www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Achtste jaargang - n° 382 - Week 12 : van 20 tot 26 maart 2011

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

ADEGEM.NET WAS ER BIJ

ADEGEM.NET WAS ER BIJ
Een van de eerste mensen in het publiek die van koning Albert tijdens zijn bezoek aan Maldegem een hand kreeg was een Adegemse oudstrijder.

ADEGEM.NET WAS ER BIJ
Volgens koning Albert Had Medard Sierens een heel bijzonder hoedje op.

ADEGEM.NET WAS ER BIJ
De oudste leerlingen van de gemeenteschool op de Kruipuit kwamen onder politiebegeleiding naar het bezoek van het vorstenpaar in Maldegem.

ADEGEM.NET WAS ER BIJ
Ook de leerlingen van de Papaver juichten het vorstenpaar in Maldegem toe.

ADEGEM.NET WAS ER BIJ
Op het industrieterrein werd koning Albert in Drukkerij Verstraete verwelkomd door manager Geert Verstraete. Tijdens een vergadering met de raad van bestuur werd aan de koning uitgelegd op welke commerciële en menselijke pijlers het nog steeds groeiende bedrijf wordt uitgebouwd.


SPORTHAL VAN CAUTEREN IS GEEN DANSTEMPEL VOOR SENIOREN MEER

De senioren die de afgelopen weken hun zondagnamiddag dansend in de sporthal Van Cauteren in de Bloemenstraat in Maldegem doorbrachten moeten een andere locatie zoeken.

Maandag 14 maart besliste het college van burgemeester en schepenen dat er (voorlopig) door de senioren op zondagnamiddag niet meer mag gedanst worden in de sporthal Van Cauteren.

Er zijn verschillende redenen voor die beslissing. Dat de sporthal de komende weken voor andere activiteiten zal gebruikt worden is er daar een van.

Er is echter nog een andere belangrijke reden: de mensen die -na het sluiten van café Plancé in de Staatsbaan in Adegem- de aanvraag hadden ingediend om de sporthal op zondagnamiddag een danstempel voor senioren te maken, kregen van het schepencollege zes weken de tijd om als een vereniging van dansende senioren naar buiten te komen.

In die periode mocht er op zondagnamiddag in de Bloemestraat gedanst worden. Als vereniging zouden de senioren dan van de gunsttarieven voor het huren van de gemeentelijke sportaccommodatie kunnen genieten.

De zes weken zijn gepasseerd zonder dat het schepencollege enig nieuws van de nieuwe vereniging heeft gekregen. Vorige week werd er wel nog gedanst in de sporthal in de Bloemestraat, maar zonder toestemming van het schepencollege.

Het schepencollege heeft nu beslist om de sporthal (voorlopig ) niet meer ter beschikking te stellen van de dansende senioren. "Als er zich een nieuwe vereniging aanmeldt die voldoet aan de voorwaarden om door een van de gemeentelijke adviesraden als lid erkend te worden, dan zijn wij bereid om de sporthal op bepaalde dagen opnieuw te beschikking te stellen van de dansende senioren" liet schepen van Cultuur en Sport Frank Sierens ons in een reactie weten.

De dansende senioren hopen dat er snel een alternatief voor de sporthal Van Cauteren gevonden wordt. Gasthof Sint Marie zou een van de mogelijke alternatieven kunnen zijn.


REMEMBRANCE MALDEGEM - ADEGEM GROEIT

REMEMBRANCE MALDEGEM- ADEGEM GROEIT
De leden van Remembrance Maldegem - Adegem verzamelden vorige week zondag in hun lokaal café 't Kruisken voor de eerste uitstap van hun nieuwe seizoen.

Remembrance Maldegem - Adegem is een vereniging die mensen bijeenbrengt die een grote voorliefde hebben voor oude legervoertuigen en ook een blijvende eerbied en waardering hebben voor mensen die voor onze vrijheid en vrede hebben gestreden.

Als Remembrance Maldegem - Adegem een maatstaf is, dan stijgt het aantal mensen met die voorliefde en eerbied spectaculair: de vereniging met lokaal in café 't Kruisken in Adegem zag haar ledenaantal in een seizoen verdrievoudigen.

Nadat tijdens de wintermaanden de meeste oude legervoertuigen veilig in de garage werden gehouden, is voor de leden van Remembrance Maldegem - Adegem de tijd aangebroken om er regelmatig alleen of in groep met hun voertuig op uit te trekken.

