www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Achtste jaargang - n° 414 - Week 44 : van 30 oktober tot 5 november 2011

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

SLUIKSTORTER LIET VIJFTIEN TON STEENGRUIS ACHTER

Vorige week werd in de Gentweg in de omgeving van de Murkel een extreme vorm van sluikstorten vastgesteld. Vermoedelijk 's nachts heeft iemand een vrachtwagen steengruis op privé-grond uitgekieperd.

De politie deed de nodige vaststellingen maar heeft weinig aanknopingspunten om de dader(s) op te sporen. Met de vrachtwagen van de gemeente werd het steengruis naar een afvalverwerkend bedrijf in Eeklo gebracht.

Zolang de dader(s) niet gevonden is worden alle kosten die de sluikstoring met zich meebracht door ons, belastingsbetalers, betaald. Voor burgemeester De Roo moeten sluikstorters klein en groot strenger aangepakt worden.

Hij wijst er op dat de politie in zijn zoektocht naar sluikstorters moet kunnen rekenen op de medewerking van de bevolking.

Hij roept dan ook iedereen op die getuige is van sluikstotingen, niet de held uit te hangen en zelf in te grijpen, maar zoveel als mogelijk informatie over de dader en zijn voertuig te noteren en over te maken aan de politie in de Industrielaan 8a in Maldegem (tel 050 72 71 70.


HILLESTRAAT TOT 18 NOVEMBER GEDEELTELIJK AFGESLOTEN

Van woensdag 3 november tot vrijdag 18 november is er geen doorgaand verkeer mogelijk in de Hillestraat. De werken aan de verkaveling tussen de Adegemse Kerkstraat en de Hillestraat (27 wooneenheden) zijn begonnen. De riolering van de nieuwe verkaveling moet worden aangesloten op het rioleringsnet van de Hillestraat.

Om die aansluiting mogelijk te maken moeten er in de Hillestraat werken worden uitgevoerd. Vanaf woensdag 3 november is er in de Hillestraat tussen de Prins Boudewijnlaan en de Schoolstraat enkel plaatselijk verkeer mogelijk.

Het zwaar verkeer dat uit de richting van de Kruipuit komt mag, in de periode dat de Hillestraat voor het doorgaand verkeer is afgesloten, via de Verbranden Bos naar het industrieterrein rijden.


PEACE NO WAR OP GBS DE KRUIPUIT

PEACE NO WAR OP GBS DE KRUIPUIT
De leerlingen van de GBS De Kruipuit sloten hun vredesweek af met een feest in de stijl van de flowerpower.

Vorige week stonden jufrouw Claudine en juffrouw Sandra op de GBS de Kruipuit in hun lessen gemeenschapsinzicht stil bij oorlog en vrede in de wereld.

In alle klassen mochten de kinderen vertellen wat zij over de wereld denken en hoe hun ideale wereld er zou uitzien. De lessen maakten duidelijk dat de leerlingen er wel van op de hoogte zijn dat zij het geluk hebben in dat deel van de wereld te wonen waar zij kunnen genieten van vrede en gezondheidszorg en naar school kunnen gaan.

In groepjes formuleerden de kinderen grieven tegen de bestaande wantoestanden en hun vredeswensen.

PEACE NO WAR OP GBS DE KRUIPUIT
Voor het maken van het vredesmonument stonden de leerlingen hun speelgoedwapens af. Die blijven nu altijd in het monument verwerkt.

FLOWERPOWER
Hoewel slechts enkele leerkrachten nog de periode van de flowerpower hebben meegemaakt werd vrijdagnamiddag de vredesweek afgesloten met een feest in de stijl van de periode van de flowerpower.

Zowel leerkrachten als kinderen waren opgemaakt in stijl van die jaren. Bloemen en bloemmotieven waren overal te zien. Om in de stemming te komen hief meester Piet het liedje "Vrede" van Rob De Nijs aan. Dat werd door alle leerlingen en leerkrachten meegezongen.

Voor het vredesbeeld, dat door de directie Magda -in flowerpowerstijl- en Manu werd onthuld, brachten de kinderen hun vredeswensen naar buiten.

Het feest werd afgesloten met een vredeslied dat de kinderen in de loop van de vredesweek hadden aangeleerd.


HET WITTE HUIS IS OPNIEUW VAN DE FAMILIE VAN LANDSCHOOT

HET WITTE HUIS IS OPNIEUW VAN DE FAMILIE VAN LANDSCHOOT
Jason Van Landschoot hoopt dat hij rond de vakantie van 2012 samen me zijn gezin zijn intrek kan nemen in een van de 7 appartementen in het witte huis.

Sedert 1976 is het "Witte Huis" in de Staatsbaan een van de blikvangers in Adegem. Adriaan Van Landschoot, de eerste eigenaar van het gebouw, heeft daar een belangrijk deel van zijn succesvolle carrière in de zaken- en muziekwereld gekend.

Begin de jaren 2000 verhuisde familie Van Landschoot naar Baarle - Drongen. Er waren plannen om het witte huis om te bouwen tot lofts. De familie Van landschoot heeft die plannen niet uitgevoed maar heeft het gebouw verkocht.

De firma die sedert november 2009 eigenaar was van het gebouw is echter failliet verklaard. De familie Van Landschoot die zag dat het witte huis, hun trots, dreigde te vervallen heeft de eigendom aangekocht.

Het is de bedoeling dat het gebouw wordt omgebouwd tot appartementen. Jason Van Landschoot, een van de kinderen van Adriaan, zal vermoedelijk midden volgend jaar zijn intrek nemen in een van de appartementen.

Niet alleen het gebouw krijgt een nieuwe toekomst, het is ook de bedoeling van de familie Van Landschoot dat de tuin rond het witte huis, waar ze zo trots op waren, in ere wordt hersteld.


