www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Achtste jaargang - n° 398 - Week 28 : van 10 tot 16 juli 2011

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

KINDEREN OPENDEN ADEGEMKERMIS

KINDEREN OPENDEN ADEGEMKERMIS
Ook dit jaar waren het de kinderen die -samen met de poppenkast Pedrolino- Adegem kermis openden.


NOEL WILLE NAM AFSCHEID ALS SCHEPEN

NOEL WILLE NAM AFSCHEID ALS SCHEPEN
Zowel de foto waarop hij samen met zijn personeel staat als de foto die hem door burgemeester De Roo namens het gemeentebestuur werd overhandigd zullen bij Noel thuis een mooi plaatsje krijgen.

Met een huldiging door het gemeentebestuur en het personeel van de gemeente nam Noel Wille vorige week zaterdag afscheid als schepen van Maldegem. In 1982 nam Noel voor de eerste maal, voor de toen nog CVP, deel aan de verkiezingen. Na zes jaar als gemeenteraadlid te hebben gezeteld deed hij, na de verkiezingen van oktober 1988, in 1989 zijn intrede in het schepencollege als schepen van feestelijkheden en tewerkstelling. Hij bleef gedurende 22 jaar in het schepencollege en werd in die periode schepen van sport en openbare werken. Naast zijn officiële titels van schepen kreeg hij er na de opening van enkele handelszaken ook nog de titel van schepen van lingerie bij.

REKENSOM
Rita Verleye -gastvrouw van de namiddag- nodigde de personeelsleden van de technische dienst en de sportdienst (twee diensten waar de schepen jaren heeft samen gewerkt) op het podium uit om de loopbaan van Noel Wille als schepen te overlopen. Tijdens dat overzicht werd ook een optelling gemaakt van de werken die in de voorbije twintig jaar onder impuls van Noel Wille als schepen werden gerealiseerd. De teller bleef op 110.461.000 euro staan.

Bij die realisaties zitten de renovatie van de Vlasschaard, de herinrichting van het centrum en verschillende wegeniswerken zowel in Maldegem als in de deelgemeenten. De sportieve Maldegemnaren zullen zich hem vooral herinneren als de man achter de renovatie van het Sint Annazwembad, het sportterrein in de Bloemestraat en de nieuwe sporthal. Ook bij de organisatie van de Belgische kampioenschappen op de weg en tijdrijden, de start van een rit in de Enecotour en de parkcross was hij actief betrokken. Zowel de personeelsleden van de technische dienst als die van de sportdienst spraken met respect en met een goed gevoel over de afscheidnemende schepen.

Zij waren het er allemaal over eens dat Noel iemand was die zichzelf als schepen een aantal regels oplegde en van het personeel verwachtte dat zij zich ook aan die regels hielden. Stiptheid en korte maar duidelijke besprekingen waren twee van zijn belangrijkste regels. Hij liet zich tijdens bezoeken aan werken vaak begeleiden door iemand van de technische dienst. Daarmee voorkwam hij beloftes te doen die hij later om technische redenen niet zou kunnen nakomen.

Uit de getuigenissen van de personeelsleden bleek ook dat hij, als er klachten of vragen kwamen, nooit impulsief reageerde maar eerst zoveel mogelijk informatie verzamelde alvorens maatregelen te nemen. De personeelsleden waren het er ook over eens dat de schepen veel zin voor humor heeft en kon aanvaarden dat de teugels eventjes gevierd werden. Hij hanteerde daarbij de stelregel "vermaak na arbeid". Die speelsheid werd tijdens de huldiging gesymboliseerd door het optreden van Christine Blondeel als Laura Lynn in "Je hebt me duizendmaal belogen".

COLLEGIAAL
Als laatste in de rij werd burgemeester Johan De Roo op het podium geroepen. Hij is samen met Noel Wille in de gemeenteraad en het schepencollege gestapt. De burgemeester prees Noel om zijn collegialiteit. "In een discussie verdedigde hij zijn standpunt tot het uiterste. Maar als er een beslissing genomen werd dan steunde hij die collegiaal, ook al had hij in de bespreking geen gelijk gekregen" loofde de burgemeester zijn ontslagnemende schepen.

TOEKOMST
Noel Wille stopt wel als schepen, maar blijft als raadslid in de gemeenteraad zetelen. Hij wil, met de ervaring die hij in de afgelopen 29 jaar heeft opgedaan, verder meebouwen aan de toekomst van de gemeente. Hij maakt er geen geheim van dat hij, als zijn gezondheid het hem toelaat, ook bij de komende gemeenteraadsverkiezingen kandidaat zal zijn. Op onze vraag of hij nog de ambitie heeft om schepen te worden komt er aanvankelijk alleen een glimlach. "Alles zal afhangen van de uitslag van de verkiezingen", kregen wij na enig aandringen te horen.


DE ZOMER BOB CAMPAGNE

Omdat uit de cijfers blijkt dat ook bij de ongevallen tijdens de zomermaanden een groot deel van de bestuurder te veel heeft gedronken zal ook de PZ Maldegem actief deelnemen aan de Zomer BOB campagne. Over de dagen, uren en plaatsen waar er in Maldegem en de deelgemeenten controles zullen uitgevoerd worden geeft de PZ Maldegem geen uitleg.


