www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Achtste jaargang - n° 390 - Week 20 : van 15 tot 21 mei 2011

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

WIE BAAT DE CAFETARIA VAN DEN HOOGEN PAD UIT ?

Voor het uitbaten van de cafetaria in de sporthal MEOS heeft de gemeente Maldegem al enkele maanden een oplossing gevonden.

Voor de uitbating van de cafetaria in den Hoogen Pad is er daarentegen volgens schepen van cultuur Frank Sierens tot nu toe geen enkele ernstige kandidatuur binnengekomen. De zoektocht naar een nieuwe uitbater werd gestaakt.

Het schepencollege werkt aan een voorstel om in bepaalde omstandigheden verenigingen, mits een kleine vergoeding, de toestemming te geven om de cafetaria van den Hoogen Pad uit te baten.


WIE VULT UW BELASTNGSBRIEF IN ?

De bruine omslagen met onze belastingsbrief zijn in de brievenbus gevallen. Tegen ten laatste 30 juni worden de ingevulde belastingsbrieven bij de belastingen verwacht.

Hoewel de belastingsbrieven er steeds moeilijker uitzien, zijn zij volgens de mensen van de belastingen zeker voor loon- en loontrekkenden gemakkelijk in te vullen als je het met de computer doet.

Voor wie zijn belastingsbrief zelf online wil invullen organiseert de gemeente Maldegem, in samenwerking met de dienst van de Belastingen, twee informatievonden in onze gemeente. De eerste avond gaat door op donderdag 19 mei om 19u30 in de zaal de Poermolen.

Wie er wil bij zijn kan zich inschrijven bij Luc Verplancke, voorzitter van de Donkse Dorpsraad, telefoon: 050 71 32 27, of per e-mail: [email protected].

Op dinsdag 31 mei is er een informatieavond in den Hoogen Pad in Adegem. Inschrijven kan tot 27 mei bij de dienst communicatie telefoon: 050 72 89 54, of per e-mail: [email protected] Correctie: deze informatieavond is afgelast wegens gebrek aan inschrijvingen

LATEN INVULLEN
Ook dit jaar kan u bij het kantoor van de belastingen in de Gentsesteenweg terecht om uw belastingsbrief online te laten invullen. In de maand mei kan dat iedere werkdag tussen 9u en 11u30.

Tijdens de maand juni kan dat ook iedere werkdag tussen 9 en 11 uur. Het kan ook op dinsdag 14 en 21 juni, telkens tussen 17u30 en 19u30. Wie zich bij de dienst in de Gentsesteenweg aanmeldt om zijn belastingbrief te laten invullen neemt, naast zijn in te vullen belastingbrief (aanslagjaar 2011, dus inkomsten van 2010 - voor echtparen ondertekend door de beide partners) ook zijn fiscale fiches over 2010 mee.

Om de aftrekposten te kunnen invullen is het nodig dat u volgende attesten meeneemt:

  • Attest van handicap
  • Attest betaalde vakbondspremies
  • Bewijs van betaalde of ontvangen onderhoudsgelden
  • Attest van gedane giften in 2010
  • Attesten van kosten van kinderopvang van 2010
  • Betalingsattesten 2010 van kapitaalaflossing en interest van een hypothecaire lening.
  • Basisattesten van in 2010 afgesloten hypothecaire leningen
  • Betalingsattesten 2010 van levensverzekeringspremies
  • Basisattesten van in 2010 afgesloten levensverzekeringspremies
  • Attest 281.60 inzake pensioensparen van 2010
  • Factuur, fiscaal attest en betalingsbewijs van 2010 inzake energiebesparende uitgaven voor een woning
  • Factuur, fiscaal attest en betalingsbewijs van 2010 inzake uitgaven voor de beveiliging van de woning tegen inbraak of brand

Nadat uw belastingsbrief online is ingevuld krijgt u een bewijs dat uw aangifte online is ingediend. Tevens ontvangt u een raming van het bedrag dat u zal moeten bijbetalen of terugkrijgt.


ALFONS EN ANGELA DELEN AL 60 JAAR LIEF EN LEED

ALFONS EN ANGELA DELEN AL 60 JAAR LIEF EN LEED
Samen met hun familie en vrienden werden Alfons Gowie en zijn echtgenote Angela Pieters woensdagnamiddag door schepen Antoine Pauwels in de trouwtent ontvangen.

Dag op dag (11 mei) zestig jaar nadat ze elkaar in het stadhuis in Eeklo hun jawoord gaven, werden Alfons Gowie en zijn echtgenote Angela Pieters in de trouwtent in de tuin van Huis Wallyn ontvangen. Zowel Alfons als Angela zijn geboren Eeklonaren maar wonen nu in Adegem-Dorp.

Alfons werd in oktober 1930 op den Dullaert geboren. Hij kreeg zijn eerste nieuwe fiets toen hij 14 jaar was. Hij reed er mee naar zijn werk in fillature du Rabot in Gent. Na zijn legerdienst ging hij als metser in dienst bij de firma Van Damme om daarna bij de aannemers Maenhout("Soldaats") aan de slag te gaan.

Angela zag in mei 1930 het levenslicht in de Leikesweg. Zij volgde les in de kloosterschool om daarna tot 1961 eerst bij Van De Putte - Bauts en Van Damme te werken. In 1961 verhuisde het paar naar Waret l'Eveque waar de moeder van Angela woonde.

