www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Achtste jaargang - n° 410 - Week 40 : van 2 tot 8 oktober 2011

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

POGING TOT DIEFSTAL

Zaterdagnamiddag werd een bekende inwoonster van de Moerewege, terwijl ze met een gelukwenstelegram op weg was naar een woning in de N9, aangesproken door twee onbekende vrouwen.

In gebrekkig Nederlands vroegen zij naar een kliniek. Toen de Adegemse vrouw hen uitlegde dat er in Adegem geen hospitaal is probeerde een van de dames haar een ketting rond de hals te hangen terwijl de ander een ring in haar zak probeerde te steken.

De vrouw uit de Moerewege voelde dat er iets mis liep en reageerde prompt dat zij niets moest hebben van die ring of die collier. De twee onbekende dames vroegen geld voor de ring, maar zij kregen de ring teruggegooid.

De halsketting namen de onbekende dames terug. De Adegemse voelde echter meteen dat zij haar eigen duurdere ketting hadden meegenomen in plaats van het waardeloos collier en reageerde fel.

Zij dreigde met de politie. Bij het zien van de GSM gaven de vrouwen de halsketting terug. Op dat moment kwam er een bordeauxkleurige personenwagen aangereden waarin twee mannen zaten. Die auto had een buitenlandse nummerplaat met de beginkentekens HH.

De twee onbekende dames stapten in en vertrokken. De politie kwam ter plaatse. De inwoonster uit de Moerewege kon een persoonsbeschrijving geven van de dames die geprobeerd hadden haar juwelen afhandig te maken.

Even voor 14 uur werden de mensen die bij BIN of BIN Z zijn aangesloten op de hoogte gebracht van het voorval. Hen werd gevraagd om, als zij het gesignaleerde voertuig zagen, contact op te nemen met de politie.


RIBBETJES NA HET GRATIS APERITIEFCONCERT

Ter gelegenheid van Adegem kermis biedt de muziekmaatschappij de Verenigde Vrienden Adegem de muziekliefhebbers op zondag 9 oktober een gratis aperitiefconcert in den Hoogen Pad aan.

Wie geen noot van het aperitiefconcert wil missen is voor 11 uur 30 aanwezig in den Hoogen Pad.

Wie na het aperitiefconcert wil aanschuiven aan het ribbetjesfestijn dat door de V V A wordt georganiseerd moet zich inschrijven bij het bestuur of de leden van V V A


NOG MEER TITELS VOOR SEVERIJN D'HOEDT

NOG MEER TITELS VOOR SEVERIJN D' HOEDT

Severijn D'hoedt rijft als pupil atleet de titels tegen een snel tempo binnen. Vorig weekend werd hij primus op de 60 meter in het nationaal jeugdcriterium.

Met zijn tijd van 8,31 seconden liep hij niet alleen een Belgisch record: hij evenaarde daarmee ook de snelste tijd die ooit door een pupil (heren) werd gelopen.

Zondag 25 september werd Severijn ook nog provinciaal kampioen meerkampen in Oordegem.


NOG MAXIMUM 70KM/u IN DAMME

NOG MAXIMUM 70KM/U IN DAMME

Vrijdagvoormiddag onthulden West Vlaams gouverneur Paul Breyne en Dirk Bisschop, burgemeester van Damme, op de scheiding van Sijsele-Damme en Maldegem een nieuw verkeersbord dat aangeeft dat er vanaf nu nog maar 3 snelheidszones in Damme en zijn deelgemeenten zijn.

In de woonzones mag er afhankelijk van de zoneaanduiding 30km/u of 50 km/u gereden worden. In alle andere straten behalve langs de E34 (Expresweg) is vanaf 1 oktober de maximum toegelaten snelheid 70 km/u. Op het grondgebied van Damme en zijn deelgemeenten zijn alle borden behalve de zoneaanduidingen verwijderd.

Burgemeester Bisschop is er van overtuigd dat de maatregel de zwakke weggebruikers meer veiligheid zal bieden. Hij verwacht dat andere steden en gemeenten het voorbeeld van Damme zullen volgen.

Enkele gemeenten, waaronder Maldegem, hebben al informatie over het dossier gevraagd aan Damme.


