www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Negende jaargang - n° 425 - Week 3 : van 15 tot 21 januari 2012

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

ADEGEM KLONK OP 2012

ADEGEM KLONK OP 2012
Marnix kroop even op een balkon om een goed overzicht te hebben op de nieuwjaarsreceptie.

Marnix kroop even op een balkon om een goed overzicht te hebben op de nieuwjaarsreceptie. Zondagvoormiddag liep het Adegems kerkplein vol met mensen die elkaar het beste voor 2012 wilden wensen.

Het Adegems feestcomité zorgde er voor dat dit in een gezellige sfeer, met hapjes en drankjes, kon gebeuren. Het was Vic Blomme die als voorzitter van het feestcomité de mensen verwelkomde.

Nadat hij zijn nieuwjaarswensen had uitgesproken herinnerde hij er burgemeester Johan De Roo aan Dat het Adegems feestcomité best nog wat extra financiële steun van de gemeente kan gebruiken.

Tot 12u waren de hapjes en drankjes gratis. Daarna werd voor ieder drankje een euro aangerekend. Dat was een flink stuk goedkoper dan tijdens de nieuwjaarsdrink die op zaterdagavond door de raad van Elf op de Markt in Maldegem werd georganiseerd.

ADEGEM KLONK OP 2012

Ook dit jaar waren de frietjes er in trek Een probleem met de elektriciteit zorgde er voor dat de frietjes soms even op zich lieten wachten.

ADEGEM KLONK OP 2012

Het wachten op een frietje werd dragelijk gemaakt met een ander hapje en een drankje.


BOUW NIEUWE AZ ALMA KLINIEK BEGINT IN FEBRUARI

Begin deze week heeft de directie van het AZ Alma de eerste 2 aannemers aangesteld voor de bouw van de nieuwe kliniek in de Ringlaan in Eeklo. Met de bouw van de nieuwe kliniek is een investering van 220 miljoen euro gemoeid.

Een vierde van dat bedrag moet door het AZ Alma zelf betaald worden.

De firma De Jonge uit Eeklo zal in de loop van de maand februari beginnen met het bouwrijp maken van het terrein en het plaatsen van een omheining rond de toekomstige bouwwerf. Die werken zullen een 30tal dagen duren en kosten bijna 50 duizend euro.

In de loop van de maand maart begint de nv CFE uit Brussel aan de ruwbouw van het ziekenhuis.

Daarvoor worden 970 kalenderdagen uitgetrokken. Voor de ruwbouw is een bedrag van 53,5 miljoen euro voorzien.

De directie van het AZ Alma wijst er op dat zolang het nieuw ziekenhuis in de Ringlaan niet instap klaar is, de patiënten verder met de beste zorgen zullen omringd worden in de campussen Eeklo en Sijsele.

De komende jaren zijn er daarom in het belang van de patiënten in de beide afdelingen nog investeringen voorzien.


WIE WON DE HOOFDPRIJS

Op maandag 9 januari werden de winnende nummers van de eindejaarstombola van UNIZO Groot Maldegem getrokken. De hoofdprijs, 12 maanden 250 euro aan waardebonnen, is gewonnen door het nummer 136914.

Dat lot werd uitgegeven bij Wijnhuis Van den Bossche. Boetiek Claudine de enige handelszaak in Adegem die deelnam aan de eindejaarstombola gaf 3 prijzen uit.

De 2 prijzen van elk 150 euro gaan naar de nummers 150293 en 151245. Op de bezitter van het lot met het nummer 273427 liggen waardebonnen ter waarde van 100 euro te wachten.


MALDEGEMSE POLITIE DOEKT CANABISPLANTAGE OP

Het zijn niet de leukste onderwerpen waarmee Maldegem de jongste tijd het nationaal en zelfs het internationaal nieuws haalt.De ondertussen opgedoekte privé kliniek in de Koningin Astridlaan wordt regelmatig vernoemd als er bericht wordt over lekkende borstimplantaten die best verwijderd worden.

