www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Achtste jaargang - n° 373 - Week 3 : van 16 tot 22 januari 2011

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

Nieuwe layout !

Geachte lezers,
De layout van ons Adegems Nieuws is deze week gewijzigd. Mocht deze pagina in uw browser niet correct weergegeven worden, klik dan hier om ze even opnieuw te laden...

Vanzelfsprekend kunt u zoals voorheen nog steeds kiezen tussen een "gazedde" met of zonder kolommen, door hierboven de door u gewenste layoutkeuze aan te klikken...


ROGER STAELENS VERONGELUKT AAN ZIJN DEUR

Op donderdagavond 13 januari werd de 72 jarige Roger Staelens bij het oversteken van de Krommewege in de onmiddellijke omgeving van zijn woning aangereden door een personenwagen. Roger overleed aan de opgelopen verwondingen.

Hij wordt woensdag 19 januari om 10u in de Sint Adrianuskerk in Adegem begraven. Uit het verslag van de verkeersdeskundige blijkt dat de jonge bestuurder van de personenwagen, die met een voorlopig rijdbewijs reed, bij de aanrijding niet te snel reed en ook niet gedronken had.


DAVIDSFONDS SERVEERT TOAST LITERAIR

DAVIDSFONDS SERVEERT TOAST LITERAIR
In de bibliotheek in Adegem stelden Piet Blomme, zijn echtgenote Lieve Blondeel en bibliothecaris Robert Van Moortel samen met schrijver Guido Van Heulendonk "Toast Literair" voor.

In het kader van het grootste taal- en leesontbijt in Vlaanderen, dat het Davidsfonds in zijn nationaal jaarprogramma heeft ingeschreven, organiseert de Adegemse afdeling van het Davidsfonds op zondag 23 januari zijn Toast Literair in de zaal De Kesel (boven de kinderopvang) in Adegem-Dorp 14.

Voor dat taal- en leesontbijt heeft DF Adegem schrijver Guido van Heulendonk als gast uitgenodigd. Guido (Beelaert) is docent Engels. Hij debuteerde als schrijver in 1985 met zijn roman "Hoogtevrees".

Het boek werd door de BRT verfilmd. In 1996 won Guido Van Heulendonk met zijn boek "Paarden zijn ook varkens" De Gouden Uil literatuurprijs.

Onlangs verscheen met "Barnsteen" zijn tiende boek. In dat boek gaat het hoofdpersonage op zoek naar zijn moeder en liefde. Over dat boek gaat de schrijver tijdens de Toast Literair in gesprek met zijn publiek.

Naast leden van de lezersgroep van DF Maldegem die het boek al hebben gelezen verwacht het Davidsfonds ook occasionele lezers en mensen die de succesvolle schrijver uit hun eigen regio eens willen ontmoeten.

Om van zijn Toast Literair niet alleen een culturele maar ook een gezellige ontmoeting te maken serveert het Davidsfonds zondagvoormiddag ook een ontbijt voor en een drankje na de ontmoeting met Guido Van Heulendonk.

Deelnemen aan de Toast Literair die op zondag 23 januari om 15u15 begint kan door in te schrijven op het nummer 050-71.43.57 of via [email protected].

Het inschrijvingsgeld van 5 euro (3 euro voor mensen met een Davidsfonds Cultuurpas) kan gestort worden op het nummer 800 213 5197 14 van Davidsfonds Adegem. Voor meer informatie over het Davidsfonds en zijn activiteiten kan je terecht bij www.adegem.davidsfonds.be...


WIE VOND EEN GOUDEN ARMBAND ?

Een inwoonster van Adegem heeft onlangs een prachtige gouden armband verloren.

Wie hem gevonden heeft kan contact opnemen met het nummer 050 71 43 48 in de Moerewege 6 in Adegem. Daar ligt op de eerlijke vinder een beloning te wachten.


DE ZANDKORREL IS VERDIENSTELIJKSTE MEETJESLANDER

DE ZANDKOREL IS VEDIENSTELIJKSTE MEETJESLANDER
Tijdens de nieuwjaarsreceptie in het Godshuis te Sint Laureins maakte het Streekplatform+ Meetjesland bekend dat de Jongdemententiewerking "De Zandkorrel" door het publiek als verdienstelijkste Meetjeslander werd verkozen.

Ieder jaar verkiest het Streekplatform+ Meetjesland een aantal mensen, bedrijven of organisaties als verdienstelijke Meetjeslanders. Uit die groep mogen de Meetjeslanders dan in december hun verdienstelijkste Meetjeslander van het jaar kiezen.

Dit jaar namen meer dan 3000 Meetjeslanders (een nieuw record!) aan de stemming deel. Onder de genomineerden was ook de drukkerij Verstraete die op het industrieterrein is gevestigd.

De Zandkorrel, een afdeling van het Woon en Zorgcentrum Elisabeth in Eeklo die de zorg en begeleiding van jonge dementen op zich neemt, werd door het publiek als Verdienstelijke Meetjeslander 2010 verkozen.

PROBLEEM
Hoewel er zowel tijdens de academische zitting als tijdens de daarop volgende receptie een gezellige sfeer heerste, was er toch enige onderhuidse spanning te merken.

De gemeente Maldegem heeft besloten om haar jaarlijkse subsidie van bijna 17.000 euro aan het streekplatform+ Meetjesland op te schorten. Het gemeentebestuur van Aalter besliste om zijn jaarlijkse subsidie te halveren. Het Streekplatform+ Meetjesland vreest dat de twee gemeenten door hun beslissing de streekwerking van het Meetjesland in gevaar brengen.

Beide burgemeesters hebben vastgesteld dat er 29 overlegorganen zijn waarin de gemeenten vertegenwoordigd zijn. Dat kost de gemeente niet alleen geld, maar ook veel tijd om vergaderingen bij te wonen en dossiers op te volgen.