SPROOKJESFIGUREN STELDEN DE WINTERKEMIS VOOR

SPROOKJESFIGUREN STELDEN DE WINTERKEMIS VOOR
De sprookjesfiguren werden per koets naar Adegem gebracht om aan de leerlingen van de Papaver te vertellen wat zij en hun familie op zondag 9 oktober, tijdens de kermisnamiddag in hun school kunnen beleven.

Volgend weekend wappert boven het centrum van Adegem de kermisvlag. Nieuw op het kermisprogramma is de dansavond die door het feestcomité op zaterdag 8 oktober in den Hoogen Pad wordt georganiseerd.

Zondagnamiddag, terwijl in het centrum de kermisattracties op volle toeren draaien, is er ook in de Vrije Basisschool De Papaver tussen 14 en 18 uur veel te beleven.

Vorige week maandag waren vier sprookjesfiguren te gast in de Papaver om het kermisprogramma aan de kinderen voor te stellen en hen eens te laten zien wat er volgende week zondag allemaal op het programma staat.

In de loop van de namiddag worden er voor alle leeftijdsgroepen workshops georganiseerd. Alles staat in het teken van de sprookjes. Het is zondagmiddag voor gezinnen ook mogelijk om met een koets door het centrum te rijden en zich te laten fotograferen met de prins op het witte paard.

Natuurlijk ontbreken op het kermisprogramma van de Papaver ook de drankstandjes, het hotdogkraam en de cafetaria -waar lekkere pannenkoeken kunnen geproefd worden- niet.

Om praktische redenen is het nodig dat er voor de workshops en de ritten met de koets op voorhand wordt ingeschreven. Inschrijven kan met de formulieren die de kinderen mee naar huis kregen.


ANN BORGONJON RUILT VERPLEEGSTERSTENUE VOOR MICRO

ANN BORGONJON RUILT VERPLEEGSTERSTENU VOOR MICRO
Nadat ze 26 jaar met hart en ziel mensen heeft verzorgd kiest Ann Borgonjon nu voor een zangcarrière.

Dat Ann Borgonjon een prachtige stem heeft en graag zingt wisten wij al enkele jaren. Zij trad al geregeld op in erediensten en tijdens bijzondere organisaties voor een goed doel. Zij laat zich bij die optredens op de piano begeleiden door Ann Lemaitre en Nivona Vigna.

Ann ging gedurende 26 jaar bij de mensen aan huis om hen te verzorgen. Eerst was dat als verpleegster van het Wit Gele Kruis en de laatste 5 jaar als zelfstandig thuisverpleegster in groepsverband.

Dertig september was voor Ann haar laatste dag dat zij als verpleegster de baan op ging. Aan onze collega van het Nieuwsblad vertelde ze dat zij steeds meer gevraagd werd voor het opluisteren van erediensten.

Dat werd steeds moeilijker om te combineren met haar beroep als thuisverpleegster. Daarom heeft zij de knoop doorgehakt en gekozen voor een zangcarrière. Het was op haar laatste werkdag als thuisverpleegster een emotioneel afscheid van haar patiënten.

KERKEN
Wie in de toekomst Ann als zangeres op podia in zalen en feesttenten verwacht heeft het mis voor: zij verkiest om vooral tijdens erediensten in kerken op te treden.

Aan onze collega verklapte ze ook nog dat zij met haar groep Abosongs werkt aan een debuutalbum. Daarvoor werkt ze samen met Peter Bellaert, een Maldegems producer.

Van de 15 nummers -covers van onder meer Gary Jules, Phil Collins en Yasmine- zijn er al 6 nummers opgenomen. Als alles loopt zoals gepland wordt haar debuutalbum op 27 april 2012 in Huyze De Baere in Maldegem voorgesteld.

Dat gebeurt tijdens een lezing die Ann er organiseert met haar vriendin Annemie Struyf. De opbrengst van haar debuutalbum schenken Ann Borgonjon en haar groep aan het weeshuis dat Annemie Struyf in Kenia hielp oprichten.


MOEILIJKE STEPS OP DE SENIORENBEURS

MOEILIJKE STEPS OP DE SENIORENBEURS

Te mooi weer en een minder aantrekkelijk programma dan bij vorige edities zorgden er voor dat er minder volk kwam opdagen voor de derde seniorenbeurs in het Woon en Zorgcentrum het Warmhof.

Zij die zich aan de stepoefening waagden ondervonden snel dat de oefeningen uitvoeren op basis van gegevens die op een scherm verschijnen moeilijker is dan het er uitziet.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home