www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Achtste jaargang - n° 397 - Week 27 : van 3 tot 9 juli 2011

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

NIEUWE ONPARE HUISNUMMERS IN DE MOLENSTRAAT

Enkele maanden terug werden de inwoners van de Molenstraat met onpare huisnummers tijdens een informatieavond in den Hoogen Pad ingelicht over de mogelijke hernummering van hun straat.

Het is de bedoeling van het gemeentebestuur om de letters uit de huisnummers te bannen. Voor de eerste woningen in de Molenstraat verandert er niets. Tijdens die vergadering bleek dat de inwoners uit de Molenstraat best tevreden waren met het initiatief.

De gemeente heeft administratief alles in orde gebracht zodat de hernummering kan doorgevoerd worden. Nog voor het begin van Adegemkermis zullen de inwoners van de Molenstraat van de gemeente de schriftelijke bevestiging van hun nieuw huisnummer krijgen.

Het is aan de inwoners zelf om het goed leesbaar nieuw huisnummer aan hun huis of aan de omheining aan te brengen. De inwoners die een nieuw huisnummer krijgen moeten dit op hun identiteitskaart laten aanpassen.

De gemeente heeft de wijziging van de huisnummers aan de kruispuntbank doorgegeven zodat alle openbare diensten langs die weg van de wijziging van het huisnummer op de hoogte worden gebracht.


TWEE GOUDEN MEDAILLES VOOR SEVERIJN D'HOEDT

TWEE GOUDEN MEDAILLES VOOR SEVERIJN D'HOEDT

Nadat hij op 21 mei tijdens een meeting in Ertvelde het clubrecord 60m sprint bij de pupillen op 8,38 seconden had gebracht werd Severijn D' hoedt op 25 juni op die afstand met een chrono van 8,76 seconden provinciaal kampioen.

TWEE GOUDEN MEDAILLES VOOR SEVERIJN D'HOEDT

Severijn D' hoedt werd met zijn sprong van 4,27m ook provinciaal kampioen verspringen bij de pupillen.


KONINGIN FABIOLALAAN OPNIEUW SLIMSTE STROATE VAN MALDEGEM

KONINGIN FABIOLALAAN OPNIEUW SLIMSTE STROATE VAN MALDEGEM
Net als vorig jaar werd de Koningin Fabiolalaan (Maldegem) ook dit jaar de winnaar van de quiz de Slimste Stroate van Maldegem.

Een paar huwelijken en het festival in Werchter zorgden er voor dat er dit jaar een aantal ploegen niet konden deelnemen aan de quiz de Slimste Stroate van Maldegem die voor de vierde maal door het feestcomité van Heulendonk werd georganiseerd.

De Moerewege winnaar in 2009 was een van de ploegen die forfait moest geven. Toch waren er nog 31 ploegen die vrijdagavond 1 juli meedongen naar de titel van Slimste Stroate van Maldegem 2011.

Dat de winnaar van vorig jaar de moeilijk te kloppen ploeg zou worden was al na 5 van de 10 vragenronden duidelijk. Die ploeg stond toen samen met de Noordstraat aan de leiding. Adegem- Dorp 33 die een aarzelende start kende herpakte zich in de tweede helft van de quiz en werd nog zevende.

Bij het ingaan van de laatste vragenronde waren er nog 2 ploegen die aanspraak konden maken op de overwinning. Het was uiteindelijk de Koning Fabiolalaan die met 87 juiste antwoorden op 100 vragen met het speciaal straatnaambord en de hoofdprijs ( een 8 daags verblijf in de Franse Alpen) naar huis ging.

De vier Evangelisten uit de Adegemse Kerkstraat werden met 85 punten tweede, voor de Halledreef die met 83 punten derde werd. De Noodstraat werd met 82 punten vierde. De Staatsbaan en Walland totaliseerden beiden 80 punten.

Omdat de Staatsbaan dichter bij het juiste antwoord op de schiftingsvraag was, werd die ploeg als vijfde geklasseerd. Geen enkele ploeg ging vrijdagavond met lege handen naar huis.

Ook de ploegen die tussen de 21ste en 31ste plaats eindigden hadden nog een prijs waarvan de waarde hoger lag dan hun inschrijvingsgeld.


ADEGEM KERMIST DE VAKANTIE TEGEMOET

Van vrijdag 8 tot dinsdag 12 juli wappert de kermisvlag boven Adegem. Het zijn de kinderen die vrijdagnamiddag samen met de poppenkast Pedrolino de kermis op gang trekken. Zaterdag wordt Adegem - Dorp tot 18u verkeersvrij gehouden voor de grote Antiek en Rommelmarkt.

Om 9u start die dag op de terreinen van het vroegere Elisabethrusthuis het voetbaltornooi van ZVC Damberd. Zondag stelen, in het kader van de 7de memorial Rudy Landuyt, de Welsh pony's vanaf 9u en de niet stamboekpony' s vanaf 13u30 op de terreinen voor den Hoogen Pad, de show.

Maandagnamiddag worden de 55 plussers voor 14u in den Hoogen Pad vetwacht. Naast koffie en gebak is er ook animatie met Peter Rammeloo en Molly.

Op initiatief van café 't Kruisken en café 't Spaanderken is er de maandag van Adegemkermis nog eens een wielerwedstrijdstrijd. Om 16u worden de WAOD renners de weg opgestuurd voor een wedstrijd van 11 ronden = 66km (categorieën A&B) of van 10 ronden = 60km (categorieën C&D).

Het parcours loopt niet door het centrum. Dinsdagavond is er de feestavondmarkt met straatanimatie. Naast de activiteiten die door het feestcomité worden georganiseerd hebben ook de café' s uit het centrum en omgeving kermisactiviteiten op hun programma staan.


