www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Achtste jaargang - n° 409 - Week 39 : van 25 september tot 1 oktober 2011

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

IPON OPENDE NU OOK OFFICIEEL ZIJN DEUREN IN DE STAATSBAAN

IPON OPENDE NU OOK OFFICIEEL ZIJN DEUREN IN DE STAATSBAAN

In 1992 begonnen Pol Van Kerschaver en zijn echtgenote Ingeborg De Roo als beroepsfotografen hun fotozaak IPON.

Bijna twee jaar later openden zij hun eerste winkel in de Stationsstraat in Maldegem. Omdat Ipon snel groeide werd er in 1996 uitgeweken naar de Sint. Barbarastraat.

Pol en Ingeborg bleven zich verder als vakfotografen bekwamen. Zij specialiseerden zich in studiofoto's en huwelijksfotografie. Na enkele jaren groeide Ipon ook in de Sint Barbarastraat uit zijn voegen en werden er plannen gemaakt voor een nieuwe vestiging.

Pol en Ingeborg kozen voor een nieuwbouw in de Staatsbaan in Adegem.

Het opmaken van het bouwdossier werd een nachtmerrie: stedenbouw had op alles en nog wat aanmerkingen. Het duurde meer dan twee jaar voor Pol en Ingrid de bouwvergunning kregen voor hun Ipon in Adegem.

Vrijdagavond stelde zij hun nieuwe zaak officieel voor.

Op de opening waren naast een delegatie van het gemeentebestuur, familie en vrienden ook veel paartjes aanwezig die de afgelopen maanden voor hun trouwreportage een beroep deden op Ipon.


HARRYCOPTER BLIKVANGER OP ZEEPKISTENRACE

HARRYCOPTER BLIKVANGER OP ZEEPKISTENRACE

De carnavalsvereniging De Soepkiekens had voor de eerste Maldegemse zeepkistenrace voor een speciaal voertuig gezorgd. Het kreeg de naam Harrycopter, naar de stuurman van de carnavalswagens van de Soepkiekens.

Het voertuig kwam door zijn bouw niet in aanmerking voor de overwinning maar kreeg wel de originaliteitprijs. Voor de prijs van milieuvriendelijkste machine kwam het zeker niet in aanmerking.

In twee van de drie reeksen haalde de machine wel de eindstreep...


STEUN VOOR DE HOORN VAN AFRIKA

STEUN VOOR DE HOORN VAN AFRIKA
Vrijwilligers wasten zaterdag tussen 9u en 18u op de markt in Maldegem voor 6 euro uw auto. Het geld dat zij daarmee verdienden is bestemd voor hulp aan de Hoorn van Afrika.

Dagelijks worden wij er via de media aan herinnerd in welke mensonwaardige omstandigheden de mensen in de Hoorn van Afrika leven. Overal wordt er geld ingezameld om de hulpacties te ondersteunen. Ook Maldegem wou op dat vlak niet achterblijven.

De Raad voor ontwikkelingssamenwerking en de trekkersgroep Fair Trade gemeente Maldegem organiseerden op zaterdag 23 september in het kader van de actie 12 12 een grote carwash op de Markt in Maldegem.

Voor die actie konden de initiatiefnemers rekenen op de medewerking van verenigingen uit Maldegem en Adegem.

STEUN VOOR DE HOORN VAN AFRIKA
Terwijl uw auto voor 6euro grondig gewassen werd kon je de actie nog extra steunen door tijdens het wachten te genieten door een drankje en een hapje die door vrijwilligers werden geserveerd.

Toen wij zaterdagnamiddag als een van de laatsten aanschoven om onze auto te laten wassen en te genieten van een drankje hoorden we dat de carwash zonder de opbrengst van de drank 1085 euro had opgebracht.

De werkgroep en de vrijwilligers hadden prachtig werk geleverd en waren tevreden over het resultaat. Zij waren ook aangenaam verrast dat veel automobilisten meer gaven dan de aangerekende 6 euro.

Als dit de enige officiële actie is die Maldegem in het kader van de actie 12 12 organiseert dan hebben toch maar ongeveer 150 Maldegemse automobilisten de actie gesteund. Voor een gemeente met 23.000 inwoners is dat weinig.


SENIORENBEURS "DE ACTIEVE SENIOR" IN HET WARMHOF

Donderdag 29 september organiseert het OCMW tussen 13 en 17 uur in en rond het Woon- en Zorgcentrum Het Warmhof in het Begijnewater zijn derde seniorenbeurs "De actieve senior".

Op de beurs zijn naast de politie ook verschillende organisaties aanwezig die samen met en rond senioren werken. De senioren kunnen tijdens de namiddag in en rond het Warmhof ook deelnemen aan verschillende workshops.

Er zijn ook nog prachtige prijzen te winnen. Deelnemen aan de derde seniorenbeurs van het OCMW is gratis.


GENIETEN VAN GARRY HAGGER

GENIETEN VAN GARRY HAGGER

Meer dan 250 senioren genoten vorige week maandag in de Sporthal Van Cauteren van het optreden van Garry Hagger.


