www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Achtste jaargang - n° 420 - Week 50 : van 11 tot 17 december 2011

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

ERIK DE VOS IS NIET MEER

ERIK DE VOS IS NIET MEER

Zaterdag voormiddag namen familie en vrienden afscheid van Erik De Vos. Na een leven van werken en genieten overleed Erik voor familie en vrienden onverwachts op zaterdag 3 december.

De goedlachse Erik was niet alleen in Adegem een gekend figuur. Hij was voeger gekend als samen met Annie de gewezen uitbater van café Damberd, het supporterslokaal van KVK Adegem, een ploeg die hij in zijn hart droeg.

Erik was ook gekend in de wereld van het wielertoerisme. Zolang zijn gezondheid het toeliet maakte hij regelmatig deel uit van het peloton van de wielertoeristen.

Hij was een gekend figuur maar in de eerste plaats was hij echtgenoot, vader en grootvader. Zijn familie en vrienden zullen hem missen.


ADEGEMSE BEVOLKING GROEIT SNEL AAN

In het kader van de ronde van Maldegem was er vorige week woensdag een informatievergadering in den Hoogen Pad. Leden van het schepencollege en korpschef Yasmine Vanavermaete antwoorden er op schriftelijke en mondelijke vragen van de inwoners.

Volgens burgemeester Johan De Roo is Adegem ook bij mensen van buiten Adegem erg in trek. De laatste jaren is het aantal inwoners in het Maldegem in het algemeen en in Adegem in het bijzonder sterk gestegen.

Op de informatievergadering bleek dat de inwoners van de Adegemse Kerkstraat nogal wat problemen hebben met het rij- en parkeergedrag in hun straat en met de schade die aan hun straat wordt aangebracht door de werken aan de verkaveling die haar in en uitrit in de Adegemse Kerkstraat heeft.

De in- en uitrit van de verkaveling wijzigen zoals werd gevraagd, is niet meer mogelijk want de bouwvergunning werd reeds toegekend. De schade die tijdens de aanleg van de verkaveling aan de Kerkstraat wordt gebracht moet volgens Geert De Roo, Schepen van Openbare Werken, door de aannemer op zijn kosten worden hersteld.

Aan de korpschef Vanavermaete werd gevraagd om haar manschappen de opdracht te geven eens meer door de Adegemse Kerkstraat te rijden en de foutparkeerders de rekening te presenteren.

Burgemeester Johan De Roo beloofde de inwoners van de Adegemse Kerkstraat een vergadering waarin zij alle problemen die ze met het verkeer in hun straat hebben kunnen bespreken en nagaan of er oplossingen zijn voor die problemen.

Burgemeester De Roo bevestigde dat er volgend jaar snelheidsremmers in de Hillestraat komen. Een vragensteller kreeg de verzekering dat zijn vraag om in de Schoolstraat, met de komst van een nieuwe verkaveling en een klein bedrijventerrein,opnieuw eenrichtingsverkeer in te voeren in de veiligheidcel zal besproken worden.

In antwoord op een vraag om extra maatregelen na inbraken die de afgelopen weken in onze gemeente gebeurden, merkte korpschef Vanavermaete op dat de politie tijdens de donkere weken niet alleen extra controles op het alcoholgebruik bij automobilisten doet. "Wij nemen ook deel aan grensoverschrijdende controles om inbrekers te onderscheppen.

Daarnaast worden er in Maldegem en zijn deelgemeenten ook extra patrouilles ( ook in burger) de baan opgestuurd' voegde de korpschef er nog aan toe. Zij wees ook op de samenwerking tussen de politie en het Buurt informatie Netwerk (BIN en BIN Z) waardoor inbraken voorkomen en opgelost worden. Burgemeester De Roo bevestigde nogmaals dat er volgend jaar een definitieve beslissing komt over de rotonde aan het kruispunt N9 met de Hillestraat.

Tijdens de aanleg van het nieuw gedeelte van het industrieterrein zal er een nieuwe straat tussen de Ringbaan (het André Trensonstadion) en de N9 worden aangelegd.

De gemeente vroeg om ook op dat kruispunt met de N9 een rotonde aan te leggen. Het Agentschap Wegen en Verkeer opteert daar voor verkeerslichten.


CONTROLES TIJDENS VERKEERSVEILIGE NACHT

CONTROLES TIJDNS VERKEERSVEILIGE NACHT

Ook bij ons voerde de politie vorige week in de nacht van zaterdag op zondag (verkeersveilige nacht) op verschillende plaatsen controles uit. Er moesten een honderdtal automobilisten een ademtets afleggen.

De chauffeurs die een S op het scherm zagen verschijnen kregen een BOB sleutelhanger. Bij 3 chauffeurs verscheen de A op het scherm. Van de 6 chauffeurs die een positieve ademtest afegden waren er vier die hun rijbewijs onmiddellijk moesten inleveren.

Van Zonechef Yasmine Vanavermaete vernamen wij dat er in de periode van de BOB campagne niet alleen grote acties komen. Net als buiten de BOB campagne worden er in Maldegem en zijn deelgemeenten tijdens de BOB campagne die nog tot 15 januari 2012 duurt, dagelijks chauffeurs uit het verkeer geplukt om een ademtest af te leggen.


