www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Negende jaargang - n° 438 - Week 16 : van 15 tot 21 april 2012

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

DE KOETSHOEVE BLIJFT

Goed nieuws voor de vele klanten van de taverne De Koetshoeve langs het Schipdonkkanaal. Hun vrees dat de zaak zou gesloten worden is na de uitspraak (in beroep) van de rechtbank ongegrond.

In 1998 namen Patrick Van Hoorebeke en Lut Haentjes de zaak over en maakten er in enkele jaren een bloeiende zaak van. Toen er 2005 plannen werden gemaakt om langs het Schipdonkkanaal ter hoogte van de Koetshoeve een jachthaven aan te leggen begonnen de problemen.

Stedebouw kwam de omgeving inspecteren en vond dat de terrassen en de parking bij de Koetshoeve er illegaal stonden omdat het restaurant in de groenzone staat.

Bij de verkoop in 1998 was er nochtans voorgelezen dat het om een taverne met terras en parking ging. Stedenbouw bleef bij zijn stelling en de rechtbank legde in een eerste vonnis de uitbaters van de Koetshoeve een dwangsom van 250 euro per dag op dat de terrassen en de parking er bleven.

Het is toen dat Patrick en Lut hun klanten via een muurkalender lieten weten dat de zaak nog amper een jaar open zou blijven. Tegen die tijd zou het beroep dat zij aangetekend hadden uitgesproken zijn.

Zowel Patrick en Lut als hun advocaat waren verrast toen zij hoorden dat de rechter in beroep hen in het gelijk had gesteld.

De rechter in beroep heeft blijkbaar geoordeeld dat de zaak die al sedert 1978 bestaat geen hinder is voor de groene omgeving.

Omdat ondertussen de periode om in beroep te gaan verstreken is weten Patrick en Lut dat zij hun klanten verder in de Koetshoeve kunnen verwennen.


VECHTERSBAZEN VERSTOREN KSA FUIF

De KSA fuif is al jaren een van de gezellige fuiven op de Maldegemse activiteitenkalender. Ook vorige week zaterdag ging er in de tent in de Bloemestraat gezellig aan toe.

Niet iedereen kwam blijkbaar met even goede bedoelingen naar de fuif : even voor middernacht ontstond er een eerste opstootje. De eigen ordedienst van KSA had de zaak onder controle toen de politie aankwam.

Rond 4 uur liep het opnieuw uit de hand. Eerst was er duw en trekwerk in de tent en daar na ontstond er een vechtpartij buiten de tent waar een 50-tal jongeren bij betrokken raakten.

Samen met de versterking van de Pz Lowazone en de Pz Aalter Knesselare herstelden leden van de Pz Maldegem de orde.

Er werden een drietal personen voor verzorging naar de kliniek afgevoerd. Een van hen liep een neusbreuk op. Niemand werd opgepakt maar op basis van de verslagen van de politie is een gerechtelijk onderzoek gestart.

Volgens Michiel Van Nevel,hoofdleider van KSA Maldegem, zijn een groepje herrieschoppers van buiten Maldegem de oorzaak van de problemen op de fuif.


GEZINSBOND ORGANISEERT EHBO AVOND

Het is belangrijk dat wij weten wat we het eerst moeten doen als wij op een plaats zijn weer iemand zich kwetst of onwel wordt. Een goede leidraad daarbij is het basispakket van Eerste Hulp Bij Ongevallen (EHBO).

Op donderdag 26 april om 20 uur organiseert de Adegemse afdeling van de Gezinsbond in den Hoogen Pad een EHBO avond.

Inschrijven kan tot 21 april bij Wilfried Sierens (050-71. 55.77 - [email protected]) en Dorine De Vlieger (050-7161.33 - [email protected]). Deelnemen kost 2,50 €.


OPEN VLD STELDE NIEUWE KANDIDATEN VOOR

OPEN VLD STELDE NIEUWE KANDIDATEN VOOR

Open VLD heeft 3 nieuwe namen toegevoegd aan zijn lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. In de Old Vick werden zij voorgesteld door voorzitter Jules Van Rie.

Kleitenaar Bart Van Hulle is 47 jaar en gekend van het initiatief "Vergroot de Hoop", een actie van zijn firma, die een schenking doet aan Kom Op Tegen kanker als mensen taxussnoeisel binnenbrengen.

Marina De Bruycker is even oud als Bart en woont in Adegem-Dorp. Voordat zij in Adegem kwam werkte zij bij een warme bakker in Waarschoot. Nu werkt zij in een kledingzaak.

Thomas Moens is 27 jaar en woont in de Bogaardestraat. Hij is netwerk - Systeembeheerder.

Omdat er op 17 april een informatieavond rond windmolens in onze regio doorgaat te Eeklo wordt de voorstelling van de lijststrekker naar een latere datum verschoven.


LDL GAAT IN BEROEP

Zowel vorig jaar als dit jaar heeft de winkelketen Lidl een bouwaanvraag ingediend voor een vestiging in de Koning Leopoldlaan. Beide aanvragen werden geweigerd.

