www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Achtste jaargang - n° 404 - Week 34 : van 21 tot 27 augustus 2011

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

PAROCHIAAL CENTRUM RIJP VOOR DE SLOOP ?

PAROCHIAAL CENTRUM RIJP VOOR DE SLOOP ?
In de parochiegroep gaan er stemmen op om het parochiaal centrum te slopen.

Sedert dinsdagavond weten de leden van het koor Canticorum dat zij vanaf september terug in de Sint Adrianuskerk repeteren.

Het bestuur van het koor werd er door de parochieraad van in kennis gesteld dat het parochiaal centrum eind dit jaar gesloten wordt. Het koor heeft dan maar beslist om vanaf september voor zijn repetities terug te keren naar de kerk.

De andere verenigingen die nu nog samenkomen in het parochiaal centrum hebben nog tot het einde van het jaar de tijd om een andere locatie te zoeken.

Hoewel de woordvoerder van de parochieploeg geen vragen beantwoordt, vernamen wij dat er binnen de parochieploeg al gesproken werd over het hanteren van de sloophamer.


KONINGIN FABIOLALAAN NU OFFICIEEL DE SLIMSTE STROATE 2011

KONINGIN FABIOLALAAN NU OFFICIEEL DE SLIMSTE STROATE 2011

Dinsdagavond was een delegatie van het feestcomité Heulendonk te gast in de Koningin Fabiolalaan. Zij hielpen er bij het aanbrengen van het straatnaambord "De Slimste stroate van Maldegem 2011".

Omdat de ploeg uit die straat zowel in 2010 als in 2011 de quiz de slimste stroate van Maldegem won, zijn de inwoners van de Koningin Fabiolalaan van plan om de beide straatnaamborden aan te passen zodat er in de toekomst aan de beide in en uitritten van de straat een straatnaambord staat Slimste stroate van Maldegem 2010 - 2011.


KRUISPUNT OOK AFGESLOTEN VOOR FIETSERS EN VOETGANGERS

Na het bouwverlof zijn in Maldegem de werken begonnen aan het kruispunt van de Noordstraat met de Marktstraat. Momenteel voeren de intercommunales van de nutsleidingen er aanpassingswerken uit. Pas daarna kan de firma De Witte aan de slag.

Het kruispunt is momenteel ook afgesloten voor fietsers en voetgangers die via de Mevr. Courtmanslaan het centrum willen bereiken. Zij kunnen via de Kannunik Andrieslaan naar het centrum.


GEURHINDER BLIJFT VOOR ONGEMAK ZORGEN

Hoewel de firma De Bree in zijn schrijven van begin augustus aan de firma OIL aankondigde dat de geurhinder die veroorzaakt werd door de tijdelijk opgeslagen methionine een probleem van tijdelijke aard was, bleven er ook vorige week nog klachten over de stank.

Zondagavond moest men op Strobrugge opnieuw de deuren en vensters gesloten houden om de stank buiten te houden. Begin augustus was er ook al een klacht vanuit Strobrugge bij de Politie binnengekomen over de geurhinder op Strobrugge.

Vorige week dinsdag kneep al wie per fiets of te voet in de Staatsbaan moest zijn de neus dicht omdat het er stonk. Wij probeerden de woordvoerder van de firma De Bree aan de lijn te krijgen maar dat is ons niet gelukt.


VLOTTE KAARTENVERKOOP IN DEN HOOGEN PAD

Ook voor den Hoogen Pad zit de vakantie er op. De vlotte kaartenverkoop voor het seizoen 2011 - 2012 die voor de vakantie al was ingezet gaat gewoon verder. De voorstellingen van Els De Scheper (vrijdag 21 oktober), Karl Vannieuwkerke (vrijdag 28 oktober), Willem Vermandere (zaterdag 14 januari) en Bart Hermen en Sabien Van Tiels (zaterdag 11 februari) zijn al uitverkocht.

Verder komen ook nog Ann Nelissen (zaterdag 3 december), De Sint en Sven Roelants (zondag 4 december), Hubert Dalen (zaterdag 10 december), Hans zijn met strijkconcert (zondag 15 januari), Antje De Boeck en Rony Verbiest (zaterdag 21 januari), Raf Coppens (zaterdag 25 februari), Op Sterk Water (zaterdag 10 maart), de Maldegemse avond (zaterdag 24 maart) en Està Loco (zaterdag 21 april) naar den Hoogen Pad.

Kaarten voor deze voorstellingen zijn nog te bekomen op het secretariaat van den Hoogen Pad.


WO I HERDENKEN MET BOEK EN THEMAROUTES

In 2014 is het 100 jaar geleden dat de eerste wereldoorlog uitbrak Het Meetjesland wil de 100ste verjaardag van een van de donkerste bladzijden uit onze geschiedenis niet onopgemerkt laten voorbij gaan. Tegen 2014 wil het over WO I ondermeer een boek uitgeven en themaroutes uitwerken. Er wordt ook gedacht aan een tentoonstelling.

COMEET (Cultuur Overleg Meetjesland), de stuwende kracht achter dit herdenkingsproject, is op zoek naar foto's en andere attributen die herinneren aan WO I. Ook betrouwbare verhalen over WO I kunnen in het project ingepast worden.

Om het boek, de themaroutes en de tentoonstelling samen te stellen doet COMEET een beroep op de mensen die bereid zijn om hen de herinneringen aan WO I tijdelijk ter beschikking te stellen.

Wie COMEET met zijn project rond WO I wil helpen kan contact opnemen met COMEET, Van Hoorebekeplein 1, bus 4 - 9900 Eeklo, of via [email protected].

Mensen die iets ter beschikking stellen van het project zullen uitgenodigd worden op de tentoonstellingen en op de boekpresentaties.


NIEUW AZ ALMA ZIEKENHUIS KLAAR TEGEN MAART 2017

NIEUW AZ ALMA ZIEKENHUIS KLAAR TEGEN MAART 2017
In maart 2017 zou het nieuw AZ Alma ziekenhuis zijn deuren in de Ringlaan moeten openen.

Sedert 16 april kunnen niet alleen Belgische maar ook Europese aannemers een prijsofferte indienen voor de bouw van het nieuw AZ Alma ziekenhuis in de Ringlaan in Eeklo.

Vanaf 16 augustus ligt het bouwdossier ter beschikking van de aannemers. Volgens Henk Vincent, directeur facilitaire diensten en Masterplan van het AZ Alma, is daarmee de officiële start gegeven van het bouwproject.

De prijsoffertes moeten binnen zijn voor 13 oktober. Begin januari 2012 zal de naam van de firma die de aanbesteding heeft binnengehaald bekend worden gemaakt.

Die firma heeft dan nog twee maanden de tijd om de werken aan te vatten. Volgens het draaiboek van het bouwproject zullen de bouw van het zeven bouwlagen tellende ziekenhuis en de omgevingswerken 60 maanden duren.

Verwacht wordt dat AZ Alma campussen Sijsele en Eeklo in maart 2017 hun intrek in het nieuwe gebouw zullen nemen.

CIJFERS
Met de bouw van het ziekenhuis is een investering van 220 miljoen euro (bijna 9 miljard oude Belgische frank) gemoeid. Daarvan wordt 25% betaald door het AZ Alma.

Het nieuwe ziekenhuis is het grootste bouwproject dat ooit in het Meetjesland werd gerealiseerd.

In het nieuwe ziekenhuis is plaats voor 513 patienten. Die zullen op de goede zorgen van 110 artsen, 1000 personeelsleden en 125 vrijwilligers kunnen rekenen.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home