Alfons werkte daar eerst in de steengroeve om daarna als chauffeur bij een transportfirma te beginnen. Daar bleef hij voor de rest van zijn beroepsloopbaan. Toen de familie in 1975 terug naar Eeklo kwam ging Angela werken bij vishandel Hilaire De Lille in Maldegem.

Angela en Alfons leerden elkaar als buren kennen. De vader van Angela was net als Alfons duivenmelker. Alfons had echter meer oog voor Angela dan voor de duiven van haar vader. Het diamanten paar heeft een dochter die net als haar vader en haar echtgenoot voor het beroep van vrachtwagenchauffeur heeft gekozen.

Angela en Alfons genieten van het leven. Als ze het in Adegem eventjes niet zien zitten dan vertrekken zij of naar hun caravan in Aalter of naar hun caravan in de omgeving van Dinant. Zij hopen nog vele jaren samen van het gezellige leven te mogen genieten.


CHICO SURIEL TE GAST BIJ DANSSTUDIO 2B FUNKY

Liefhebbers van hip hop fast hebben op zaterdag 28 mei afspraak in Dansstudio2B Funky van Safia Aggoune in de Staatsbaan 121 in Adegem. Die dag geeft de Nederlandse Chico Suriel, bij ons vooral gekend uit het vorig seizoen van Sytycd (So You think you can dance) er een workshop.

Wie er net als de leden van de dansstudio wil bij zijn kan zich inschrijven op het secretariaat in de Staatsbaan


EERSTE VERENIGINGENMARKT

EERSTE VERENIGINGENMARKT

De Landelijke Gilde en KVLV hadden een grote stand op de verenigingenmarkt die naar aanleiding van het schoolfeest van de Papaver werd georganiseerd.

EERSTE VERENIGINGENMARKT

Ook het feestcomité van Heulendonk dat de quiz "De Slimste Straote van Maldegem" organiseert, was aanwezig op de verenigingenmarkt. Er werd reclame gemaakt voor de quiz van dit jaar.


EENDRACHT MAAKT MACHT ADEGEM VIERDE HONDERDJARIG BESTAAN

EENDRACHT MAAKT MACHT ADEGEM VIERDE HONDERDJARIG BESTAAN
Tijdens de academische zitting in den Hoogen Pad blikte voorzitter Georges De Vos terug op de geschiedenis van 100 jaar "Eendracht Maakt Macht" Adegem

Gewoonlijk legt het bestuur van Eendracht Maakt Macht Adegem op 8 mei (einde van WO II) bloemen neer aan de gedenksteen op het kerkhof. Dit jaar combineerde Eendracht Maakt Macht die hulde met de viering van zijn honderdjarig bestaan.

De herdenkingsplechtigheid begon met een eucharistieviering in de Sint Adrianuskerk. Daarna volgde de bloemenhulde aan de gedenksteen op het kerkhof.

EENDRACHT MAAKT MACHT ADEGEM VIERDE HONDERDJARIG BESTAAN
Met de plechtigheid aan de gedenksteen op het kerkhof herdacht "Eendracht Maakt Macht" het einde van WO II. Voorzitter Georges De Vos bracht hulde aan de soldaten die in beide wereldoorlogen streden.

Met die plechtigheid herinnert "Eendracht Maakt Macht" er de jeugd aan dat hun vrede en vrijheid te danken zijn aan mensen die het grootste offer hebben gebracht dat men aan een mens kan vragen.

Een delegatie van de school de Papaver bracht met een toespraak en het planten van de Belgische driekleur aan de grafstenen van de soldaten hulde aan de slachtoffers uit beide wereldoorlogen.

Naast de leden van "Eendracht Maakt Macht" en leden van de gemeenteraad, namen ook delegaties van andere vaderlandslievende verenigingen aan de plechtigheid op het kerkhof deel.

Met een korte academische zitting in den Hoogen Pad werd daarna de honderdste verjaardag van de Adegemse afdeling van "Eendracht Maakt Macht" gevierd.

EENDRACHT MAAKT MACHT ADEGEM VIERDE HONDERDJARIG BESTAAN
Naast een applaus en waardering had "Eendracht Maakt Macht" een bijzondere attentie voor de nog in leven zijnde oudstrijders Albert Claeys, Clement De Muer, Juliaan De Kesel en Michel Hilaert (Kamiel Willems kon helaas niet aanwezig zijn) en de weggevoerden en werkweigeraars Emiel Aesaert, Noel Beelaert en Julien Van Landschoot.

Voorzitter Georges De Vos en schepen Remi De Jaeger hadden woorden van lof voor de mensen die 100 jaar geleden de vereniging hebben opgericht als blijk van waardering voor de mensen die er zowel in tijden van oorlog als vrede zijn om ons land te verdedigen.

Ook voor de mensen die er nu voor zorgen dat de oorlogen en de oorlogsslachtoffers uit beide wereldoorlogen niet vergeten worden hadden zowel voorzitter De Vos als schepen De Jaeger worden van lof.

De academische zitting werd afgesloten met een receptie die door het gemeentebestuur aan de jubilerende vereniging werd aangeboden.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home