KOMT VOORTBESTAAN VAN DE JONGE SNELVLIEGERS IN HET GEDRANG?

Volgend weekend bereidt het bestuur van de Adegemse duivenmaatschappijen in zijn lokaal café 't Kruisken een algemene ledenvergadering voor die bepalend kan zijn voor de toekomst van de duivenmaatschappijen.

"Er zijn een drietal bestuursleden die ontslag nemen. Het bondreglement schrijft voor dat een bestuur van een duivenmaatschappij uit minstens 6 personen moet bestaan. Door het vertrek van drie bestuursleden komen wij onder dat aantal. Wij hebben zelf al uitgekeken naar nieuwe bestuursleden maar het is moeilijk om nog mensen te vinden die bestuursverantwoordelijkheid willen dragen" klonk het bij Yvan Lasseel voorzitter van de Adegemse duivenmaatschappijen.

Op de algemene vergadering die eveneens in het lokaal van de maatschappijen zal doorgaan zullen de leden te horen krijgen dat hun vereniging zal verdwijnen als er geen bestuursleden bijkomen.

Voorzitter Lasseel hoopt dat er zich de komende dagen en weken enkele mensen bij hem of bij een van de andere bestuursleden melden om de bestuursploeg te vervoegen.

Gebeurt dat niet dan ziet de voorzitter de toekomst van de Adegemse duivenmaatschappijen somber tegemoet.


ADEGEMSE GAAIBOLDERSMAATSCHAPPIJ ZOEKT NIEUWE LOCATIE

Sedert enkele jaren draait het café 't Kruisken met een ploeg mee in het Maldegemse gaaibolcriterium. Patrick De Vogelaere, de stuwende kracht achter de gaaibolvereniging 't Kruisken, is op zoek naar een nieuwe locatie.

Er zijn geen problemen met het lokaal maar na de verplichte aanpassing van de accommodatie zal het onmogelijk worden om volgend seizoen in de lokalen van café 't Kruisken nog officiële gaaibolwedstrijden te organiseren.

Patrick heeft al contact opgenomen met enkele café's in Adegem die over een zaaltje beschikken. Geen van van die café's is echter tot op heden bereid om de gaaibolders een nieuw onderkomen te geven.


FOTOZOEKTOCHT GEZINSBOND ADEGEM

GEZINSBOND ADEGEM
Omdat Martin Leyman uit Sint Jan - in - Eremo, winnaar van de 12de editie van de fotozoektocht van de Gezinsbond Adegem, zich liet verontschuldigen op de prijsuitreiking, werd zijn prijs door een vriend in ontvangst genomen.

Van alle mensen die een deelnemersformulier voor de twaalfde fotozoektocht van de Gezinsbond Adegem afhaalden hebben er 82 de tocht volledig afgelegd, de vragen beantwoord en hun formulier tijdig ingediend.

Van die 82 deelnemers waren er 19 die op alle vragen het juiste antwoord gaven. De schiftingsvraag besliste over de toekenning van de hoofdprijs.

Zondagvoormiddag reikte het bestuur van de Gezinsbond de prijzen van zijn 12de fotozoektocht uit. Naast de juiste antwoorden op de vragen was Martin Leyman ook nog het dichts bij het juiste antwoord op de schiftingsvraag. Hij werd de winnaar van de hoofdprijs een ballonvaart.

Nadat Christa Grijp nog even had teruggeblikt op de vragen en de antwoorden van de fotozoektocht werden alle prijswinnaars in volgorde van hun behaalde punten naar voor geroepen om een prijs te kiezen. Lia De Busschere uit Adegem, die tweede werd, mocht als eerste kiezen.

Daarna volgden als 3de Philip Algoet uit Eeklo, 4de Francine De La Meilleure uit Adegem, 5de Wilfried Van Waeyenberghe uit Adegem, 6de Jeannine De Rijcke uit Maldegem, 7de Jacqueline Beekaert uit Eeklo, 8ste Robert Verborght uit Adegem, 9de Lucia Verwilst uit St. Jan-in-Eremo en 10de Oktaaf Ryckoort uit Eeklo.


WATERGEWENNING EN ZWEMLESSEN

Vanaf 1 oktober start de Gezinsbond Adegem met een nieuwe lessenreeks watergewenning voor kleuters en zwemlessen voor kinderen uit het kleuter en lager onderwijs.

Voor informatie en inschrijving kan contact opgenomen worden met Karel De Roo, Spanjaardshoek 30a Adegem - Telefoon: 050 71 46 70 - eMail: [email protected]


SPORTLAUREATEN

SPORTLAUREATEN

Ook dit jaar was Atletiekclub Meetjesland (ACME) de grote leverancier van de individuele kampioenen op de laureatenhulde die door de sportraad werd georganiseerd in samenwerking met de gemeente en de sportdienst.

ACME telde onder zijn laureaten de sportvrouw van het jaar, Wendy Den Haeze (haar 5de verkiezing tot sportvrouw van het jaar) en de sportman van het jaar Patrick Roegiers.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home