www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Achtste jaargang - n° 392 - Week 22 : van 29 mei tot 4 juni 2011

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

GEWEERSCHOTEN IN DE STAATSBAAN

Vrijdagmorgen omstreeks 6u45 beantwoordde G. M. in de Staatsbaan 51 met geweerschoten op de vraag van zijn buren om zijn muziek wat zachter te zetten.

G. M. was na een nachtje stappen nog duidelijk in feeststemming. Hij wou die stemming, zoals blijkbaar wel meer gebeurde, ongevraagd met zijn buren delen. Hij zette zijn muziek dan ook volle bak.

Het is niet de eerste maal dat buren last hebben van overdreven luide muziek. Daarvoor zou in het verleden aangifte zijn gedaan bij de politie. Dit keer belde zijn buur zelf aan bij G. M. om hem te vragen om de muziek stiller te zetten.

De buur die dacht dat G. M. gevolg zou geven aan verzoek ging terug naar huis maar werd verrast door enkele schoten uit een jachtgeweer.

Gelukkig raakte er bij de schietpartij niemand gewond. De gealarmeerde politie pakte G. M. die nog in zijn pyjama liep op. Vrijdagavond werd hij al door de onderzoeksrechter onder voorwaarden vrijgelaten.

Een van de voorwaarden is het (voorlopig) verbod om in zijn huidige huurwoning in de Staatsbaan te verblijven. Hij heeft onderdak gekregen bij een familielid in Eeklo.

De reacties bij de buren zijn verdeeld. Voor sommige is G. M. een brave man die zolang hij niet te diep in het glas heeft gekeken geen vlieg kwaad zou doen. Anderen zeggen dan weer dat hij asociaal is en dat ze regelmatig last hebben van geluidshinder en de kippen van G. M. die altijd los lopen.

Het is niet de eerste maal dat er in de staatsbaan 51 geschoten werd. Enkele jaren terug werd er op de woning geschoten door de ex- vriend van de toenmalige vriendin van G. M.


DEN HOOGEN PAD BIEDT U EEN AANTREKKELIJK PROGRAMMA AAN

DEN HOOGEN PAD BIEDT U EEN AANTREKKELIJK PROGRAMMA AAN
Het programmatiecomité van den Hoogen Pad heeft voor het seizoen 2011 - 2012 een gevarieerd en aantrekkelijk programma samengesteld.

Om de trouwe bezoekers van het cultureel centrum alvast de sfeer van het volgende seizoen te laten proeven nodigde het programmatiecomité hen uit op een verwenavond met hapjes, drankjes en optredens.

Er werd tijdens die avond teruggeblikt op het voorbije seizoen en een tip van de sluier over het nieuwe seizoen opgelicht. Schepen van cultuur Frank Sierens keek met tevredenheid terug op het seizoen 2010-2011.

Voor de daling van het totaal aantal toeschouwers van 7212 naar 5838 zijn er volgens schepen Sierens twee oorzaken. Er waren vorig seizoen 36 voorstellingen tegenover 45 in het seizoen 2009-2010.

Vorig seizoen ging ook het aantal toeschouwers voor de maandelijkse avondfilm sterk achteruit. Daarom heeft het programmatiecomité beslist om de avondfilm van het programma te schrappen.

VARIATIE EN KWALITEIT
Bij het overlopen van het programma voor het komende seizoen is het duidelijk dat het programmatiecomité bij het samenstellen van het programma oog had voor kwaliteit en variatie. Het nieuwe seizoen wordt op 13 oktober geopend in de Sint Barbarakerk in Maldegem met een optreden- in het kader van het festival van Vlaanderen - van het ensemble Carpriola di Gioia.

Op het programma staat Stabat Mater Dolorosa, een werk uit de barokperiode. Voor Els de Schepper is het niet de eerste maal dat zij naar den Hoogen Pad komt.

In "Niet geschikt als moeder" laat Els nog maar eens zien welke veelzijdige artieste zij is. Nadat zij vroeger al hebben teruggeblikt op de wielerjaren 2006, 2007, 2008 en 2009 brengen Karl Van Nieuwkerke & Les Supappes op 28 oktober "de Helden in de sport" in den Hoogen Pad.

Ook An Nelissen weet al haar weg naar den Hoogen Pad. In haar show "Zus (heden geen porno)" legt zij familiegeheimen bloot. Daarmee toont ze haar publiek aan dat iedereen zijn familie zijn hele leven met zich meedraagt en dingen te weten komt die hij of zij liever niet zou ontdekken. Net al met Els De Schepper is ook met An Nelissen ambiance verzekerd.

