www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Negende jaargang - n° 426 - Week 4 : van 22 tot 28 januari 2012

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

STEFFI VERSPILLE KRAK VAN MALDEGEM 2011

STEFFI VERSPILLE KRAK VAN MALDEGEM 2011

Steffi Verspille uit Adegem - Dorp is de 3de Adegemse die tot KRAK van Maldegem werd verkozen.

Begin dit jaar kreeg Steffi Verspille bericht van een medewerker van het Brugsch Handelsblad dat zij in december tot de KRAK 2011 van Maldegem was verkozen door de lezers van de Krant van West Vlaanderen.

Steffi is al de derde Adegemse die deze titel binnenhaalt. De Krant van West Vlaanderen organiseerde in 2008 voor de eerste maal in alle steden en gemeenten waar de Krant verschijnt de verkiezing van de Krak.

Annie Borgonjon ( voorzitter van KVG ) werd de eerste Maldegemse Krak. Het jaar daarop werd André Dhondt uit het Harlingerhof tot Krak verkozen In 2010 ging die titel naar Kathleen Sucaet, verantwoordelijke van de Cafetaria in het Warmhof.

In 2011 was Steffi Verspille een van de 5 genomineerden voor de verkiezing van de Krak van het jaar. Nadat de 5 kandidaten in een kort artikel in het Brugsch Handels aan de lezers waren voorgesteld mochten die lezers gedurende een tiental dagen hun stem uitbrengen op een van de kandidaten.

Ook dit jaar werd er door de lezers massaal gestemd. Samen met Steffi zorgden Geert Dabaut (2de) en Nelly Van den Bossche het podium van de Maldegemse krakverkiezing.

Steffi is zowel bij de jeugd (hoofdleiding speelpleinwerking, jeugdverbroedering en lerares) als bij de volwassenen (lid van het AVT) gekend. Steffi wordt samen met de andere Kraks 2012 uitgenodigd in het provinciehuis van West Vlaanderen in Brugge, waar de Krak's hun trofee zullen ontvangen.


BOBCAMPAGNE KOSTTE 14 CHAUFFEURS HUN RIJBEWIJS

Tussen 3 december 2011 en 16 januari 2012 werden er in Maldegem en de deelgemeenten 504 automobilisten aan een alcoholtest onderworpen in het kader van de BOB campagne.

Voor 48 van hen had de controle minder leuke gevolgen: bij 10 chauffeurs verscheen na het blazen de A van Alarm op het schermpje - zij hadden 0,5 promille in hun bloed. Zij kregen een onmiddellijk rijverbod van 3 uren en een boete van 150 euro.

De 24 automobilisten die een positieve ademtest aflegden en 0,8 pro mille alcohol in hun bloed hadden moesten hun rijbewijs voor 6 uren inleveren. Daarnaast was er voor hen ook nog een boete van 440 euro.

Er waren ook 14 chauffeurs met 1,5 of meer pro mille alcohol in het bloed. Hun rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. Zij moeten nog voor de rechter verschijnen. Die zal hen een geldboete en mogelijks extra rijverbod opleggen.


OMTRENT ARTRITIS

De gezinsbond en het Davidsfonds Adegem hebben de heer en Mevr. De Keyzer uitgenodigd om op woensdag 15 februari in den Hoogen Pad informatie te geven over artritis (symptomen, behandeling), een aandoening die zelfs mensen op jonge leeftijd kan treffen.

Tijdens de avond zullen de heer en mevr. De Keyzer ook het boek over artritis die ze vorig jaar schreven, voorstellen. In dat boek zijn ook getuigenissen opgenomen van mensen die door artritis hun leven anders hebben moeten inrichten.

Inschrijven voor deze avond kan tot 10 februari bij Wilfried Sierens tel 050-71.55.77 en Dorine De Vlieger tel 050-71.61.33. Leden van de Gezinsbond en DF betalen 4 euro, niet-leden 6 euro.


VLAAMS BELANG STELDE ZIJN BOEGBEELDEN VOOR

VLAAMS BELANG STELDE ZIJN BOEGBEELDEN VOOR

Tijdens de nieuwjaarsreceptie stelde de voorzitter van V.B. Maldegem Sabrina Dessein en Davy De Meyere als de V.B. boegbeelden voor de komende gemeenteraadsverziekingen voor.

De voorzitter blikte ook terug op de resultaten van de enquête die zijn afdeling vorig jaar onder de Maldegemse bevolking heeft georganiseerd.

Die resultaten zullen volgens de voorzitter het verkiezingsprogramma van het V. B. bepalen.


ALBERT HEIJN KOMT (NOG) NIET NAAR MALDEGEM

Omdat de reclameborden van AD Delhaize rond de het perceel bouwgrond op de hoek van de Koning Leopoldlaan en de Sint Barbarastraat verwijderd waren deden in Adegem en Maldegem de wildste geruchten de ronde over het perceel grond en zijn toekomst.

Volgens een van die geruchten was er op he perceel grond een lijk gevonden waardoor alle werken werden stilgelegd en er voorlopig niet kon gebouwd worden.

Volgens andere geruchten zou niet AD Delhaize maar Albert Heijn zich op dat perceel vestigen. Na een paar telefoontjes was het duidelijk dat Albert Heijn (nog) niet naar Maldegem komt en dat AD Delhaize binnenkort begint met het bouwen van zijn winkelcentrum op de hoek van de Koning Leopoldlaan en de Sint Barbarastraat. De reclameborden waren gewoon verwijderd omdat ze verschillende keren door de wind waren losgekomen.


