www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Achtste jaargang - n° 374 - Week 4 : van 23 tot 29 januari 2011

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

STUKJES ADEGEM-DORP WORDEN HERSTELD

Toen vorig jaar het kruispunt van Adegem-Dorp met de Kallestraat werd aangepakt, was er ook gesproken over het herstellen van een gedeelte van de Adegem-Dorp.

Vooral het eerste gedeelte (tussen de N9 en de Kerkstraat) en het laatste gedeelte (tot aan het kruispunt met de Kallestraat) liggen er zeer slecht bij. Van schepen van openbare werken Noel Wille vernamen wij dat op 7 maart begonnen wordt met het uitbreken en heraanleggen van het stuk van Adegem-Dorp tussen de verkeerslichten aan de N9 en de Adegemse Kerkstraat.

Daarna wordt het gedeelte tussen den Hoeke en den Osschaert aangepakt. Het is ook de bedoeling om tijdens die werken de asverschuivingen voor de fietsers veiliger te maken.

De aannemer heeft 30 werkdagen om de herstelling van beide stroken uit te voeren. Door de werken in twee fazen uit te voeren zal Adegem-Dorp steeds bereikbaar zijn via de Schoolstraat.


GROEN LICHT VOOR VERKAVELING TUSSEN KERKSTRAAT EN HILLESTRAAT

Tijdens de laatste raadszitting van 2010 heeft het Maldegemse gemeentebestuur zich gebogen over de verkavelingsaanvraag van de familie Wauters - Van Cleemput tussen de Kerkstraat en de Hillestraat.

Het gaat om een verkaveling van 28 woningen. Tijdens de periode van openbaar onderzoek waren er een viertal bezwaren binnengekomen.

Op basis van adviezen van de technische dienst en de veiligheidscel heeft het gemeentebestuur naast de aanleg van de straat en de nutsvoorzieningen ook nog een aantal extra voorwaarden aan de verkavelaar opgelegd.

Als nu ook nog de gemachtigde ambtenaar bij Stedebouw zijn zegen geeft kan er werk gemaakt worden van de verkaveling.


SWINGENDE GEDICHTENDAG IN DEN HOOGEN PAD

Met een swingende show in den Hoogen Pad lanceert Maldegem op gedichtendag (donderdag 27 januari) zijn Poëzieprijs 2011. Tijdens deze avond, die om 20u begint, worden de panelen onthuld met daarop de teksten van de winnaars van de poëzieprijs 2010.

Herman Leenders leest voor uit eigen werk en ook de Academie van Woord - Muziek en Dans geeft extra kleur aan deze avond. Voor de swingende muziek zorgen The Jacquelines met onder meer Stijn Wauters, de zoon van Jan.

De toegang tot deze swingende poëzieavond is gratis, maar om praktische redenen is vooraf inschrijven verplicht. Dat kan via cultureel [email protected], www.denhoogenpad.be of op het nummer van den Hoogen Pad: 050 71 00 21


WIJ ZIJN MET MEER DAN 23000 !

Tijdens de nieuwjaarsreceptie voor het gemeentepersoneel wist burgemeester Johan De Roo te vertellen dat wij de kaap van de 23000 inwoners overschreden hebben.

Uit de cijfers van de begroting onthouden wij ook dat voor het eerst de loonkost van de gemeente boven de 10 miljoen euro per jaar stijgt.

Om dat enorme bedrag een beetje beter verteerbaar te maken voegde schepen van financiën Remi De Jaeger er snel aan toe dat een deel van dat bedrag (de lonen voor het onderwijzend personeel - gemeenteschool en academie) door de staat worden terugbetaald.

In de nota van toelichting bij de begroting lazen wij nog dat er dit jaar ook werken voorzien zijn aan de Prins Boudewijnlaan, de Loskaai, de Vaartkant en Malecote.

De gemeente zal ook overgaan tot het plaatsen van de eerste Individuele Behandeling Afvalwater (IBA's ) bij woningen in de straten waar nooit riolering zal komen. Een gedeelte van Malecote, dat ook in die zone lag, krijgt een drukriolering in plaats van IBA's.


't LOBBEKE WIL TENNISHAL BOUWEN

't LOBBEKE WIL TENNISHAL BOUWEN

Tijdens zijn toespraak op de nieuwjaarsreceptie van 't Lobbeke kondigde voorzitter Martin De Vlieger aan dat de tennisclub het compromis ondertekent voor de aankoop van de grond naast de terreinen van 't Lobbeke.

Daarop wil de tennisclub een tennishal bouwen. Voorzitter De Vlieger is tevreden dat het ledenaantal van 't Lobbeke blijft stijgen. Meer dan de helft van de 515 leden zijn jongeren.

