www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Negende jaargang - n° 423 - Week 1 : van 1 tot 7 januari 2012

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

SIMONA VERLOOCK KVG LID VAN HET JAAR

SIMONA VERLOOCK KVG LID VAN HET JAAR

Omdat zij zich al meer dan 30 jaar inzet voor KVG Groot Maldegem en de afgelopen jaren dag en nacht in staat voor de verzorging van haar echtgenoot, werd Simona Verloock tijdens het kerstfeest van KVG Groot Maldegem uitgeroepen tot de KVG KRAK van het jaar.


AGRESSIE TIJDENS ALCOHOLCONTROLE

Op kerstavond organiseerde een patrouille van de Pz Maldegem een alcoholcontrole langs de Koning Leopoldlaan. Rond 02u werd een bestuurster naar de parking van de Aldi afgeleid om daar een ademtest af te leggen.

Toen die test niet lukte werd de bestuurster zoals de wet voorziet uitgenodigd om mee te gaan naar het commissariaat waar een bijgeroepen arts een bloedstaal zou nemen.

De vrouw was amper naar het commissariaat overgebracht toen een personenwagen de parking van de Aldi op reed . Een van de 2 uitgestapte mannen van Aziatische afkomst wou weten waar zijn echtgenote was.

Voor de leden van de Pz Maldegem hem konden uitleggen wat er juist aan de hand was gingen de 2 mannen door het lint. Een van de agenten liep bij de schermutselingen een hersenschudding op.

De andere agent werd door zijn jas en trui in de arm gebeten. Ook een burger die de agenten ter hulp kwam werd door een van de belagers gebeten.

De 2 agressors werden voorgeleid en voor de duur van het onderzoek opgesloten. De beide agenten waren tijdelijk werkonbekwaam. De 2 agressors zullen zich later voor de rechtbank voor hun daden moeten verantwoorden.


NIEUWS VAN DE PZ MALDEGEM

Uit tellingen is gebleken dat er tussen 8u en 9u, tussen 12u en 13u en na 17u nog maar weinig mensen naar het politiecommissariaat in de Industrielaan komen.

Uit besparingsoverwegingen en om het personeel efficiënter in te zetten werd besloten om de openingsuren van de dienst onthaal aan te passen.

Van maandag tot en met zaterdag is het onthaal open tussen 9u en 12u en tussen 13u en 17u. Op zaterdag is het commissariaat enkel in de voormiddag open.

Over enkele maanden zal de nieuwe regeling geëvalueerd worden Voor dringende zaken is de politie buiten deze uren altijd bereikbaar via het nummer 101.

Tijdens de kantooruren is de PZ Maldegem te bereiken op het nummer 050- 72.71.70. Voor dringende noodhulp zijn er ook de nummers 101 en 112.

SALDUSKAMER

NIEUWS VAN DE PZ MALDEGEM
Tijdens een persconferentie stelde korpschef Yasmine Vanavermaete de saldus kamer voor. Die wordt vanaf 1 januari 2012 in gebruik genomen.

Omdat vanaf 1 januari 2012 iedereen die als verdachte ( voor feiten waarvoor straffen van minder dan 1 jaar voorzien zijn) wordt opgepakt, recht heeft op consultatie van een advocaat en rechtsbijstand van een advocaat ( een Europese richtlijn) moet de politie in zijn gebouw voor de nodig speciale accommodatie zorgen.

Daarom werd in het commissariaat in de Industrielaan een van de verhoorkamers ingericht als consultatiekamer. Daar kan de verdachte zijn raadsman op bellen of met hem overleggen voor het eerste verhoor door de politie begint.

Iemand die als verdacht wordt opgepakt en te kennen geeft dat hij gebruik wil maken van zijn consultatie en of rechtsbijstand kan een door hem gekend advocaat oproepen of kiezen van de lijst die door de balie is opgesteld.

Die advocaat heeft 2 uren om tot aan het commissariaat te komen. Daarna heeft hij recht om gedurende een half uur met zijn cliënt te overleggen zonder dat de politie in het lokaal aanwezig is.

Tijdens de ondervraging die op de consultatie volgt, mag de advocaat aanwezig zijn maar mag hij mag op geen enkel moment en op geen enkele wijze tussenkomen.

Doet hij het toch dan moet hij op de richtlijnen gewezen worden. Houdt de advocaat zich nog niet aan de afspraak dan is het aan de procureur om te beslissen hoe het verhoor verder moet verlopen.

Verdachten moeten er wel rekening mee houden dat zij zelf opdraaien voor de kosten van de advocaat die zij laten oproepen. Minderjarigen die opgepakt worden kunnen zelf hun recht op consultatie of bijstandrecht niet afwijzen.

Welke inpakt de nieuwe regeling op de werkdruk binnen het korps zal hebben, zal pas over enkele maanden duidelijk worden. Vast staat dat er (voorlopig) geen extra aanwervingen komen.

Door de wijziging van de openingsuren van de dienst onthaal zal zelfs de wijkagent die met pensioen gaat zal niet te vervangen worden.