Burgemeester Johan De Roo had het probleem van het overaanbod aan overlegorganen in het Meetjesland een paar jaar terug al ter sprake gebracht. Omdat er volgens hem daartegen niets is ondernomen heeft Maldegem de subsidie opgeschort.

Geert Van de Woestyne, voorzitter van het Streekplatform+ Meetjesland, heeft begrip voor de opmerkingen van de beide burgemeesters maar speelt de zwarte piet door naar de hogere overheid. Die kent maar subsidies toe als er voor de verschillende sectoren aparte overlegorganen zijn.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie verwees Professor Heene, voorzitter van het Streekplatform+ Meetjesland, naar het laatste overleg met de burgemeesters, waarin de vereenvoudiging in de structuur van de overlegorganen positief werd besproken.

Zowel Maldegem als Aalter zijn bereid om hun beslissing te herzien als er in voldoende mate met hun opmerkingen rekening gehouden wordt.


KATHLEEN SUCAET KRAK 2010

KATHLEEN SUCAET KRAK 2010
De lezers van het Brugsch Handelsblad hebben Kathleen Sucaet als de KRAK 2010 van Maldegem en zijn deelgemeenten gekozen. Voor die titel waren vijf mensen genomineerd.

Katleen Sucaet woont samen met haar echtgenoot Christiaan Sys en haar twee zonen Emanuel en Miguel in de Ringbaan 5A in Adegem. Kathleen was tewerkgesteld in de sporthal den Boer in Zomergem toen zij ruim drie jaar geleden het voorstel kreeg om in de cafetaria van het nog te openen woon en zorgcentrum het Warmhof te werken.

Een jaar later werd Kathleen na een examen tot hoofd van de cafetaria bevorderd. Samen met haar collega's heeft ze de cafetaria van het Warmhof uitgebouwd tot een gezellige ontmoetingsruimte.


ADEGEM KLONK OP HET NIEUWE JAAR

ADEGEM KLONK OP HET NIEUWE JAAR

Tussen 10u30 en 14u werd het kerkplein van de Sint Adrianuskerk ingenomen door Adegemnaren die bij een natje en een droogje uitgebreid nieuwjaarswensen uitwisselden.

Het Adegemse feestcomité zorgde er voor dat zijn gasten, die nog talrijker waren dan vorig jaar, op tijd van spijs en drank werden voorzien.


NIEUWJAARSRECEPTIE OP DE ZANDAKKERS

NIEUWJAARSRECEPTIE OP DE ZANDAKKERS

Het buurtcomité van de Ringbaan, Zandakkers en Blekkersgat had de inwoners van de wijk uitgenodigd naar de Zandloper voor de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie.

Tussen het uitwisselen van de nieuwjaarswensen en het genieten van een natje en een droogje blikte Jan Bral, voorzitter van het wijkcomité, terug op de gebeurtenissen van het voorbije jaar en zag dat het goed was.

Hoewel er dit jaar geen onrustwekkend nieuws te vertellen was projecteerde Jan Bral tijdens zijn toespraak toch even het Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) van het nieuw industrieterrein.

Volgens de heer Bral zijn de waterbufferzones die daar aanvankelijk voorzien waren niet meer terug te vinden. Om daarover meer duidelijkheid te krijgen zal hij bij de bevoegde diensten zijn licht opsteken.

De voorzitter van het wijkcomité stelde als afsluiter ook de belangrijkste activiteiten voor die in 2011 in de wijk worden georganiseerd.


QUIZZEN MET KVK ADEGEM

Vrijdag 28 januari organiseert KVK Adegem zijn quizavond in de kantine van de ploeg in de Waleweg. De eerste vragen worden om 20u op de ploegen afgevuurd.

De ploegen, die uit 3 personen bestaan, betalen 12 euro inschrijvingsgeld. Inschrijven kan via het nummer 0479 22 29 49 of via [email protected].


CHRISTOPHE GEERNAERT BEVORDERD TOT COMMISSARIS

CHRISTOPHE GEERNAERT BEVORDERD TOT COMMISSARIS

Voordat het personeel van de lokale Politie Maldegem vrijdagmorgen aanschoof voor zijn nieuwjaarsontbijt, legde Christophe Geernaert de eed af als commissaris.

Als een van de naaste medewerkers van hoofdcommissaris Yasmine Vanavermaete zal de nieuwe commissaris ondermeer belast zijn met het opstellen en opvolgen van het beleidsplan en de interne controle.

Voor zijn bevordering was Christophe als hoofdinspecteur hoofd van de dienst wijkwerking.

In haar korte nieuwjaarsboodschap blikte de hoofdcommissaris Vanavermaete terug op haar nog korte verblijf in de PZ Maldegem en besteedde aandacht aan de klemtonen die in de toekomst binnen het korps zullen gelegd worden.


QUIZZEN MET HET ADEGEMS FEESTCOMITE

Vrijdag 4 februari pakt het Adegems feestcomité uit met zijn eerste quiz. Aan de quiz, die doorgaat in den Hoogen Pad, kunnen ploegen van 4 personen deelnemen.

Het inschrijvingsgeld bedraagt 10 euro. In de prijzenpot zit voor meer dan 400 euro aan prijzen. Inschrijven kan ( tot 1 februari) telefonisch op het nummer 0497 02 16 35 of via [email protected].

De inrichters van de quiz hebben tien vragenronden waarvan er twee specifiek over Adegem gaan. Om er zeker van te zijn dat de winnaars van de quiz nog dezelfde dag gekend zijn begint de quiz stipt om 20 uur.

De opbrengst van de drank die tijdens de quizavond verkocht wordt gaat naar de Adegemse speelpleinwerking...


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home