www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Achtste jaargang - n° 393 - Week 23 : van 5 tot 11 juni 2011

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

NIELS ARDEEL VERONGELUKT IN TIELTSE STEENWEG

NIELS ARDEEL VERONGELUKT IN TIELTSE STEENWEG

In de nacht van woensdag op donderdag (O-L-H Hemelvaart) is de 21 jarige Niels Ardeel uit de Spanjaardshoek 43c in Adegem in de Tieltse Steenweg in Eeklo, ter hoogte van de Jachthaven, op een geparkeerde bestelwagen gereden. De jonge Adegemnaar overleefde de klap niet.

Omdat er rekening mee werd gehouden dat er nog een passagier in de wagen zat die mogelijks door de botsing in het water was terecht gekomen werden duikers opgeroepen om in de omgeving van het ongeval in de vaart te duiken.

Niels Ardeel wordt door zijn vrienden omschreven als een levenslustige jongen die met veel zin voor humor op het leven keek. Wie in het grill-restaurant Elckerlijc van Peter De Clercq kwam, zal zich Niels herinneren als de rechterhand van Peter. Familie en vrienden nemen in intieme kring afscheid van Niels.


DE EERSTE COMMUNICANTJES VAN L1B VAN DE PAPAVER

DE EERSTE COMMUNICANTJES VAN L1B VAN DE PAPAVER

Vorige week zondag was het voor de leerlingen van juffrouw Christa (de Papaver L1B) de grote dag. Nadat zij er zich de afgelopen weken hadden op voorbereid, mochten de kinderen zondag voor het eerst tijdens een eucharistieviering te communie gaan.

Na de plechtigheid in de Sint Adrianuskerk waren Amber Bilaey, Louis Constandt, Loïs Coppens, Lennert Creytens, Aline De Baets, Hannah De Coninck, Kaelynn De Nys, Elise Depickere, Dominika Kosul, Tijs Saelens, Niels Savat, Gunter Schoonacker, Angelina-Dinara Sesselle, Arne Sierens, Milan Standaert, Maxim Symoens, Julie Tange, Charlotte Van den Braembussche, Leonie Van Kerschaever, Juliette Van Landschoot, Lore Van Verdeghem, Rein Vercruysse en Laura Vits te gast bij de directie, leerkrachten en oudercomité van de Paver.

In de turn- en feestzaal werd hen een drankje en een hapje aangeboden.


GEEN BELASTING OP WINDMOLENS

Tijdens de gemeenteraadszitting van april stelde Jason Van Landschoot voor om bedrijven die in Maldegem grote hoeveelheden stroom produceren te belasten. Het schepencollege, dat aanvankelijk dacht het voorstel zonder meer als onwettig van tafel te vegen, kwam daarop terug toen de heer Van Landschoot aankondigde dat, volgens een betrouwbare bron bij de Verenigingen van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG), die belasting mogelijks niet onwettig was.

Het schepencollege nam zelf contact op me de VVSG om een antwoord op papier te hebben. Bij het begin van de raadszitting van mei las eerste schepen Remi De Jaeger -die nog altijd burgemeester De Roo vervangt- het antwoord van de VVSG voor.

Volgens dat schrijven kan een gemeente een dergelijke belasting niet heffen. In het antwoord verwijst de VVSG naar de windmolens die in Maldegem geplaatst zijn.

Voor zover wij weten sloeg in het voorstel van de heer Van Landschoot de belasting niet alleen op de producenten van windenergie.


AUTOWIJDING BLIJFT IN DE BELANGSTELLING

AUTOWIJDING BLIJFT IN DE BELANGSTELLING

Ook dit jaar boden zich op hemelvaartdag meer dan 500 voertuigen aan op de autowijding op den Hoeke. Een groep oldtimer-tractors trok de meeste aandacht.

Eens te meer zorgde de werkgroep O-L-Vrouw van de Weg, onder het voorzitterschap van Marijn Baute, in samenwerking met de politie voor een vlot verloop van de wijding.

Sedert enkele jaren hebben automobilisten die aan de autowijding deelnemen, de Molenstraat als nieuwe toeleveringsweg ontdekt. Dit jaar stond er voor het begin van de autowijding in de Molenstraat en file van meer dan 300 meter.

"Het is toch nog beter dan dat wij van voorbij 't Kruisken moeten aanschuiven" klonk het bij enkel van de chauffeurs...


GEEN KANONGEBULDER OP MALECOTE

Een Nederlands bedrijf dat in Malecote een perceel grond huurt heeft daar maïs en cichorei op gezaaid. Het bedrijf was er vermoedelijk van uitgegaan dat de milieuwetgeving in België dezelfde is als in Nederland.

Om te voorkomen dat de cichoreiplantjes zouden afgestekt worden door de vogels had het Nederlands bedrijf een veldkanon, zoals er vroeger gebruikt werden om vogels uit de boomgaarden te verjagen, op het perceel grond gezet.

Inwoners uit Malecote hebben klacht ingediend wegens lawaaihinder. De politie kwam ter plaatse en het veldkanon werd het zwijgen opgelegd.

Niet iedereen in Malecote had problemen met de vogelverjager. "Toen wij hier bouwden wisten wij dat wij in de landbouw zaten. Wij hebben er begrip voor dat mensen hun gewassen beschermen. Als dat kanon 's morgens niet te vroeg begint en 's avonds niet te laat stopt hebben wij daar geen problemen mee" klonk het bij enkele bewoners.