Ook de gezouten taartjes haalden vorige week de internationale pers.Toen wij dachten dat het nu voor even genoeg was geweest liep het bericht binnen dat de Pz Maldegem begin deze week een cannabisplantage had opgerold.Het waren inwoners van de Oude Gentweg die een verdacht geurtje hadden opgesnoven.

Dat geurtje bleek uit de loods waar vroeger Tabak Van Hecke gevestigd was te komen. De waakzame burgers speelden hun informatie door aan de PZ Maldegem die een onderzoek startte.

Begin deze week deed de politie een inval in de loods. Het bleek om een degelijk uitgeruste plantage te gaan. Er werd 30 kg geoogste cannabis klaar voor de verkoop aangetroffen.

Een vrouw en een man (Nederlander) beiden woonachtig in Eeklo werden gearresteerd. Na verhoor werd de man voor de onderzoeksrechter gebracht en aangehouden. De voorraad cannabis en de planten werden in beslag genomen en werden ondertussen al vernietigd.


VERDACHTE VERKOPER VAN ADVERTENTIES

De afgelopen dagen kregen vooral handelszaken in onze regio het bezoek van een deftig geklede zestiger die hen probeerde een advertentie in een tijdschrift van de politie aan te praten.

Een paar telefoontjes waren voldoende om te achterhalen dat de man een fraudeur was.Wie in de toekomst de man over de vloer krijgt, gaat best niet in op zijn voorstel maar diend best onmiddellijk contact op met de politie.


GEZELLIGHEID TROEF OP DE NIEUWJAARSRECEPTIE VAN HEULENDONK

GEZELLIGHEID TROEF OP DE NIEUWJAARSRECEPTIE VAN HEULENDONK
Deze foto geeft een vertekend beeld van de nieuwjaarsreceptie op Heulendonk. Niet iedereen dronk er soep.

De inwoners van Heulendonk en omgeving konden vorige week zondag tweemaal klinken op een voorspoedig 2012. Er was niet alleen de nieuwjaarsreceptie op het kerkplein ook het feestcomité Heulendonk had op zondag 8 januari zijn nieuwjaarsreceptie gepland. Dat comité had een grote voorraad spijs en drank aangelegd.

Het bleek geen overbodige luxe want ook voor die nieuwjaarsreceptie blijft de belangstelling groeien. Nadat hij de inwoners van de wijk namens het feestcomité het beste voor 2012 had gewenst blikteErik Hebberecht al even voorruit op de wijkfeesten van 2012.

De quiz op zaterdag 29 juni en het etentje op zondag 30 juni zijn de blikvangers op het programma. Daarnaast is er ook nog de ontspanning voor jong en oud op zondagnamiddag. Bij het feestcomité zijn ze er van overtuigd dat, met de nieuwbouwprojecten in de wijk de toekomst van de (feestende) wijk verzekerd is.

De nieuwjaarsreceptie was ook de ideale gelegenheid voor het feestcomité en de wijk om Nelly Van den Bossche officieel uit te wuiven. Over enkele weken verhuist Nelly naar de Stationsstraat in Maldegem.

Naast woorden van dank voor de medewerking van Nelly aan de festiviteiten die de afgelopen jaren in de wijk werden georganiseerd, had het feestcomité ook nog een attentie voor een duidelijk ontroerde Nelly.

Het vernieuwde en verjongd feestcomité van Heulendonk bestaat nu uit Erik Hebberecht, Annelies Lammertyn, Dorine Madou, Simone De Meyere, Nicole Van Waes, Isabelle Haneca en Bernard Wauters.

Voor de quiz de Slimste stroate van Maldegem wordt Piet Lammertyn als pr man aan het bestuur toegevoegd. Hoewel zij naar Maldegem verhuist zal Nelly zich altijd iemand van Heulendonk blijven voelen.

Als het comité van Heulendonk iets organiseert kan het ook na de verhuis op haar medewerking rekeningen.


EENRICHTINGVERKEER BLIJFT VAN KRACHT IN OUDE MOLENWEG

Omdat door de aanhoudende regen en het druk verkeer, de bermen naast de rijweg in de Oude Molenweg ( wordt veel gebruikt als sluikweg naar de Aalterbaan) op verschillende plaatsen waren weggereden, werd na overleg tussen burgemeester Johan De Roo en de politie in een gedeelte van de Oude Molenweg eenrichtingverkeer ingevoerd.