HET AMBACHT MALDEGEM STELDE ZIJN 17DE JAARBOEK VOOR

HET AMBACHT MALDEGEM STELDE ZIJN 17DE JAARBOEK VOOR

Zaterdagnamiddag stelde Walter Notteboom als woordvoerder van de heemkundige kring Het Ambacht Maldegem het 17de jaarboek voor. Een belangrijke plaats in dat jaarboek krijgt de bijdrage van Jozef Dobbelaere over pater Tuypens in China.

Wie het jaarboek in huis wil halen kan daarvoor contact opnemen met Jozef Dobbelaere in de Weide 4 Adegem tel 050-71.30.42


SINT TE GAST BIJ 'T BLONDJE

SINT TE GAST BIJ 'T BLONDJE

Hoewel hij het zeer druk had om bij de kinderen snoep en geschenkjes te bezorgen, maakte sinterklaas dinsdagavond toch even tijd om een bezoekje te brengen aan Denise in café 't Blondje in de oude Staatsbaan.

Hij wou, voor hij terug naar Spanje verrok, Denise persoonlijk feliciteren met haar verjaarjaardag en met haar 35ste verjaardag als uitbaatster van café 't Blondje.


ERIK EN SANNE ZINGEN KERST IN DEN HOOGEN PAD

ERIK EN SANNE ZINGEN KERST IN DEN HOOGEN PAD

 

Op zaterdag 17 december zijn Erik en Sanne op uitnodiging van het feestcomité met hun kerstshow te gast in den Hoogen Pad. Kaarten voor dit optreden dat om 20u00 begint zijn te verkrijgen bij Vic Blomme 0497/021-635, [email protected], voorzitter van het feestcomité en op het secretariaat van den Hoogen Pad.


OKRA NODIGDE JUBILERENDE PAARTJES UIT OP DE KOFFIE

OKRA NODIGE JUBILERENDE PAARTJES UIT OP DE KOFFIE
Woensdagnamiddag had Orka Adegem de feesttafel gedekt voor hun leden die in 2011 hun gouden, diamanten of briljanten huwelijksjubileum vierden.

Naast de koffie en het gebak was er voor de jubilerende paartjes ook nog een attentie. De gouden paartjes waren Godelieve Pollier - André Geirland, Leona - Vyncke -Cyriel Timmerman, Leona Borgonjon - Jacques De Roo, Elisabeth Maes - Georges De Meyere, Magriet De Caluwe - Romain Sikaet.

Ester Van De Velde - Louis De Roo, Mevr en M. Mariette Goethals, Anna Meire - Emiel Aesaert en Rosa Clauws en Hubert Fevery vierden in 2011 hun diamanten huwelijksjubileum.

Het Briljant was dit jaar weggelegd voor Gerarda Malis en Kamiel Willems. Ook bij dit feest bleek dat het leven niet stil staat. Enkele paartjes ontbraken op de afspraak wegens ziekte.

Bij enkele paartjes was na hun jubileum al een van de partners overleden.


NIEUWE VEEGMACHINE ZAL MINDER LAWAAI MAKEN

De veegmachine waarmee onze straten af en toe schoongeveegd worden is aan vervanging toe. In het verleden waren er klachten over het lawaai dat de veegmachine maakt.

Burgemeester Johan De Roo verzekerde de gemeenteraadsleden dat de nieuwe veegmachine veel minder lawaai zal maken. Om de raadsleden daarvan te overtuigen zullen zij op de voorstelling en de testrit van de nieuwe veegmachine worden uitgenodigd.


VZW TOERISME MALDEGEM WORDT ADVIESRAAD TOERISME

Volgend jaar verhuist Toerisme Maldegem van het oud- schepenhuis naar Huis Wallyn. Het is niet de enige wijziging die de gemeentelijke vzw ondergaat.

Op 31 december 2011 wordt de vzw ontbonden. Om de rijke ervaring die de VZW de afgelopen jaren heeft opgedaan niet te laten verloren gaan, wordt de vzw vervangen door een nog op te richten Adviesraad "Toerisme".

Het is volgens schepen van toerisme Antoine Pauwels de bedoeling dat alle facetten van het toerisme in onze gemeente in de nieuwe adviesraad vertegenwoordigd zijn.

Over de criteria die zullen gebruikt worden bij de samenstelling van de nieuwe adviesraad moet nog worden nagedacht.


SPELEN MET SINTERKLAAS EN SIERK MOBIEL

SPELEN MET SINTERKLAAS EN SIERK MOBIEL

Vorige week zondag waren 130 kinderen ingeschreven voor een ontmoeting met Sinterklaas in den Hoogen Pad.

Er kwamen ook dit jaar ouders opdagen die hun kinderen niet hadden ingeschreven. Even zag het er naar uit de grote kindervriend een te kleine voorraad aan snoep had meegebracht.

Gelukkig kon hij dat euvel oplossen.

SPELEN MET SINTERKLAAS EN SIERK MOBIEL

De kinderen genoten niet alleen van de Sint. Terwijl de Sint in de ene hoek van het podium snoep en geschenkjes uitdeelde leerde Sierk Mobiel de kinderen in de andere hoek van het podium en in de zaal circusnummertjes die ze daarna aan de Sint en zijn knecht mochten tonen.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home