www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Achtste jaargang - n° 388 - Week 18 : van 1 tot 7 mei 2011

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

BURGEMEESTER TIJDELIJK ONBESCHIKBAAR

Zoals gewoonlijk leidde burgemeester Johan De Roo woensdagavond 27 april de gemeenteraadszitting. Op het einde van de geheime zitting, toen het publiek en de mensen van de pers de zaal al hadden verlaten, kondigde de burgemeester aan dat hij om gezondheidsredenen tijdelijk zijn taken als burgemeester niet kan vervullen.

Alvorens donderdagnamiddag opgenomen te worden in het UZ in Gent, heeft hij nog twee voor de gemeente belangrijke vergaderingen bijgewoond.

Vrijdag onderging burgemeester De Roo een heelkundige ingreep. Naar wij vernamen is de ingreep goed verlopen en is burgemeester De Roo al terug op zijn kamer.

Volgens een mededeling van zijn secretariaat is hij zeker tot het einde van de maand mei niet beschikbaar. Wij wensen hem een spoedig herstel.

De taken van de burgemeester worden overgenomen door eerste schepen Remi De Jaeger die voor het extra werk op de medewerking van zijn collega's kan rekenen.


RENOVATIEPLANNEN VOOR N9 OPGEBORGEN

De afgelopen jaren werden de gemeenten tussen Gent en de West Vlaamse grens door het Agentschap Wegen en Verkeer (AGW) verschillende malen gevraagd om te onderhandelen over de renovatieplannen van het gedeelte van de N9 dat op hun grondgebied ligt.

Maldegem is een van de weinige gemeenten die zijn huiswerk voor die plannen bijna volledig had gemaakt. Tijdens de gemeenteraadszitting van woensdag 27 april kondigde burgemeester De Roo aan dat de renovatieplannen door het AGW wegens te duur worden opgeborgen.

ROTONDE
Het opbergen van die plannen heeft volgens de burgemeester geen invloed op de plannen voor de aanleg van een rotonde op het kruispunt van de N9 met de Hillestraat. Dat plan staat nog altijd op de investeringslijst van 2012. Omdat er geen volledig nieuw wegdek op de N9 komt, zal er vanaf de brug in Balgerhoeke een laag asfalt op het beton komen.


DE SOEPKIEKENS ZORGDEN VOOR DE VERRASSING

DE SOEPKIEKENS ZORGDEN VOOR DE VERRASSING
Volgens de jarige Harry luistert Geertje, de ezel, beter naar hem dan zijn grote Geert

Harry Van De Wynckel zal zijn 59ste verjaardag van maandag 25 april niet snel vergeten. Hij had wel verwacht dat zijn vrienden van de carnavalsorde de Soepkiekens op bezoek zouden komen om een pintje te drinken.

Hij en zijn echtgenote hadden niet verwacht dat de groep met de carnavalswagen naar de Kallestraat op bezoek zou komen.

De verrassing werd nog groter toen de Soepkiekens Harry hun verjaardagsgeschenk, de ezel Geertje, gaven "Wij weten dat Harry en zijn echtgenote dierenliefhebbers zijn.

Omdat wij dankbaar zijn voor alles wat Harry voor de Soepkiekens doet (en niet alleen het besturen van de wagen) wilden wij hem op zijn verjaardag met iets speciaals verrassen" klonk het bij de leden van de Soepkiekens. Dat doel hebben zij zeker bereikt...


HERDENKING OVERLEDEN WAPENBROEDERS

Zaterdag 7 mei organiseert de Adegemse afdeling van de Koninklijke Verbroedering Grenadiers samen met de Carabiniers en de 7de Jagers te voet zijn jaarlijkse herdenkingsplechtigheid ter ere van hun wapenbroeders die sneuvelden tijdens WO II of die in de loop der jaren zijn overleden.

Er wordt om 14u45 verzameld op de parking van den Hoogen Pad. Daarna volgen plechtigheden aan verschillende monumenten. De plechtigheid wordt afgesloten aan de gedenksteen van de Carabiniers aan de brug in Raverschoot.


CASSANDRA CRUL NIEUW GEZICHT BIJ DE POLITIE ZONE MALDEGEM

CASSANDRA CRUL NIEUW GEZICHT BIJ DE POLITIE ZONE MALDEGEM
De ganse top van de PZ Maldegem was er bij toen Cassandra Crul woensdagnamiddag de eed aflegde als nieuw lid van de PZ Maldegem.

Cassandra die vanaf 1 mei als hoofdinspecteur aan een nieuwe carrière begint was voorheen teamleider "wijk" bij de PZ Gent. De ervaring die ze daar heeft opgedaan zal ze in Maldegem kunnen gebruiken. Cassandra wordt in de PZ Maldegem het hoofd van de wijkwerking en het onthaal.