BUURTCOMITE HEEFT NIEUWE TOP

BUURTCOMITE HEEFT NIEUWE TOP
Vorig jaar kondigden zowel voorzitter Jan Bral als secretaris Piet Blomme dat voor hen na ongeveer 10 jaar de tijd gekomen was om zich aan het hoofd van het buurtcomité van Zandakkers, Ringbaan en Blekkersgat door jongere krachten te laten vervangen.

Er werd door de inwoners van de wijk niet gedrumd om de taken van Jan en Piet over te nemen. Toch werd de zoektocht naar de opvolgers succesvol afgerond.

Hoewel zij gezien hebben hoeveel tijd en energie zowel Jan Bral als Piet Blomme in hun functie als voorzitter en secretaris hebben gestoken, hebben Dieter Vijncke en Kathelijne Vermeulen de uitdaging aangegaan om samen het voorzitterschap van het buurtcomité op zich te nemen.

Voor het secretariaatswerk kunnen zij rekenen op Nancy Cabooter (de echtgenote van Dieter). Tijdens de hun eerste toespraak voor de mensen van de wijk dankte de voorzitters-tandem Jan en Piet voor al het werk dat zij voor de wijk hebben gedaan. Er waren in de afgelopen jaren niet alleen de feesten maar ook andere leuke activiteiten.

Er waren ook dossiers zoals de plannen voor het inplanten van windmolens en de uitbreiding van het industrieterrein die moesten opgevolgd worden.

BUURTCOMITE HEEFT NIEUWE TOP

Tijdens hun eerste toespraak blikte het voorzittersduo ook terug op de gebeurtenissen van de voorbije jaar in de wijk. Zij legden meteen de link naar de activiteiten die het buurtcomité voor 2012 op de activiteitenkalender heeft ingeschreven.

Het voorzittersduo verzekerde de aanwezigen dat zij enthousiast aan hun nieuwe opdracht zijn begonnen en dat zij zeker niet willen laten verloren gaan wat er in het verleden is opgebouwd.

Zij hopen dat zij net als de vorige voorzitter en secretaris in de toekomst zullen kunnen rekenen op de medewerking van de buurtbewoners. Dit jaar zal de wijk opnieuw deelnemen aan de Week van de Amateurkunsten (WAK).

Het buurtcomité heeft al enkele mensen die aan dat initiatief zullen meewerken maar hoopt dat er zich nog creatieve mensen zullen melden door die activiteit.

BUURTCOMITE HEEFT NIEUWE TOP

Omdat Alex Blomme niet op de nieuwjaarsreceptie aanwezig kon zijn werd het geschenk dat het buurtcomité voor hem had aan zijn echtgenote overhandigd.

De voorzitterstandem nodigde alle sportieve inwoners van de wijk uit om op zondag 19 februari deel te nemen aan de eerste mountainbiketocht van het buurtcomité.

Alvorens nog eens te klinken op een voorspoedig 2012 wou voorzitter Kathelijne, Alex Blomme die er voor zorgt dat zowel de krulbolbaan als de petanquebaan en hun omgeving er verzorgd bij liggen, een kleine attentie overhandigen.

Omdat Alex niet aanwezig kon zijn op de nieuwjaarsreceptie was het zijn echtgenote die hem het applaus, de dankwoorden en de attentie mocht over brengen.


EEKLO HOOPT DAT DE RING ROND EEKLO ER TEGEN 2016 LIGT

De tegenstanders van de Ring rond Eeklo putten alle middelen uit om de aanleg van de ring rond Eeklo te voorkomen. In hun poging het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan (PRUP) dat nodig is om de ring te kunnen aanleggen tegen te houden waren de tegenstanders tot bij de Raad van State gegaan.

Die heeft in zijn arrest van 5 januari beslist dat er geen redenen zijn om het PRUP te vernietigen.Het actiecomité tegen de ring is teleurgesteld over de uitspraak van de Raad van State maar geeft de strijd nog niet op.Tot nu toe werd er enkel beroep aangetekend tegen het PRUP.

De actiegroep onderzoekt nu hoe het nu zich tegen het dossier " ten gronde" kan verzet. Het beginnen met de aanleg van de ring vinden zij zeer gevaarlijk. Het zou volgens hen kunnen dat de Raad Van State op basis van argumentatie van de tegenstanders de werken laat stilleggen.

De stad Eeklo die gehoopt had dat de aanleg van de ring er nu zonder problemen zou komen weet meteen dat nog niet al zijn problemen van de baan zijn. De aanleg van de ring is voor het stadsbestuur nodig om de verkeerscirculatie in het centrum van Eeklo (beperken van het doorgaand verkeer) aan te pakken.

Zolang de ring er niet ligt kunnen de ingrijpende veranderingen in het centrum niet doorgevoerd worden.


INBRAAK BIJ VL MATRASSEN SNEL OPGELOST

In de nacht van 12 en 13 januari werd ingebroken bij de VL Matrassen in Maldegem. De inbrekers gingen er aan de haal met een flat-screen en een soms geld.

De Maldegemse politie pakte vrijdag de 13de januari 2 personen op die de diefstal met inbraak bekenden. Een van de daders was werkzaam in het bedrijf.

Tijdens de ondervraging bekende de 2 aangehoudenen ook nog andere diefstallen die in het verleden in het bedrijf waren gepleegd.

 


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home