Telkens was er een negatief advies van het schepencollege en waren er bezwaarschriften van de mensen uit de omgeving waar de Lidl zou komen.

De winkelketen heeft, volgens mensen die bij beide aanvragen bezwaar aantekenden, gewacht tot de uiterste datum om in beroep te gaan tegen de weigering van de bouwvergunning.

Lidl mag nu, bijgestaan door haar raadgevers, haar dossier voor een commissie van de provincieraad verdedigen. Ook de gemeente Maldegem mag tijdens die bijeenkomst in Gent het standpunt van Maldegem verduidelijken.


WIE WON DE HOOFDPRIJS BIJ KSK MALDEGEM

WIE WON DE HOOFDPRIJS BIJ KSK MALDEGEM

Vrijdagavond werden in café De Statie de winnende nummers in de tombola van KSK Maldegem getrokken. Wie het lot met het nummer 15945 in zijn bezit heeft wint de hoofdprijs...


PAASHAAS OP BEZOEK BIJ
DE GEZINSBOND ADEGEM

PAASHAAS OP BEZOEK BIJ DE GEZINSBOND ADEGEM
Meer dan 90 kinderen waren op paasmaandag in de tuin van de familie Maeyens op de afspraak met de paashaas en Lindy van 't Damberd.

Net als de vorige jaren had het bestuur van de Adegemse afdeling van de Gezinsbond op paasmaandag de paashaas uitgenodigd in de tuin van de familie Maeyens.

Meer dan 90 kinderen en hun ouders waren op de afspraak. Samen met Lindy van 't Damberd zorgde de paashaas er voor dat alle kinderen paaseieren kregen.

Voordat zij die kregen moesten zij wel eerst samen met de paashaas de noten zoeken die in het bos verstopt zaten.

De Gezinsbond maakte van de paaseierenraap een familiefeest: terwijl de kinderen naarstig de noten zochten genoten de ouders al van de drankjes en de hapjes die geserveerd werden.

PAASHAAS OP BEZOEK BIJ DE GEZINSBOND ADEGEM
Nadat alle kinderen hun paaseieren hadden gekregen verzamelden zij zich rond Annelies Lammertyn die hen tijdens het zingen van enkele liedjes begeleidde op haar gitaar.

Niet alleen de ouders genoten van de hapjes en de drankjes: eens de kinderen hun paaseieren hadden schoven ook zij aan voor een hapje en een drankje.

De paashaas was al lang naar zijn volgende afspraak als de laatste deelnemers aan de paaseierenraap naar huis gingen.


EVEN LINKS RIJDEN IN DE PRINS BOUDEWIJNLAAN

EVEN LINKS RIJDEN IN DE PRINS BOUDEWIJNLAAN

Zoals aangekondigd begonnen op dinsdag 10 april de werken aan de Prins Boudewijnlaan. In een eerste fase wordt het wegdek in de rijrichting Eeklo en het middenvak aangepakt.

Tijdens die periode moet en zowel het gemotoriseerd verkeer als de fietsers op het linker vak van de baan rijden. Het verkeer dat uit Eeklo komt wordt via Balgerhoeke en de Oude Staatsbaan omgeleid.

In een tweede fase wordt het vak in de rijrichting Maldegem aangepakt.

De bovenlaag van de rijvakken en het fietspad is al verwijderd. De onderlaag wordt niet verwijderd maar kapot gestampt.

Op die brokstukken wordt een net gelegd waarop de nieuwe laag asfalt wordt aangelegd. Tijdens de werken wordt ook de oude gasleiding vervangen.

De firma heeft 30 werkdagen om de volledige klus te klaren.


CHEKLIST VOOR NABESTAANDEN

CHEKLIST VOOR NABESTAANDEN

De dienst burgerlijke stand komt beroepshalve in contact met mensen die met alle belangrijke gebeurtenissen te maken krijgen.

Uit die contacten hebben schepen van Burgerlijke stand Antoine Pauwels en zijn diensten opgemaakt dat veel mensen die geconfronteerd worden met een overlijden in hun gezin voor vragen en problemen komen waarop zelfs de begrafenis ondernemer niet altijd een pasklaar antwoord heeft.

Er zijn ook een aantal zaken waaraan de eerste dagen en weken na het overlijden van een gezinslid aandacht moet besteed worden.

Samen met zijn dienst heeft schepen Pauwels daarover een PowerPoint presentatie gemaakt. Hij heeft die voor het bestuur van de sociale raad en OKRA Adegem voorgesteld.

Samen met zijn diensten heeft schepen Pauwels ook een cheklist opgemaakt. Die cheklist vermeldt de namen en adressen van de personen die moeten gecontacteerd worden of bij wie men terecht kan om bijkomende informatie te vragen.

Die checklist zal gepubliceerd worden in de volgende Gemeentelijke Infokrant.

Schepen Pauwels raadt de mensen aan om die cheklist uit te knippen en ze op een vaste plaats (trouwboekje of lidboekje van het ziekenfonds) te bewaren.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home