www.adegem net
Adegems Nieuws
Pol Veirman
« Vorige week

De Week van Pol Veirman

Facebook

Achtste jaargang - n° 371 - Week 1 : van 2 tot 8 januari 2011

[ ARCHIEF ]

Layout-keuze : Georgia 12pt (opmaak in 2 kolommen) | Verdana 10pt (opmaak zonder kolommen)

WIJ WENSEN U ALLEN EEN GEZOND EN VOORSPOEDIG NIEUWJAAR !

WIJ WENSEN U ALLEN EEN GEZOND EN VOORSPOEDIG NIEUWJAAR !

De vier van adegem.net (Vlnr: Geert De Baets, David Storm, Pol Veirman en Marnix Van De Kerckhove) wensen u een gezond en voorspoedig 2011...

Een jaar zonder grote zorgen en met veel momenten om van te genieten!


KVG VIERDE KERST MET DE LINEDANCERS

KVG VIERDE KERST MET DE LINEDANCERS
Ivan Lamyns werd tijdens het kerstfeest tot KRAK van de KVG Groot Maldegem uitgeroepen. Het officieel lint en de trofee krijgen bij hem thuis een ereplaats.

Op 2de kerstdag hadden de leden van KVG Groot Maldegem afspraak in den Hoogen Pad voor hun kerstfeest. Iedere bijeenkomst van KVG is een feest; de leden vinden het altijd fijn als ze samen zijn.

Het feest werd geopend met een bezinning rond kerstmis. Ivan Lamyns zal het kerstfeest 2010 nooit vergeten: hij werd door het bestuur van KVG voor zijn inzet bij de vereniging uitgeroepen tot KRAK van KVG Groot Maldegem.

Burgemeester Johan De Roo en schepen Frank Sierens overhandigden het erelint en de trofee die bij de erkenning als KRAK van KVG horen.

KVG VIERDE KERST MET DE LINEDANCERS

Voor de ontspanning had het bestuur van KVG de Linedancers uit Knesselare uitgenodigd.

Die groep doet meer dan alleen dansen: bij de groep zitten ook een aantal leden die een prachtige stem hebben. Daar lieten zij zondagnamiddag de leden van KVG van genieten.

De KVG-leden ging zo op in het optreden van de Linedancers dat enkele leden spontaan de dansvloer optrokken en anderen de liedjes meezongen.

Voor de Linedancers was het optreden in den Hoogen Pad hun laatste optreden. Na 10 jaar waarin er jaarlijks meer dan 40 keer werd opgetreden, heeft de groep besloten een punt te zetten achter hun optredens.

Zij gaan nog wel verder hun dansavonden in Knesselare houden. Een aantal leden van de groep is er overigens niet van overtuigd dat het optreden in Adegem het definitieve einde is van de optredens van hun groep.


EINDEJAARSFEEST MET EEN NASMAAK

EINDEJAARSFEEST MET EEN NASMAAK
Verspreid over meer dan 5 m, langs de zijgevel van de woning van de familie Verstuyf - Potvliege in de Waleweg, lagen zaterdagvoormiddag nog de restanten van verschillende ingeslagen vuurpijlen. De brand die op de inslagen volgden kon zware gevolgen hebben.

Bij de familie Verstuyf - Potvliege was men zich in de nacht van vrijdag op zaterdag met hapjes en drankjes aan het voorbereiden op de jaarwisseling.

Toen men zich rond 23u45 klaar maakte om te toosten op 2011, werd de feestvreugde verknald door hevige knallen van inslaande vuurpijlen. Een knal was zo hevig dat in de woning enkele postuurtjes uit de verzameling van mevrouw van hun sokkeltje vielen. Eentje daarvan is onherstelbaar beschadigd.

Richard, die dacht dat daarmee de last van het vreugdevuur voorbij was, keek raar op toen hij een paar minuten later buiten ging: restanten van de vuurpijlen lagen te branden tegen zijn huisgevel.

Op die muur, op enkele centimeters van de grond, loopt de leiding van het aardgas waarmee de familie haar huis verwarmt. Richard vraagt zich terecht af wat er zou gebeurd zijn mochten hij en zijn echtgenote de jaarwisseling buitenshuis hebben gevierd en de restanten van de vuurpijlen onder de leiding van het aardgas volledig hadden kunnen opbranden...

Uit de ligging van de restanten van de vuurpijlen kan worden afgeleid dat die uit de richting van de N9 kwamen. De politie heeft vaststelling van de feiten gedaan.


HET ZOUT BLIJFT GERANTSOENEERD

De sneeuw en het ijs zijn langzaam gesmolten. Hopelijk blijven wij nu voor enkele weken gevrijwaard van hevige sneeuwval en ijs. Net als de andere steden en gemeenten moet ook onze gemeente nu wachten op een nieuwe voorraad strooizout.

Volgens de laatste informatie van schepen Noël Wille wordt die voorraad pas in de tweede helft van januari geleverd. De kleine voorraad waarover de gemeente nog beschikt mag enkel gebruikt worden om de eerste fase van haar strooiplan uit te voeren.

Ondertussen heeft de gemeente verschillende bedrijven aangeschreven om bij hevige sneeuwval te helpen bij het sneeuwruimen. Met drie van de aangeschreven bedrijven werd een overeenkomst afgesloten.

Het strooien van de wegen zal door de gemeente en de firma van Ootegem blijven gebeuren.


ADEGEM ZONG KERSTLIEDEREN

ADEGEM ZONG KERSTLIEDEREN

Voor de tweede maal organiseerde Davidsfonds Adegem in samenwerking met het koor Canticorum een kerst- samenzang. Meer dan 200 mensen die graag oude en moderne kersliederen horen en zelf zingen kwamen op tweede kerstdag naar de Sint Adrianuskerk.