Omdat veel automobilisten zowel het eenrichtingverkeer in de Oude Molenweg als het plaatselijk verkeer in een deel van de Krommewege negeerden heeft de politie er vorige week en deze week verschillende controles uitgevoerd en pv' s uitgeschreven.

De putten naast de rijweg in de Oude Molenweg zijn ondertussen gedempt maar het eenrichtingverkeer blijft er gehandhaafd.

Volgens korpschef Yasmine Vanavemaete wordt dat eenrichtingverkeer behouden om de fietsers die door de werken aan het kruispunt van de Speyestraat en de Aalterbaan nu meer gebruik maken van de Oude Molenweg als zij van en naar Maldegem rijden, te beschermen.

Ook de controles zullen verder uitgevoerd worden.Dank zij die controles is het in de Bloemenwijk veel rustiger geworden.


KRANT WORDT MAGAZINE

KRANT WORDT MAGAZINE

Tot vorig jaar kregen de inwoners van het Meetjesland een aantal keren de krant van het Meetjesland in de brievenbus en of de mailbox. Het streekplatform+ Meetjesland heeft besloten om de krant meer uitstraling en inhoud te geven.

Daarom werd de afgelopen maanden met een nieuwe redactieraad gewerkt aan de Meetjesland Magazine. Het eerste nummer van het Magazine rolde begin januari van de pers en zal voor 20 januari bij alle inwoners van het Meetjesland in de brievenbus vallen.

Wij kregen al de kans om het Meetjesland Magazine in te kijken. Het bevat een waaier van informatie en reportages over mensen en dingen die in het Meetjesland leven.


WIE WORDT DE MEETJESLANDER VAN HET JAAR

Elk jaar verkiest het Meetjesland zijn verdienstelijkste inwoner van het jaar. Op de lijst van de genomineerden voor 2011 stonden na een eerste selectie 15 namen. Een onafhankelijke jury verkoos uit die lijst de 4 kandidaten die op de nieuwjaarsreceptie van het Streekplatform+ Meetjesland hun award van verdienstelijke Meetjeslander ontvingen en kandidaat zijn voor de titel van Meetjeslander van het jaar.

Het gaat om De Stoofs het duo dat onder meer " Ode aan het Meetjesland" op plaat en video zette. Het streekziekenhuis AZ Alma dat weldra aan de bouw van zijn nieuwe kliniek begint is eveneens kandidaat.

Mong Rosseel beter gekend als de zanger van Vuile Mong en zijn vieze gasten is vooral gekend van zijn liedje over de school en zijn circus voor en met kinderen met een beperking. Ook hij staat op het lijstje van de kandidaten.

De laatste genomineerde is brouwerij Van Steenberge . Via het abdijbier Augustijn ( het embleem van het Meetjesland staat op de flesjes) promoot de brouwerij het Meetjesland.

De volledige motivatie voor de nominatie van de 4 kandidaten kan u lezen in het Meetjesland Magazine dat weldra in uw brievenbus valt. Stemmen op een van de kandidaten kan via www.meetjeslander van het jaar.


BOUWVERGUNNING LIDL OPNIEUW GEWEIGERD

Nadat een eerste bouwvergunning voor een LDL vestiging in de Koning Leopoldlaan in Maldegem werd geweigerd heeft LIDL zijn plannen aangepast en een nieuwe bouwaanvraag ingediend.

Zowel bij het openbaar onderzoek voor de eerste als voor de tweede bouwvergunning waren er verschillende bezwaarschriften ingediend.

De beslissing over de bouwaanvraag wordt niet door het Maldegems schepencollege maar door de bouwkundig ambtenaar van de provincie genomen. Maandagnamiddag liep bij het Maldegems schepencollege het bericht binnen dat de bouwaanvraag van LIDL opnieuw geweigerd werd.

LIDL kan tegen deze beslissing nog in beroep gaan bij de commissie voor vergunningen.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home