www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Achtste jaargang - n° 418 - Week 48 : van 27 november tot 3 december 2011

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

NELLY EN STEFFI KANDIDAAT VOOR DE KRAK VAN MALDEGEM

NELLY EN STEFFI KANDIDAAT VOOR DE KRAK VAN MALDEGEM
Nelly Van den Bossche

Ieder jaar organiseert het Brugsch Handelsblad in alle steden en gemeenten waar het verschijnt een verkiezing van de Krak van de gemeente.

Annie Borgonjon, André Dhondt en Kathleen Sucaet waren de vorige KRAK' s van Maldegem.

In het Brugsch handelsblad dat donderdag van de persen rol maakt het Brugsch Handelsblad de 5 namen bekend van de personen die dit jaar kandidaat zijn voor de titel van Krak van Maldegem 2011.

Wij kunnen nu al verklappen dat onder die 5 genomineerden 2 Adegemnaren zijn.

NELLY EN STEFFI KANDIDAAT VOOR DE KRAK VAN MALDEGEM
Steffi Verspille

Het gaat om Nelly Van den Bossche uit Heulendonk en Steffi Verspille uit Adegem-Dorp. Waarom Nelly en Steffi genomineerd werden en hoe u een van hen aan de titel van Krak van Maldegem 2011 kan helpen is vanaf vrijdag te lezen in het Brugsch Handels blad dat ook in Adegem en Maldegem te koop is.


SENIOREN GENOTEN VOORAL VAN SARKOS EN DE CLOWN

SENIOREN GENOTEN VOORAL VAN SARKOS EN DE CLOWN
Tussen de optredens van de clown, de goochelaar en Wendy Van Wanten genoten de senioren donderdagnamiddag ook nog van de koffie en het gebak die hen op de seniorennamiddag door de seniorenraad werden aangeboden.

Ieder jaar organiseert de Maldegemse seniorenraad tijdens de week van de senioren een ontspanningsnamiddag in den Hoogen Pad. Volgens de voorzitter van de seniorenraad waren er veel meer aanvragen voor kaarten dan er plaatsen beschikbaar zijn in den Hoogen Pad.

Alle stoelen in den Hoogen Pad waren dan ook bezet toen de clown even na 14u zijn eerste grappen vertelde en goochelaar Sarkos de senioren met zijn trucs met verstomming sloeg.

Na het eerste deel van het programma ging het licht aan in de zaal en zorgden vrijwilligers er voor dat de aanwezigen in een record tijd koffie en taart kregen.

SENIOREN GENOTEN VOORAL VAN SARKOS EN DE CLOWN
Volgens de meeste senioren was het optreden van Wendy van Wanten geen hoogvlieger. Wendy van Wanten was als de hoofdact van de namiddag geprogrammeerd.

Voor zij na de pauze op het podium kwam er een uurtje bleef, hadden de senioren nog hartelijk gelachen met de clown en de goochelaar. Voor een aantal senioren duurde de namiddag te lang.

Die vertrokken al nadat zij taart hadden gegeten. Ook tijdens het optreden van Wendy Van Wanten verlieten verschillende senioren de zaal.

Uit de reacties die wij na de seniorennamiddag opvingen hadden de mensen veel meer verwacht van Wendy. "Wij hebben ons meer geamuseerd met de clown en de goochelaar dan met Wendy" klonk het bij de meeste senioren.

Ieder jaar horen wij dat er voor de seniorennamiddag meer kandidaten voor kaarten zijn dan er plaats is in den Hoogen Pad.

In de evenementenhal in de Industrielaan is er voldoende ruimte om meer dan 500 mensen van een show te laten genieten.


KVG VRAAGT RESPECT VOOR PARKEERPLAATSEN VOOR GEHANDICATPEN

KVG VRAAGT RESPECT VOOR PARKEERPLAATSEN VOOR GEHANDICATPEN
Leden van KVG Groot Maldegem beloonden automobilisten die zaterdagnamiddag tijdens hun bezoek aan de winkel de parkeerplaatsen voor gehandicapten op de parking van Euroshop vrij lieten, met een flyer en pepermuntjes

Omdat ook in Adegem en Maldegem de parkeerplaatsen voor gehandicapten regelmatig worden ingenomen door personen die niet over een geldige parkeerkaart beschikken, nam KVG Groot Maldegem ook dit jaar deel aan de PRIKDAG die door KVG nationaal werd georganiseerd.