KLUSJESDAG IN DE PAPAVER

Vic Blomme volgt Dirk Van den Abeele op als voorzitter van de inrichtende macht van de Papaver. In de agenda van het onderwijzend personeel van de Papaver staat 26 augustus aangestipt als de klusjesdag van de Papaver. Voor de leerkrachten van de Papaver is dat nieuw. In veel scholen is dat al een jarenlange traditie.


REGEN HIELD ROMMELMARKT NIET TEGEN

REGEN HIELD ROMMELMARKT NIET TEGEN

Het zag er zaterdagmorgen aanvankelijk naar uit dat de regen de spelbreker van de rommelmarkt zou worden. Toch stuurden slechts enkelen die zich voor een plaats op de rommelmarkt hadden ingeschreven hun kat. Nadat de donkere wolken boven Adegem waren vertrokken kwam ook het publiek naar de Rommelmarkt.


DE FAMILIE COPPENS WINT DE FIETSZOEKTOCHT "DE SLIMSTE FIETSERS"

DE FAMILIE COPPENS WINT DE FIETSZOEKTOCHT DE SLIMSTE FIETSERS

Na de quiz "de Slimste Stroate van Maldegem" op vrijdagavond, organiseerde het Heulendonks feestcomité vorige week zaterdag onder de vlag van "de Slimste fietsers" zijn eerste fietszoektocht. De eerste prijs, een fiets die geschonken werd door Fietsen Kristof Van De Voorde, ging naar de familie Coppens uit de Albert De Keselstraat in Adegem.


IEDEREEN GENOOT VAN HET BUURTFEEST IN DE DR HERREBAUTLAAN

IEDEREEN GENOOT VAN HET BUURTFEEST IN DE DR HERREBAUTLAAN

Enkel zij die al met vakantie vertrokken waren, ontbraken vorige week zaterdag op het buurtfeest van de Dr. Herrebautlaan. De kinderen konden er, omdat de straat tijdens het feest voor het verkeer was afgesloten, ongestoord spelen terwijl de ouderen in de feesttent genoten van een hapje, een drankje en elkaars gezelschap. Er stond ook nog een quiz op het programma. "'t Wois were gezellig moir 'k hen zondag toch een beetje moetn bekomn" hoorden we later van Marnix.


WAAROM ORGANISEERT DE PAPAVER ZIJN SPORTDAG IN EEKLO ?

Tijdens de raadszitting van juni had Peter Van Hecke (Open VLD) zijn bedenkingen bij de onvoldoende bezetting van de sporhal MEOS. Om de stelling van zijn fractiegenoot te onderstrepen vroeg Jason Van Landschoot aan schepen van Sport Frank Sierens of er een verklaring is waarom de school de Papaver zijn sportdag voor de kleintjes in de sporthal in Eeklo en niet in Maldegem organiseerde.

Volgens schepen Sierens zou MEOS tussen 9u00 en 23u00 81% bezet moeten zijn om zichzelf te bedruipen (zonder de loonkost voegde Freddy Boels er aan toe). De schepen van sport gaf toe dat zoiets moeilijk te realiseren is. De zaalsportcompetities liggen tussen einde maart en begin september stil. Met de komst van de sportmanager zullen er volgens schepen Sierens nieuwe initiatieven komen om de sport in het algemeen en MEOS in het bijzonder te promoten.

Hij wees de heer Van Landschoot erop dat een school vrij is om de plaats te kiezen waar zij haar sportactiviteiten organiseert. Wij konden voor het einde van het schooljaar de directie van de Papaver niet meer bereiken voor een reactie.


VOORZITTER JAN BRAL NAM AFSCHEID TIJDENS BUURTFEEST

VOORZITTER JAN BRAL NAM AFSCHEID TIJDENS BUURTFEEST

Vorige week zaterdag nam Jan Bral, de eerste voorzitter van het buurtcomité Ringbaan, Zandakkers en Blekkersgat, tijdens het tiende burenfeest afscheid als voorzitter van het buurcomité. "Ik heb met een prachtige groep mensen kunnen samenwerken maar door mijn drukke beroepsbezigheden is het mij onmogelijk geworden om voldoende tijd in mijn taak als voorzitter te steken" vertelde Jan Bral ons, voordat hij samen met zijn buren de voeten onder de feesttafel schoof.

Hij heeft in zijn periode veel meer moeten doen dan het voorbereiden van feesten: hij herinnerde ons aan het verzet van de buurt tegen de komst van een bedrijf in hondenvoer, de komst van de windmolens en de op komst zijnde uitbreiding van het industrieterrein.

Wie Jan Bral als voorzitter zal opvolgen is nog niet geweten.


NOORDSTRAAT BEREIKBAAR TOT AAN DE EDESTRAAT

De werken in de Noordstraat zitten op schema. Het personeel van de firma De Witte heeft de weerverletdagen die het de voorbije maanden had opgelopen weer ingehaald. Sedert vrijdagavond is er in de Noordstraat verkeer mogelijk vanaf de Oude Aardenburgse Weg tot aan de Edestraat. Het verkeer dat uit de Edestraat komt mag enkel naar links afslaan. Wie in de Noordstraat rijdt mag de Edestraat niet inrijden: het eenrichtingverkeer blijft er van toepassing.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home