Maandelijks is er een groepsrit door de regio. De verantwoordelijken voor die ritten slagen er telkens in om een route uit te stippelen langs vooral rustige wegen met een mooi panorama.

ADEGEM.NET WAS ER BIJ
Zowel bij de formatie van de colonne als tijdens de korte of verre ritten gaat het er bij de vereniging gedisciplineerd aan toe.

Naast de maandelijkse pleziertochtjes trekken de leden er ook regelmatig samen om uit om ergens in Vlaanderen of zelfs daar buiten deel te nemen aan herdenkingsplechtigheden voor gesneuvelde soldaten en oorlogsslachtoffers.

Vorig jaar werd de vereniging ook meerdere malen uitgenodigd door socio - culturele verenigingen en feestcomités om tijdens een van hun actiedagen een aantal oude legervoertuigen tentoon te stellen.

Remembrance Maldegem - Adegem gaat volgens zijn voorzitter graag op die uitnodigingen in. Door aanwezig te zijn op die activiteiten raken zowel de verenigingen als de oude legervoertuigen in de kijker.


NOG MEER WERKEN IN ADEGEM DORP

Het zal nog even duren voor Adegem - Dorp opnieuw langs beide zijden bereikbaar is voor automobilisten.

Na de positieve reacties op het uitbreken en herleggen van een aantal stroken kasseien in het Centrum van Adegem, heeft het schepencollege beslist om ook het gedeelte tussen de Adegemse Kerkstraat en café Damberd aan te pakken.

Volgens schepen Wille moet de grond onder de kasseien, nadat de werken zijn uitgevoerd nog minstens een week harden. Via de Hillestraat en de Schoolstraat blijft Adegem - Dorp voor de automobilisten bereikbaar. Fietsers en voetgangers kunnen wel door in Adegem - Dorp


ENKEL PLAATSELIJK VERKEER IN DE EDESTRAAT

Sedert vorige week zijn de werken aan de fazen C en E van het dossier van de Noordstraat begonnen.

Daardoor zijn de Noordstraat, tussen de Bloemestraat en de Marktstraat, en de Bloemestraat, tussen de Noordstraat en de technische dienst, voor het verkeer afgesloten.

In de Edestraat is er tijdens de duur van de werken enkel plaatselijk verkeer toegelaten. Het kruispunt van de Oude Aardenburgse Weg en de Noordstraat werd vorige week geasfalteerd waardoor dat kruispunt opnieuw voor het verkeer werd opengesteld.


VLAAMS BELANG IS ZIJN ZETELS IN DE GEMEENTERAAD KWIJT

Sedert maandag heeft het VB geen vertegenwoordigers meer in de Maldegemse gemeenteraad. De raadszitting van februari 2011 was voor zowel Wilfried De Metsenaere als Jacques Laureyns het laatste openbaar optreden als VB raadsleden.

Beide heren hebben ontslag genomen uit de partij en zetelen tot het einde van deze bestuursperiode als onafhankelijke raadsleden in de gemeenteraad.

In hun reactie betreuren zowel het plaatselijk als het provinciaal secretariaat van VB de beslissing van de heren De Metsenaere en Laureyns.

Zij vermoeden dat de beslissing van de heren is ingegeven door de vrees dat er, door de verjonging waarvoor de Maldegemse afdeling in het vooruitzicht van de komende gemeenteraadsverkiezingen heeft gekozen, voor hen geen plaats meer zal zijn op de lijst van VB.

Bij de nu onafhankelijke raadsleden klinkt het anders: "Ons ontslag heeft niets te maken met de komende gemeenteraadsverkiezingen. Wij zijn geen extremisten. Wij worden met respect behandeld door het schepencollege en de raadsleden. Wij moeten dan ook respect hebben voor hun gedachtengoed.

Wij kunnen ons niet vinden in de manier waarop het VB zich in Maldegem in de toekomst wil opstellen. Hun reactie en geplande actie op het bezoek van het vorstenpaar was voor ons de spreekwoordelijke druppel die de emmer deed overlopen" reageerde Wilfried De Metsenaere namens zichzelf en Jacques Laureins.

Zij hebben zelf nog geen contact gezocht met andere partijen. Als zij samen met Anne Van Reybroeck, die eveneens als onafhankelijke in de gemeenteraad zetelt, een fractie vormen zijn zij de tweede grootste oppositiefractie.

Over hun politieke toekomst na 2012 willen Wilfried De Metsenaere en Jacques Laureyns nog niets kwijt.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home