www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Achtste jaargang - n° 415 - Week 45 : van 6 tot 12 november 2011

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

KNOKKE - HEIST HERDACHT ZIJN CANADESE BEVRIJDERS IN ADEGEM

KNOKKE HEIST HERDACHT ZIJN CANADESE BEVRIJDERS IN ADEGEM

De eerste zaterdag van november herdenkt Knokke - Heist de Canadese soldaten die hen op het einde van WO II bevrijdden.

Omdat de Canadese soldaten die bij die bevrijding sneuvelden op het Canadees kerkhof in Adegem begraven liggen, brengt ieder jaar een uitgebreide delegatie van de deelnemers aan de plechtigheid in Knokke - Heist na de plechtigheid daar een bezoek aan het Canadees kerkhof in Adegem.

Aan de plechtigheid in Adegem werd ook deelgenomen door vaderlandslievende verenigingen uit Adegem en Maldegem. Na de korte plechtigheid op het kerkhof werd de delegatie door de gemeente Maldegem ontvangen in den Hoogen Pad.


KINDEREN SPORTTEN IN DE MEOS

KINDEREN SPORTTEN IN DE MEOS

Zeventig kinderen hebben zich vorige week maandag kunnen uitleven op de hindernispistes die in de Sporthal MEOS waren aangelegd.

Voor die gelegenheid was de sporthal in een Kidsjungle herschapen. De kinderen, die in groepjes waren ingedeeld, kregen de opdracht om minstens eenmaal alle hindernispistes af te leggen.

KINDEREN SPORTTEN IN DE MEOS
Vrijdag werd door de sportdienst als afsluiter van de herfstvakantie de eerste MEOS MTB trofee georganiseerd.

Zes ploegen van elk vier leden (tussen 9 en 114 jaar) schreven zich in voor de meer dan 30 km lange Mountainbikerit.

Samen met leden van de sportdienst begeleidden de peters van de Maldegemse mountainbikeroute de kinderen op een tocht die om 8 uur 30 begon aan MEOS en daar eindigde om 17 uur.

De kinderen moesten tijdens hun tocht niet alleen fietsen; er stonden op verschillende plaatsen op de omloop ook nog snelheids- en behendigheidsproeven op het programma.

Hoewel ze behoorlijk moe waren hopen de deelnemers dat de sportdienst de MTB MEOS trofee een vaste plaats op zijn activiteitenkalender geeft.


ADEGEM VERGEET ZIJN OORLOGSSLACHTOFFERS NIET

Op 11 november (einde WOI) herdenkt Adegem de slachtoffers uit de beide wereldoorlogen die Adegem heeft meegemaakt.

Om 8 uur 15 wordt er verzameld aan het gemeentehuis van Adegem. Om 8 uur 30 begint de eucharistieviering in de Sint Adrianuskerk. Daarna volgt de hulde aan de gedenksteen op het kerkhof.

Na de ontvangst in den Hoogen Pad door de gemeente worden er ook nog korte plechtigheden gehouden aan de gedenkstenen aan de Sint Adrianuskerk en het monument van de Grenadiers.

"Eendracht Maakt Macht" Adegem, dat de herdenkingsplechtigheid organiseert, nodigt de sociale, culturele en jeugdverenigingen uit om met een delegatie en hun vlag aan de herdenkingsplechtigheid deel te nemen.


OMER EN FRANZ ORGANISEREN HUN GRATIS WIJNPROEFAVOND

Ook dit jaar brengt Franz Böllinger uit het Duitse Platten een bezoek aan zijn vriend Omer Colmann. Hij brengt bij die gelegenheid ook een serie van zijn beste wijnen mee.

Op vrijdag 18 november verwachten Omer en zijn vriend Franz de wijnliefhebbers in het Populierenhof in Moerhuize om er gratis de verschillende soorten wijn te proeven. De eerste glaasjes worden om 20 uur uitgeschonken.


NOG GEEN OMLEIDING IN DE HILLESTRAAT

Vorige week kondigden wij op vraag van de PZ Maldegem aan dat er tussen 3 november en 18 november geen doorgaand verkeer mogelijk zou zijn in de Hillestraat. In die periode zou de riolering van een nog aan te leggen verkaveling tussen de Kerkstraat en de Hillestraat op het rioleringsnet van de Hillestraat worden aangesloten.

De nodige verkeersborden op de plaats van de werken en de borden die de omleiding aanduiden waren ter plaats maar vorige week was er toch nog normaal verkeer in de Hillestraat mogelijk.