Sinterklaas komt op zondag 4 december niet alleen naar den Hoogen pad. Hij laat Sierk Mobiel de kinderen voorbereiden op zijn komst. Het wordt een namiddag waarin de kinderen zelf mee aan het programma bouwen.

Niet Witse maar Hubert Damen en zijn muzikanten wandelen op 10 december met liedjes en teksten van Vlaamse en Nederlandse zangers en kleinkunstenaars door de mooie en droevige momenten van het leven.

Zijn optreden mag dan als titel "Alles gaat over" hebben, tijdens zijn optreden op 14 januari zal Willem Vermandere het publiek van zijn muziek en teksten laten genieten.

Bij het strijkconcert "onder stoom" van Hans en zijn kompanen, dat op zondag 10 januari doorgaat, komen geen strijkstokken of violen te pas. Terwijl Hans en zijn groep de mensen in de zaal van zijn cabareteske liedjes laten genieten doen zij op het podium de strijk van 10 toeschouwers. Wie een van de gelukkigen wil zijn voor wie tijdens het optreden zijn strijk gratis wordt gedaan kan zich nu al bij het secretariaat melden.

Ernstiger zal het op 21 januari aan toe gaan in den Hoogen Pad: dan brengen Antje De Boeck en Rony Verbiest met teksten en musette een ode aan Louis Paul Boon.

De valentijnsavond staat in 2012 op 11 februari ingeschreven. Naast een maaltijd in buffetvorm staat er ook een aangepast optreden van Sabien Tiels en Bart Herman op het programma. Voor die voorstelling is om praktische redenen reserveren noodzakelijk.

Stand- up comedien Raf Coppens gaat op 28 februari opnieuw de confrontatie aan met al wie meent dat hij het grote gelijk in pacht heeft.

Wie houdt van een muzikale improvisatievoorstelling moet 10 maart 2012 in zijn agenda aankruisen. De groep "Op sterk water" heeft daar al succes mee en zal ook het publiek in den Hoogen Pad laten genieten van muzikale verrassingen.

Het programmatiecomité geeft met zijn Maldegemse avond op 24 maart ook talent van eigenbom een kans om zich te bewijzen. Twist of Fate en Jerusalem Syndrome zullen die kans grijpen.

Den Hoogen Pad sluit op 21 april zijn seizoen af met het optreden van de groep Pad Esta Loco (Esta Loco is het Spaans voor "dat is geschift"). De groep viert met die show zijn 20 jarig bestaan.

Vanaf nu kunnen er zowel abonnementen als kaarten voor de optredens besteld worden. Net als vorig jaar kunnen verenigingen voor hun leden kaarten tegen een voordelig tarief aankopen.

Er is ook een aanpassing van het "invite a friend" tarief. Tot vorig seizoen kon die vriend(in) de voorstelling gratis bijwonen. Dit seizoen zijn er 6 voorstellingen met dit aanbod. De vriend(in) moet nu wel de helft van de prijs betalen.


OP SNEUKELTOER MET DE LANDELIJKE GILDE

Zondag 3 juli organiseert de Adegemse afdeling van de Landelijke Gilde haar jaarlijkse sneukeltoer. Er wordt tussen 11 en 13 uur gestart aan den Hoogen Pad.

Deelnemen kost 15 euro voor deelnemers ouder dan 12 jaar en 7 euro voor deelnemers tot 12 jaar. Inschrijven kan door het inschrijvingsgeld voor 26 juni te storten op de rekening van de Landelijke Gilde Adegem 068-2226127-04 of door contact op te nemen met [email protected]


VVA BRACHT GO-WEST

V V A BRACHT GO - WEST

Met onder meer "Fanfare for the common man" en "Wait for the wagon" bracht de VVA zaterdagavond tijdens zijn concert, net als het kunstwerk GO-WEST, hulde aan de honderden inwoners uit onze regio die in de grote crisisjaren onze streek verlieten om meer dan 6000 km verder het geluk te zoeken...


EERSTE COMMUNICANTJES IN DE PAPAVER

EERSTECOMMUNICANTJES IN DE PAPAVER

Voor de leerlingen van L1A van de Papaver was het vorige week zondag de grote dag. Na weken van voorbereiding mochten zij voor het eerst tijdens een eucharistieviering, waarin zij een belangrijke rol speelden, te communie gaan.

Na de plechtigheid werden Jalisa Marifoon, Luca Baeckeland, Julie- Laure Couck, Jitse De Bruyne, Kaat De Bruyne, Dylano De Laere, Chloë De Roo, Alexine De Vos, Amber Dewitte, Jade Duthoy, Renzo Faasen, Milan Hermie, Maïté Stro, Daan Van Daele, Elise Van Delen, Ferre Van de Putte, Zoë Van de Velde, Laura Van Duyse, Milan Vyncke en Berend Willemarck samen met hun familie door de directie, de leerkrachten en het oudercomité in de turn- en feestzaal van de Papaver uitgenodigd voor een drankje en een hapje.


