www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Negende jaargang - n° 439 - Week 17 : van 22 tot 28 april 2012

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

DEN HOOGEN PAD TWEEMAAL UITVERKOCHT VOOR SY-DANSSTUDIO

DEN HOOGEN PAD TWEEMAAL UITVERKOCHT VOOR SY-DANSSTUDIO
Het publiek genoot zowel van de prachtige choreografieën die op het podium werden gebracht als van de pakjes waarin het jong danstalent zich over het podium bewoog. (foto Sacha Veermeer).

Voor de tweemaal in even veel jaar was Sylvia Van Hulle met haar Sy-Dansstudio uit Kleit te gast in den Hoogen Pad.

Voor haar tweede optreden in het Maldegems cultureel centrum had Sylvia de choreografieën die zij samen met haar lesgeversgroep had uitgewerkt samengebracht in een programma dat 4Elements (water, vuur, lucht en aarde) als titel meekreeg.

Omdat de publieke belangstelling voor het optreden zo groot was werden er vorig weekend twee optredens in een uitverkochte Hoogen Pad georganiseerd.

De meer dan 120 dansers hebben hun publiek het dansspektakel gegeven waarvoor ze gekomen waren. Het was dan ook een gelukkige Sylvie die na de beide optredens naast het publiek ook iedereen dankte die tot het succes van de beide optredens had bijgedragen.

Op 2 juni zet de Sy-Dansstudio zijn deuren in Kleit voor het publiek open. Wie meer informatie wil over Sy-Dansstudio kan daarvoor terecht op www.sy-danssstudio.be


VERENIGDE VRIENDEN ADEGEM
VERKOPEN PANNENKOEKEN

Volgende week zaterdag trekken de leden van de V V A van deur tot deur om pannenkoeken te verkopen.

Een pakje van 9 pannenkoeken kost 5 euro


OVER DE ROTONDE EN EUROSHOP-PARKING

OVER DE ROTONDE EN EUROSHOPPARKING
Verkeersborden en wegversperringen houden automobilisten niet tegen

Sedert 10 april is de rotonde Martens in Maldegem wegens werken afgesloten voor alle verkeer. In Adegem wordt het verkeer dat richting Brugge moet omgeleid via de Gentse Steenweg.

Hoewel er op een vijftigtal meter voor de rotonde verkeersborden en een wegversperring staan laten veel automobilisten zich niet afschrikken om toch over de rotonde te rijden en zo aan de omleiding te ontsnappen.

Vorig weekend lieten verschillende automobilisten zich zelfs niet afschrikken door de aanwezigheid van de politie om voorbij de verkeersborden en over de rotonde te rijden. Iemand die de moeite deed om de auto's een uurtje te spotten telde in amper één uur 60 auto's die over de rotonde reden.

Naar wij vernamen kreeg niemand een bekeuring.

PARKING

Voor veel automobilisten die vanuit Kleit richting Maldegem moeten of andersom is de parking van Euroshop met zijn in- en uitrit zowel in de Aalterbaan als in de Koning Leopoldlaan een ideale sluikweg.

De politie kan niet verbieden dat automobilisten ook buiten de openingsuren over de parking van Euroshop rijden. Uit overleg tussen de directie van Euroshop en de politie blijkt dat de winkelketen om praktische redenen zijn parking zelfs buiten de openingsuren niet kan afsluiten.

De directie vindt het niet erg dat personenwagens over de parking rijden. Die brengen geen schade toe aan de parking.

De manager hoopt wel dat zwaar vervoer de parking niet gebruikt als sluikweg. De parking is namelijk niet aangelegd voor dergelijk zwaar vervoer.


BARBECUE EEN FEEST

BARBECUE EEN FEEST
In zijn Grill- restaurant Elckerlijc in de Kraailokerkweg stelde Peter De Clercq zijn nieuwste boek "BBQ EEN FEEST" voor.

Voor de twaalfde maal hebben de uitgeverij Lannoo en Peter De Clercq de handen in elkaar geslagen en een boek over BBQ uitgegeven.

Wie dacht dat na 11 boeken alles over BBQ was gezegd heeft het mis. Sedert hij in 2003 wereldkampopen barbecueën werd gaat Peter De Clercq door het leven als de Belgische barbecue expert.

Dankzij hem en zijn boeken is BBQ veel meer geworden dan wat worsten en brokken vlees op de BBQ gooien. Verschillende van zijn boeken zijn in het Engels, Frans en het Duits vertaald.

Volgens uitgeverij Lannoo gingen er al meer dan 250.000 boeken van Peter over de toonbank. In zijn nieuwste boek "BBQ EEN FEEST" laat Peter zijn lezers zien dat ook feestelijke gerechten op de BBQ kunnen klaargemaakt worden.

Hij laat hen ook mee kijken over zijn schouder als hij het vlees, de groenten en de kruiden kiest voor zijn gerechten. Het is voor hem belangrijk dat hij weet waar al de ingrediënten die hij gebruikt vandaan komen.

AMERIKA

Peter De Clercq krijgt nog meer waardering voor zijn werk in het buitenland dan in het binnenland. Twee jaar terug werd hij uitgenodigd als gastkok in Hilton Bangkok (Thailand). Kort voor "BBQ EEN FEEST" verscheen is de naam en faam van Peter na een uitgebreid interview ook tot in Amerika doorgedrongen.

Zijn boek zal ook daar binnenkort in de rekken liggen. Omdat hij regelmatig vragen kreeg van mensen over het barbecueën heeft Peter enkele lessen BBQ in zijn agenda opgenomen.

