www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Achtste jaargang - n° 402 - Week 32 : van 7 tot 13 augustus 2011

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

MOTORCROSSEIZOEN GEDAAN VOOR CARLOS SIERENS

MOTORCROSSEIZOEN GEDAAN VOOR CARLOS SIERENS

Nadat hij eind vorige maand nog op zijn oude machine een MCLB wedstrijd had gewonnen, verscheen Carlos Sierens vorige week zondag met zijn nieuwe 500 cc machine aan de start in de categorie vrijetijdsrijders van de MCLB motorcross op de Volkegemberg.

Bij een remmaneuver ging de piloot uit de Verbranden Bos over de kop en kwam op zijn hoofd terecht. De stuik was zo hevig dat zijn helm verbrijzeld werd.

Carlos kreeg de eerste zorgen toegediend door de hulpdiensten op het motorcrossterrein zelf. In het AZ Alma campus Eeklo werd een breuk van een halswervel vastgesteld.

Bij een tweede scanner onderzoek werd ook de breuk van een beentje in zijn hoofd vastgesteld. Om te voorkomen dat Carlos zijn hoofd de komende weken zou bewegen werd hem een robotkop opgezet.

Hij zal die vermoedelijk 2 maanden moeten dragen en daarna nog minstens een maand revalideren. Voor de man van 't Zeepaardje eindigde het motorcrossseizoen op de Volkegemberg. Wij wensen Carlos een geheel en spoedig herstel.


DE KRUIPUIT CONTROLEPUNT IN MALDEGEM FIETST

DE KRUIPUIT CONTROLEPUNT IN MALDEGEM FIETST

In huis Wallyn stelde Maldegem zijn 13de editie van Maldegem wandelt, fietst, proeft en swingt voor Voor zijn 13de editie van zijn gemeentelijke promotiedag werkt Maldegem samen met Knesselare.

Op de academische zitting die om 10u30 in de tuin van huis Wallyn begint, zijn Freddy Tanghe burgemeester van Knesselare, Steven Van Belleghem professor aan de Vlerick School en Eric Vercruysse in het verleden het gezicht van 't Bazarke in de Noordstraat als gasprekers uitgenodigd. De wandeltochten van 10, 15 en 25 km ( start tussen 7u en 16u) starten in het Sint Annapark en gaan richting Knesselare.

Voor de jonge gezinnen, rolstoelgebruikers en mindermobiele personen start er om 14u.30 een wandeling van 6 km door Maldegem . Ook de fietsers en skeelers trekken op 28 augustus richting Knesselare.

Dit jaar wordt ook Adegem in de fietsroute opgenomen. Er is een controlepost op de Kruipuit. Wie voor het fietsen wandelen, skeeleren of mountainbiken op voorhand inschrijft betaalt 2,50 euro.

Wie op de dag zelf inschrijft betaalt 50 eurocent meer. Op de speelweide achter het Sint Annapark is er zowel in het horecadorp als in de feesttent animatie.

In het horecadorp kunnen de bezoekers vanaf 's middags de innerlijke mens versterken en of verfrissen in 22 verschillende standjes. Dit jaar sluit Raf Van Brussel het feest af.


GRATIS NAAR OPENLUCHTFILMS

GRATIS NAAR OPENLUCHTFILMS

Vrijdag 26 augustus organiseert de werkgroep Jeugd van het Camité voor de vijfde maal openluchtfilms op de speelweide achter het Sint Annapark.

Dit jaar staat om 20u30 de Disneyklassieker The Lion King op het programma. Daarna volgt de kaskraker Robin Hood. Net als de vorige jaren kan iedereen gratis genieten van de openluchtfilmvoorstellingen.

Mochten de weersomstandigheden tegenzitten dan gaan de filmvoorstellingen door in de feesttent die in het kader van Maldegem wandelt, fietst, proeft en swingt op de speelweide staat.


KERMIS OP DE SPAANDER

Vrijdagavond 12 augustus opent Spaanderkermis om 20u met een drink voor het feestcomité en de sponsors en om 22u voor de inwoners van de wijk.