De voorzitter hoopt dat er ook enkele mensen de bestuursploeg komen versterken. Door het stijgend aantal leden dreigt het werk de huidige bestuursleden boven het hoofd te groeien.


PIEPSHOW OP NIEUWJAARSRECEPTIE VAN HEULENDONK

PIEPSHOW OP NIEUWJAARSRECEPTIE VAN HEULENDONK
Naast hapjes en drankjes bood het feestcomité van Heulendonk zijn gasten tijdens de nieuwjaarsreceptie ook een piepshow aan.

Geen grote toespraken maar wel veel gezelligheid op de nieuwjaarsreceptie van Heulendonk. Het feestcomité zorgde voor de drank en de hapjes en samen met de gasten zorgden zij voor de gezellige sfeer.

Omdat het feestcomité van Heulendonk graag inspeelt op de actualiteiten en gebeurtenissen in de wijk was het te verwachten dat er tijdens de nieuwjaarsreceptie ook iets zou zijn dat verwees naar Roger Vangheluwe, die in Heulendonk een onderduikadres zou hebben.

Wie een portie frieten kwam halen kon niet naast de piepshow kijken die het wijkcomité in de voorgevel van het huis had geïnstalleerd: wie door de spleet in de gevel keek zag het gezicht van de afgetreden bisschop van Brugge. Het ging hierbij echter wel om een foto van Roger Vangheluwe.

PIEPSHOW OP NIEUWJAARSRECEPTIE VAN HEULENDONK
De momenten dat de leden van het wijkcomité te druk hadden met het wensen van nieuwjaars of de piepshow was het bij de stand van de frisse drankjes zelfbediening.

GENOEG
De mensen van Heulendonk konden aanvankelijk lachen met het gerucht dat Roger Vangheluwe in hun straat een nieuw onderduikadres had gevonden.

Zelfs toen de reporter van Dag Allemaal in Heulendonk verscheen en er enkele mensen aanklampte voor een gesprek, was het ook nog leuk. De stemming verminderde toen de mensen het artikel in Dag Allemaal lazen.

De reporter citeerde in zijn verhaal een aantal mensen die volgens hem hun naam niet in het boekske wilden. Die mensen vonden in dat verhaal echter niets terug van wat zij tegen de reporter hadden gezegd.

Na Dag Allemaal besteedden ook andere dag- en weekbladen aandacht aan de vermoedelijke nieuwe verblijfplaats van Vangheluwe.

Een cameraploeg ging zelfs zo ver dat zij mensen vroegen om de koffer van hun auto te openen om er zeker van te zijn dat zij Vangheluwe niet stiekem naar een andere plaats brachten.

Met de piepshow wil Heulendonk definitief een punt achter het verhaal zetten. Voor reporters valt er op Heulendonk geen nieuws meer te rapen.


PANNENKOEKENSLAG BIJ DE VERENIGDE VRIENDEN ADEGEM

Om de kas van hun vereniging te spijzen trekken leden van de muziekmaatschappij de Verenigde Vrienden Adegem op zaterdag 12 februari van deur tot deur om pannenkoeken te verkopen.

Voor de prijs van 5 euro heb je een pakje van 9 pannenkoeken (= 900 gram). Wie een grote bestelling wil plaatsen kan dat doen via [email protected].

Vanaf 5 pakjes worden de grote bestellingen vanaf 5 februari aan huis besteld. Het is natuurlijk ook niet verboden om op 12 februari aan de deur meer dan één pakje te kopen.


KVK ADEGEM NOG IN DE RUNNING VOOR TWEEDE PERIODETITEL

Na een moeilijke competitiestart in tweede provinciale is KVK nu aan een sterke periode bezig. Vorige week zondag kon het thuis tegen titelkandidaat Aalter verdiend een punt pakken.

Als de ploeg op Drongen de volle buit kan pakken blijft KVK nog in de running voor de tweede periodetitel die op het einde van het seizoen recht geeft op deelname aan de eindronde voor de aanduiding van de tweede stijger.


WIE STAPT MEE IN DE CARNAVALSTOETEN?

Zondag 6 maart trekken drie stoeten door het centrum van Maldegem. De kinderstoet is aan zijn 32ste editie toe en start om 15 uur 30. Voor de deelnemende groepen is er een prijzenpot van 1500 euro. Aansluitend op de kindercarnavalstoet start om 16 uur de reclamestoet.

Om 19 uur 15 wordt in de Noordstraat het startsein gegeven voor de 45ste avondstoet. Hiervoor heeft de Raad van Elf een prijzenpot van 4300 euro. Inschrijven voor één van de stoeten kan bij Wesley Van Landegem, Halledreef 30 Maldegem.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home