Zij zongen er een 20-tal kerstliederen waaronder alle klassiekers. Het waren niet alleen Adegemnaren die op de samenzang afkwamen: wij zagen ook veel bekende gezichten uit Maldegem en Eeklo.

Uit de reacties na afloop van de samenzang mag DF Adegem afleiden dat ze de kerst- samenzang een vaste plaats op hun activiteiten kalender mogen geven.


VIERING EN AFSCHEID VAN KWB ADEGEM

VIERING EN AFSCHEID VAN KWB ADEGEM
Janel Dhaenens (ex-voorzitter en meer dan 37 jaar bestuurslid), Antoine Wauters (ex-voorzitter en meer dan 37 jaar bestuurslid), Noel Van Basselaere (34 jaar bestuurslid en ex-secretaris), Gerard Heyndrikx (33 jaar bestuurslid - ex-voorzitter), Luc Blanckaert (32 jaar bestuurslid en ex- penningmeester), Marc Sierens (voorzitter en 30 jaar bestuurslid), Alex Blomme, Johan Blomme, Christ Daelemans (secretaris), Louis Gilles, Antoine Lievens, (ex-voorzitter), Franky Van Landschoot, Luc Van Landschoot en Wilfried Verlinde waren de laatste bestuursleden van KWB Adegem.

Op zondag 19 december zaten het bestuur en de leden van KWB Adegem samen met hun gezin voor de laatste maal samen rond de feesttafel. Al eerder dit jaar had het bestuur beslist om een punt te zetten achter de werking van KWB Adegem.

Net in het jaar dat KWB zijn 75ste verjaardag viert moest de Adegemse afdeling vaststellen dat er geen mensen meer te vinden zijn om samen met het huidige bestuur de afdeling nieuwe impulsen te geven.

Het was dan ook met een dubbelgevoel dat Marc Sierens tijdens de bijeenkomst voor de laatste maal het woord voerde als voorzitter van de vereniging.

Hij vond het jammer dat een vereniging die in 1985 haar 300ste lid vierde nu van het socio-culturele toneel verdwijnt. Daarnaast mogen voor de laatste voorzitter van KWB Adegem alle leden van KWB in Vlaanderen trots zijn op de werking van de Katholieke Arbeidersbond gedurende de afgelopen 75 jaar.

Het bladeren in de archieven heeft voorzitter Sierens geleerd dat KWB zich tijdens de eerste jaren van zijn bestaan vooral toelegde op het samenbrengen van arbeiders om hen ontspanning aan te bieden.

Het is dan ook niet toevallig dat kaarten en andere volksspelen de eerste activiteiten van de verengingen waren. Naarmate de jaren vorderden werd de activiteitenkalender uitgebreid.

Sedert de zeventigerjaren werden ook meer culturele activiteiten georganiseerd. Kaarten, krulbollen, fietsen wijnproeven en uitstappen zijn nu op de jaarlijkse activiteitenkalender van de KWB afdelingen terug te vinden.

Op verschillende acties werd de laatste jaren ook het gezin van de leden uitgenodigd.

BELANGSTELLING
Met de viering van zijn 300ste lid beleefde KWB Adegem een van zijn hoogtepunten. Dat KWB Adegem net als andere socio-culturele afdelingen in die jaren kon groeien en bloeien was te danken aan de vele mensen die bereid waren om bestuursverantwoordelijkheid te nemen en aan de leden die actief deelnamen aan de activiteiten die door het bestuur werden georganiseerd.

De opleving van onze economie en de daarmee gepaard gaande stijging van de welstand, heeft er voor gezorgd dat de mensen veel meer ontspanningmogelijkheden hebben en dat het overbruggen van afstanden niemand meer afschrikt.

Dat het steeds moeilijker werd om mensen te vinden en om nieuwe bestuursleden aan te trekken heeft het bestuur van KWB Adegem de afgelopen jaren ondervonden.

Zelfs toen de beslissing al genomen was om een punt te zetten achter de werking hebben bestuursleden nog gepoogd om mensen te vinden die samen met hen de afdeling nieuwe impulsen konden geven.

Er werden verschillende mogelijke kandidaten bezocht maar niemand voelde zich geroepen om die stap te zetten. Het verdwijnen van KWB Adegem is een verlies voor het socio-culturele leven in onze gemeente...


MEOS WAS TE KLEIN

MEOS WAS TE KLEIN

Meer dan 150 jongeren (een nieuw record!) tussen 5 en 15 jaar schreven zich in voor de jaarlijkse mini-voetbalstage die tijdens de kerstvakantie door de gemeentelijke sportdienst wordt georganiseerd.

Ook dit jaar kwamen de deelnemers zowel uit Oost als West Vlaanderen. De jongsten onder de deelnemers werkten, omdat niet iedereen in de nieuwe sporthal kon, hun stage af in de sporthal Van Cauteren.

MEOS WAS TE KLEIN

Naast de trainers van onze plaatselijke voetbalploegen kon de sportdienst dit jaar voor hun mini-voetbalstage ook rekenen op de medewerking van twee jeugdtrainers van Club Brugge en op Birger Longueville. Birger, die enkele jaren bij het Franse Rijsel speelde en studeerde, speelt momenteel bij de beloften van Anderlecht.

De oudste deelnemers aan de stage kregen de kans om het einde van hun minivoetbalstage te koppelen aan het bijwonen van de voetbalwedstrijd tussen club Brugge en Charleroi.


UW MENING TELT ! REAGEER OP HET NIEUWS VAN DEZE WEEK :

 
Home
Home