Door het afhaken van een drietal leden van het feestcomité hebben de overige leden van het feestcomité het kermisprogramma voor dit jaar aangepast.

Zaterdagavond staan er rebbekes op het menu. Inschrijven voor het eetfestijn kan tot maandag 8 augustus bij de leden van het feestcomité. Zondag is er de familiefietstocht.

Er wordt gestart tussen 14u en 14u30. Om 19u start in de feesttent het optreden van een André Hazes imitator. Maandag 15 augustus is er om 9u30, niet in de feesttent maar in de kerk, een dienst voor de overledenen van de wijk.

Om 10u30 staat in de feesttent de tafel gedekt voor het ontbijt. Ook voor het ontbijt moet er op voorhand ingeschreven worden bij de leden vans het feestcomité.


PER TRACTOR VAN WOLFSBURG NAAR MALDEGEM

PER TRACTOR VAN WOLFSBURG NAAR MALDEGEM

Wie vorige week woensdagavond in de omgeving van de Warmestraat en de Rapenbrugstraat was heeft mogelijks de Eicher Mammut A, een tractor met Duitse nummerplaat, gezien.

Achter het stuur zat Frederich Müller met naast zijn echtgenote Renate Peckmann. Het echtpaar vertrok maandagmorgen in het Duitse Wolfsburg met hun tractor van het bouwjaar 1970 richting Maldegem.

De tractor zonder cabine trok een caravan mee waarin het echtpaar overnachtte. De afstand tussen Wolfsburg en Maldegem is meer dan 700 km.

Maandag en dinsdag legde het Duitse koppel 250 km af. Rond 20u30 kwamen de Duitse gasten woensdagavond aan bij de familie Van Poelvoorde Trenson in de Rapenbrugstraat.


BELANGRIJKE WIJZIGINGEN IN HET VERKEER IN MALDEGEM

De komende weken worden er, zowel op het kruispunt van de Noordstraat met de Marktstraat en het Schouwburgplein als in de Bloemestraat, vanaf de technische dienst tot de verbinding met de Kleine Warmestraat, werken uitgevoerd.

Door die werken zijn er enkele ingrijpende wijzigingen in de verkeerscirculatie in het centrum van Maldegem.Wie van Adegem via de Gentse Steenweg richting Maldegem centrum wil moet afslaan in de Gentse Steenweg, de Oude Gentweg nemen om zo via de Koningin Fabiolalaan of de N9 het centrum te bereiken.

Wie naar Nederland wil die rijdt verder via de Katsweg en de Burchtstraat.Tijdens de duur van de werken aan het kruispunt van de Noordstraat is daar enkel plaatselijk verkeer toegelaten.

De rijrichting in het gedeelte van de Boudewijn Lippensstraat tussen de Stationsstraat en het Schouwburgplein wordt omgekeerd. Ook in het gedeelte van de stationsstraat tussen de Boudewijn Lippensstraat en de Marktstraat wordt in die periode de rijrichting omgekeerd.


HONDERDVIJFTIG JAAR SPOREN TUSSEN GENT EN EEKLO

HONDERDVIJFTIG JAAR SPOREN TUSSEN GENT EN EEKLO

Op 25 juni 1861 werd de enkelsporige lijn tussen Gent en Eeklo geopend. De lijn werd later doorgetrokken tot in Brugge.

De stad Eeklo de NMBS en de vzw Stoomcentrum willen de 150ste verjaardag van het sporen tussen Gent en Eeklo (Adegem en Maldegem) niet onopgemerkt laten voorbijgaan.

In het station in Eeklo loopt er een tentoonstelling die een deel van de geschiedenis van het station in beeld brengt. Op 13 en 14 augustus kan nu nog eens met de oude treinen tussen Gent en Eeklo sporen.

Via de treinen van de vzw Stoomcentrum kan er ook verder gespoord worden tot Maldegem.

Er wordt tijdens het feestweekend ook een brochure uitgegeven over de spoorverbinding tussen Eeklo en Gent Op de kleine parking aan het station van Eeklo is het tijdens het weekend van halfoogst kermis.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home