www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Achtste jaargang - n° 421 - Week 51 : van 18 tot 24 december 2011

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

DE WEIDE WIL HAAR SPIEGEL TERUG

DE WEIDE WIL HAAR SPIEGEL TERUG
Tijdens de vergadering die in het kader van den Ronde Van Maldegem in den Hoogen Pad werd georganiseerd, vroegen inwoners uit de Weide om de spiegel terug te plaatsen aan de parkeerplaatsen in de Kallestraat tegenover de Weide.

Tot voor enkele jaren stond er in de Kallestraat ter hoogte van het kruispunt met de weide een verkeersspiegel.

Daardoor kon het verkeer dat uit de Weide kwam zien of er een fietser of een voertuig uit de Kallestraat (in de richting van Adegem - Dorp) kwam.

Dat verkeer heeft, omdat het van rechts komt, voorrang op het verkeer dat uit de Weide komt. Omdat er op de hoek van de Kallestraat en de Weide een parkeerplaats is die regelmatig is ingenomen heeft het verkeer uit de Weide weinig zicht op het verkeer dat in de Kallestraat uit de richting van de Ringbaan komt.

Daarom vroegen zij op de bijeenkomst in den Hoogen Pad aan burgemeester Johan De Roo om die spiegel terug te plaatsen. VERVORMING

"Nadat er een gemeentebestuur mee aansprakelijk was gesteld voor een ongeval omdat de verkeersspiegel een vervormd beeld gaf van de verkeerssituatie op het kruispunt, hebben wij alle spiegels die in Maldegem en zijn deelgemeenten geplaatst zijn nagekeken.

Tijdens die controle bleek dat bijna alle spiegels een onjuist beeld van het verkeer gaven. Daarom hebben wij die spiegels verwijderd" antwoordde de burgemeester.

Volgens de vragensteller hebben de mensen die uit de Weide komen geen probleem met dat vervormd beeld. "Als er een spiegel staat kunnen wij zien of er een voertuig of een fietser in aantocht is die wij voorrang moeten verlenen" wierp de vragensteller op.

Burgemeester De Roo wil het terugplaatsen van een spiegel in de veiligheidscel bespreken. Daar zal ook nagegaan worden of er ondertussen geen spiegels op de markt zijn die geen of mindervervorming geven.


WACHTBEKKENS KONDEN WATERTOEVOER NIET SLIKKEN

De afgelopen dagen is er bij ons meer dan 85 liter water per m² gevallen. Zowel de in de Ede als in de vaarten steeg het water naar het alarmpeil.

Vrijdagnamiddag was het al duidelijk dat de 2 wachtbekkens op Baaikesede de snelle toevloed van water niet konden slikken. Omdat het bleef regenen werden in Kleit preventief zandzakjes uitgedeeld. Dat bleek geen overbodige luxe.

In de loop van de avond en de nacht van vrijdag op zaterdag kwamen naast Baaikesede ook delen van de Urselweg, de Lindestraat en de Kleitkalseide onder water.

De Aalterbaan werd uren afgesloten om met een zware waterpomp water van de ene kant van de Aalterbaan naar de andere kant te pompen. Zowel in de Adegemse meersen als de Eelveldse als de Vossenholse stond het water bijna een meter hoog.

Uit andere streken van onze gemeente kwamen er geen meldingen van wateroverlast door de aanhoudende regen.

De wateroverlast ter hoogte van de rotonde aan het kruispunt van de Krommewege en het Vliegplein was vermoedelijk te wijten aan een dichtgeslipte riolering.

Volgens burgemeester De Roo heeft de regen van de afgelopen dagen aangetoond dat er nood is aan een extra bufferzone. De omgeving van Onderdijke zou een geschikte plaats zijn.


OOK KERST - IN ACTIE VOELT DE CRISIS

OOK KERST - IN ACTIE VOELT DE CRISIS
Zaterdagavond werden in de Redekiel de eerste verrassingspakketjes klaargemaakt

Al jaren zorgen het Jongeren adviescentrum De Redekiel er samen met het OCMW, de Ronde Tafel Maldegem, Ladies Circle Maldegem, de Sint Barbaraparochie en het Comité voor initiatief er met hun Kerst - In actie voor dat het ook voor sociaal zwakken op kerstavond een beetje feest is.

Wie zaterdag ging winkelen in de GB, de Smart, Spar de Linde en buurtwinkel Baert kreeg voor het binnengaan in de winkel een folder van mensen van de Redekiel.

Aan de mensen werd gevraagd om tijdens hun aankopen voor de komende feesten ook eens te denken aan de sociaal zwakkeren en tijdens hun aankopen iets, zoals een dessert of een pakje koeken, voor die mensen te kopen.

Als de mensen uit de winkels kwamen konden zij dat extraatje aan de mensen van de Redekiel geven. Die zorgen er voor dat het op kerstavond op de juiste plaats terecht komt.

Dat de crisis zich ook bij de KERST-IN actie laat voelen bleek uit de opbrengst van de actie. Die lag beduidend lager dan vorig jaar.

Toch zal de werkgroep er voor zorgen dat iedereen ( iets meer dan vorig jaar) die op kerstavond een kerstmaaltijd thuis krijgt aangeboden ook een verrassingspakket krijgt.