Wie zaterdagnamiddag tussen 14uen 16u zijn auto op de parking van Euroshop parkeerde, en respect toonde voor de parkeerplaatsen die voorbehouden zijn voor auto' s van gehandicapten, werd door de actievoerder beloond met een KVG flyer en pepermuntjes.

Tijdens de actie waren er toch automobilisten die hoewel zij niet over de nodige documenten beschikken hun auto op een parkeerplaats voor gehandicapten achter lieten.

Zij kregen geen pepermuntjes maar een briefje waarop KVG de chauffeur liet weten dat zij de houding van de automobilist betreuren. Annie Borgonjon voorzitter van KVG Groot Maldegem benadrukte dat de actie niet tegen Euroshop gericht was.

"De actie gebeurt met goedkeuring van de directie van Euroshop. Het zijn niet de directie of het personeel van de Euroshop die de plaatsen innemen.

De directie heeft ons zelfs verzekerd dat het aantal parkeerplaatsen voor gehandicapten op de parking van 4 naar 6 zal worden opgetrokken" vertelde de voorzitter van KVG ons.

Leden van KVG hebben met een controlelijst van KVG nationaal in de hand 24 parkeerplaatsen voor gehandicapten in Maldegem en zijn deelgemeenten bezocht.

Zij konden met tevredenheid vaststellen dat al die parkeerplaatsen aan de voorschriften voldoen.


VEILIG OVERSTEKEN OP HET ZEBRAPAD

VEILIG OVERSTEKEN OP HET ZEBRAPAD

Nadat inspecteur Caroline Bral de leerlingen van de Papaver had getoond hoe ze veilig de straat op het zebrapad kunnen oversteken, was het de beurt aan de leerlingen om te tonen dat zij de les begrepen hadden.

De lessen zijn belangrijk maar missen toch hun doel als je een half uur later, ouders met hun kinderen in de omgeving van de school een meter naast het zebrapad zonder te kijken de straat ziet oversteken.


SURVUVAL STARTTE IN DE MIST EN EINDIGDE ONDER EEN STRALENDE ZON

SURVUVAL STARTTE IN DE MIST EN EINDIGDE ONDER EEN STRALENDE ZON
Opnieuw vonden honderden sporters en supporters hun weg naar de Moerewege voor de jaarlijkse Survivalrun van het Meetjesland.

Volgens de deelnemers was de frisse temperatuur voor hen ideaal.

Ook de mist was voor hen geen hinderpaal om zich volledig uit te leven in hun sport."Deelnemen aan een survivalrun is afzien en toch genieten" vertrouwde ons een van de deelnemers toe.

Een paar minuten nadat hij de aankomstlijn had bereikt kon je aan hem niet meer zien dat hij zo een zware inspanning had geleverd. "Iedereen die hier start en aankomt, heeft een grote prestaties neergezet" hoorden wij van verschillende mensen die keken hoe de deelnemers de vele zware hindernissen namen.

Hun prestatie steeg bij de mensen nog in aanzien toen ze hoorden dat de deelnemers, als zij al in de prijzen vallen, in tegenstelling tot veel andere amateur-sporters, niet voorbij de kassa moeten passeren maar een natura prijs krijgen.


REUNIE VAN DE KINDEREN VAN 1977

REUNIE VAN DE KINDEREN VAN 1977

Een foto van de eerste kleuterklas van de kinderen die in 1977 geboren zijn was voldoende voor enkele van die toenmalige peuters om in enkele maanden alle adressen te verzamelen en een reünie in elkaar te steken.

Vijftien van de 20 meisjes en 9 van de 18 jongens die op de foto stonden schreven zich het feest dat die vorige week zaterdag doorging in de zaal D'Havé, in.

Voor een aantal onder hen was het jaren geleden dat ze elkaar nog hadden gezien of gehoord. Er viel heel wat bij te praten.


