www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Negende jaargang - n° 437 - Week 15 : van 8 tot 14 april 2012

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

VIER OP EEN RIJ IN DE KALLESTRAAT

VIER OP EEN RIJ IN DE KALLESTRAAT

In de wei van de familie Van Renterghem - Dobbelaere in de Kallestraat paradeerde een fiere ooi met haar 4 lammetjes. Net als bij de mensen gebeurt het bij de schapen zelden dat een ooi een vierling werpt.

Toch is het niet de eerste keer dat dit voorkomt bij de familie Van Renterghem - Dobbelaere. Ook in 2003 hadden zij een ooi die een vierling kreeg.

Bij de vierling die nu in de wei loopt zijn er drie zwartjes en een met een wit - zwarte vacht zoals een kalfje. Ook dat is een zeldzaamheid. Omdat moeder ooi te weinig melk produceert om haar 4 lammetjes te voeden moet de familie de jonge beestjes driemaal per dag met de fles bijvoeden.


OMLEIDINGINGEN IN ADEGEM EN MALDEGEM

Dinsdag 10 april start het Agentschap Wegen en Verkeer met werken aan de N9 (Prins Boudewijnlaan) en aan de rotonde Martens in Maldegem. De werken in de Prins Boudewijnlaan zullen ongeveer 50 kalenderdagen duren.

Tijdens de werken zal er verkeer in de richting van Eeklo mogelijk blijven. Het verkeer dat uit de richting Eeklo komt wordt via Balgerhoeke en de Oude Staatsbaan omgeleid.

De werken aan de rotonde Martens zullen tot aan het bouwverlof duren. Tijdens die periode blijft de rotonde voor alle verkeer afgesloten.

MELINGSTRAAT
Voor het doorgaand verkeer zijn er omleidingen voorzien via koning Albertlaan, de N49 en de N44. Het verkeer dat zowel uit de richting Brugge als Eeklo komt en naar Maldegem moet zal via Gentse Steenweg, de Mevr. Courtmanslaan en het centrum van Maldegem, de Westeindestraat en de Brugse Steenweg worden omgeleid.

Van hoofdcommissaris Yasmine Vanavermaete vernamen wij dat de volgende week het verkeer extra in het oog zal gehouden worden. Het schepencollege heeft in het kader van de werken aan de rotonde Martens overleg gepleegd met de inwoners van de Melingstraat. Die vrezen dat hun straat door het verkeer in de N9 als sluikweg zal gebruikt worden.

Om dat te voorkomen wordt het kruispunt van de Koning Astridlaan en de Melingstraat zo aangepast dat er geen auto's kunnen in- of uitrijden. Ook de inwoners van de Melingstraat zullen via de Stationsstraat hun straat moeten verlaten.


RONDE VAN MALDEGEM
ZORGT VOOR EXTRA WERK

RONDE VAN MALDEGEM ZORGT VOOR EXTRA WERK
Na 14 ritten in de ronde van Maldegem was het voor burgemeester Johan De Roo en hoofdcommissaris Yasmine Vanavermaete tijd om even een balans op te maken.

Net als tijdens de vorige bestuursperiode organiseerde het huidig schepencollege de afgelopen maanden een ronde van Maldegem. Er werden 14 vergaderingen in verschillende leefkernen belegd.

"Er kwamen gemiddeld 40 mensen naar de bijeenkomst. De belangstelling was het hoogst in Adegem en Maldegem en het laagst in Kleit. Daar kwamen ook het minste vragen" opende burgemeester De Roo het overzicht op de ronde van Maldegem.

De mensen die hun vragen op voorhand hadden gesteld kregen de avond van de bijeenkomst een antwoord. Er werden op de avonden zelf ook nog vragen gesteld.

Niet op al die vragen kon door de gemeente of de politie onmiddellijk een antwoord worden geven. Het is duidelijk dat de ronde van Maldegem voor extra werk voor de gemeente en voor accentverschuivingen in het strategisch plan van de politie zorgt.