IEDEREEN BURGEMEESTER

IEDEREEN BURGEMEESTER

Terwijl het Vlaams Belang via de PC naar de verwachtingen van de burgers peilt mochten die burgers zondagvoormiddag van N-VA in den Hoogen Pad zelf anderhalf uur burgemeester zijn.

Tijdens deze bijeenkomst waarop volksvertegenwoordiger Helga Stevens het woord voerde, werden Maarten Bekaert, Arsène Bauwens, Marc Houvenaeghel en Jan De Metsenaere als kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 voorgesteld.


OCMW MALDEGEM IS DE BESTE LEERLING

OCMW MALDEGEM IS DE BESTE LEERLING
Woensdagnamiddag haalden medewerkers van het OCMW op het vliegveld in Ursel winterkledij op die door het leger in het kader van zijn "Winter actie" aan de OCMW' s ter beschikking wordt gesteld.

Slechts 25 van de meer dan 80 OCMW' s die door het Militair commando van Oost Vlaanderen werden aangeschreven, hebben, net als de vorige 2 jaar, een aanvraag om winterkledij ingediend.

Het leger stelde dit jaar onder meer mutsen, bodywarmers, schoenen, pulls en anoraks ter beschikking. Volgens adjudant Pascal Ginneberge die net als de vorige jaar mee instond voor de verdeling van de winterkledij is het OCMW van Maldegem in dat dossier de beste leerling van de klas.

Het Maldegemse verlanglijstje vast het compleetst en als een van de eersten op het bureau van de Militair Commando Oost Vlaanderen. De winterkledij die het leger ter beschikking stelt is nieuw en van zeer goede kwaliteit.

Zij komt uit de depots van Peuti en Ieper. Volgens Adjudant Ginneberge dateert de kledij nog uit de periode dat het leger nog miliciens in dienst had.

De Militair Command Oost Vlaanderen draagd nu camouflage kledij. Dankzij de winter actie van het leger heeft het OCMW van Maldegem ook dit jaar een extra voorraad winterkledij waarmee het mensen uit de nood kan helpen.


STEVEN GAAT GEERT KOMT

STEVEN GAAT GEERT KOMT

Vorige week zaterdag stelde de Raad van Elf van D'Euzdre Veuze in zijn lokaal De Schouwburg prinscarnaval 2012 voor.

Vooraleer Geert II werd voorgesteld werd eerst afscheid genomen prinscarnaval 2011 prins Steven. Zowel prins Steven als prins Geert II zijn met Adegem verbonden.


TURNZAAL TIJDELIJK KNUTSELATELIER

TURNZAAL TIJDELIJK KNUTSELATELIER

Een van de turnzalen bij de Zusters Maricolen werd tijdelijk omgebouwd tot knutselatelier. Tussen 9 en 19 december worden er in dat atelier door leden van de Maldegemse afdeling van het Kinderkankerfonds en een twintigtal vrijwilligers meer dan 700 kerststukken gemaakt.

De meeste van die stukken zijn op voorhand besteld. Wie nog op zoek is naar een kerststuk kan daarvoor nog tot maandag in het atelier terecht.

De opbrengst van de actie wordt samen met de opbrengst van andere acties die door particulieren en verenigingen georganiseerd worden begin volgend jaar aan de VZW Kinderkankerfonds geschonken.


IS DE KLUCHT ROND DE MEOS CAFETARIA VOORBIJ

IS DE KLUCHT ROND DE MEOS CAFETARIA VOORBIJ
Sedert 5 december zijn Eric Engels en zijn echtgenote Linda De Smet de nieuwe uitbaters van de cafetaria van de sporthal Meos. Omdat zij nog een contract hebben als uitbaters van café 't Oud Stadhuis houdt het echtpaar dat café ook(voorlopig) nog open.

Hopelijk is er met de komst van Eric en Linda een einde gekomen aan de klucht rond de MEOS cafetaria. Toen de nieuwe sporthal in 2009 haar deuren opende had Het Autonoom Gemeentebedrijf (AGB) nog geen uitbater voor de cafetaria.

De ploegen die trainden en competitiewedstrijden in MEOS spelen kregen van het AGB de toestemming om, tot er een uitbater gevonden werd, de cafetaria open te houden.

Omdat zij dat ook in de sporthal Van Cauteren deden hadden zij daar ervaring in. Na enkele maanden vond het AGB een uitbater en waren de zaalsportploegen hun extra inkomsten kwijt.

Die nieuwe uitbater werd na enkele maanden bedankt voor bewezen diensten. Er werd een overeenkomst afgesloten met de brouwerij Alken - Maes.

Omdat die brouwerij niet onmiddellijk een uitbater had voor de cafetaria waren het opnieuw de zaalsportploegen die tijdens hun trainingen en wedstrijden de cafetaria ophielden. Eind november kregen die zaalsportploegen te horen dat Alken - Maes vanaf 1 december een uitbater voor de cafetaria had.

Omdat er op dat moment nog drank van de zaalsportploegen in de koelkasten stond besloten de nieuwe uitbaters pas op 5 december te starten in de cafetaria van MEOS.

De nieuwe uitbaters brengen hun biljartclub mee naar de cafetaria en Eric bereidt ook een nieuwe zaalvoetbalcompetitie voor. Ploegen die belangstelling hebben voor die competitie kunnen hem tijdens de week vanaf 14u en tijdens het weekend vanaf 9u in MEOS bereiken.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home