbekende nummer 17 zeker een man zijn.

De lijst wordt voorgelegd aan het provinciaal bestuur en de leden van CD&V kunnen begin juni over de modellijst stemmen.

Zowel voorzitter Willems als lijsttrekker Van den Bussche onderstrepen dat de CD&V niet zal kiezen voor een agressieve verkiezingscampagne maar naar de kiezer zal gaan met een bilan van wat er in de voorbije bestuursperiode onder de CD&V gerealiseerd werd en met een programma dat perspectieven voor de toekomst biedt.


ZIT ER NOG MEER OORLOGSTUIG IN
DE ONDERGROND VAN DE RINGBAAN ?

Nadat vorige week zaterdag een 250 kg zware Britse vliegtuigbom was ontdekt in de tuin van kinesist Jan Lasoen vragen veel mensen zich af of er nog meer oorlogstuig in de grond van de Ringbaan en omgeving zit.

Abnormaal zou dat niet zijn: er was daar een startbaan voor vliegtuigen aangelegd door de Duitsers. Die sloegen er munitie voor onder meer hun afweergeschut op.

De startbaan is op het einde van WO II ook meermaals gebombardeerd door de geallieerden. Dat niet alle gedropte bommen raak troffen en ontploften hebben wij vorige week zaterdag ondervonden.

Veneco² is in volle voorbereiding met de plannen voor de uitbreiding van het industrieterrein tussen de Dijsterwegel en het Vliegplein.

Nadat de gronden onteigend zijn worden de gronden bouwrijp gemaakt en wordt er een weg aangelegd die het industrieterrein met de N9 zal verbinden.

Volgens gemeenteraadslid Boudewijn De Schepper, die enige ervaring heeft met het opsporen van zowel bommen als tijdens WOII neergestorte vliegtuigen, zit er zeker nog oorlogsmateriaal in de grond waar vroeger het vliegveld lag.

Hij is er van overtuigd dat er tussen de Dijsterwegel en de plaats waar de bom gevonden werd nog materiaal (niet noodzakelijk een bom) in de grond zit.

Over de zone vanaf de Dijsterwegel naar het Vliegplein durft hij zich niet uitspreken. Daarvoor zou hij eerst op verkenningstocht moeten gaan.


GRENADIERS CARBINBIERS EN 7de JAGERS TE VOET HERDACHTEN OVERLEDEN

GRENADIERS CARBINBIERS EN 7DE JAGERS TE VOET HERDACHTEN OVERLEDEN

Traditioneel het eerste weekend van mei organiseert de Adegemse afdeling van de Vriendenkring van De Grenadiers samen met de Carabiniers en de 7de Jagers te Voet hun herdenkingsplechtigheid ter ere van hun wapenbroeders die tijdens of na WOII overleden.

De plechtigheid die begon aan het graf van Louis Savat, de eerste voorzitter van de Vriendenkring, werd geleid door Richard Verstuyf die bijgestaan werd door Gaston Roeygens.

Er waren herdenkingsplechtigheden aan de gedenkstenen aan de kerk, aan het monument van de Grenadiers en aan de gedenksteen van de carabiniers aan de brug van Raverschoot.


DE RONDE VAN BELGIE
TWEEMAAL DOOR ADEGEM

Wielerliefhebbers moeten 24 en 25 mei in hun agenda aankruisen: op die beide dagen komt de ronde van België door Adegem.

Op donderdag 24 mei gaat de tweede rit van Lochristi naar Knokke. Rond 13u15 worden de renners vanuit Eeklo via Balgerhoeke in de Oude Staatsbaan verwacht. Via de Staatsbaan en de Gentse Steenweg gaat het vervolgens via het centrum en de Koning Albertlaan naar de N49.

Op vrijdag 25 mei gaat de derde rit van Knokke naar Beveren. Rond 12u worden de renners in het centrum van Maldegem verwacht. Via de Gentse Steenweg, de Staatsbaan en de Prins Boudewijnlaan rijden de renners naar Eeklo.

Tijdens de doortochten van de renners wordt het verkeer in de straten die op het parcours liggen tijdelijk stilgelegd.


MALDEGEM OPENT GERENOVEERD
EN UITGEBREID GEMEENTEHUIS
MET EEN VOLKSFEEST

MALDEGEM OPENT GERENOVEERD EN UITGEBREID GEMEENTEHUIS MET VOLKSFE

Omdat de ministerraad van de Vlaamse regering langer duurde van voorzien kon minister President Kris Peeters niet aanwezig zijn op de officiële opening van het vernieuwde en uitgebreide Maldegemse gemeentehuis.

Het was gedeputeerde Alexander Vercamer die samen met burgemeester Johan De Roo de gedenksteen in het gemeentehuis onthulde. Vanaf 19u, het begin van het volksfeest, mocht de bevolking het gemeentehuis bezoeken.

Veronique Blondeel leidde de eerste groep van de honderden mensen die naar het volksfeest kwamen rond op het gelijkvloers rond.

MALDEGEM OPENT GERENOVEERD EN UITGEBREID GEMEENTEHUIS MET VOLKSFE

Tot middernacht genoten de mensen op de markt van de spijs en drank en de optredens die hen werden aangeboden.


WIE WON DE AUTO ?

Woensdagmiddag trok Milo Van Poucke, de zoon van de uitbaters, in de Nieuwsbron in de Aalterbaan, onder het waakzaam oog van gerechtsdeurwaarder Frank Maryns, de winnende nummers van de wegeniswerkentombola. De hoofdprijs gaat naar het lot met het nummer 28372.

Toen het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vorig jaar besloot dat de werken aan het kruispunt van de Aalterbaan met de Speyestraat en de Krommewege vanaf begin november zouden uitgevoerd worden zag het er vooral voor De Nieuwsbron en de andere handelszaken in het gedeelte van de Aalterbaan tussen de rotonde Martens en het kruispunt Rys slecht uit.

Het kruispunt en dat gedeelte van de straat werd voor het doorgaand verkeer afgesloten. In plaats van te kniezen en bij de pakken te blijven zitten pakten Jurgen Van Poucke en Evelyne Piort van de krantenwinkel De Nieuwsbron met een stunt uit.

Wie tijdens de werken in hun winkel iets kocht kreeg een lot. Eens de straat opnieuw voor het verkeer werd opengesteld zou uit de uitgedeelde loten de winnaar van een auto getrokken worden.

De krantengroep van het Nieuwsblad steunde het initiatief en voegde aan de prijzenpot nog 15 abonnementen op Het Nieuwsblad toe. Iedereen die in de Nieuwsbron de krant Het Nieuwsblad of De Standaard kocht kreeg niet 1 maar 2 loten.

De werken zijn beëindigd en de straat is gedeeltelijk voor het verkeer opengesteld. Tot en met 30 april werden er loten uitgedeeld. Vorige week woensdag werden uit de bak met de dubbels van de meer dan 47000 uitgedeelde loten de winnende nummers getrokken.

De auto gaat naar de bezitter van het lot met het nummer 28372. De abonnementen Het Nieuwsblad of De Standaard gaan naar de nummers 28740 - 12576 - 26720 - 28801 - 26935 - 23654 - 43041 - 11284 -09634 - 40838 - 41940 - 00055 - 40219 - 43533 en 00603.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home