VIJFDE NIEUWJAARSRECEPTIE OP 8 JANUARI

Ook in 2012 biedt het Adegems feestcomité de Adegemnaren voor de vijfde maal een nieuwjaarsreceptie aan. Op 8 januari is jong en oud vanaf 10u30 welkom op het kerkplein.

Het feestcomité zorgt tot 12u voor gratis hapjes en drankjes. Wie na 12u nog iets wil drinken betaalt 1 euro.


EEN GOUDEN HUWELIJKSBOOTJE VOOR ROMAAN EN MARGARETHA

EEN GOUDEN HUWELIJKSBOOTJE VOOR ROMAAN EN MARGARETHA
Ter gelegenheid van hun gouden huwelijksjubileum werden Romaan Sikaet en zijn echtgenote Margaretha ( iedereen zegt Magriet) De Caluwé samen met hun familie in de trouwtent in Maldegem ontvangen.

Vijftig jaar nadat ze elkaar voor toenmalig schepen van burgerlijke stand Ivonne De Smet in het gemeentehuis van Adegem elkaar hun jaarwoord gaven, werden Romaan Sikaet en zijn echtgenote Margriet De Caluwé uit de Striepe in Adegem samen met hun familie door huidig schepen Antoine Pauwels in de trouwtent in de tuin van huis Wallyn ontvangen.

Romaan werd op 28 oktober 1936 in de ouderlijke woning in Maasbone geboren. Nadat hij eerst in Kleit naar school was geweest, studeerde hij nog enkele jaren verder in de Broederschool in Maldegem.

Daarna begon hij te werken op de boerderij van zijn ouders in Maasbone. Magriet zag op 14 augustus 1942 het levenslicht in de ouderlijke woning in de Kleine Moerewege.

Zij liep school in Balgerhoeke en ging daarna werken in het klooster in Assenede Toen zij 18 werd ging ze aan de slag in de Indiajute compagnie in Eeklo.

Daar bleef ze werken tot de genboorte van hun eerste kind. Romaan en Magriet leerden elkaar kennen in de Helle, bij familie van Magriet. Romaan en Margriet bezochten samen verschillende kermissen.

Dat deden ze met den brommer. Op 28 december 1961 huwden ze voor de wet in het gemeentehuis in Adegem. Twee dagen later werd hij huwelijk in de Sint Adrianuskerk ingezegend.

EEN GOUDEN HUWELIJKSBOOTJE VOOR ROMAAN EN MARGARETHA
Raadslid Cecile Ryckaert, een bekende van het gouden paar, overhandigde Margriet en Romaan het gelukwenstelegram van het vorstenpaar.

Romaan begon na zijn huwelijk te werken bij boomvoerder Albert Versluys in Kleit. Daarna stapte hij over naar de Balefrabriek in Maldegem die later De Swaen - Spaan werd.

Daar bleef hij tot hij de kans kreeg om aan de slag te gaan bij de Waterwegen. Hij kreeg het Sas in Balgerhoeke als standplaats. Romaan en Margriet die zich in de Striepe vestigden kregen een zoon en een dochter en zijn ondertussen de grootouders geworden van 6 kleinkinderen.

Er heerste een sportieve geest in de familie Sikaet - De Caluwé. Er was meer dan gewone belangstelling voor voetbal, wielrennen en motorcross.

Romaan en Margriet waren lid van de Landelijke Gilde en zijn lid van OKRA Adegem Omringd door hun familie en vrienden genieten Magriet en Romaan van het leven en hopen dat nog vele jaren samen te kunnen doen.


NELLY VAN DEN BOSSCHE IS DE DERDE KRAKLAUREAAT VAN MALDEGEM

NELLY VAN DEN BOSSCHE IS DE DERDE KRAKLAUREAAT VAN MALDEGEM

Eind vorig jaar organiseerde de Krant van West Vlaanderen en het Brugsch Handelsblad in alle steden en gemeenten waar ze verschijnen een verkiezing om de Krak van die gemeente te kennen.

Er waren voor Maldegem en zijn deelgemeenten 5 genomineerden.

Nelly Van den Bossche uit heulendonk die naast haar inzet bij Nut en Vermaak, hobbykok bij het OCMW en actief lid van het comité KOTK via sport en een gezonde levensstijl voor een goede conditie zorgt, eindigde bij die verkiezing op de 3de plaats.


DUIVEN IN DE KIJKER

DUIVEN IN DE KIJKER

Op kerstdag waren het niet de krulbolders maar de duivenmelkers die hun weg naar het André Trensonstadion in Adegem vonden. Daar werd de jaarlijkse kerst- kampioenententoonstelling georganiseerd.

Een twaalftal duivenmelkers waaronder een vijftal uit onze gemeente die de afgelopen seizoenen verschillende titels hebben binnengehaald stelden er enkel van hun kampioenen ten toon.

Voor de duivenmelkers was deze tentoonstelling een gelegenheid om bij een drankje met collega's tijdens het stilseizoen een boompje op te zetten over, het voorbije seizoen, de komende kweek en het volgend seizoen.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home