HEULENDONK FEEST OP 1 EN 2 JULI

HEULENDONK FEEST OP 1 EN 2 JULI
Met zijn fietszoektocht heeft Heulendonk Feest naast zijn quiz "De Slimste Stroate van Maldegem" een nieuwe publiekstrekker in zijn programma.

Het is dit jaar de vijfde maal dat Heulendonk de kermisvlag hijst. Dat gebeurt op vrijdag 1 juli voor de start van de quiz "De Slimste Stroate van Maldegem".

Er wordt een opvolger gezocht voor de Kleitkalseide, de Moerewege en de Koningin Fabiolalaan, die de vorige edities van de quiz wonnen. Naast het staatnaambord van de Slimste stroate van Maldegem 2011 krijgt de winnende ploeg als prijs een verblijf van 8 dagen voor 4 personen in de Franse Alpen.

Iedere ploeg die aan de quiz deelneemt, ontvangt een prijs die zijn inschrijvingsgeld ruim overschrijdt. Er mogen dit jaar meer dan een ploeg per straat deelnemen.

In iedere ploeg moeten minstens 2 personen in de straat wonen die ze vertegenwoordigen. Ploegen met 3 of 4 leden uit dezelfde straat krijgen een bonuspunt. Er is een vragenronde waarvan de antwoorden op de vragen te vinden zijn in de "Dag Allemaal" edities van juni. Er zijn ook vragen waarvan de antwoorden in het programmaboekje (dat op 1 juli op de tafels zal liggen) te vinden zijn.

Van een finale tussen de ploegen met de hoogste score wordt afgestapt: de ploeg die na de 10 vragenronden de meeste punten heeft mag zich de slimste stroate van Maldegem 2011 noemen.

Deelnemen aan de quiz kost 16 euro, te storten voor 15 juni op rekening 088-2391772-38 van Heulendonk Feest.

Fietszoektocht
Op zaterdag 2 juli pakt Heulendonk Feest voor het eerst ook uit met een fietszoektocht.

Er wordt tussen 12 en 14 uur gestart in het Canadamuseum. Er is een rit van ongeveer 25 km. Voor gezinnen met kinderen is er een rit van 15 km. Deelnemen kost 5 euro.

Om de fietstocht af te leggen en de vragen te beantwoorden zullen de deelnemers ongeveer 4 uur nodig hebben. De hoofdprijs, een fiets, wordt omstreeks 18 uur uitgereikt.

Voor meer informatie over Heulendonk Feest, zijn programma en inschrijving voor de quiz of de fietszoektocht kunt u terecht bij Erik Hebberecht ([email protected]).


S- PRESSION SCHITTERDE IN DEN HOOGEN PAD

S- PRESSION SCHITTERDE IN DEN HOOGEN PAD

Dansschool S-Pression van Sara Mussche heeft vorig weekend met enkele shows van haar leerlingen (van kleuters tot humaniorastudenten) indruk gemaakt in den Hoogen Pad.

Momenteel worden de danslessen van S-Pression in de twee danszalen van de sporthal in Eeklo gegeven.

Omdat het aantal jongeren dat zijn danskwaliteiten wil ontwikkelen steeds groter wordt, start S-Pression vanaf september in de sporthal MEOS in Maldegem met danslessen op woensdag. Meer informatie op de website www.s-pression.be


RONDE VAN BELGIE REED DOOR ADEGEM

RONDE VAN BELGIE REED DOOR ADEGEM

Iets na 13 uur werd donderdag in Adegem en Maldegem het verkeer langs de N9 stilgelegd om de renners van de Ronde van België doorgang te verlenen.

Dat zorgde op de verschillende kruispunten voor files. De meeste automobilisten namen het verplichte wachten sportief op.


TER HEULE DOORSTAAT VUURPROEF

TER HEULE DOORSTAAT VUURPROEF

Bij voorzitter Paul Van de Voorde en de bestuursleden van ruiterij ter Heule stonden zaterdag de zenuwen tot het uiterste gespannen. Het was het de eerste jumping die op hun terrein in de Hillestraat werd georganiseerd sedert zij het roer hebben overgenomen.

De jonge ruiters maakten er een aangenaam kijkstuk van.

Het werd voor Ter Heule een geslaagde test. Jammer dat de regen het programma van het laatste onderdeel van de jumping een beetje in de war stuurde.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home