EVEN VERKEERSLICHTEN OP MALECOTE

EVEN VERKEERSLICHTEN OP MALECOTE

In Malecote wist men het dinsdag even niet waar men het had: in het eerste gedeelte van de straat (komende van de Prins Boudewijnlaan) werd het verkeer door verkeerslichten geregeld. Woensdag waren de verkeerslichten al verwijderd.

Volgens personeel van Eandis, dat in Malecote aan de kabels voor het aardgas werkte, werden de verkeerslichten de eerste dagen gebruikt uit veiligheidsoverwegingen.

De mensen die dachten dat er al begonnen werd met de aanleg van riolering moeten wij teleurstellen: van schepen van Openbare werken Noel Wille vernamen wij dat het dossier van de riolering dat door Aquafin wordt beheerd nog maar in zijn beginstadium zit.

De aanleg van de riolering en de drukriolering zal vermoedelijk pas voor volgend jaar zijn.


GAAIBOLDERS STEUNEN DE VIERKLAVER

GAAIBOLDERS STEUNEN DE VIERKLAVER
Dank zij hun jaarlijkse marathongaaibolling konden het marathonteam dit jaar 3000 euro schenken aan de Vierklaver in Adegem.

Op 5 en 6 februari werd in de zaal de Poermolen in Donk de jaarlijkse gaaibolmarathonbolling ten voordele van de Vierklaver georganiseerd.

Dank zij radio Zonnestraal krijgt de marathonbolling al enkele jaren een feestelijk karakter. Het marathonteam bolde tweemaal de klok rond. Het nam het ieder uur tegen een uitdagend team op.

Naast het team dat de bollen liet rollen was er ook een team dat er voor zorgde dat de uitdagers en de sympathisanten van de bolling voor het goede doel voorzien werden van spijs en drank.

Vorige week zondag was het gaaibolmarathonteam te gast in de Vierklaver. Raf Van de Velde kon er trots aankondigen dat mede dank zij sponsor Adelin Crul het team dit jaar het recordbedrag van 3000 euro aan de Vierklaver kon schenken.

Het staat volgens Raf Van de Velde ook al vast dat de marathonbolling volgend jaar niet in februari maar in maart zal georganiseerd worden.

Met Aurel Borgonjon heeft zich voor volgend jaar al een nieuwe sponsor gemeld. Voor Gaby Van Landschoot, verantwoordelijke van de Vierklaver, is zowel de jaarlijkse marathonbolling als het bezoek van het team aan de Vierklaver een mooie traditie.

Net als de heer Van de Velde hoopt hij dat die traditie in stand wordt gehouden.

Voor de heer Van Landschoot is het marathonteam zowel voor de verantwoordelijken als de bewoners van de Vierklaver in de loop der jaren een stukje familie geworden.

Hij onderstreepte dat mede dank zij de steun van de gaaibolders de Vierklaver aanpassingen aan de infrastructuur kan doen die anders moeilijk te realiseren zouden zijn.

Het bedrag dat de gaaibolders dit jaar schonken zal gebruikt worden om aanpassingswerken aan de gebouwen te financieren.


TIJS BLOMME KMO-MANAGER VAN EEKLO

TIJS BLOMME KMO-MANAGER VAN EEKLO

In Adegem en Maldegem is Tijs Blomme vooral gekend voor zijn inzet voor de jeugd in het algemeen en de jeugdverbroedering in het bijzonder.

Nadat hij de afgelopen 2 jaar op de jeugddienst van de stad Eeklo actief was werd hij nu aangesteld als KMO- manager van de stad.


ADEGEMSE 55-JARIGEN FEESTEN OP 4 SEPTEMBER IN DE MIMOSA

Iedereen die in Adegem woont of Adegemse roots heeft en geboren is in 1956 wordt uitgenodigd op de reünie die doorgaat op zondag 4 september in de Mimosa in Eeklo.

Het comité "Adegem 1956", dat vijf jaar terug het Adegems feest van de vijftigjarigen organiseerde, kon na veel zoekwerk een lijst opmaken met 156 namen van mensen die in 1956 in Adegem woonden of Adegemse roots hebben.

Op 7 oktober 2006 waren 50 van de aangeschreven vijftigjarigen (31 geboren Adegemnaren) op de afspraak. Zij die dat feest hebben meegemaakt vroegen het comité om niet te lang te wachten om een nieuwe reünie te organiseren.

Vijf jaar later hoopt het comité Adegem 1956 niet alleen de feestvierders van 2006 terug te zien, maar ook nog vijftigjarigen (al of niet met partner) die er toen niet konden bij zijn.

Voor meer informatie over de reünie van de vijfenvijftigjarige Adegemnaren kan contact opgenomen worden met Lieve Blondeel Ringbaan 17a Adegem, telefoon 050 71 43 57, of via [email protected]


BLOEDGEVERS HEBBEN AFSPRAAK IN DEN HOOGEN PAD

Op dinsdag 7 juni organiseert het Rode Kruis een bloedinzameling in den Hoogen Pad. Bloedgevers kunnen er terecht tussen 17 uur en 19 uur 30.

Wie op 7 juni niet vrij is kan nog altijd op dinsdag 14 juni in het Warmhof in Maldegem of op dinsdag 21 juni in de sporthal de Berken in Kleit bloed geven...


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home