Wie een plaatsje wil op een van die lessen kan contact opnemen het restaurant Elckerlijc


MELANGE SUPREME IN DE BINNENWERELD

De vzw Talenten Tent, met thuisbasis in B&B De Binnenwereld, die er is om kunstenaars en ambachtsmensen die hulp en ondersteuning kunnen gebruiken om met hun kunstwerk of product naar buiten te komen, pakt in het kader van de Week van de Amateurkunsten (WAK van 27 april tot 6 mei) uit met een bijzonder project.

Dat project laat de meer dan 20 kunstenaars die hun weg naar de Talenten Tent in Adegem-Dorp 23b al gevonden hebben experimenteren met elkaars vormen en materialen.

Zij maken samen een ontwerp waarbij de vormen en materialen zich vermengen - het resultaat is een Mélange Suprême.

De kunstenaars stellen hun Mélange Suprême tijdens het openingsweekend en het slotweekend van de WAK tentoon in de Binnenwereld.

Op vrijdag is het publiek welkom tussen 18u en 21u. Op zaterdag en zondag tussen 14u en 18u.


WORDEN WIJ ALS VOORBEELDIGE LEERLINGEN GESTRAFT ?

WORDEN WIJ ALS VOORBEELDIGE LEERLINGEN GESTRAFT
De burgemeesters Van Maldegem, Aalter en Eeklo willen een gecoördineerd verzet tegen extra windmolens op hun grondgebied.

Vorige week ging in Eeklo een eerste informatievergadering door over de plannen die het Provinciebestuur van Oost Vlaanderen heeft om in het Meetjesland nog minsten 34 maar mogelijks nog meer windmolens toe te laten.

Omdat het aantal mensen dat zich voor die vergadering interesseerde veel hoger lag dan het aantal plaatsen in de zaal komt er deze week een tweede informatieavond.

Tijdens een panelgesprek probeerden mensen van de provinciale diensten de aanwezigen er van te overtuigen dat, mits groene omkaderingen, de extra windmolens geen hinder zouden betekenen voor het uitzicht van ons landschap.

De foto's die ze daarbij projecteerden waren echter zo getrukeerd dat het publiek begon te lachen. Uit de verklaring van de mensen van de provincie blijkt duidelijk dat hun voorkeur uitgaat naar de lineaire opstelling van de windmolens langs de N49 (Maldegem - Eeklo - Kaprijke) en de E 40 (Aalter).

GESTRAFT

Aalter heeft zich tot op heden altijd met succes verzet tegen de komst van windmolens op zijn grondgebied.

Koen Loete burgemeester van Eeklo en Valerie Taeldeman schepen van Maldegem hebben tijdens die infoavond de argumenten verdedigd waarom zowel Maldegem als Eeklo gekant zijn tegen nog meer windmolens op hun grondgebied.

Vorige week zaten de burgemeesters van Maldegem, Aalter en Eeklo bijeen om na te gaan hoe zij het beste samen in het verzet kunnen gaan tegen extra windmolens.

Volgens zowel Koen Loete als Johan De Roo hebben zowel Eeklo als Maldegem het goede voorbeeld gegeven.

In Eeklo kwamen de eerste windmolens en werd er door IVM in de verbrandingsoven al snel een warmterecuperatie gedaan om die in stroom om te zetten.

Maldegem heeft positief gereageerd op de komst van de eerste windmolens langs de N49. Zowel burgemeester De Roo als schepen Taeldeman hebben sindsdien geen gelegenheid laten voorbij gaan om aan te geven dat Maldegem met zijn 9 windmolens al meer dan zijn burgerplicht heeft gedaan.

BOUWVERORDENING

Tijdens de gesprekken tussen de burgemeesters was het duidelijk dat zij zich niet goedschiks zullen neerleggen bij de plannen van het provinciebestuur.

Zowel de Maldegemse als de Eeklose burgemeester vragen zich af of Maldegem en Eeklo gestraft worden omdat zij momenteel op het vlak van groene energie de beste leerlingen van de Oost Vlaamse klas zijn.

De burgemeesters willen in de eerste plaats via overleg proberen om het provinciebestuur op andere gedachten te brengen.

Daarom willen zij het provinciebestuur vragen om de datum waarop het provinciebestuur een definitieve beslissing over de windmolens zal nemen op te schorten, zodat er nog ruimte is voor overleg.

Mocht die piste geen resultaat hebben dan zullen zowel Maldegem, Eeklo als Aalter nagaan of zij geen bouwverordening kunnen opmaken met voldoende voorwaarden, waardoor het bouwen van hoge windmolens op het grondgebied onmogelijk wordt. Er is echter één groot probleem: die bouwverordeningen moeten ook door de provincie worden goedgekeurd.

De burgemeesters wezen er ook nog op dat zij in tegenstelling met wat de vertegenwoordigers van de Groene fracties uit Aalter en Eeklo en Maldegem beweren, geen lobbyisten zijn voor Kernenergie.

"Wij zetten, in tegenstelling met het provinciebestuur, voor groene stroom niet alleen windmolens in" klonk het als uit een mond.

PAUL VAN NIEUWENHUYSE
TREKT DE OPEN VLD LIJST

PAUL VAN NIEUWENHUYSE TREKT DE OPEN VLD LIJST

Na CD&V is open VLD de tweede partij in Maldegem die de naam van zijn lijsttrekker bekend heeft gemaakt.

Voorzitter Jules Van Rie stelde vorige week donderdag Paul Van Nieuwenhuyse als lijstaanvoerder voor de komende gemeenteraadsverkiezingen voor.

Paul Van Nieuwenhuyse, die als gerechtsdeurwaarder een kantoor heeft in het West Vlaamse Veurne maar in Maldegem woont, zal eind dit jaar 24 jaar voor de blauwe familie in de gemeenteraad zetelen. Hij was al driemaal lijsttrekker.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home