WEL EN WEE OP DE MALDEGEMSE WEGEN

WEL EN WEE OP DE MALDEGEMSE WEGEN
Sedert donderdagavond is ook het kruispunt van de Noordstraat met de Marktstraat voor het verkeer opengesteld.

In september van vorig jaar begonnen de intercommunales van de nutsvoorzieningen aan hun aanpassingswerken in de Oude Aardenburgse Weg en de Noordstraat.

Een maand later begon de firma De Witte aan het vervangen van de riolering en het aanleggen van een nieuw wegdek. Om de hinder voor de bevolking en de plaatselijke middenstand tot het minimum te beperken werden de werken in fazen uitgevoerd.

Met de opening van het kruispunt van de Noordstraat en de Marktstraat zijn de werken in de Noordstraat af. Nu worden er werken uitgevoerd in de kapelaanstraat, de Bloemendaelelaan en de Begijnhoflaan.

Sedert 7 november zijn ook de werken aan het kruispunt van de Aalterbaan met de Speyestraat en de Krommewege begonnen.

Voor het verkeer dat uit de richting kleit komt werd een omleiding voorzien langs de Krommewege, de Industrielaan, de Sint Barbarastraat.

In de Bloemestraat groeit het ongenoegen omdat steeds meer automobilisten de Oude Molenweg en de Bloemenwijk als sluipwegen richting centrum gebruiken.


POLITIE HOUDT FIETSERS SCHERPER IN HET OOG

Nu de donkere maanden zijn aangebroken is het voor fietsers nog belangrijk dat gezien worden in het verkeer. De scholen leveren samen met Rotary Club Maldegem, de Politie en het gemeentebestuur inspanningen om de kinderen te overtuigen om tijdens het fietsen een fluohesje te dragen.

De politie wil ook de volwassen fietsers aanraden om bij het fietsen een fluohesje te dragen. Bromfietsers en motorrijders zijn al overtuigd van het nut van de fluohesjes.

De politie zal de komende dagen, weken en maanden 's morgens en 's avonds ook extra controles doen de fietsers. "De controles zijn er niet om de mensen op extra kosten ( boetes) te jagen maar om er voor te zorgen dat zij goed zichtbaar zijn in het verkeer" klinkt het bij de politie.

Daarom zal een fietser bij wie bij de controle de verlichting een klein defect vertoont waardoor ze niet of onvoldoende werkt geen PV maar een PV van waarschuwing krijgen.

Hij krijgt daarbij een verlichtingsetje zodat hij zijn weg op een reglementaire manier kan verder zetten. De gecontroleerde fietser krijgt 4 dagen de tijd om zijn fiets in orde te stellen en terwijl hij zijn fiets laat controleren, het verlichtingssetje terug te geven aan te politie.

Wie met een fiets (ook mountainbikes) rijdt zonder de nodige verlichting die krijgt bij de controle onmiddellijk een PV. Hij krijgt ook een verlichtingsetje.

Ook die fietser moet binnen de 4 dagen zijn fiets ter controle bij de politie aanbieden en het setje terug geven. Een fietser die dat niet doet krijgt een PV ter waarde van de prijs van het verlichtingsetje.

VERKEERSLESSEN

De al enkele jaren aangekondigde verkeerslessen voor scholieren zijn er. Jongeren beneden de 16 jaar kunnen als zij zonder licht rijden niet beboet worden.

Vanaf nu zal ieder kind dat bij een fietscontrole betrapt wordt op het rijden om zonder licht via een brief aan zijn ouders uitgenodigd worden op verkeerslessen die op woensdagnamiddag worden gegeven.


PATER TUYPENS IN HET 17DE JAARBOEK VAN DE HEEMKUNDIGE KRING

In december stelt de heemkundige kring Het Ambacht Maldegem zijn 17de jaarboek voor. Pater Ernest Tuypens die gedurende 41 jaar in China werkte is een van de personen die in dat jaarboek uitvoerig belicht wordt.

Inschrijven op het 17de jaarboek kan bij de leden van de Heemkundige kring.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home