DENDEREND SLOT VAN KOTK 2012

Met een spetterende slotdag in de sporthal Van Cauteren sloot Maldegem zijn "Kom Op Tegen Kanker" actie 2012 af. Een paar uur voor het einde van de slotmanifestatie vroegen leden van de werkgroep zich nog af of ze net als twee jaar terug de kaap van de 25.000 euro zouden halen.

Marleen Van den Bussche kon als voorzitter van de werkgroep, voor het optreden van de stresskonijnen, aankondigen dat de verschillende acties samen 28.870 euro hadden opgebracht.


ROGER DE PAUW EN DIANA WILLE IN HET GOUD

ROGER DE PAUW EN DIANA WILLE IN HET GOUD

Vrijdagnamiddag werden Roger De Pauw en zijn echtgenote Diana Wille, ter gelegenheid van hun gouden huwelijksjubileum, samen met hun familie door schepen van burgerlijke stand Antoine Pauwels in de trouwtent in de tuin van huis Wallyn ontvangen.


VERKEERSDAGEN IN DE PAPAVER

VERKEERSDAGEN IN DE PAPAVER
Wijkagent Danny Devisscher legde de leerlingen van de Papaver uit dat de kledij van de voetgangers en fietsers er mee voor zorgt of iemand goed of minder goed zichtbaar is in het verkeer.

Maandag en dinsdag waren de wijkagenten naar aanleiding van de verkeersdagen die door de VBS De Papaver werden georganiseerd, te gast in de school in Adegem-Dorp.

Centrale thema's tijdens de verkeersdagen waren het instappen in de auto, het dragen van de gordel en de zichtbaarheid.

Wijkagent Danny Devisscher had van de turnzaal zijn hoofdkwartier gemaakt. Daar kwamen alle klassen een voor een op bezoek. Telkens legde hij de leerlingen uit dat, nu de donkere maanden aanbreken, het belangrijk is dat zij die per fiets naar school komen een fiets hebben waarvan de verlichting werkt en waar de nodige reflectoren op staan.

Hij benadrukte dat ook de kledij van voetgangers en fietsers mee bepalend is of zij al dan niet goed zichtbaar zijn in het verkeer. Het dragen van fluohesjes zorgt er voor dat fietsers en voetgangers goed zichtbaar zijn.

Wie als voetganger geen hesje wil dragen, kan op zijn kleren reflecterende banden aanbrengen zodat hij toch goed zichtbaar wordt in het verkeer.

Nadat hij zijn uitleg had gegeven nam de wijkagent de kinderen mee naar het verduisterde podium. Daar konden de leerlingen zelf vaststellen hoe moeilijk het is om iets in het donker te zien en hoe belangrijk reflecterende hulpmiddelen zijn als het donker is.

VERKEERSDAGEN IN DE PAPAVER
De leerlingen van het eesrte en tweede leerjaar hadden vooral belangstelling voor de verkeersmeter. Daarop konden ze zien aan welke voorschriften zij in en auto moeten doen.

INSTAPPEN - GORDEL KLIKKEN !
Op de speelplaats stond een voertuig van de politie. De leerlingen werden uitgenodigd om per drie in te stappen. Wijkagent Caroline Bral wees er de kinderen op dat zij altijd aan de kant van het voetpad moeten instappen. Zo komen zij niet onmiddellijk in contact met het verkeer.

Omdat er verschillende kinderen waren die de gordel niet aanklikten toen zij in de auto plaats namen legde de wijkagent de kinderen nog eens uit dat iedereen, ook de kinderen die achteraan zitten, de gordel moet vastklikken. Als ze dat niet doen kan het hun ouders geld kosten.

Om hen te tonen welke regels zij als passagier moeten in acht nemen had de wijkagent een verkeersmeter aan de schoolpoort bevestigd. Daarop konden de kinderen lezen aan welke regels zij zich als passagier, afhankelijk van hun gestalte, moeten houden.

Het waren interessante verkeerslessen die zeker ook nuttig zouden zijn voor de ouders die hun kinderen naar school begeleiden.


MANNEN KOOKTEN VOOR HUN PARTNER

MANNEN KOOKTEN VOOR HUN PARTNER
Er werd zondag voormiddag veel gelachen maar ook hard gewerkt in de keuken van het parochiaal centrum.

De Gezinsbond Adegem had zijn mannelijke leden uitgedaagd om samen te koken voor hun partner. Zondagvoormiddag gingen acht mannen op de uitdaging in.

Zij zorgden er met een beetje begeleiding voor dat de partners, die om 12u30 in het parochiaal centrum verwacht werden, een volledig en lekker menu voorgezet kregen. Bij het binnenkomen werden de partners verwelkomd met een disarrono sinaas met gerookte zalm, scampi's op zijn Indisch en een dorado met een vinaigrette van passievruchten.

De zeetongfilé meunière met aardappelpuree, die als voorgerecht werd geserveerd, was versierd met Noordzee garnalen, een tapenade van olijven en kaviaar van eierplant. Daarop volgde de champignonsoep.

Voor het hoofdgerecht hadden de gelegenheidskoks gekozen voor parelhoenfilet met spek en penne met oesterzwammen. Als dessert werden merenguekoekjes met passievruchtenroom, verse frambozen en een sausje van mango geserveerd.

Bij de koffie en de zoetigheden werd nog nagekaart over de kookvoormiddag en de heerlijke maaltijd. Het was de laatste maal dat de Gezinsbond zijn kookvoormiddag voor mannen in het parochiaal centrum organiseerde.

Het bestuur wil de kookvoormiddag in zijn jaarprogramma houden en kijkt al uit naar een passende locatie.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home