De PZ Maldegem is voor Cassandra geen onbekende. Haar vader, Jaak Crul, maakte tot voor enkele jaren nog deel uit van de PZ Maldegem. Cassandra wist dat haar vader Jaak precies 30 jaar geleden de eed aflegde als adjunct-commissaris.


MC DONALDS OVERVALLEN

Niet door leden van het ALF maar door een engels sprekende man werd de Maldegemse Mc Donalds overvallen. Het was dinsdagavond rond 22u30 dat de overvaller zich aanbood bij de Mc Donalds in de Koning Leopoldlaan in Maldegem.

Onder bedreiging van een vuurwapen eiste hij de inhoud van de kassa. De overvaller werd na zijn overval op de parking door een kompaan in een auto met Engelse nummerplaat opgewacht.

Omdat bij Mc Donalds, om overvallers te ontmoedigen, de kassa's meerdere keren per dag worden leeggemaakt, was volgens de woordvoerder van Mc Donalds de buit niet erg groot.


PAASEIEREREN RAPEN WAS FAMILIEFEEST

PAASEIEREREN RAPEN WAS FAMILIEFEEST
Nadat ze kennis hadden gemaakt met de paashazen, mochten de kinderen maandagvoormiddag paaseieren zoeken in het bos van de familie Maeyens - De Waele.

Op vraag van de Adegemse afdeling van de Gezinsbond hadden de paashazen op paasmaandag een grote voorraad nep-paaseieren in het bos van de familie Maeyens De Waele verstopt.

De kinderen wiens ouders lid zijn van de Gezinsbond mochten er vanaf 10 uur samen met de paashazen op zoek gaan naar de paaseieren.

Vooral de allerkleinsten konden rekenen op de medewerking van de paashazen.

Het maakte niet uit hoeveel paaseieren de kinderen vonden. Nadat ze dachten dat zij voldoende paaseieren hadden gevonden mochten de kinderen ze inleveren bij voorzitter Wilfried Sierens. In ruil kregen zij van Lindy van het Damberd lekkere echte paaseieren.

PAASEIEREREN RAPEN WAS FAMILIEFEEST

Dank zij de sponsors genoten niet alleen de kinderen van een voormiddag paaseieren rapen. De gezinsbond had ook aan de ouders gedacht.

Terwijl de kinderen eerst de paaseieren zochten en daarna verder speelden in de omgeving van het bos genoten hun ouders van de hapjes en drankjes die door de Gezinsbond en zijn sponsors werden aangeboden.

Zowel kinderen als hun ouders genoten van de paasmaandagvoormiddag.


PAASEIEREN RAPEN OP DE ZANDAKKERS

PAASEIEREN RAPEN OP DE ZANDAKKERS

Op vraag van het buurtcomité van de Ringbaan, Zandakker en Blekkersgat had de paashaas zondagmorgen op de Zandakkers in het bosje naast de krulbol- en Petanquebaan paaseieren verstopt.

Voordat de kinderen het bos in doken werd er eerst kennis gemaakt met de paashaas die hen ging helpen bij het zoeken van de eieren.

Vooraleer ze aan de zoektocht begonnen poseerden de kinderen met de paashaas in het beroemde kader van de Zandakkers.


SENIOREN TE GAST IN DE PAPAVER

SENIOREN TE GAST IN DE PAPAVER

Vrijdagnamiddag waren 15 senioren die in het Warmhof wonen te gast bij de leerlingen van L1A van de Papaver. Nadat ze met elkaar kennis hadden gemaakt werd er samen geknutseld. Er was natuurlijk ook tijd voor een kopje koffie en een koekje.

Er werd vlijtig gewerkt maar de kunstwerkjes waren rond 15u30, toen de senioren terug naar het Warmhof vertrokken, nog niet klaar.

De kinderen zullen alleen verder werken aan de kunstwerken. Van zodra ze klaar zijn krijgen alle senioren die op bezoek waren het werkje waaraan ze hebben meegewerkt.


EENDRACHT MAAKT MACHT VIERT HONDERDJARIG BESTAAN

Veel mensen denken ten onrechte dat de vereniging Eendracht maakt Macht opgericht werd na WO I om de gesneuvelde soldaten uit WO I te herdenken. De vereniging bestond al voor WO I uitbrak.

De Adegemse afdeling van Eendracht Maakt Macht bestaat 100 jaar en dat wordt op zondag 8 mei (einde van WO II) gevierd. De plechtigheid begint met een eucharistieviering in de Sint Adrianuskerk.

Na de plechtigheid aan de gedenksteen op het kerkhof is er in den Hoogen Pad een academische zitting, die wordt afgesloten met een receptie.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home