NIEUW BIJ DE MALDEGEMSE POLITIE

NIEUW BIJ DE MALDEGEMSE POLITIE

Op 1 juli legde Annemie Depreitere de eed af als nieuwe hoofdinspecteur bij de PZ Maldegem. Hoofdinspecteur Depreitere deed politie-ervaring op bij de Pz Damme/Knokke - Heist, de West Vlaamse Politieschool en de PZ Bedene/De Haan.

In Maldegem wordt zij ingezet als dagcoördinator en dienstchef interventie. Daarnaast wordt zij ook ingeschakeld in de wachtbeurten OGP, de piekploegen en de projectwerking.


NOEL GAAT ANNELIES KOMT

NOEL GAAT ANNELIES KOMT

Tijdens de gemeenteraadszitting van woensdag 29 juni heeft Annelies Lammertijn de eed afgelegd als nieuwe schepen van de gemeente Maldegem.

Zij volgt zoals bij het begin van de bestuursperiode bij CD&V was afgesproken Noel Wille als schepenen op. Zij wordt bevoegd voor de dossiers betreffende gezin, Milieu, tewerkstelling en ontwikkelingssamenwerking.

Samen met schepen Geert De Roo wordt zij ook verantwoordelijk voor het waterbeleid. Noel Wille blijft wel als gemeenteraadslid zetelen. Geert De Roo wordt de nieuwe schepen van Openbare werken.


DE PAPAVER PLAATSTE DE FIETS IN DE KIJKER

DE PAPAVER PLAATSTE DE FIETS IN DE KIJKER

Ook in de papaver houden zij de laatste dagen van het schooljaar na de toetsen de leerlingen met zinnige dingen bezig. Voor de leerlingen van de eerste graad van de Papaver stond de fiets een dag centraal.

Nadat ze in de voormiddag op de parking aan den Hoogen Pad zelf hun kennis van het verkeersreglement en hun stuurvaardigheid hadden bewezen hoorden de leerlingen 's namiddag van de wielertoeristen wat zij allemaal nodig hebben om een echte wielertoerist te zijn en hoe ze zich moeten gedragen als zij er met de fiets op uit trekken.

DE PAPAVER PLAATSTE DE FIETS IN DE KIJKER

Voor een deel van de leerlingen was het de eerste maal dat ze zagen hoe een lekke fietsband hersteld wordt. Anderen konden de verschillende stappen die moeten gevolgd worden beschrijven voor ze werden uitgevoerd.


BORDSPEL LEGT DE LOOP EN DE GESCHIEDENIS VAN DE LIEVE BLOOT

BORDSPEL LEGT DE LOOP EN DE GESCHIEDENIS VAN DE LIEVE BLOOT
In het Plattelandscentrum Meetjesland in Sint Laureins werd op de laatste dag van het schooljaar het bordspel de Lieve dat door Iris Hermie (verkoos Werchter boven de voorstelling van haar eindwerk) uit Adegem en Goedele Raes als eindwerk was uitgewerkt, voorgesteld.

Voor de derde maal kregen de laatste jaarstudenten van de Artevelde Hogeschool als eindwerk de opdracht nieuw lesmateriaal voor de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar van het basisonderwijs te ontwerpen.

Iris Hermie en Goedele Raes vormden een team en besloten om met de hulp van een aantal organisaties een bordspel uit te werken met daarin centraal de loop en de geschiedenis van de Lieve, in het verleden een belangrijke bevaarbare waterloop tussen Gent en Damme.

Nadat het nieuw bordspel, met succes door de leerlingen van het vijfde leerjaar van de Papaver in Adegem werd uitgetest, besloot het Plattelandscentrum Meetjesland met de steun van Europa om het ontwerp van de laatstejaarsstudenten in een mooi kleedje te steken om het vanaf volgend schooljaar ter beschikking te stellen van de basisscholen in het Meetjesland.

Tijdens de voorstelling van het bordspel dat aantrekkelijk gemaakt wordt met dobbelstenen en ( antwoord en doen) vragen legde Goedele Raes bij afwezigheid van Iris Hermie alleen het verloop van de ontwikkeling van het Bordspel uit.

Een klas die het spel volledig speelt legt de huidige loop en de geschiedenis van de Lieve bloot.


KOFFIE EN GEBAK VOOR DE LEESMOEDERS

KOFFIE EN GEBAK VOOR DE LEESMOEDERS

Ook voor de leesmoeders van de Papaver zit het schooljaar 2010 - 2011 er op. Om hen te bedanken voor hun medewerking werden de leesmoeders maandagnamiddag door de directie van de Papaver uitgenodigd op de koffie en de taart.

Het werd een gezellige afsluit van hun schooljaar.


KAMPKIPPEN VOOR JEUGDBEWEGINGEN

KAMPKIPPEN VOOR JEUGDBEWEGINGEN

Jeugdbewegingen die op kamp gaan en zelf of via kampouders instaan voor het bereiden van het dagelijks eten kunnen, om wat na de maaltijden overblijft op te eten, kippen meenemen op hun kamp.

Die kampkippen en hun kippenren worden hen gratis ter beschikking gesteld van de jeugddienst. De kippen die tijdens het schooljaar in het tuintje van de kleuters van de Ark zitten zijn gewoon van spelende kinderen rond zich te hebben.

De jeugdbewegingen die beroep doen op de kampkippen krijgen een reglement mee waarin staat hoe zij de dieren moeten verzorgen. Zij moeten voor de jeugdraad ook een dagboek over het leven van de kippen op kamp bijhouden.

Wie het mooiste dagboek heeft ingeleverd krijgt volgend jaar op zijn kamp een dag de jeugddienst en de schepen van Jeugd Valerie Taeldeman als kookploeg op bezoek.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home