Verwacht wordt dat de aansluiting van het rioleringsnet van de nieuwe verkaveling op het rioleringsnet van de Hillestraat uitgesteld wordt, omdat de gemeente eerst nog werken moet uitvoeren aan de ingebuisde beek.


KERSTCONCERT MET ERIK VAN NEYGEN EN SANNE

KERSTCONCERT MET ERIK VAN NEYGEN EN SANNE

Op zaterdag 17 december zijn Erik Van Neygen en Sanne (een van Vlaanderens bekendste zangkoppels) op uitnodiging van het feestcomité met hun kerstconcert te gast in den Hoogen Pad.

Het concert begint om 20 uur. Kaarten voor dit kerstconcert kunnen besteld worden bij Vic Blomme tel 0497 02 16 35 of via [email protected]. In voorverkoop kosten de kaarten 23 euro (rang 1) en 20 euro (rang 2).

Wie zijn kaart op 17 december aan de ingang koopt betaalt 3 euro meer.


DE MOEREWEGE HIJST DE KERMISVLAG

Vrijdag 10 november opent de Moerewege zijn jaarlijkse kermis om 16 uur in de feesttent met een after work party. Vrijdagnamiddag wordt er met pijl en boog geschoten en worden er kaartjes gelegd.

's Avonds is er de kermisparty met DJ-contest. Zaterdagnamiddag worden de kinderen van de wijk in de feesttent verwacht. 's Avonds staat de feesttafel voor jong en oud gedekt.

Zondag 13 november schieten in de feesttent de schutters om 9 uur hun eerste pijlen naar de gaaien. Vanaf 14 uur laten de vrouwen de gaaibollen rollen.

Ook voor de inwoners van de wijk die niet deelnemen aan de gaaibolwedstrijd staat zondagnamiddag de koffie klaar. Om19 uur komen de kaarten op tafel en laten de mannen de gaaibollen rollen.


DE ADEGEMSE DUIVENMAATSCHAPPIJ BLIJFT VLIEGEN

Het zag er even naar uit dat de duivenmaatschappij De Jonge Snelvliegers zou ophouden te bestaan bij gebrek aan bestuursleden. De leden werden op een algemene vergadering in hun lokaal café 't Kruisken op de hoogte gebracht van de mogelijke stopzetting van de maatschappij.

Het bestuur was ondertussen ook op zoek naar mensen die een bestuursfunctie op zich wilden nemen. Volgens Yvan Lasseel is er nu opnieuw een volwaardig bestuur klaar om het nieuwe seizoen voor te bereiden.

Er zullen in dat nieuwe seizoen wel enkele wijzingen zijn. Er worden nog enkel vluchten in de categorie snelheil (onder Parijs) georganiseerd. De halve fondvluchten (boven Parijs) worden van het programma geschrapt.

De inkorvingen zullen in de toekomst niet meer in het zaaltje in het café zelf gebeuren.


DE ZYTHOLOOG ORGANISEERT ZIJN EERSTE ADEGEMSE TRAPPISTENRIT

Wie de zes Belgische soorten trappisten -waaronder de beroemde Westvleteren- op een gezellige en bijzondere wijze wil degusteren, neemt zeker deel aan de eerste Adegemse Trappistenrit, die op vrijdag 11 november door de Zytholoog wordt georganiseerd.

Deelnemen kost 34 euro. In die prijs zijn inbegrepen de degustatie van de trappisten met de bijhorende hapjes en de rit met de huifkar.

Inschrijven kan in de Zytholoog of telefonisch, na 14 uur, op het nummer 050 38 14 00.

De Zytholoog heeft zich ook kandidaat gesteld voor de titel van Ambassadeur van Gulden Draak, een bier dat door de brouwerij Van Steenberge gebrouwen wordt.

Wie de Zytholoog aan de ambassadeurstitel wil helpen surft naar http://ambassadeur.guldendraak.be en stemt op de Zytholoog.


SPEYESTRAAT NIET TE BEREIKEN VIA DE KROMMEWEGE

Maandag 7 november beginnen de werken aan het kruispunt van de Aalterbaan met de Speyestraat en de Krommewege. De werken zullen een viertal maanden duren.

Er is tijdens de duur van de werken geen verkeer mogelijk op het kruipunt. Mensen die van uit Adegem gewoon waren om via de Krommewege naar de Speyestraat, de Bogaardestraat of 't Vossenhol te rijden, zullen de eerstkomende maanden een andere weg moeten zoeken.

Een van de mogelijkheden is de N9 tot voorbij de rotonde Martens en dan links afslaan aan de Brielwegel.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home