MEER CONTROLES
Naast vragen over milieuproblemen, de wijkwerking, het toezicht op parkeren en controles van voertuigen en fietsers gingen in de rubriek verkeer en veiligheid de meeste vragen (33%) over controles op de snelheid van voertuigen.

"De ronde van Maldegem was voor mijn korps belangrijk. De vragen en opmerkingen die werden gemaakt zijn al besproken binnen het korps en zullen aanleiding geven van de bijsturing van ons strategisch plan. Tijdens alle vergaderingen kregen wij vragen om extra snelheidscontroles. Wij hebben een prioriteitenlijst opgemaakt van de straten waar controles werden aangevraagd.

Daar worden afhankelijk van hun graad van prioriteit eerst tellingen uitgevoerd. Als die telling de klachten over overdreven snelheid bevestigen worden er controles uitgevoerd. Het aantal controles op het te snel rijden zal worden opgedreven" legde hoofdcommissaris Vanavermaete uit.

De hoofdcommissaris wees er ook op dat uit snelheidscontroles gebleken is dat het vooral de mensen uit de straat of uit de onmiddellijke omgeving zijn die te snel rijden. Het is volgens de hoofdcommissaris door bochten ook niet mogelijk om in bepaalde straten controles uit te voeren.

GEEN GROTE PROJECTEN
Het was schepen van openbare werken Geert De Roo opgevallen dat er tijdens de ronde van Maldegem weinig vragen werden gesteld over de grote openbare werken die werden uitgevoerd of nog in uitvoering zijn. Dat komt volgens de schepen vooral door de info-vergaderingen die voor het begin van de werken worden georganiseerd.

De mensen hebben de ronde van Maldegem aangegrepen om de gemeente op andere kleine problemen langs de wegen te wijzen. Al die problemen werden volgens schepen De Roo in kaart gebracht en zullen aangepakt worden.

Volgens Jessica Hoste van de cel Verkeer en Veiligheid zijn al bijna de helft van de problemen die voor haar dienst werden aangebracht afgewerkt en werden de mensen die niet onmiddellijk een antwoord op hun vragen schriftelijk gecontacteerd of door de gemeenschapswachten bezocht.

Uit de reacties van verschillende diensten die bij de ronde van Maldegem betrokken waren blijkt dat die ronde van informatievergaderingen zowel voor de bevolking als voor de gemeente nuttig was.


YEOMANRY STARTTE ZIJN NIEUW SEIZOEN AAN 't KRUISKE

YOEMANRIE STARTTE ZIJN NIEUW SEIZOEN AAN 't KRUISKE

Yeomanry, een van de oudste militaire voertuigenclubs van België, begon zijn nieuwe werkjaar met een rit met start en aankomst in café 't Kruisken.

Met het restaureren en het in stand houden van de militaire voertuigen en het er in binnen- en buitenland mee aanwezig zijn op herdenkingsplechtigheden en militaire marsen, wil Yeomanry er voor zorgen dat de voertuigen, die een belangrijke rol hebben gespeeld in WOII, niet vergeten worden.

Wie meer informatie wil over Yeomanry en zijn werking kan contact opnemen met [email protected] of met Stijn Bouchier (0477 63 91 92 - [email protected]).


KLJ ADEGEM ROLDE DE RODE LOPER UIT

KLJ ADEGEM ROLDE DE RODE LOPER UIT
Op de 2de gala-avond van KLJ Adegem verwelkomde de leiding de leden en hun vriendjes op de rode loper met (kinder)champagne

Nadat Adegem het enkele jaren zonder jeugdbeweging had moeten stellen, hebben enkele Adegemse jongeren samen met de gewestleiding van KLJ een KLJ afdeling in Adegem opgericht.

Dat Adegemse jongeren zaten te wachten op een jeugdbeweging blijkt wel uit het aantal leden dat nog steeds in stijgende lijn gaat en de kaap van de 70 heeft overschreden.

De afdeling organiseert wekelijks activiteiten voor drie leeftijdsgroepen en hun deelname aan de KLJ sportfeesten die in Oost Vlaanderen werden georganiseerd ging niet onopgemerkt voorbij : in hun trofeeënkast staan al 14 trofee's.

KLJ Adegem werd vorig seizoen 3de in het provinciaal kampioenschap. Na de paasvakantie begint KLJ Adegem aan de voorbereiding van de komende sportfeesten. De afdeling wil nog beter scoren dan vorig jaar.

KLJ ADEGEM ROLDE DE RODE LOPER UIT
Het KLJ lokaal leek vrijdagavond als een decor voor een filmfestival. De rode loper was uitgerold en de champagne stond klaar.

GALA-AVOND
Om de leden te bedanken voor hun inzet werden zij vrijdagavond uitgenodigd op de 2de gala-avond van KLJ Adegem.

Ieder lid mocht een paar vriendjes mee brengen. Samen mochten zij gratis genieten van een filmavond. De leden hadden via de website van KLJ zelf de keuze van de films bepaald.

Toen de leden en hun vriendjes aan het lokaal op de Zandakkers aankwamen werden zij er als sterren op de rode loper verwelkomd. Voor zij naar een van de filmzalen gingen werd hen (kinder)champagne aangeboden.

De leiding had voor zijn gasten ook voor een grote voorraad popcorn gezorgd. "Het was een leuke avond en veel jongeren hebben voor het eerst kennis gemaakt met onze jeugdbeweging.

Wij hopen dat wij net als vorig jaar enkele nieuwe leden aan onze gala-avond overhouden" vertelde Steven Morthier, een van de hoofdleiders van KLJ Adegem.


PENALTYCUP SLOOT PAASSTAGE AF

PENALTYCUP SLOOT PAASSTAGE AF
Meer dan 160 jonge sporters tussen 5 en 10 jaar namen dit jaar deel aan de paasstage die door KSK Maldegem en samenwerking met de sportdienst werd georganiseerd.

Tussen 2 en 6 april hebben 164 jonge sporters zich geamuseerd op de terreinen van KSK Maldegem en in de sporthal MEOS. Onder de leiding van trainers en monitoren maakten zij kennis met verschillende sporten.

Natuurlijk werd ook flink aandacht besteed aan de traptechniek van de jonge sporters.

Donderdagnamiddag konden de jongeren hun hartje ophalen aan verschillende toestellen die in MEOS ter gelegenheid van de omnisportnamiddag stonden opgesteld.

PENALTYCUP
Omdat Tim Smolders, de profvoetballer die volgend seizoen bij Cercle Brugge speelt, vrijdagnamiddag nog training had met AA Gent kon hij aanwezig zijn op de penaltycup, de jaarlijkse afsluiter van de paasstage. Daarom kwam Tim die in Maldegem woont vrijdagmiddag de jonge sporters even aanmoedigen.

PENALTYCUP SLOOT PAASSTAGE AF
Diemo Vandegeuchte, Brecht Engels en Mattis Verstraete waren de winnaars van de penaltycup.

Zij ontvingen hun trofee uit handen van Nicolas Storm, de Maldegemse voetballer die bij Club Brugge zijn sportopleiding krijgt. Vrijdagnamiddag werden de deelnemers aan de paasstage in groepen, volgens leeftijd, ingedeeld. Daarna mochten zij beginnen aan het nemen van strafschoppen.

De besten van iedere leeftijdsgroep mochten in de finale strafschoppen nemen tegen de doelmannen van KSK Maldegem. In iedere ronde kreeg iedere finalist twee pogingen.

Enkel de spelers die tweemaal scoorden gingen door na de finaleronde van hun leeftijdsgroep. Diemo Vandegeuchte trapte bij de deelnemers tot 7 jaar het best de strafschoppen. Brecht Engels was bij de 9 jarigen de beste en met zijn laatste strafschop won de 10 jarige Mattis Verstraete de trofee in zijn leeftijdscategorie.

Met een applaus van alle deelnemers en een drankje en een hapje van de inrichters werd de paasstage afgesloten.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home